Ärligt talat så vet jag inte vad som har hänt med mig den senaste veckan. Jag har mått skit hela veckan, utan någon rimlig anledning. Sovit dåligt, ätit dåligt, tränat dåligt, hjärnan har fungerat dåligt på jobbet. Detta har gjort mig väldigt besviken. I över ett år så har jag försökt att optimera min hälsa och så mår man så här kasst.

Det blev för mycket negativt för mig så i ett svagt ögonblick så sa jag till min fru, "idag ska jag ta ett glas vin."
Vinet är slut, svarade hon, jag och min väninna drack upp det igår. Det finns öl, cider och sprit hemma, men inget vin. Tydligen så har vi en mindre buffert hemma nu när jag inte dricker....
Jag såg hela situationen som ett tecken från ovan, så det blev ännu en alkoholfri dag, vilket jag är otroligt glad för nu på morgonen. Så otroligt nära det var att jag bröt min nyktra trend. Över 50 dagar nu.

Idag så vaknade jag efter att äntligen ha fått sova ut. Det blir en lång runda nu på morgonen med lite intervallträning. Vädret är underbart, solen håller precis på att färga himmelen rosa och de har lovat en underbar vårdag här i södra Sverige. Äntligen är de tunga skitmånaderna snart över och våren är här.
Jag känner hur mitt humör skiftar till det positiva medan jag skriver här. Det är så viktigt att skriva av sig.

Tack Jullan för uppmuntran, det värmer.

Med hopp om en bättre vecka, kram / N.

Klassiskt, väldigt många som har en svacka kring 50 dagar. Det var likadant för mig. Det går över snart, så länge du inte börjar dricka igen vill säga.? Bra att du stod emot. Det är inte gjort i en handvändning att bli nykter. Stort tålamod är ett måste.

Ha det gött!

Anonym26613

Jag skulle inte dricka annat än rött för att bli onykter. Har nog kopplat ihop just den drycken ihop med positiva saker. Men jag har arbetat med mentala övningar där jag kopplar ihop vinet med sanningar. Alltså det är sjukt hur kraftfullt det är, men nu när jag ser någon att dricka vin på TV så tycker jag synd om dem ??‍♀️

Grattis till en nykter helg! Njut av träningen ?????

Tack Torn. Bra att veta att det är en "klassisk svacka" runt 50 dagar, det ger mig en mental styrka att ta mig igenom den.

Träningsrundan blev mycket bra, rekordtid. Jag försöker att inte sätta någon press på mig när jag är ute på mina rundor, den tiden är förbi. Nu handlar det mer om den mentala biten när jag är ute, att njuta. Jag har ju Samsung health appen igång på mobilen när jag är ute så den gav mig rekordbeskedet helt automatiskt. Trevligt.

Här fick jag mig en tankeställare. Tänk om vinet funnits hemma igår, chansen att det inte stannat vid ett glas..... Nu blev det såhär istället med en bra belöning. En sak att vara väldigt tacksam för.

Miss Mary. Det här med mentala övningar som kopplar ihop vinet med sanningar, finns det någonstans på nätet? Guida mig dit i så fall.

Ha det bra / N.

Anonym26613

Hej! Det här hittade jag på själv efter att jag läste om hur positiva associationer till A byggs. Alltså positiva bilder där det synns vin.
Jag letade på nätet bilder på folk som spyr, har ångest och andra läskiga bilder. Sök ordet "alcoholism wine" som exempel. Spara dem på mobilen och titta på dem. Jag har en av bilderna som bakgrund på mobilen.
Testa ?‍♀️ berätta gärna om det fungerade ??

Smart. Det är otroligt mycket smygreklam för alkohol i alla filmer och serier som man ser. Bra då att vända på steken och se avigsidan.

Ska googla.

Jaha då blev det här experimentet dubbelt så långt som det var tänkt från början. Bra är ju det. Jag har fortfarande ganska stora svängningar i mitt humör. Ibland är jag på ett väldigt bra humör och ibland väldigt låg. Jag får fortsätta att skriva dagbok och försöka att lista ut vad som triggar mig att känna mig deppig. Ett jämnt blodsocker har alltid varit ett måste för mig, för att inte bli irriterad och "hangry". Träning ger mig en kick i positiv riktning så där är ju två variabler att håll koll på.

Jag var ute på min intervallrunda imorse, härligt. Jag kom att tänka på att denna strävan efter lycka är så utbredd i vårt samhälle idag så jag blir på dåligt humör bara jag hör ordet. Ja ja jag vet att mitt mantra var:
-lugnet leder till lyckan.

Nu tänker jag införa ordet VÄLBEFINNANDE I mitt liv istället. Jag ska sträva efter att må så väl jag kan i de olika stunder som utgör mitt liv. Det kanske är en löjlig tanke att byta ut lycka mot välbefinnande, men jag tror att det spelar roll för min del eftersom det åtminstone ger mina tankar en ny riktning att utforska. Jag är tex inte speciellt lycklig på mitt jobb och kommer nog aldrig att bli det heller, men jag kan sträva efter att må så bra som jag kan när jag är där. För mig blir då målbilden en annan. Att springa omkring och vara lycklig på jobbet kommer aldrig att hända men om målsättningen är att hitta ett större välbefinnande på jobbet så är det inte så svårt.

Må ni hitta ert välbefinnande idag önskar N.

Anonym26613

Välbefinnande låter härligt ? grattis till 2 månader och nya insikter ❤

Nä, hur skulle det se ut om man sprang runt på jobbet och var lycklig ?

Skämt åsido, ordet lycka är lite hajpat och används väl snarare synonymt med euofori, att allt är happyhappy. Men den riktiga definitionen av lycka är faktiskt att vara nöjd med det man har. Man kan känna lycka oavsett vad man har i sitt liv (i form av relationer, pengar eller egendom) om man är nöjd med det man har.

Jag brukar säga att nykterheten har inneburit att jag är grundglad, grundlugn och grundnöjd. Att lägstanivån höjts ett rejält snäpp. Sen har nykterheten också inneburit att jag lever mycket mer här och nu. Agerar direkt på det jag kan förändra och rycker lite mer på axlarna åt sådant jag inte kan förändra.

Kram ?

Ett år senare....

Efter mina två nyktra månader så återgick jag till mina gamla vanor tyvärr.

Eftersom jag skriver dagbok så har jag bra koll på hur mycket jag konsumerar, tränar samt hur jag mår. Jag kan väl konstatera att jag under året har konsumerat för mycket alkohol men att min alkoholkonsumtion har sjunkit jämfört med föregående år. Jag har varit ganska deppig periodvis under hela föregående år och då självmedicinerat med alkohol, vilket har en motsatt effekt. Det är ungefär som att kissa på sig, det värmer för stunden....

Något som har varit bättre under föregående år har varit att det blivit några vita veckor, generellt lägre konsumtion samt få riktiga fyllor. Ett framsteg således.

Nu har jag återigen haft ett uppehåll. 30 dagar idag!
Den här gången gick det lättare, kanske för att jag hade gjort det innan. Dessutom så blev min mentala hälsa väldigt snabbt mycket bättre. Från att ha legat på 3-4 på en tiogradig skala så kom jag snabbt upp till 7-8 en makalös förbättring (Självskattning).

Nu kommer ju det svåra när man nått ett mål, hur går man vidare? Vill ju inte hamna i föregående års negativa spiral igen!
Skriver av mig här för att få lite tips och råd. Kan Campral vara till någon nytta? Finns det något annat än Campral som man kan ta om suget sätter in? Det gäller att riskminimera om man hamnar på armlängds avstånd från flaskan.

Ha det bra därute.
// Nios

@Nios Hej! Grattis till dina 30 dagar!🎉🌟. Jag har ingen kunskap om campral eller annan medicin mot sug. Tänker att om du klarat dig hittills utan kanske det funkar även framöver. Vet att det också att vissa får biverkningar mm. Men, som sagt jag har inte kunskap om detta .

Det jag tänker på är att ha en längre nykter period, den förra var på två månader berättar du. Det tar 3-6 månader för hjärnan att återhämta sig från alkohol och skapa balans igen. Beroendet i hjärnan finns kvar men håller tyst om det inte får alkohol likaså suget. Jag har nu varit nykter 101 dagar, drygt 3,5 månader och ska inte dricka alkohol mer för jag är beroende och kan inte dricka, eller rättare sagt jag vill inte dricka. Jag kan inte ta en droppe för då vaknar min beroendehjärna till liv igen och återfallet ett faktum. Suget försvinner allt mer ju längre nykter man är. Om man har målet att inte dricka mer blir även tankarna på ett nyktert liv annorlunda. Man behöver inte tänka på hur mycket man ska dricka och när, då man inte längre dricker. Det enda som gäller är att inte ta ett glas någonsin för då kan det leda till återfall igen. Så mitt råd är ha en längre nykter period och ta inte första glaset.

Lycka till🌷💕

Tack för snabbt svar.
Du har säkert helt rätt i att det krävs en längre period av avhållsamhet för att stävja suget. Efter första veckan så har faktiskt inte suget varit så starkt, vilket har varit skönt. Förra gången var det värre. Kanske har erfarenheten sedan förra gången gjort det lättare mentalt?

Det som verkligen sporrar mig nu är hur bra jag mått mentalt. För ett år sedan var min nyktra period en verklig berg- och dalbana.

Jag ska försöka att hålla lika länge som förra gången, dvs en månad till, sedan får vi se. Det känns faktiskt lite omotiverande att flytta fram målet, men det ska gå. Första testet blir på lördag med fest hos nära vänner.

Jag får lista mina triggers (vilket är alltför många) och göra upp en handlingsplan för dessa.
// Nios

@Nios Hej igen! Tror som sagt att ett längre uppehåll är bra och som jag förstår har du inte målet att sluta helt. Det finns en tråd som heter campral och naltronex, tror den heter så, det är några som pratar om dessa och hur det fungerar. Tips är att kolla in och skriva i den tråden.