Bra kämpat Aklejan och ja, jag tror absolut att vitaminer och mineraler kan behövas för att komma tillrätta med trötthet. Själv behövde jag järn och nu funkar fokus och kontroll på ett helt annat sätt än tidigare.
Aklejor är för övrigt väldigt vackra, särskilt om de blir lite ompysslade.

Funderar på vad du får för stöd av din man? Är problemet bara ditt och du? Det är svårt att sluta dricka om det finns tillgängligt hemma. Har ni boxviner så kan han väl byta till flaskor eller se till att du inte behöver exponeras för vin i alla fall. Det låter kanske löjligt och det är ju pinsamt att säga sånt, men ni har den här situationen tillsammans. Han kan kanske vara ett stöd. Han borde kunna avstå en period han också. De flesta mår nog egentligen bäst av att avstå alkohol. Ni kanske har druckit mycket tillsammans.

Sen skriver du om din ilska och din ålder. Tänker att du kanske ska prata med någon om det också. Du släpper ut ilskan när du druckit, men har ilskan blivit värre på sista tiden? Man ska inte underskatta de hormonförändringar som sker i kroppen. Hur som helst, bra jobbat!

Vi har inga boxar hemma. Det hade aldrig fungerat! Maken har förstått och nu dricker han inget i veckorna. Det är bra för honom också.
Jag har haft ett samtal med en psykolog för att förstå mig själv bättre. Hon var bra och inte ”daltig”.
Du har nog helt rätt i att hormonförändringar kan spela en roll i detta. Men jag har bestämt mig för att verkligen försöka komma till rätta med mina problem. Orkar liksom inte att lägga så mycket energi på att reda ut efter mig när jag har druckit.
Tack för dina kloka ord Sisyfos!
Kram!

Läste i en annan tråd att det är bra att skriva även om man inte har så mycket klokt, peppande eller roligt att säga. Så nu gör jag det.
Idag är dag 14 för mig. Men jag blev sjukt sugen på att försjunka in i en dimma. Min lösning blev att dricka 2 st 2.8% öl. Jag vet att det inte är ”mycket” men det stör mig.
Känner mig trött och låg. Men kanske ska jag vara glad att det inte blev allvarligare.
Packade ner på jobbet för vi ska flytta till nya lokaler i mars. Hemarbete tills dess. Hur ska jag stå ut!? ?
Slokande Akleja.

Anonym26613

Upp med hakan ?????

Synd att A lurade dig så. Den jäveln ljuger jämt!! ? Men vad du kan göra är att konstatera att det hänt och lära dig från det. Blev det verkligen en lösning? Mår du bättre? Skriv ett brev till dig själv som du kan läsa nästa gång du blir sugen. Och ja, vilken tur det inte blev värre ❤❤❤

Jag föll dag 15 (i fredags) för att jag var trött och låg och "ville bort från allt" ... eller jag vet faktiskt inte.
Så, ja du ska vara glad att det inte blev allvarligare.
Jag har kravlat mig upp igen och mår faktiskt redan mycket bättre.
Så ge inte upp! Du kommer att stå ut, iaf om du ger nykterheten en chans.

Kram!

Det hjälper mig mycket att veta att det inte bara är jag.
Tack rara du! Nu är det choklad...
❤️??

Suzzie

Jag är inne på 17:de dagen utan alkohol ! Jag skriver i en bok varje dag hur jag känner mig och mår, det hjälper mig ! Prova på det om du vill , kanske det hjälper lite ! Kram på dig

Jag tror på att vara snäll mot sig själv när en är trött och låg. Vi behöver inte alltid prestera, vi är inte våra handlingar.
Vila nu - vem vet, om tröttheten minskar kanske låghetskänslan också avtar.
(och tak för peppningen i min tråd)

Dag 16 och jag är så makalöst trött. Fast att jag äter bra o tar lite vitaminer samt rör på mig.
Maken blev lite sur för att jag såg ledsen o ointresserad ut när vi åt. Men jag vill bara ligga i soffan nu. Jag som brukar vara igång så mycket, märkligt är det.
Sorry för mitt gnäll!
Hoppas ni har det lite muntrare och känner er starka.
Ni är så fina!
??

Att vara (enormt) trött i början. Mina första veckor hade jag över jul och nyår och var mycket ledig då. Vet att jag funderade på om jag hade orkat jobba om jag skulle behövt det. Tror inte det faktiskt. Så trött var jag! Kroppen reparerar sig och det blir snart bättre.

Kram!

Himmel vad trött jag var i början. Kvällstrött och ovanligt morgonpigg. Men kvällstid gäspade jag käken ur led typ. Tog mig höneblund så ofta jag kunde.

Kropp och hjärna har fullt upp att läka. Vila på du under tiden, det blir bättre med tiden. Men samtidigt är det sunt att känna sig trött och vila när kroppen säger ifrån. Lyssna på kroppens signaler.

Kram ?

Haha, vi verkar vara rätt lika! Kl 7 imorse körde jag tvättmaskinen ?
Jag undrar om det är att jag bestämt mig för att ta tag i mig själv som bidrar till tröttheten. Alkoholen har jag använt som medicin när självkänslan är låg, eller min känsla av utanförskap även då jag omgetts av vänner. Ja, t.o.m. inom familjen.
Men nu har jag tid om 10 dagar hos en psykolog för att reda ut och hantera mina känslor.
Tack för att ni kommer med så kloka råd! Nu gråter jag av ren rördhet.
Värme o kram!
❤️??

och hälsar God morgon!
Kanske dricker du morgonkaffet nu eftersom du blivit morgonpigg som många av oss andra :-).

Blir du trött framåt dagen så ta en lur om du har möjlighet. Jag tror precis som Charlie och AH att det är normalt och till och med bra att vara trött i början.
Så bra att du även tar hjälp att reda ut dina känslor!

Bra jobbat!

Jag har blivit lite lättrörd, för jag fick tårar i ögonen av ditt inlägg ?
Ja, morgnarna går i pigghetens tecken. Har t.o.m. varit och tränat mellan 9-10! Så nu är jag trött igen ? Fast pigg i huvudet.
Igår kväll drack min man vin till maten. Jag drack 1dl, konstaterade att det var ett riktigt gott vin, och sen inget mer. Visst fanns känslan att dricka mycket mer, men jag bara bestämde mig att ”Nej, inte mer”. Jag känner en stolthet i detta. Visst, det var inte helvitt, men det var jag som bestämde och inte alkoholhjärnan.
Jag tror att för mig är mitt första mål att förstå mig själv, att förstå varför jag får dessa ensamhetskänslor o dåligt självförtroende. Nu vet jag att A inte hjälper och jag är en envis jäkel ibland ?
Det betyder så mycket att ni finns. Ingen som inte har ett liknande bagage kan förstå. Antagligen därför jag aldrig känner mig ensam eller utanför här i detta forum.
Ibland tänker jag också att tänk om vi hade kunnat träffas och ut och gå och prata. Fast då hade psykologer inte fått sin lön... ?
Jag hoppas du får en riktigt fin helg Soffi! Och alla ni andra också.
❤️???

Jag hoppas att det inte är en slokande Akleja idag. Trötta blommor behöver lite näring och lite omtanke och ompyssling, här kommer lite från mig ?

Tack rara du! Jag vet inte vad det är med mig. Känner mig konstig. Ingen större energi, ingen glädje. Bara trött och håglös. Och lite ledsen.
Fast jag borde glädjas över att jag har tagit mig i kragen. Men mina skuld-o skamkänslor ger inte vika.
Tack raring för att du bryr dig!
❤️

Du känner dig konstig, trött, håglös och ledsen.
Du går igenom en jätteomställning, kroppen börjar läka, det tar energi så det är inte konstigt att du mår kymigt.
Låt det vara så. Då går det över snabbare så att du börjar må bättre.
Ta hand om dig och ge inte upp!
Varm kram!

Upprörda känslor just nu. Min mor skulle komma hit i morgon och jag föll. Drack 2 glas vin och ljög för maken.
Försökte förklara att jag inte kan stå emot hennes eventuella skuldbeläggande. Maken tycker att om jag är 56 år så måste jag stå emot. Försökte förklara att alla barn behöver föräldrars uppskattning. Bråk, men jag bad om ursäkt för att jag blev så emotionell.
Vad är det för fel på mig!?
Borderline har jag hört att man kan vara. Kanske det. Och j-a dumt att ta vin. Men, men. Nu är det som det är.
Ledsen att jag skriver detta gnäll. Ska ta mig i kragen igen.
Usch så ensamt det kan kännas. Men jag vet att jag ändå inte är det. Tror jag.
Kram