Jag har känt mig lite som en spion. Som en som står vid sidan av och tittar på. En åskådare. En förrädare.
Av och till under några års tid så har jag hamnat här igen. Med er, tänkte jag först skriva men det vore lite av en lögn eftersom jag inte har varit delaktig. Det har varit lättast så. Att läsa om alla er andra som kämpar, faller, lyckas, skrattar, gråter... och så mycket som jag känt igen mig i och identifierat mig med. Men ändå, trots det, trots att jag borde dragit i bromsen, så har det bara blivit just att jag fortsatt tittat på och gjort ett antal halvdana försök till att dra ner på och ha uppehåll från A.

Jag dricker fram för allt för att få glömma för en stund, för att surret i huvudet ska dämpas och för att jag ”är värd det” så mycket som jag kämpar. Och ja, kämpar det gör jag. Ensamstående till tre, varav en multisjuk och en massa annat trassel och trauman som jag inte kan gå in på av rädsla för att bli igenkänd.

Blev det lite virrig text nu kanske? Jag hade nämligen inte planerat det här. Planerat vad jag skulle skriva eller ens att jag skulle skriva. Men idag, just idag bestämde jag mig tydligen för att sluta vara åskådare och sluta ljuga för mig själv. Hällde ut det sista ur boxen och gav upp den sista biten av mig där jag intalade mig att det räckte att läsa om er.

Så hej och tack för allt jag har fått läsa hittils.

Vilket bra nickname. Förändrande..Precis det som ska till när man vill bryta något dåligt beteende, och byta till något bra..Forumet är till för att läsas på..Finns säkert många som bara läser..Jag läste i något år innan, jag skrev..Varmt välkommen till att skriva, läsa och reflektera..Och inte minst Förändra..???

Här är du bland vänner, och gemenskap blir alltid mycket trevligare om det är åt båda håll. Att man både får och ger. Klokt beslut att hälla ut resten av boxen! Välkommen in i kampen - som bara är en kamp i början, efter en tid blir det en lättnad snarare. Och den känslan av lättnad gör att resten av livet känns mer okej. Faktiskt.

Kram ?

Tack för välkomnandet!
Gillar ditt nickname också ? tänk så mycket en välplacerad särskrivning kan göra ☺️

Såklart att det är okej att ”bara” läsa , men för mig var det ett viktigt steg att ta. Tankar blir ju så mycket mer (obehagligt) verkliga i ord eller skrift.

Tack även till dig!
Jag lovade mig själv för någon månad sen att aldrig mer köpa en box. Dels pga att jag tycker det känns sunkigt, och dels för att det är lika enkelt som att fylla på vatten ut kranen. I princip omöjligt att hålla koll på mängden man fått i sig. Boxar borde inte få finnas, eller de borde iallafall vara av genomskinlig kartong.
Iallafall så skulle två vänner komma på middag och jag skulle köpa vin, och då kunde jag ju lika gärna köpa en box, fast jag visste att det skulle bli massa kvar och att jag sen inte skulle kunna stå emot slentriandrickandet. Som är just det som jag i första hand vill komma ifrån. Så för några veckor sedan så började jag trappa ner det. Och det har hårt hyfsat. Har kunnat ta ett glas vin hemma och sen har det varit bra. Och vissa kvällar inget alls. Men vet att det inte duger. Alltså att det inte räcker för mig. Men har inte bestämt mig (än) från att avstå helt. Säger som majoriteten här inne, en dag i taget, och idag är jag nykter.

Att vakna nykter och ”obakis” (måste finnas ett bättre ord?). Har gjort yoga och det är just den här, exakt precis den här känslan jag måste komma ihåg när A-monstret försöker snacka omkull mig.
Dessutom har jag sovit som en stock och vaknade av väckarklockan. Det var inte i går...

Såklart satte sötsuget in i går kväll som för så många andra. Men i stället för A och i stället för att proppa i mig godis så bakade jag med dottern. Kvalitetstid och sockerdämpning i ett = win-win.

Ser fram emot att hålla i och förhoppningsvis vakna så här i morgon med ?

Idag är (hade varit) en riktigt vindag. Den som började så bra men sen övergick i kaos hemma och fruktansvärd pms på det ?. Gick ut tre gånger på promenad för att gå bort tankarna men slutade med att jag satte mig i bilen och började köra en av de vanliga rundorna till SB. Ni vet när autopiloten sätter in och förhandlingen redan är avslutat.
MEN jag körde bara en lång tur med bilen i stället och sen hem igen. Det hade inte hänt för en vecka sen... gud så skönt. En dag till där jag känner att jag lyckats och nu är systemet stängt ?

Så där gjorde jag också i början, promenader och bilturer till alla möjliga platser. Frugan trodde jag hade fått fnatt.? Det funkade väldigt bra för att skingra tankarna och peppa sig själv till att absolut inte dricka.

Bra där!

...för pepp!
Haha, ja jag kan förstå henne Torn.
Mina barn är dock vana vid att jag tar promenader och bilturer. Jag älskar känslan av att vara på väg någonstans, det har jag alltid gjort.

Skön morgon här igen obakis/närvarande. Men det är klart, det är inte mornarna som har varit min utmaning direkt gentemot vinet ? hur som helst, dag 3 ?

Anonym26613

Tack för att du påminner mig om både glädjen av framsteg och det kämpiga i början ??? Bra jobbat!
Och välkommen hit!! Jag fick en härlig känsla från din text. Att du läst vad vi skrivit utan att kommentera. Det är väl fantastiskt att du tagit draghjälp och landat i rätt beslut!!

Jag tror det här är början av något mycket vackert ?????

Hur kunde du veta att jag behövde läsa några fina ord just precis nu?
????????????

En riktigt kämpig dag och en kväll där kidsen bråkar. Släng på lite mensvärk, stress och lätt ångest kryddat med sömnbrist och katastrofen är (nästan) ett faktum. Hade jag haft vin hemma så hade jag svept två glas för länge sen. Det vet jag.
Men nu kunde jag inte det. Det kommer nog behöva vara mitt trick länge. Att inte ha något hemma.

Ikväll känner jag mig mest bara korkad och svag. Jag som har ett sånt extremt kontrollbehov men som helt tappat kontrollen när det gäller vinet. Fattar inte hur det går ihop riktigt.
Skulle vilja skriva något smart men kommer inte på något. Kanske i morgon ?.

Men gillade verkligen det där sista du skrev Miss Mary. Att det kan vara början på något vackert. Mycket vackert till och med.
Fint
Tack ?

Dag 4 och det var länge sen jag kände mig så här bakis. Spränghuvudvärk, sand i ögonen och helt slut i kroppen.

Kan det vara all pepsi max jag drack i går? ?

Och inte mycket att rapportera. Livet känns allmänt grått och mittemellan. Har dragit mig undan både vänner och pojkvän de senaste dagarna. Har liksom ingen lust att prata med någon ens.
Men jag har haft mer tålamod och energi med barnen, och kanske kanske känns det något ljusare idag.
Ja herregud vilket tråkigt inlägg skrivet av en tråkig person som verkar tycka väldigt synd om sig själv just nu.
Snälla säg att livet blir ROLIGARE!???

Och första utan alkohol på... ja länge. Känns 0,0% jobbigt och i går kväll kom energin som fortfarande håller i sig.
Hurra ☘️

Anonym26613

Fredag! Och nykterhet! Njuta! La la laa ??

Vi måste ändra inställning! Båda två ser det ut som! Kan man inte ha kul utan vin? Jag kämpar just nu med dessa frågor. Jag vill sluta vara tråkig och deppig. Men har så stark övertygelse att jag behöver A för det. Varför ?

Så jag får sjunga och dansa lite här hemma. Nykter! La la laa! ?

Tänk om man var en grupp tjejer, som alla var nyktra och skulle åka till Ibiza för att dansa. Men ingen fick dricka A. Visst hade man sett framemot det? Yebee! ???

Så låt oss hitta det roliga i detta ?
?????

Roligt att du skrev det! Har precis dansat fuldans nykter här hemma med dottern ?.

Asså, jag vet att jag kan ha och vara jävligt rolig utan alkohol. Har nog mest bara glömt bort det...
sen är jag, och har alltid varit, en person som kan vara nere i djupaste mörker ena dagen för att vara på värsta tivolihumöret nästa dag! ? Tror jag måste förlika mig med att jag är sån och att deppdagarna INTE blir bättre av alkohol.

Sen är det den där andra sidan också. Tonåringen som bara vill skita i allt och leva sjukt dekadent. Röka inomhus och dricka vin direkt ur bib-kranen. Och det kanske låter dumt men den sidan av mig älskar jag också på ett sätt.
Ska så småningom försöka hitta en balans i det där.

Men, ja, säg till när vi åker till Ibiza och dansar nyktra! ??☘️

Anonym26613

Mina barn gillar när jag dricker!! ?? Köper saker för dem och dansar runt. De har inte sett hur jag kan bli svartsjuk och arg när jag dricker för mycket. Bara den roliga morsan.

Jag vill inte växa upp... så vet exakt vad du menar.

Med det sagt så finns det fortfarande någon typ av logik bakom nykterheten. Att nackdelarna väger tyngre. Ångest, sömnproblem, utseende, ekonomi och alla jäkla lögner gör mig så redo för A-fri Ibiza. Ska vi säga ett år från idag. Typ fira 1 år nykter ?????