Jaa, så har jag då tagit detta steg i mitt liv. Så svårt att erkänna inför sig själv, trots många många försök och trots livskkamratens fullständiga stöd till att försöka dricka bara lite... ibland... till att jag sen gått ut i min gömma och fyller på. Behållningen är följande: blir berusad, känner skuld, blir orolig för hur jag skall dölja detta, vad kan hända, LÖGNER, SVEK, SMUSSEL, FÖRNEKANDE, SKULD och SKAM och mycket mera. Smita undan och hitta på förevändningar, knepen är många... man blir nästan expert. Det är skrämmande minst sagt. Är det värdigt en för övrigt välfungerande (tror jag) vuxen person, knappast inte. Tycka synd om mig själv, det fungerar väldigt bra det. Det vet jag så väl, har burit skulden så oändligt många många gånger och visste att det är helt emot min natur och mot den jag önskar mig vara. Om någon läser detta så skall jag gärna skriva kapitel två osv i min berättelse. Det är nog nu. Min livskamrat vet att jag kom in här idag, det är mycket hennes förtjänst också, jag vill dela allt med henne. Tack.

Mulleman

Tackar och bockar för att du "håller liv i mig" här i forumet och inte minst i livet. Vet nog att jag kan vila liiite på mattan vid dina fötter när jag är trötter. Berättar inte om vice verse. hihihi. Skall söka upp Viktoria nu, som gillar fisk! Skämt åsido kära Mt, tack för allt du gör och som du verkligen visar på olika sätt. Hoppas mina sätt att visa dig också når fram... jag vet att det gör det också. Nu skall jag ut och pyssla med mina/våra olika djur och land! Kramar från Mm!

jag en hälsning här till dig igen. Så att du hittar din tråd den dag du tar dig tid att gå in hit till forumet. Det är något av din kamp, att ta dig tid att ta hand om dig själv. Det kanske också har något att göra med det där kortet vi pratar om ibland (eller många gånger), som du har sen länge.... Tack för många fina dagar. När jag läser här blir jag varm och glad inombords över att jag har kvar kärleken och lusten till dig! Att den finns där på ett alldeles självklart sätt nu när du är nykter - och livet känns äkta. Kram, vi ses som vanligt efter arbetsdagen ifall du inte får ett infall och går in och möter mig här före det:) / mt

håller tråden vid liv så länge jag tror på vår, min och Mullemannens gemensamma framtid. En människa är så mycket mer än man ser, så mycket mer än en etikett och en diagnos även om det finns starka gemensamma kännetecken. En människa är också de tankar, drömmar och förhoppningar han/hon bär inom sig. Kram till dig i tro, hopp och kärlek. / mt

lycklig helg är förbi. Idag hade vi en gemensam kamp med ett platt paket fr EM-möbler. Du har ju alltd haft ett otroligt tålamod men idag var det bra att vi har det bra - det var en utmaning i mästarklass:) Vi har också pratat två timmar mitt på dagen. Jag känner igen dig från länge sen och det är alldeles underbart. Tänker fortsätta hålla liv i din tråd vid sidan av min. Tycker om att skriva mina hälsnongar till dig här. / mt

med min vän A efter jobbet. Sen blev det inte så, jag åkte hem istället. Mötte dig nere i hallen med armen i vinkel drickandes ur en burk.... Vet inte vad jag tänkte den tiondels sekunden innan jag såg att det var en burk Ramlösa. En omtumlande och lycklig upplevelse av stora mått!
Idag är det fem månader sen 1 januari. Av dem har en många dagar inrymt oro, en hel del svåra stunder har vi genomlevt. Av dem en del mycket svåra och smärtsamma. MEN fler dagar än på många, många, måmga år har varit lyckliga! Och de senaste månaderna, sen slutet av mars, har livet känts mer stabilt och harmoniskt än.... jag vet inte när. Tack älskade Mullemannen för en fin vår tillsammans! / mt

Mulleman

Tack för ovanstående kommentar, det var också fint för mig att kunna bli "överraskad" med en burk i min hand... som var legal. Jag blev uppriktigt bara glad när du kom hem, hoppas du kunde känna det. Som jag sa flere gånger igår, nu har jag fyra dagar av ledighet där jag kan göra delar av allt som behöver göras och som jag vill göra.
Skjutdörrsproblemet får vi helt enkelt bara hantera på bästa sätt tillsammans, vi får prata om det IRL senare. G hade mycket klara synpunker på det igår när jag pratade med honom.
Jag var också lycklig och glad igår, lyckligt omedveten om det som sen skulle inträffa, lycklig över att röka fisk tillsammans med lille A..Naturligtvis skall jag säga precis som det ligger till för L och J men jag ville inte göra det när barnen var med, tycker det är mitt vuxenproblem som diskuteras med de vuxna så kan barnbarnen få behålla sin troliga föreställning om mig, intakt. Fel??? Rätt?
Faktum är (sen vet jag att du inte litar ett dugg på mig, även det en av mina största förluster i mitt liv) som jag sa till dig genast i gårkväll att jag hade druckit den där ölen och fyllt med vatten och korkat tillbaka, så att antalet skulle stämma om/när du skulle räkna. Sen glömde jag alltsammans tills igår, kanske för att det inte var aktuellt för mig att "ersätta" med ny äkta vara mera.
Nu skall jag ta mig an dagen här hemma och vänta på att du kommer hem. Jag hoppas att din undran vad denna dag månde innebära kan ge en god kväll i gemenskap och att vi till och med kan sova tillsammans. Jag hoppas det inte går att ta miste på vad jag har förändrat i mitt liv.
Jag läste också att du oroade dig inför förväntat problem inom kort, misstänker att du avser den årliga personalmiddagen där jag med stort liv och lust brukar vara en av sällskapets glädjespridare, få igång... Jag kan lugna dig på den punkten, jag åker på middag men jag tänker köra själv, då kan jag "legalt" vara anständig (har ännu ingen lust att berätta) samtidigt med att jag kan komma hem precis när jag vill och förhoppningsvis vill och önskar jag att DU inte skall behöva vara orolig. Din Mm.

Lelas

Mullemannen! Åh, vad härligt att se att du skriver här! :-)

Ja, det är ju precis som du skriver, att det är svårt att tro på någon som har ljugit så mycket innan. Tyvärr tar det tid att reparera det där. Vi medberoende bär på en stor sorg över att ha blivit förda bakom ljuset under lång tid, och vi går i försvar så fort vi får chansen för att inte hamna där igen. Och det enda ni kan göra för att förändra den situationen, det är att fortsätta vara nyktra och fortsätta vara ärliga. Gång på gång på gång, varje dag, hela tiden.

Kämpa på, och var rädd om dig själv och din fina tant. <3
/H.

en t-shirt att köpa med texten : Tilliten har jag inte fått................den har jag förtjänat !

OM jag hittar var den säljs så ska jag köpa den !!

Vivi

Blir så imponerad av er alla som satt ned foten inom er o tagit ett beslut. Jag kan inte det. Har kämpat med alkohol i många år men kan inte förmå mig till att verkligen göra slut. Kampen inom mig handlar om "jamen, du dricker ju inte så mycket o just idag är det ju helt ok, precis vad du behöver, vad ska du annars göra???" kontra livslängtan o den innersta medvetenheten om att jag flyr o mörkar något jobbigt, medvetenheten om att dricker jag idag påverkar det morgondagen när jag är bakis o inte gör det jag skulle behöva, osv. Är så jäkla medveten men ändå helt oförmögen att ta det där beslutet som ni andra gjort. Deppigt. Lever ett helt ok liv men riskar farligt ibland. Kan dricka dagen innan viktiga möten, vakna bestööört över vad jag gjort o anstränga mig hyper för att va som vanligt o göra det jag ska- men inom mig ååångest!!! Får en känsla av att jag iakttar mig själv från "nån annanstans", nästan utomkroppslig upplevelse o tar mig igenom det jag ska...men. är verkligen inte såna dagar mitt bästa jag!! Lever ofta på halvfart- trots att jag vet att helfart finns, ni beskriver det o jag längtar dit, men...vet verkligen inte hur jag ska komma dit. Tror det handlar om "Beslutet", att verkligen fatta beslutet om att inte dricka men...just det beslutet sitter långt inne. Är bra annars på att fatta beslut o förflytta mig men, vad handlar detta egentligen om??? Denna inre drivkraft att förgöra sig?
Sorry att jag inte kan bidra med käcka framgångstips men gissar att ni klarar höra det?/ Kram till er alla!

du kommer långt med en ärlig önskan om att sluta dricka. Att lära sig att ta efter de som gått före och använda deras erfarenheter för din egen skull. Läs runt här på forumet och fortsätt skriv så hjälper du dig själv och andra !