Det är precis dit man vill komma. Att sakta men säkert ta sig från ”bör inte dricka” till ”vill inte dricka”. Då börjar de stora fördelarna med nykterheten ramla in på löpande band. Tiden man ”får över”, som man kan använda till roligare saker, är en enorm vinst. Att man tänker mer positivt, tar tag i saker - och fullföljer dem, är andra enorma vinster.

Jag snusar också, men jag anstränger mig för att det inte ska synas. Hos kvinnor är attraktionsfaktorn inte lika hög, men det är den bannemej inte hos män heller ?

Kram ?

Mr_Chivas

Bör inte och vill inte är helt spot-on!
Nu i efterhand så inser jag vilken dumskalle jag varit som inte tog tag i detta för länge sedan. Men det är ju aldrig försent att förändra. Känns skönt att tagit sig igenom detta träsk nu innan våren kommer och känslan av lycka och glädje när solen och värmen kommer!
Hur är livet själv med dig?

Kram

Inga himlastormande känslor, men som ett konstant skönt lugn i magen. Har idag traskat en lång runda på cirka 10.000 steg (i solen ☀️), åkt iväg och fikat ihop med min dotter (åt hembakad semla, mums ? ) och nu blir det en vilostund medan tvätten tvättas. Kanske en höneblund ? Det är ju så skönt, men inte så bra för min nattsömn tyvärr. Det känns som mina batterier är laddade inför en ny jobbvecka!

Kram ?

Vin Santo

Du känns trygg i din situation nu Chivas så hoppas det fortsätter rulla på så!
Ja man frigör verkligen tid som man kan investera bättre - själv har jag börjat förkovra mig i en massa saker (nya områden) vilket är jättekul!
Önskar dig och alla andra en fin början på mars!!!

Mr_Chivas

Jag vet inte när jag mådde så bra som jag gör justnu och har gjort den senaste veckan.
Humöret, orken och viljan är otrolig, jag verkligen älskar livet justnu trots pandemin och alla andra små trassel i vardagen. På promenaderna på nätterna med hunden så har jag hög musik i öronen som jag älskar, musik med snabbt tempo, Gigi D´Agostino remixar ifrån Italien med fler och dansar genom nattens ljus. Underbart, samtidigt oförskämt att må så bra ;-).
Har haft lite otur i lördagskväll på väg till jobbet, strax utanför hemmet ett potthål, körde sönder två fälgar på högersida, fälgen fram spräckt på mitten bakre en ordentlig snyting...
Så var det med det, jag blev inte ens upprörd. Promenerade hem, hämta frugans bil och verktyg plus ett extra däck. Bytte däck körde hem bilen och promenerade tillbaka för att köra hem min bil.
Hoppade över jobbet och stannade hemma och lekte med min dotter istället.
Nykterheten har bara fört med sig goda saker i mitt liv!
Här ska njutas till fullo!!

Hoppas ni alla mår minst lika bra som jag!
Kram till er alla och tack för att ni finns och lyssnar!

Chivas

Känns igen, så skönt när man bara tänker: Oj, där rök dom fälgarna, jaja, det löser sig.? Inget att hetsa upp sig eller bli orolig över. Jag råkade backa ner mitt staket med en släpkärra häromveckan, kunde inte låta bli att småskratta över min klantighet.

Grattis till ditt välmående!

Vin Santo

Känner igen mig i en hel del av det du skriver - "rosa moln" kallas det på forumspråk tror jag :)
Apropå fälgar etc. så hände detta mig för något år sedan och jag ringde kommunen som ansvarar för vägarnas skick i staden och bad dem bekosta hjulinställning , däck etc. vilket de också gjorde! :)
Kan vara värt ett samtal eller hur?
Keep it up buddy!

Mr_Chivas

Jag fick mycket responser av kompisar och kunder som sa samma sak.
Fick en person som jag ska ringa angående det.
I övrigt kämpar jag på, veckorna går och blir till månader, har inget sug eller tanke på a överhuvudtaget längre.
Mår så himla bra, motgångarna känns som hjälpmedel till min framgång justnu. Det känns inte som om ett glas vin eller några öl skulle få mig att vilja fortsätta dricka varje dag längre eller vara svårt att hålla upp ifrån, men i huvudet så känner jag en starkare vilja att inte vilja dricka överhuvudtaget eftersom mitt huvud blivit klart. Tankarna går inte längre ihop, jag har börjat drömma igen när jag sover. Underbar känsla att vakna av att jag drömt något under natten.

Serenity now! 🙏

Jag blir också jätteglad för din skull Mr Chivas ❤️ Det är så tydligt att nykterheten verkligen har vidöppnat vissa dörrar för dig, och du värdesätter det du ser och upplever i det nya ”rummet” så mycket att du inte längre vill smita bakvägen. Du har stängt bakdörren, och snart glömmer du kanske att den ens finns för det du har nu är så mycket bättre på alla sätt.

Kram 🐘

Mr_Chivas

Dags att checka in!
Det har varit hektiska veckor minst sagt.
Tanken på A återkommer ibland, nu i fredags extra mycket. Avslutade projekt, jobbet gått bra och ordentligt klirr i kassan. Tyckte jag varit duktiga och förtjänat en whisky. När jag smuttat klart på tanken så kände jag faktiskt att jag inte egentligen ville ha den, jag har det ju så bra nu. Vad skulle den ge mig som jag inte redan har? Då försvann suget på omgående, för faktum är ju att jag har det bättre nu utan. Igår var jag nere på lokal puben och betalade av min nota jag hade, surt men rätt ska vara rätt. Jag tog en kopp kaffe och insåg att jag har det fantastiskt väldigt bra justnu! Jag behöver inte dricka och vill inte faktiskt inte heller. Många gamla ansikten som ropar "Tja, länge sen!!" och frågade om jag slutat dricka?!
Japp, för det har jag!

Ta hand om er så länge!
Måste läsa vidare hur det går för er andra!

Tänker på er!

Chivas

@Mr_Chivas Svinbra jobbat! Just den där känslan av belöning är klurig. Det suget satt nog i allra längst, som en ryggmärgsreflex. När man har varit duktig är man värd alkohol. Punkt. Men det är också en vana som man kan bearbeta. Hitta någon annan form av belöning. Sen har jag märkt att jag inte behöver ”belöning” så mycket längre. Det känns bra ändå. Att man är färdig med något projekt på jobbet eller hemma är belöning nog i sig, att bara känna sig nöjd och stolt över.

Kram 🐘

Precis..Det kan finnas andra belöningar. Jag unnade mig lite lyxig mat, bara sådär en måndag..På ett-årsdagen köpte jag mig en jättevacker dyr Iittala skål, som står i min hylla..Den tar jag fram ibland och beundrar..💫, och tänker på att den endast kostade som några vindunkar, som bara ställde till det för mig. Ser att du har det lite tufft nu Chivas. Det kan bli så i förhållandet, när man gör en stor förändring.Balansen och ordningen som varit tidigare har rubbats..Den ena eller båda, partnerna kan sakna lite hur det kunde vara när det var som bäst och roligast med alkohol. Nu får man lära sig nytt båda 2. Inte helt lätt. Men ge det tid, och försök prata med varandra. Hur vill vi ha det? Vad önskar jag av livet, vad önskar du? Vad har vi för mål? Vad har vi sopar under mattan? Haha, jag låter som en relationsexpert..Inte min mening.Vet bara att kommunikation är syret i förhållandet..Nu har du lite uppförsbacke Chivas..Men det vänder..Hoppas du snart är på benen, och att energin flödar igen..Kram..🍃🌺🍃

Kom att tänka på att jag läste om att du kände dig krasslig och att det var lite obalans hemma för dig Chivas, i Vin Santos tråd. Gjorde inlägget här i din tråd, kändes mer rätt..🍃🌺🍃

Mr_Chivas

Trevlig helg allihopa!
Påsken ramlar in, en typisk dag då jag alltid druckit tidigare. En dag då det verkligen är OK att dricka säger huvudet.
Jag var lite sugen att köpa något litet idag att ha hemma. Skulle sitta fint faktiskt, jag tror inte jag skulle ha något problem med att dricka en kväll som denna och sen inte mer, så är känslan iallafall. Men jag är livrädd för att testa ändå. Jag känner att det är lättare att avstå ifrån att dricka när jag inte känner mig helt hundra på hur resultatet skulle bli.
När tankarna ändå är igång så kommer känslan att jag faktiskt inte vill ha när jag känner efter.
Jag har äntligen fått fason på min tillvaro, återfått en fantastisk relation med min dotter, styrt upp företaget och anställt för att få avlastning i mitt liv och de privata problemen som skulder är betalda och borta. Så livet är egentligen nästan perfekt. Nästa steg är att reda ut relationen. Hur vet jag inte, jag vill se, krama och hålla om min dotter varje dag.
Inte varannan vecka eller så.
Well well, babysteps..

Trevlig påsk mina vänner!
Kram

Mr_Chivas

@miss lyckad @Andrahalvlek
Tack, läget känns faktiskt väldigt bra.
Och jag har faktiskt många av er här på forumet att tacka för det!
Ett otroligt stöd och engagemang ifrån er har gjort detta möjligt för mig / oss!
Tack ifrån botten av mitt hjärta till alla ni underbara människor!

Glad påsk!
Chivas

Vin Santo

@Mr_Chivas Hur går det för dig kompis?
Still going strong?
Här är det fortfarande nyktert och näsan ovanför vattenytan :)
I familjen är relationen med barnen mycket bra men lite kyligare med frugan dessvärre....
Vet inte om det är att rollerna ändras lite i familjen eller om ens personlighet ändras med nykterheten och även betraktelsen av den i relationen som inte har alkoholproblem.. Jag slätar över mindre nu, konfronterar, vill prata om saker på riktigt och det verkar hon inte riktigt gilla :(
Jepp, hoppas allt är väl med dig!
VS

Mr_Chivas

Hej Santo! Skönt att höra av dig!
Trying to go strong again är väl mer passande tyvärr.
En helvetesperiod ramlade över mig och orkade inte stå emot
sorgen. 2 nära vänner gick bort och blev tvungen att få vår hund att somna in.
Allt under en och samma vecka och blev lite för mycket för mig.
Försöker igen, meddelar hur det går.
Jag förstår vad du menar, innan jag trillade dig igen så började jag också konfrontera problem vi hade mer.
Mycket av problemen lade hon på mig och att det skulle varit mitt fel att vi var i dom.
Jag började säga ifrån och berättade vad jag känner och ser på situationen hemma.
Börjat säga ifrån när jag känner att det, och hur slutat med att ta på mig skulden för problemen.
Jag har använt alkoholen för att bedöva problemen jag/vi haft och tar på mig skulden pga av att jag druckit.
Dämpat ångesten och skuldkänslorna med alkohol.
Min fru gillade inte det heller till en början att jag helt plötsligt stod emot eller konfronterade henne, men faktum är att relationen blev faktiskt bättre efter tag.
Skönt att höra att du kämpar på!

Chivas