Precis så var det?
Har dock inte bestämt mig för att aldrig mer dricka, vill nog inte det. Men om jag kommer dricka igen så tror jag att jag måste släppa vitt vin helt och hållet, det är på tok för lättdrucket för mig.

Det är en lagom lång nykter period, det händer mycket med tänket på tre månader. Jag tror att det är bra att ha ett helt öppet sinne tills det gått tre månader.

Kram ?

Idag har det gått 1,5 månad sedan jag drack sist. Min önskan är 3 månaders uppehåll men har ännu inte bestämt mig för slutdatum. Drömmer massor om att jag gör dumma saker på fyllan. Jag har nog aldrig gjort något riktigt dumt onykter så det är inte så verklighetsförankrat men det är lustigt att jag drömmer som jag gör. I måndags kände jag ett sug av att dricka, resonerade med mig själv att det var helt ok men kunde inte komma på en enda dryck jag skulle vilja hälla i mig. Konstigt hur hjärnan fungerar?

Igår drack jag vin. Det blev så och på ett vis känner jag att jag misslyckats på ett annat vis är det helt ok. Vi delade på en flaska och det var helt tillräckligt för mig, hade inget mer sig. Haft ont i huvudet idag så inget sug idag heller. Fortsätter med alkoholfritt, känns bäst så.

Det är ju toppen att det kan funka så, att dricka ett par glas och sen gå vidare alkoholfritt igen. Om det funkar för en, så man inte gradvis skruvar upp konsumtionen, så låter ju det som en bra väg!

Tänk att jag höll upp 1 månad och 17 dagar förra gången... sedan kom livet och julen i vägen för målet. Nu gör jag ett nytt försök att hålla mig borta från vinet. Dag 12 idag och det har inte varit särskilt svårt. Innan dess slirade jag iväg och drack på vardagarna, inte jättemycket kanske två glas men det blev för ofta och jag får sådan ångest av att jag inte kan låta bli vinet som snuttefilt när det är stressigt eller när jag vill slappna av. Någon härinne skrev; att dricka alkohol är att låna energi till väldigt med hög ränta och den meningen vet sig fast för precis så är det. Det kostar på att vara bakis, trögtänkt och besviken på sig själv. Dessutom gillar jag inte lån.

Jag har lyckats lura mig själv att helgerna ska vara svårast så jag håller ut till fredagen och när den kommer så är det inte alls svårt att stå emot ?. Mitt största problem är vardagarna, det är då suget är som störst. Jag har mycket press på mig med arbete och det känns som att jag måste unna mig alkohol för att det ska vara värt att leva som jag gör, så himla knäppt. På helgerna är det mindre arbete och då kan jag vila på ett annat sätt. Nästa vecka ska jag ta tag i träningen igen, tycker ju så mycket om att träna men det har fallit bort pga Corona och prio på jobb. Tror att jag kommer stressa av rätt mycket om jag kommer tillbaka till regelbunden motion ??

Anonym26613

Exakt så hade jag det! Ush! Jag behövde vin för att orka mitt jobb. Men nu orkar jag sååå mycket mer och har nästan ingen negativ stress öht. Så vin gav mig stress, och nu kan jag slappna av ordentligt ???
Bra att du är på banan igen ?

Ja, vin suger verkligen energi. De senaste veckorna har jag vilat så himla mycket och nu känner jag att jag börjar bli piggare och vakna tidigare på morgonen. Det kan förstås bero på solen också ☀️
Glad för din skull att du inte längre behöver vin för att orka med ditt jobb ?

Snart 17 dagar utan alkohol och jag tycker att huden stramat till sig och ögonvitorna är mer vita. Det är inte det yttre som är viktigast men det ger en bra motivation att avstå. Sover mycket bättre nu och vaknar piggare på morgonen ??

Jag registrerar med omsorg och stolthet varje dag i loggen här och noterar att jag på dessa 23 dagar bara registrerat alkoholsug vid några få tillfällen. Det är bra mycket lättare att avstå om man inte har sug. Har inget mål hur länge jag ska hålla upp men har en resa inplanerad om ett par dagar och eventuellt kommer jag ta något glas då, får se. Problemet jag upplever är vardagsdrickandet.

Jag tror att jag avdramatiserat alkoholen väldigt mycket, inser att det inte är en del av min personlighet. Ser det lite som sockerberoende och det är det ju ingen som skäms för (eller det kanske någon gör men det är inte samma stigma kring). Liksom de flesta beroenden så försvinner begäret efter ett tag om man håller sig ifrån det.

Har pratat väldigt öppet om att inte dricka denna gång och det blir spännande samtal tycker jag. Har även varit på middag med alkohol och fått höra hur tråkig jag är när jag inte dricker. Det är inte sant, jag är minst lika rolig nykter. Bara lite nöjdare och starkare dagen efter 😀

Dag 26
Tråkigt att loggen är borta, nu kan jag inte registrera mina framgångar 😀 men det känns i kroppen att det gått en stund sedan sista glaset. Jag sover mycket men tränar också och känner mig piggare. Jag kommer att fixa en vit månad men jag kommer att dricka nästa vecka. Ska bara undvika att falla in i dåliga vanor efter det. Just nu känns det lätt men vet att det blir svårt när jag fått smak på alkoholen.

@Självbedrägeri skrev:"Tråkigt att loggen är borta" Den kommer tillbaka i ny tappning, vi måste få allt att fungera bara. Så klart ska du kunna registrera dina framgångar! Efter en månad så kommer du att ha en bra grund att stå på.

12:e dagen igen då. Klappar mig lite på axeln men samtidigt blir jag trött på mig själv. Läst igenom vad jag skrivit i denna tråd tidigare, hur bra jag har mått av att inte dricka och konstaterat att jag ska undvika vitt vin. Visst, jag har inte hällt i mig mängder med alkohol senaste året men då jag druckit har det nästan uteslutande varit vitt vin. Kanske kan jag lova mig själv att jag åtminstone låta bli att handla hem det i fortsättningen. Känner mig slut i kroppen och stressad men inget sug. Gott så

Jag var för ivrig att hoppa in i den här tråden så jag skrev fel dag i förra inlägget, men vem räknar 😀 dag 12 tycker jag ändå är lite speciell. Har jag klarat mig till dess är det lättare att fortsätta.
Hur som helst, andra vita fredagen kan jag konstatera att det är evinnerligt skönt att just avslutat ett varmt bad och känna mig såpass trött att jag vill gå och lägga mig innan 22. Veckan har gått mycket bra men jag har känt mig yr väldigt ofta, tror att jag behöver kolla upp vad det kan bero på. Upplever aldrig mig yr i vanliga fall men jag kanske inte har känt efter så mycket. Det kan också bero på att jag stressat vansinnigt mycket i tre år och att jag får äta upp det nu när jag tryckt på paus.

@Självbedrägeri Blodtrycket påverkas av alkoholen. Mitt vanligtvis låga blodtryck blev lite förhöjt mot slutet när jag drack, nu har det sjunkit till låga nivåer igen. Så jag blir yr när jag reser mig snabbt. Efter varmt bad blir jag alltid så yr så jag måste sätta mig ner. Då går blodtrycket ner ytterligare pga värmen.

Kram 🐘