Varje nykter dag är värd att fira i början! Senare varje nykter vecka, månad, tiotal dagar, år, hundratal dagar och så vidare. I början tänkte jag ”fira, men med vadå?” Men rätt snabbt kom jag fram till att det behövdes inget gott eller någon fin present till mig själv för att fira. Det räckte gott att gå runt och känna sig som en mallgroda ? hela dagen! Njuta av de positiva känslorna. Stolt, nöjd, tillfreds ?

Kram ?

Trött o seg i huvudet idag. Nästan som bakfylla. Får nästan säga till mig sjäkv att jag ju inte har druckit, känslan är så lik. Ingen trevlig känsla! Drömde konstigt inatt, ninns ej men hade en tung känsla redan när jag vaknade. Så detta är livet! Skitdagar finns då också. Men ändå snäppet bättre än tidigare, eftersom jag ju är nykter, behöver inte känna mig sunkig. Bara trött o seg?

Inte sovit mer, men känner mig piggare idag, så skönt. Hur fasiken orkade jag må segtjockt var o varannan dag förut? Det är så himmelens skönt att vara fri från det!
Lönesamtal idag. Tycker inte om det. Känns som att min uppgift är att framhäva allt bra jag gjort, och att chefens uppgift är att motbevisa. Förra året blev jag riktigt ledsen när jag i slutet sa "så jag ligger på medel på alla områden då?", och ghegen sa "ja". Då var jag mitt uppe i att skriva en examinationsuppgift på en poängkurs på universitetet, som jag pluggade för jobbets räkning och lade all min fritid på....Blir fortfarande påverkad när jag tänker på det... Ska gå till mötet idag utan förväntningar, ta det som det kommer...

Så får man liksom inte säga som chef! Att nån är ”medel”? Morr säger jag- inte proffsigt.
Man ska vara jättetydlig som chef med vad som behövs för att medarbetaren ska få vara - och känna sig- som en maxad person, dvs kraftfull och ha roligt på jobbet.
Heja dig idag!

Chefen slipper spö...Hon måste ha haft en bättre dag idag än förra gången. Hon hade en bättre attityd. För första gången på flera år fick jag cred för saker jag egentligen gjort varje år, kanske för att jag själv inte orkade poängtera dem, vet inte. Eller....så kanske jag själv var på en annan plats mentalt i år. Behövde inte känna att jag skulle dölja något. Jag är den jag är, jag kan det jag kan.
Oavsett kändes det bättre.
Tack för omtanken Mary P??

Hoppas det gick bättre än förra året, Sattva. Jag ogillar också de där samtalen. Tänker att jag nästa är ska försöka få svar på exakt vad chefen vill att jag ska förbättra istället för att få information om var chefen tycker att jag är just nu. Det blir så konstigt på nåt vis att bli satt i ett fack. Och sen försöker jag att låta bli att Hjälpa chefen på traven genom den där typen av frågor som du ställde. Ska de formulera såna där dumheter får de göra det själva. Men det är så lätt hänt att man ”hjälper till” och känner sig lite lätt misslyckad när man går därifrån. Ju, måste verkligen ha en strategi nästa gång eller en bätttre chef.

Alla medarbetarsamtal och lönesamtal som jag har haft med min chef sedan jag blev nykter har varit jättebra. Jag tycker tom att min chef har blivit riktigt reko.? Att bli nykter gör underverk. Chefer märker sådant, det är bara att konstatera.

Kram

Det har jag funderat mycket på. Jag hade riktigt ilskna utbrott på min chef i fjol, strax innan och även efter jag slutat dricka. Befogade utbrott, men ändå dåligt skött från min sida.

När vi hade utvecklingssamtal i höstas sa hon: ”Du har förändrats och har mycket mer energi”. Idag fick jag veta min löneförhöjning, som var mycket bättre än jag trott, och min chef sa: ”Jag är mycket nöjd med ditt arbete.”

Är det hon eller jag som har förändrats? Det är i alla fall jag som har blivit nykter under det här senaste året.

Jag säger fortfarande ifrån, ständigt och jämt, men jag gör det smidigare och smartare. Jag är mer chill ? Och jag slipper tyngas av bakfylla och ständigt dåligt samvete.

Kram ?

Jag kommer ihåg det där Ah. Hade det inte varit för att man ska hålla avstånd, så hade du gett henne en snyting?

Kram

Så osmidig var jag som nynykter ? Gillar mitt nya chilla temperament bättre! Jag får som jag vill ändå ? Med snart 29 år på företaget har man viss pondus.

Kram ?

Har inte tänkt så sisyfos, varför ställa ledande frågor till chefen? Slut med det!
Ja bättre kommunikation kommer det bli från mitt håll, är övertygad om det!

Var jättetrött imorse igen. Men märker att en stor skillnad nu mot förut är att jag ändå har en högre "lägsta nivå" än tidigare. Mer grundenergi kanske? Bättre förmåga till "bounce back".
Glädjer mig åt det jag läst härinne hos många, att de stora effekterna kommer efter 3 mån. Eller efter 6 mån som nån annat skrivit. Få känna sig grundstark, grundstabil. En dålig dag eller två är liksom inte hela världen, marginalerna finns. Känner att jag är påväg dit.
Trots trötthetshuvudvärk!

Att du gör små iakttagelser och registrerar. Jag tror det är en viktig nyckel till att verkligen manifestera skillnaderna, och inget framsteg är för litet. Jag samlade som en galen arkeolog i början, för att det nyktra skulle väga tungt och för att känna tacksamhet över mitt val.
Vet att tiden kan kännas lång, när man tänker på 3, 6 månader. Men vill ändå nämna att jag efter 14 månader upplever förändringar (bättre) hela tiden. Eftersom suget inte finns längre så känner jag bara av fördelarna numera. Jag tror på dig! ?

Igår 9 veckor! Vad konstigt det kändes att forumet låg nere. Tomt!
Idag heldag med min stora passion och vännerna där, ska bli härligt fylla på med energi!
Maken åker iväg över helgen, ensam hemma. Tankar på alkohol kom, men jag har nog verkligen kommit över den "tippunkt" där det inte är möjligt att förstöra det jag åstadkommit. Och jag vill inte heller. Livet är fullt tillräckligt som det är!

Det kommer toppar och dalar hela tiden tänker jag. Livet som det är, men att göra som du och jämföra, se skillnader är a och o. Just de där små tankarna som att jag är jättetrött, men ändå piggare nu, eller när barnen vill prata om nåt viktigt sent på kvällen, eller när man kan köra och hämta dem utan problem. Att reflektera över sånt tror jag är viktigt!
Ha en fin helg med mycket energipåfyllnad!

Anonym26613

Ja, så tänker jag också.. vi har 35 dagar framför oss innan vi ens vet hur bra det kan bli.
Jag vet inte hur det är för dig, men jag börjar glömma hur det var i december. Varför jag ens drack. Och när jag tänker på det så VET jag att redan i sängen på lördagsmorgonen bestämde jag ungefär när jag fick börja dricka. Men hur det kändes och varför jag gjorde det, det minns jag inte.

9 veckor är sååå grymt 👊💚❤