Ja... drack vin både igår och idag... Ett medvetet val...kändes ju som att jag har nog inga problem- det är lugnt, bara jag/Vi håller oss till flaskor... Drack en halv flaska rödvin igår...men ca 1 flaska idag - en halv flaska rödvin och 2 glas vitt från en bib..
Tycker inte om mig själv just nu... tror mycket bottnar i att jag egentligen inte vill inse att jag har problem..
Känner mig bara så ensam ibland..vet att man skriver för sin egen skull, som en dagbok men hade varit trevligt med lite kommentarer ibland..

Hej!
Det är så lätt att falka om vinet finns tillgängligt. Jag tycker du är superduktig som klarat det, har följt dig!
Personligen vågar jag inte testa alkohol. Vill inte. Känner min hjärna såpass väl att jag vet att en halv flaska ena dsn blir en flaska nästa, och så eskalerar det. Mår så mycket bättre utan, och slipper dividera med mig sjäkv.
Inget är förstört!! Börja om att sluta så mår du säkert bättre, var inte arg på dig själv utan se det som en lärdom!

Häng i Mamsen. Du har inte förstört allt. Fortsätt på din nyktra väg från i dag - en dag i taget. Alkoholen ger oss alla möjliga negativa känslor. Den lilla stund av avslappning och glädje vi kan känna med det första ruset kräver sin betalning. Oftast är det inte värt det. Kommentera gärna i andras trådar så ska du se att du får kommentarer i din. Jag kommer t.ex. särskilt ihåg dig eftersom du kommenterade i min tråd för ett tag sedan.

Kram!

Anonym26613

Att du medvetet valde att dricka och att du inte fick något positivt av det är ju fantastiskt lärdom. Även jag blir mer säker om mitt beslut när andra så ärligt berättar om sina snedsteg. Vad spelar det för roll när vi var fulla? Du var igår, jag den sista december. Båda måste vara nyktra idag. Det är framåt som räknas. Och du kan vara bättre utrustad än många andra nu när du vet att a inte är en lösning.
Jag är ledsen om jag inte kommenterat så ofta hos dig som jag borde. Ska bli bättre på det ??

Kom igen! Nuuuu kör vi ❤❤❤

Istället för dag 48 ?.
Men tack vare era fina inlägg Sattva, Charlie70 och Miss Mary så ser jag det som en lärdom. En oerhört viktig lärdom! Har sovit riktigt kasst i natt tack vara a. Det jag möttes av i spegeln nu på morgonen var inte roligt - pluffsig runt ögonen och ser så sliten ut - tack vare a. Har en lätt huvudvärk, känner mig helt uttorkad - allt pga a. Jag hoppas att jag går tillbaka och läser detta, om jag nån gång i framtiden får för mig att jag kan hantera a igen! För det kan jag inte!
Jag har lärt mig min läxa och fortsätter framåt, idag är dag 1.
Kram ?

Heja dig nu då! Kör så det ryker, du har redan visat att du kan ju?

Av olika orsaker läste jag på massor om sug och återfall och annat när jag slutade med alkohol. Den här har jag sett många gånger
https://youtu.be/OqUg9ehXiYw

Hjärnan vill ha dopaminkickar från alkoholen så återfallspreventionsarbetet måste fortsätta så länge vi lever. Hjärnan måste liksom programmeras om så håll koll på suget som man komma men inte får bygga bo i skallen på en. Vad har du för triggers? De behöver omprogammeras genom andra sunda vanor helt enkelt?

Kram?

?‍♀️
Dag 1 för mig med. Har satt 3 månader som ett försök att testa att vara helt fri från alkohol.
Kanske vi kan peppa varandra ? ???

Vaknade med lätt ångest efter en orolig natt med kass sömn.. Så himla tydligt hur negativt A påverkar min sömn! Hoppas bara få sova bättre i natt, så jag orkar med jobbet imorgon.

Men jag lät inte ångesten få fäste i morse, utan gick in och läste ikapp mig hör på forumet, åt frukost i sängen och hade en lugn stund innan familjen vaknade. Det kommer jag försöka göra fler gånger, var en bra start på dagen! Här pysslat här hemma idag, tvättat, städat lite och gjort ett försök med sticklingar! Ska bli kul att se om de tar sig, jag har verkligen inga gröna fingrar ?

Har ju ett nytt jobb och imorgon är jag själv... Den jag ska vara vikarie för har nu gått på föräldraledighet så nu är det upp till mig! Känns lite läskigt och kastas lite mellan hopp och förtvivlan ?. Men jag vägrar låta den känslan få fäste - tänker istället att det är klart jag klarar detta! Ett "problem" i taget bara, så kommer det gå bra ?

Du kommer göra ditt bästa på jobbet, och det är allt vi kan begära av oss själva. Starkt att du samlar ihop dig och går vidare. Som jag ser det börjar du inte om från noll, det blev ett par plumpar i protokollet men nu fortsätter du!

Tack för dina peppande ord ?.
Helt från noll börjar jag ju inte, det har du rätt i. Men antalet dagar utan A blir ju nollställda, så ser jag på det i alla fall. Men kroppen lär ju återhämta sig snabbare där här gången, nog mest psyket som fått sig en törn... Men jag försöker se det som en lärdom! Det finns bara en väg - och det är framåt!
Kram ?

Anonym26613

Du tänker helt rätt. Lär dig från dina misstag, men låt inte tankarna cirkulera kring dem.
Kanske skriva några rader till dig själv som du ska läsa innan du bestämmer att dricka. Spara texten här eller i mobilen. Läs den varje gång du blir sugen. Har själv en sådan text kvar från förra gången. Den hjälper faktiskt ???

Förstår din oro, vill inte heller hamna i några journaler på det sättet. Man säger ju att man ska söka hjälp och bla bla bla men ärligt talat är det inte kul att det står i journalen, min erfarenhet är att läkarna är väldigt dömande gällande alkohol och att om det står att du överkonsumerat alkohol (även om du själv tagit upp det och sökt stöd) påverkar det även din vård i andra sammanhang, tyyvärr. Plötsligt vill de härleda allt till alkohol och är väldigt misstänksamma. Tror dessutom att det är rutin inom vården att göra en orossmmälan oavsett vad om någon söker hjälp för alkohol. Men sedan kanske det är det enda alternativet för vissa om problemen är tillräckligt stora, man vill ju komma ur problemet. Mitt tips är att söka en privat terapeut, de har såklart också skyldighet att anmäla till socialtjänsten om de misstänker att barn far illa men de gör det inte rutinmässigt ”bara för att” som de gör inom vanliga vården. Sedan leder ju anmälan oftast inte till så mycket hos soc ändå men det är ju inte kul att bli anmäld när man själv önskar hjälp och är en fungerande människa.

Och snart är det fredag - en av mina största triggers skulle jag tro. Vet att jag inte är ensam om det! Har funderat på vad jag skulle kunna ha att förgylla just fredag/lördag kvällar med nu när A inte är aktuellt? Hur gör ni andra? Äter/dricker ni nåt speciellt? Eller är lite ledighet belöning nog?
Har så mycket att göra på jobbet, att dagarna verkligen rusar fram... vilket gör mig lite stressad, känner att jag inte har ork till så mycket annat. Har ju en tonåring som behöver mycket stöd med skolan just nu - Vilket är rätt dränerande det med eftersom han tycker skolan är pest...

Bäst att försöka sova nu, klockan ringer 05.30 imorgon bitti!

Kram och god natt ?

Till helgen känner jag för min del att focus får ligga på maten och gärna nån riktigt god efterrätt! Gärna inte ost o kex för det är iaf en trigger för mig. Utan nåt sött o gott.
Sen tänker jag faktiskt jobba lite för att inte känna så mycket stress på vardagen. Skitsamma om jag inte får övertid. Det är vissa saker som måste bli gjorda . Jag har sånt tänk eftersom jag varit egen företagare i 20 år men nu är anställd sen en tid tillbaka.
Förhoppningsvis försvinner suget på dagarna då jag inte hinner tänka på det.
Min värsta trigger är att jag skall följa med min man till vår stuga och där har jag aldrig varit utan att börja upppackningen med att ta ett glas vin.
Det blir en stooor utmaning.
Du har ju haft flera nyktra helger bakom dig. Hur har du klarat dig tidigare och vad har varit lättast /jobbigast?
????

Tror att vi är många som har satt ihop starten på helgen och signalen på avkoppling med alkohol. Det är ju såååå mycket mer. God mat som alla gillar (nja, det är ju en utmaning i sig), TV som alla gillar (också en utmaning), snacks/godis. Jag dricker också alkoholfritt vin men det går åt ganska lite av det. Just att ”stänga ner” är nog det som har varit det viktiga (och svåra) för mig. Att låta bli att planera nästa dag. Vara här och nu framför ett halvkasst tv-program. Men Bäst i test är kul för hela familjen.
Och mitt bästa (enda) tips vad gäller tonårssonen är - peka på hans framsteg. De finns där. Fokus på det han gör bra, de små små sakerna. Skolsystemet och betygssystemet är rätt hemskt och föder stress. Tänk att behöva högprestera på beställning hela tiden. Det är det livet våra ungdomar har om de har den läggningen. Min son hade det svårt tidigare, en fantastisk lärare som såg och pekade på framsteg, och att han sakta såg sina egna framsteg har gjort en enorm skillnad. Det sitter så mycket i självförtroendet. Klart att skolan är pest om man går runt med känslan av att ständigt inte duga. Men det kan vända. Vi har ett ämne kvar att jobba på... tänker att det går att ta hjälp av framstegen i de andra.
Och förresten studieteknik ... det är viktigt. Anteckningar, skriva, läsa rubriker, vissa behöver lyssna, youtube har ofta bra material.
Likväl som det är viktigt för oss att se våra framsteg med alkoholen lika viktigt är det för våra barn att se sina framsteg.

Mig en del på mina tidigare nyktra helger... och lyxat med lite alkoholfritt bubbel! Jag kanske hade för lite att göra i fredags? Kanske var därför jag lät tankarna på A gro.. tåls att tänka på!

Det är inte lätt att vara 13 år i dagens samhälle... inte som mamma till en heller... Vet inte hur jag ska få honom att ta skolan på allvar och göra det som krävs för att faktiskt bli godkänd- det är liksom där nivån ligger tyvärr..
Det värsta är nog hans attitydproblem m, framför allt i skolan mot lärarna.. nästintill noll respekt för vissa lärare... Han visar en hel del av detta hemma med, så det blir en del konflikter i perioder 😔. Idag var en sån dag och i kombination med stress på jobbet så kände jag att det var tur det inte finns nåt vin hemma! Men att "fly" några timmar med hjälp av A är INTE lösningen!
Märkligt ändå att man kan ha så motstridiga känslor samtidigt..

Imorgon blir förhoppningsvis en lite bättre dag - utan mail från skolan...

Kram 🌺

Anonym26613

Jag tycker mina problem med tonåringar har minskat sedan jag slutade dricka. Nu har jag ork att faktiskt hjälpa till. Och när det uppstår konflikter så rinner det av ganska snabbt 💚🌸🙏