Anonym26613

Gamla minnen...

Minns hur jag tänkte att jag kan bara spara tills imorgon om det är tillräckligt mycket. Så ibland drack jag mindre så att jag hade minst 2 glas kvar.. det var ganska länge sedan det var så illa. Men tanken bara dök upp nu 🙈

Och NEJ, du rör inte mitt godis 🤬 vi är inte där än 🤭💚

Anonym26613

Haloo! Äter du godis eller?? 🤭🙈

Jag har ätit bara lite. Mycket mindre än igår. Men har inte ätit ordentligt med mat så godis höjde blodsockret under dagen. Hoppas det gick bättre för dig ❤

God kväll Mary P!
Inget godis här ikväll😃. En god kopo Vanilla Chai med I- kaffe är faktiskt jättegott! Vi har en massa choklad på fikarummet på jobbet, det blir nog tufft längre fram i veckan😋
Förstår det där med för lite mat, det är så himla lätt att det blur godis istället...😍🌷🌼⚘

Tar mig friheten att vara lite stolt: Träffade på en kompis jag inte träffat på ett tag. Hon säger "Vad snygg du är!", och gör en gest som liksom någon som kliver in o "äger" ett rum med sin närvaro. Jag blev jätteglad! Det har hänt nåt på insidan som syns på utsidan!

Härligt! Det händer saker med utsidan också. Jag har för mig att det var Se klarts hårfrisörska som undrade vad som hade hänt med hennes hår. I positiv mening då såklart.

Kram

@Sattva Gött 🤩 Efter ett halvår sa min chef att jag ”verkade mycket piggare”. Och jag får höra från många att jag ser mycket piggare ut! Kul att skillnaden inte bara känns utan syns också 😍

Det är klart att du ska vara stolt!!!
Utseendet förändras till det bättre, men framför allt utstrålning och hållning tror jag. Vi behöver ju inte gå omkring och skämmas och "gömma oss" längre.
Rakryggade och stolta med klar blick och hy, samtidigt ödmjuka och omtänksamma.

Om jag möter en riktigt attraktiv snygging idag så kommer jag nog att i hemlighet undra - är det en av er?

Kram!🧡

Ja, just det där att inte skämmas, inte känna att det syns rakt igenom vilken hemligt skamfyllt liv jag lever, tror jag är jätteviktigt! Ta plats i sig själv, i sin kropp!

Klart du ska vara stolt Sattva! Det är ju heller inte en känsla man fick så mycket av när man drack. Just stolthet. Det är rätt angenämt.
Intressant med din godiskänsla. Minns den där känslan av när vinet var slut. Nån gång när jag var tillräckligt desperat kom jag på den geniala idén att jag kunde ”låna” av mina föräldrar fast de inte var hemma. Typ 30 min enkel resa med bil. Å sen skulle det såklart återställas. Det finns ingen stolthet i såna ögonblicksbilder.

Påfrestande kollega.
Helt off topic från alkoholen. Har en nära kollega som jag har så svårt för. Det brukar gå bra när vi inte måste samarbeta. Nu närmar sig en period när vi måste det. Jag har huvudansvaret för detta projekt, men hon lägger sig i allt möjligt som faktiskt inte är hennes att ha en åsikt om. Hon är väldigt stark i sina åsikter. Detta stör mig enomt. Känner att jag blir arg o irriterad. Detta projekt återkommer med jämna mellanrum o det är samma visa varje gång (handlar om att student kommer. Jag är den enda studenthandledaren o HAR huvudansvaret men hon anser uppenbarligen något annat?). Detta ger mig stress!!
Har inte pratat m chefen om det. Har sett det som att det är något som brister hos mig. Men det kanske är så att det behöver klargöras "uppifrån" hur rollerna ska fördelas?

@Sattva Tydlighet är viktig, både uppifrån och från din sida. ”Om vi ska samarbeta på ett bra sätt vill jag att vi gör så här xx. Mitt uppdrag är yy och ditt uppdrag är zz. Är vi överens?” Framhåll att du gärna diskuterar, men att hon inte kan ha en åsikt om allting för då drar allt ut på tiden - och hon får inte gjort det hon ska göra. Man kan vara tydligt utan att vara otrevlig. När du väl har varit tydlig kan du referera till det varje gång hon ”återfaller”. Så skulle jag ha gjort.

@Sattva En sak till. Jag har väldigt svårt för kollegor som gnäller. För en del är det liksom livsluft. Jag får ståpäls av obehag och vill skrika på dem. Tills min psykolog sa ”tänk att gnället egentligen är uttryck för engagemang”. Och sen rådde hon mig att bjuda in personer som gnäller i leken. ”Du får ansvar för det här, och det här är dina ramar”. Funkar ibland. En del bara gnäller men tycker att ”någon annan” ska fixa.

Tack AH för bra tips! Ja, att bli arg hjälper ju inte... Och inte heller att gå undan o låtsas som ingenting. Ska försöka vara tydlig med att om samarbetet ska fungera kan hon inte ta kommandot o freebasea. Hon vet ju inte ens studentens kursplan eller lärandemål, och verkar inte ta dem på allvar heller när jag försöker förmedla dem...

Godkväll!
Angående OT- ämne så skriver jag flummigt nu men kan finnas ett korn av vettighet. När jag blev nykter och börjande jag också pröva/utforska/testa min tydlighet i relation till andra- kanske främst på jobbet. Mycket som jag tidigare tyckte var svårt eller som jag kanske gled undan hängde på något vis ihop med skam över mig själv- vilket hörde ihop med mitt drickande.
Jag har aldrig varit och kommer nog inte att bli en väldigt pushig person - chef. Men jag har landat i en annan lätthet kring svåra saker. Jag står stadigare, att sätta gränser eller ta min roll fullt ut- är enklare.
För mig började det med att testa- wow jag kan vara en sån här person, och det känns helt bekvämt. Låter som om du är utveckling på spåren! Heja.

Se Klart, jag tyckte inte alls att det var flummigt! Tror jag förstår vad du menar. Tror jag gått med något sorts mindervärdeskomplex pga drickandet. Jag har vetat att jag har ett beteende som dels inte är socialt accepterat (dricka åt h-e för mycket o även på vardagar), men ffa har jag ju känt att jag inte lever efter mina egna värderingar. Plus att gå till jobbet o må piss var o varannan dag inte direkt stärker självkänslan. Ska testa ditt sätt, testa att agera inifrån men på ett sansat sätt. Ibland har jag nog agerat lite ologiskt o obalanserat inser jag...

@Sattva Livet blir efterhand lite mer off-topic på alla möjliga sätt. Delvis off-topic, en hel del är en följdreaktion på nykterheten. Under den våta, tunga yllefilten som alkoholen har varit döljer sig andra sorters skav och problem. Som behöver tas om hand, på ett eller annat sätt. Nykter orkar man ta itu med surdegar, men det innebär inte att man har bråttom för det. Man kan fundera, prova, utvärdera, prova igen, tills man hittat framkomliga bra sätt. En pusselbit i taget gör man förändringar som får livet att bli lite mer smooth. Att ta sig själv på allvar - och kräva att även andra gör det - är en sådan viktig pusselbit.

Håller med om att nykterheten öppnar ögonen för annat som berikar våra liv, som naturupplevelser 😍 En vacker soluppgång kan få mig att nästan gråta av tacksamhet över att jag får uppleva den. I morse var isen på bilrutan nästan inbrottssäker, men den var samtidigt så vacker att jag förlät den. Isen på rutan hade frusit i mönster som såg ut som svepande långa fjädrar. I mitt förra liv hade jag bara varit arg och irriterad. Nu satt jag en lång stund och tittade på isen medan defrosten jobbade på.

Kram 🐘

@Andrahalvlek
Vet du, det jag var mest orolig för med nykterheten var hur min o makens relation skulle bli. Vi träffades för 7 år sedan. Båda hade ett väl utvecklat alkoholmissbruk redan då, så vi har alltid druckit för mycket tillsammans. Jag är så tacksam att han är med på det nyktra tåget (hoppas såklart att han åker med läääänge till). Vår relation har inte påverkats till det sämre. Färre tjafs. Mer glädje/mindre trötthet. Kanske inte en slump att han börjat ta tag i surdegar hemma/ renovering!