Det är en ynnest att få finnas här med er som är så kloka människor. Vi har nog alla hoppat av tror jag. Hoppat av den där vägen mot stupet och slagit in på en annan, smalare och med mer upplevelser längs vägen. Ungefär som när man kör av nån av E-vägarna och tar den gamla istället. Det går inte fort ibland är det svårt att hitta, men det finns mycket kul på vägen. Inte som att rusa fram för fort med bara ett mål.
Godis ja, jag tänker ju att vi medicinerar nåt och då funkar godis också för det vi behöver bota. Ät annat om ni slutar med godis tycker jag. Alltså inte jättemycket extra kalorier, men kanske frukt, bör o nötter. Nåt kanske. Vi försöker laga nåt extra gott och mysigt på helgerna. Tänker att det är viktigt att pyssla om sig. Vem var det som beställde helgblommor? Det är nog också rätt smart om man gillar blommor.
Kul att det går så bra Sattva!

@Sisyfos
Tack detsamma😍 Ni som gått före på vägen är en sådan otrolig hjälp! Jag är så förundrad o tacksam att ni lägger tid o energi på oss!
Tror också det är viktigt att ta hand om sig. Ge sig själv kärlek. Att nykterheten inte blir en prestation eller ett förbud, utan en kärlekshandling mot sig själv. Som förstärks i annat fint man gör för sig själv. Och andra! Att ge ger ju också tillfredsställelse, så länge det inte blir på bekostnad av ens egna reserver liksom.
Jag har ju ett förflutet som både anorektiker och bulimiker. Mitt livsmål är att kunna och våga leva utan att bedöva eller tränga undan. Jag känner att jag är på god väg. Får långa minnessekvenser hur jag bedövade hjärtesorg med ätande. Eller bedövade ensamhet o avsaknad av mening o mål med strikt kosthållning o extrem träning. Nu vill jag verkligen försöka leva livet som det är. Jag klarar det. Jag har massor av resurser, kunskaper och ffa viljan att uppleva livet rakryggad, stark, klok o modig⚘😍⚘🌼🌷

Grattis till 82 dagar!
Har precis erkänt för Mary, och nu även för dig, jag missade era 80 dagar för att jag varit "upptagen".
Men 82 dagar är ju ännu bättre och mer att fira än 80 🥳.

@Sattva skrev:"Nu vill jag verkligen försöka leva livet som det är. Jag klarar det. Jag har massor av resurser, kunskaper och ffa viljan att uppleva livet rakryggad, stark, klok o modig⚘😍⚘🌼🌷"
Ja visst klarar du det! Vi klarar det!
Jag har också ett förflutet som anorektiker och bulimiker.... Tror det är därför jag inte vill/törs förbjuda mig att äta något, inte ens förbjuda godis.. Gäller att hitta balansen. Den finns nog just i "att kunna och våga leva utan att bedöva eller tränga undan". Vi är på väg!

Så härligt för dig att kunna uppfylla "nästa gång jag är här kommer det vara annorlunda" angående dig träningshelg!! Underbart! Grattis även till det!

Kram!🧡

@Soffi Tack Soffi till 82 dagar!! Ha ha, jag har ju själv ingen aning om antalet dagar om inte Mary P påminner mig, så du är förlåten😇. Förstår hur du tänker med att inte förbjuda något ätbart med ett ätstört förflutet. Kommer vara uppmärksam på on tvångstankar kring ätandet kommer med sockerstoppet. Då bryter jag direkt! Orecis som med alkoholen lever man med sin ätstörningsbakgrund, även om det är länge wedan jag var "aktiv". Tror dock att det verkliga läkandet sker nu. Att det just blev kontroll av maten som blev bedövningen när jag var 15 är nog bara för att det var mest tillgängligt...
Ja jag ser jättemycket fram emot denna långhelg! Få uppleva den fullt ut! Inte bakom ett dis av bakfylla/yrsel/illamående och skam. Påfyllnad på riktigt! Längtar!!

@Sattva Tack Sattva, gått före och gått före. Vet inte det jag. Jo kanske, 100 dagar före drygt, men er lilla grupp har så kloka reflektioner som jag behöver, så jag fortsätter att hänga här med er. Det är där jag måste vara tror jag i livsreflektionerna.
Det är lättare när andra funderar och reflekterar än att vara klok själv ibland. Ha en fin dag!

Så har jag haft första dagen av fyra på min "grej". Har njutit hela dagen av att vara SÅ mycket piggare än förra gången i november. Inte känt mig skamsen o trott att alla ser att jag druckit kvällen före. Inte smugit med skam till systemet o sedan druckit på hotellrummet. Köpt smågodis, och det är iof inte heller särskilt kompatibelt med det jag är iväg på, men så får det vara. Börjar dock bli mer o mer övertygad om att smågodis inte är bra för mig. På min 101 dag som nykter är planen att även bli sockernykter. Finns så mycket annat, naturligt, att njuta av istället! Mullbär tex, smakar lite likt choklad o har en härlig konsistens!
Har just inget att skriva. Alkoholen är mer o mer i periferin. Hög på livet, särskilt en dag som idag!
Och imorgon 12 veckor nykter😃💪💥

Härligt att läsa! Jag minns ditt inlägg om förra gången och att din ångest då verkligen kändes i texten. Så det känns symboliskt att du nu är tillbaks nykter och ångestfri, bra gjort!

12 veckor nykter idag!! Sitter här nu på hotellrummet m en kaffe, ska strax iväg för dagens fortsättning på "min grej". Taxk Kennie o Soffi! Ja jag tänkte precis samma när jag vaknade, hur dåligt jag mådde sist. Tänkte på det flera gånger igår, "tänk att jag inte unnat mig att uppleva detta såhär tidigare". Detta är egentligen tredje långhelgen, den första var i september o jag deltog med drickande varje kväll då också. Var så slut ffa mentalt på söndagen den första långhelgen att jag sjukskrev mig mån o tis. För att kunna dricka lite mer på ffa söndagen för att "återhämta" mig från den krävande helgen🙄🙄🙄. Hur knepigt kan man resonera???? Jag behöver verkligen minnas alla dessa konstiga ologiska beteendena. Aldrig glömma, aldrig ta första glaset (som AH väl brukar säga?)

Anonym26613

Grattis till 12 veckor finaste Sattva ❤🌸🥳 Idag är din 85:e nyktra dag!

Jag är lite avis på dig som får bo på hotell och göra roliga saker 😅 men du förtjänar det ❤❤❤ Du är så beslutsam och trygg verkar det som . Själv hade jag minst "förhandlat" inför helgen.
Här blir det INGENTING under helgen. Jag är så trött att jag knappt orkar hänga här i forumet och då är det illa 😩💚

Njut av helgen 🥳❤

@Sattva Grattis till 12 nyktra veckor! 🥳🥳🥳🥳 Ja, det brukar jag säga. Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset. Viktigast först - vara nykter. Det var, och är, mitt mantra.

Att fira den här dagen i ett sammanhang som tidigare har varit förknippad med alkohol är verkligen perfekt. För det är just det här den nyktra resan handlar om. Att återta sitt liv genom att uppleva samma situationer nykter - och upptäcka att det funkar lika bra, eller ännu bättre. Bring it on liksom. Påsken nykter, check på den. Midsommar, 50-årsfest eller whatever nykter, check på den.

Efter ett år möter man sen som jag, VaknaVacker, Torn, Charlie, Jullan65, Se klart och några till en andra nykter påsk. Och då är alkohol en icke-fråga som inte har någon plats i skallen knappt. Själv ser jag fram emot att umgås med mina barn så mycket så att de tröttnar på mig, och god mat och dryck blir det också förstås. Enda skillnaden är att ölen och vinet är alkoholfritt - och att jag inte äter påskgodis den här påsken 😉

Kram 🐘

Tack alla!! Ja det känns så jäkla skönt att ha återerövrat den här långhelgen! Jag kände de två första långhelgerna under hösten att jag nästan hade kastat pengarna i sjön. Sa till mig själv inför den gången i november att "nu ska jag INTE förstöra detta genom att köpa vin". Ändå gjorde jag det. Känner mig fri, stark, lycklig att jag lyckades vända livet!
Jag är på riktigt taggad att upoleva kommande påsk, bröllopsdag, födelsedag, midsommar, semester etc nykter. Återerövra de helgerna också, som varit vinimpregnerade by default förut. Jag mår ju så 100 miljoner gånger bättre utan alkohol. På riktigt.

Mary P, ja just nu mår jag väldigt bra och är beslutsam. På ett bra sätt, det finns ingen kamp i det, och det är oerhört befriande! Vet du, det är ok att vara trött! Du kommer klara allt du vill! Tänk på att du gått igenom en massa dessa 3 månader. Såklart du är trött! Och stark!!!
Ha en härlig fredagkväll alla!😍⚘🌼🌷💫

Tillbaka till vardagen igen. Haft en så himla bra helg. Det hände dock något som blev lite smolk i bägaren. På lördagskvällen var jag iväg på
"healing". Jag hade inte bokat det själv utan fick det som en överraskning. Tanken var jättegod, men det blev lite fel. Om man bokar en sådan behandling utgår behandlaren från att man har något som inte är bra o som man vill få hjälp med. Vill börja med att säga att jag har full respekt för denna form av behandling. Jag kom dit o mådde ju jättebra! Det var som om behandlaren inte godtog detta elker trodde på mig. Kanske hon såg något jag själv inte ser. Ialkafall, jag kom därifrån och kände mig sänkt i energinivå. Som en människa som inte är "hel". Och jag är ju på ett bättre ställe ur alla aspekter än jag varit på på evigheter! Självklart har jag ju saker att jobba på, men jag surfar ju på nykterhetslyckan fortfarande och vill göra det o njuta av det! Känna mig stark, kapabel och alldeles awsome att jag klarat 3 mån nykter nu på fredag! Var nedstämd efteråt. Kände mig trött o ledsen igår när jag vaknade. Så ville jag ju inte avsluta helgen. Men ska bara landa i att det blev fel o jag ska släppa det. (Berättade inte om nykterheten, sa bara att jag gjort stora förändringar i miyt liv o mår bättre än på länge).

Anonym26613

Oh vilken antiklimax 😅 Vissa är så inne i sitt att de inte kan ta in andras perspektiv. Det säger mer om den andras kunskaper om att bedöma ditt mående än om dig! Släpp det ❤👍
Jag har också börjat fundera på hur mycket hjälp jag kommer att behöva i framtiden. Kanske minskar motivationen att skriva här också så småningom. Vi får se 😊🌸

Ta hand om dig ❤

@Sattva Nykterhetslycka borde bli ett av årets nyord ❤️

Förstår din känsla efter besöket hos healern. Minns när jag 20 år gammal besökte en man som kunde spå framtiden, påstod han. Minns inte allt han sa, men två saker minns jag. Mina fötter skulle vara mitt stora problemområde kroppsligt och den relation jag hade då skulle inte hålla. Mina fötter är förvisso ett sorgebarn på många sätt, men min relation höll i 24 år så hans spådom stämde inte särskilt väl.

Jag har inte gjort något liknande igen, för jag vill nog inte veta. Jag tror på varje individs inneboende kraft och jag tror på att jag själv har den största förmågan och möjligheten att påverka mitt liv - och det kan ingen spådom förutse. Jag kan när som helst välja att svänga av på en annan väg. Allt blir som det blir och går som det går - och jag känner ett lugn i det. Jag kan bara göra mitt bästa. Varje dag. Punkt.

Kram 🐘

Mary P och AH, tack för input! Den däe grumlade känslan satt i igår också, men försöker släppa den. Tror en av anledningarna att jag påverkades av upplevelsen är att det är jobbigt när någon går in och kritiserar (som jag kände det) min personlighet, mina svagheter. Hon sa mycket gott också, men det negativa var det som fastnade... Jag tål liksom inte det just nu, jag har gjort o gör något bra med mitt liv ju!
Men men, strunt samma, släpper det nu.
Läste i din tråd Mary P att du inte vet om det behövs vara här inne. Förstår hur du tänker tror jag. Jag tänker att tänk all den hjälp vi fått av dem som varit nyktra länge, den hjälpen kan vi ge vidare. Säger jag, som inte är så aktiv i andras trådar🙄Men ändå. Jag kommer hänga kvar🙂. För mig är det viktigt att inte tappa var jag kom ifrån. Aldrig glömma, som AH säger. 3 mån nykter är väldigt lite i jämförelse med flera års drickande... Även om jag inte tror så många läser min tråd så finns den för min skull om inte annat. Och så ser jag fram emot att flytta över till "vidare livet" i sommar!

Oj, ett olyckligt möte. Kanske råkade du rubba behandlarens cirklar genom att komma dit och må bra, hon fick inte känna sig duktig genom att hjälpa. Det ligger hos henne! Släpp det!
Och kom tillbaka till @Sattva skrev:" jag surfar ju på nykterhetslyckan fortfarande och vill göra det o njuta av det! Känna mig stark, kapabel och alldeles awsome att jag klarat 3 mån nykter nu på fredag! "
Det är ju det som är sant för dig!

Kram!🌷🌸🌺