....började dricka som 14 åring. Alltid fullast! Nu 40+ och trots familj och barn är det samma som gäller... ligger på i genomsnitt 25-40 standard glas i veckan. Går inte en vecka utan minnesluckor och ångest. Och detta har pågått i 25 år!!! Hur är det möjligt!? (...med ett par 9 månaders pauser). Varför kan jag inte bara vara måttlig? Duktig??

Har läst allt som går att läsa om alkohol, från fakta böcker till ”Jag som var så rolig att dricka med” och ”Njutningsparadixen”.... Vill ju också förändra mig!!

Förr var det ganska kul, jag är var nog ganska kul och party men de senare åren har det gått för långt, istället för att vara den roligaste på festen/middagen är jag den som går hem först - för att jag är för full...sluddrar, kan inte gå ordentligt och kommer inte ihåg något...Har jag inte vett på att gå hem eller gå och lägga mig så gör jag bort mig... Hur gick jag ifrån kul party tjej till det här??

Barnen tycker att jag är pinsam och drar sig undan, mina vänner tycker att jag är jobbig och min man säger ”du är inte till din fördel”...

Påsklov imorgon - skulle vilja ha en vit påsk - är det ens möjligt!? Vad ska jag säga rent socialt?? Är det dumt att börja med en långhelg som i vanliga fall brukar var massor av vin varje dag??? Eller är det faktiskt helt rätt?

Jösses vad jag önskar att jag kan skriva 7 dagar nykter om en vecka!

(PS. Glömde tillfälligt Corona när jag skrev men vill för god ordningsam säga, vi håller avstånd, ses ute, är är försiktiga och har antikroppar..)

@MrsWB yes! Nu har jag klarat onsdagen (lill-lördagen), torsdagen som denna vecka var fredag... Vaknade tidigt imorse och jag mår så in i norden bra!
I onsdags föll några pusselbitar på plats, jag insåg att onsdagarna redan triggar mig att dricka mycket på fredagen. Onsdagarna har varit nån måttlig, socialt acceptabel nivå (1-2 glas vin) som jag sedan lyckats dämpa, dämpa suget på torsdagen och draken som jag kallar den, har hehehe smidigt sin sluga plan att på fredag minsann smäller det. För då får jag. Skön insikt att en måttlig gång triggar frosseribeteende. Låter som ett beroende och missbruk. Trodde jag inte hade det men endast riskbruk.

@MrsWB yeeeeey det var smidigt löst! Här går det så bra! Inte en droppe. Jag valde att vi gör pizza ikväll och trodde det skulle bli värsta fällan. Det finns bara en dryck som passar så perfekt till pizza. Sambon tog sig ett glas ur dunken och jag har inget sug. Jag vet inte om det är medicinerna som gör det men jag har inget sug alls.
Åt lite godis däremot. Något gott måste man som människa få ta.

@Fröken H

Vaknar sååååå nöjd! Tänkte precis hur det ”skulle” ha varit:

- igår tex hade jag (i vanliga fall) dragit i mig 1 flaska på lunchen - nu höll jag i ett glas. Jag var hemma 17:30 och började laga middag (gjorde påsk lamm;-))! - det första jag (i vanliga fall) hade gjort var att hälla upp ett glas till matlagningen och ett till osv.. Igpr inget!!! Drack nog 2 l Fun Lemonad. Ganska sen middag - hade nog (i vanliga fall) hunnit minst en flaska till matlagningen....Jag hade (i vanliga fall) varit ”halv” full vid middagen.

Efter middagen hade vi 10 barn här som spelade kort och hängde - sååå mysigt!

I vanliga fall hade jag inte varit ”till min fördel” igår... Just nu hade jag suttit med min kaffe och haft ångest och börjat nysta upp minnet...

Men inte idag!!!!!

Vilken skillnad jämfört med den tjej som vaknade idag - och jag hade super trevligt igår - hade absolut inte varit bättre MED vin... Känns som ditt stöd och din medicin smittar av sig på mig!;-)

Plan idag? Jag ska göra sen påskbuffé lunch till familjen och virgin toddy! Känns mindre jobbigt med nyktert mål idag och solen skiner!!!

Lycka till idag!

@MrsWB Bra taktik att fokusera på fördelarna. Annie Grace är en av mina husgudar och hon säger att ett framgångsrikt alkoholstopp har tre viktiga delar:

1) Förlita dig på dig själv och din egen förmåga att faktiskt sluta dricka. (På den punkten fallerar många.)
2) Fokusera på ALLA fördelar med nykterheten, lyft dem till skyarna.
3) Identifiera dig som en person som inte dricker alkohol.

Jag jobbar stenhårt på trean nu. Blir mer och mer bekväm med att prata om mitt alkoholstopp och mitt nyktra leverne. Har blivit medlem i IOGT-NTO. Är riktigt arg och frustrerad över alkoholindustrin och vill inte stötta dem med en krona mer. Och så vidare.

Glad Påskkram 🐘

@Andrahalvlek

Förstår dig fullt ut! Känns ju som allt för mycket socialt kretsar kring alkohol och konsumtion. Det ska jag också jobba med - hitta nya kanaler och nya vägar.

Väntar lite med att basunera ut tills jag känner mig mer säker på att jag kan klara detta. Men tror på din väg - säkert det enda rätta. Har bara lite för många personer som jag inte gillar i periferin som skulle få vatten på sin kran om jag säger att jag har problem....😬

@MrsWB vilka underbara insikter! Jag hade liknande tankar igår. När vi brukar sätta oss och äta brukar jag redan vara halvt väck. Minns inte helt vad vi tittat på, vad vi pratat om. Jag vill aldrig avbryta kvällen. Går bara och hämtar mer och mer vin och när det är dags att lägga sig smusslar jag med mig något upp som jag häller i mig i badrummet.
Sambon var så lugn igår, han njöt verkligen av lugnet och tryggheten.
Minnena från mitt hemska fall i trappan förra fredagen spolades upp i minnet och jag grät en skvätt. Hemskt.
Igårkväll var jag så lycklig. Så nöjd. Så hög på livet. Min bästis ringde mig, onykter, och berättade hur fantastisk jag är och hur imponerad hon är av mig. Sen kom det: men du är ingen alkoholist. Det säger fler runtomkring mig. Vill inte höra det. Vill inte tvivla. Vill inte tro att jag är redo att dricka några glas. Jag orkar inte med suget och ångesten efteråt. Vågar inte riskera att det blir kaos. Vill inte vara den tjejen. Jag vill vara den jag är just nu. Dygnet runt.

@MrsWB godmorgon! Hur är det idag?
Jag vaknade inatt av ett illamående som nästan gjorde att jag behövde kräkas. Orättvist när jag inte rört alkohol på en dryg vecka.
Idag ska det fixas hemma och sås lite frön och lite jobb på kvällen.
🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻

@Fröken H

Nej vad jobbigt!! Känner du dig bättre?

Här går det fint, märker att det absolut är det vita vinet innan maten som är svårast att låta bli, känner jätte sug efter det men hittills klarat att inte dricka något. Ska snart ha gäster på bubbel och snittar men tagit fram en Richard Juhlin alkoholfri bubbel till mig;-)!

Sover som en stock och känner mig nöjd och motiverad!!

Go us!!

@MrsWB jadå, det gick över. Ganska säker på att det är en biverkning av tabletterna.
Bra, då har du ringat in det som är din svaghet. Du hittar kanske nåt att ersätta det med? Glas cola, trocadero eller nåt? Jag har hittat 2 nya favoritdrinkar i helgen.
Berätta sen vad du tyckte om bubblet! Jag tycker det är svårt att hitta goda alkoholfria viner.
Skönt att höra att vi fortfarande kämpar tillsammans. Ha en mysig eftermiddag med vännerna! Ska du berätta för dom?

Anonym26613

@Fröken H Känner igen det där att andra inte ser problemet. Ingen i min närhet tycker jag borde sluta eller minska. Och om JAG har ett problem så är DERAS problem sååå mycket värre. Men jag har bestämt att jag inte behöver redovisa för dem vad jag dricker. I fredags suckade jag faktiskt lite och sa att "kan vi inte prata om något annat (än min nykterhet)" . Tror dock att folk tror de ger oss en komplimang när de säger att vi inte har problem 💚🙏

Hoppas du också får starkare självförtroende under resans gång. Härligt med nykter påsk 🌸⚘🐰

@Fröken H

Riktigt god bubbel! Rekommenderar den. Var ute med samma gäng ikväll och berättade - fick faktiskt kanon stöd - över förväntan. Tror nog att dom kanske inte ha tyckt att jag varit så kul att prata med på fyllan ändå..;-)

Beställde alkoholfritt rött och det var dock riktigt äckligt!!!!

Sjukt nöjd - ska nu sjunka ner i soffan NYKTER och se en bra serie!!

Så skönt med stödet här - det gör verkligen skillnad att man har någon att berätta om sina framsteg för. Tänkte ta ett glas vanligt rött till maten idag men gjorde inte det för jag ville kunna skriva här att jag klarat kvällen!!!!