....började dricka som 14 åring. Alltid fullast! Nu 40+ och trots familj och barn är det samma som gäller... ligger på i genomsnitt 25-40 standard glas i veckan. Går inte en vecka utan minnesluckor och ångest. Och detta har pågått i 25 år!!! Hur är det möjligt!? (...med ett par 9 månaders pauser). Varför kan jag inte bara vara måttlig? Duktig??

Har läst allt som går att läsa om alkohol, från fakta böcker till ”Jag som var så rolig att dricka med” och ”Njutningsparadixen”.... Vill ju också förändra mig!!

Förr var det ganska kul, jag är var nog ganska kul och party men de senare åren har det gått för långt, istället för att vara den roligaste på festen/middagen är jag den som går hem först - för att jag är för full...sluddrar, kan inte gå ordentligt och kommer inte ihåg något...Har jag inte vett på att gå hem eller gå och lägga mig så gör jag bort mig... Hur gick jag ifrån kul party tjej till det här??

Barnen tycker att jag är pinsam och drar sig undan, mina vänner tycker att jag är jobbig och min man säger ”du är inte till din fördel”...

Påsklov imorgon - skulle vilja ha en vit påsk - är det ens möjligt!? Vad ska jag säga rent socialt?? Är det dumt att börja med en långhelg som i vanliga fall brukar var massor av vin varje dag??? Eller är det faktiskt helt rätt?

Jösses vad jag önskar att jag kan skriva 7 dagar nykter om en vecka!

(PS. Glömde tillfälligt Corona när jag skrev men vill för god ordningsam säga, vi håller avstånd, ses ute, är är försiktiga och har antikroppar..)

@Miss Mary Poppins asså jag är som en ny människa!!!! På en vecka. Jag tar verkligen tag i saker. Jag älskar denna version av mig själv. Bara positiva känslor. Ibland när jag var irriterad på någon på jobbet och fredagen kom och irritationen riktigt fått växa till sig och jag äntligen fick ta första klunken så ååååååh släppte allt. Men efter att jag druckit mig helt utanför medvetande visste jag på lördag morgon inte om jag gjort nåt mer med den irritationen. Skrivit till kollegan? Ringt? Vad har jag drömt? Vad är inbillning? Riktigt på gränsen till psykotisk. Inte fan undra på att jag haft ångest hela tiden. Nästan rädd att gå utanför huset. Lagt på mig nån falsk roll.
Gud vad mycket tankar och känslor som snurrar just nu.
Jag är så inspirerad av dig. Tack för att du skriver till mig. Du är så klok. Så erfaren.

@MrsWB jag är så jävla stolt över dig! Jag behöver få höra om dina framsteg.
Undrar hurlänge man försöker hitta ersättning som ska likna "giftet"?
Att du berättade för dina vänner! Så jävla grymt. Jag har funderat på nåt catchigt svar om någon försöker truga. Nåt i stil med: nej jag avstår, jag vill nämligen vara mig själv hela kvällen.
Du är grym! Jag är grym! Vi är så jävla grymma!

@Fröken H

Tack för att du finns och peppar! Vad kan jag göra för att stötta dig?

Så skönt att berätta idag - kommer aldrig beställa rött igen - får bli en skön cola zero - nästan samma färg;-). Men bubblet kändes festligt!

Hoppas du får sova bättre i natt! Imorgon är en ny dag som vi tar med ett leende! Ska baka bullar!

Berättade förresten för mamma idag - hon blev stolt!

@MrsWB det är stort att berätta för mamma! Min mamma sa genast att hon hänger också på mina 12 veckor. Underbart!
Att du finns här är ett stöd. Tack!
Dag 9 vit närmar sig sitt slut. Förra måndagen gick jag bara runt och bölade och tänkte att hur ska jag klara påsken utan att dricka? Hur ska jag klara påsken med alkohol? Det var sånt kaos. Hade någon ens försökt berätta att jag skulle må såhär bra hade jag känt mig hånad. Men jag mår så bra. Önskar att alla som nånsin tänkt tanken att lägga bort giftet verkligen gjorde det.

Anonym26613

@Fröken H 🥳🙏❤ Bra jobbat!

Idag är du på min favorit dag, nämligen den tionde. För mig tog första tidens ångest slut och jag kände att kroppen var fri från giftet. Nu vet ja dock att dag 10 är bara ett smakprov på det som kommer senare. Även om måendet går upp och ner så blir den bättre och bättre hela tiden. Vissa steg är mindre, man får inte samma kicks hela tiden. Men du har en så fantastisk framtid som väntar på dig (och din mor) 💚🌸💚🌸💚

Ps. Så klart jag skriver ❤

@MrsWB skrev:"Tänkte ta ett glas vanligt rött till maten idag men gjorde inte det för jag ville kunna skriva här att jag klarat kvällen!!!!"
Tänk vilken tur vi har varandra här ! 💚💛💚🐣

@Fröken H

Såå glad! Sov som en klubbad säl i natt 10 timmar utan att vakna!!!! Hur sjukt är det??

Kanon dag - varit ute och joggat, bakat bullar, grillat korv och spelat golf med barnen - känner mig som bästa mamman!!!! Jösses!!!

Imorgon ska jag på middag till min äldsta bästa väninna som jag inte berättat för - lite på känn att hon kommer tycka att jag är tråkig... men känner mig inte frestad att ändra på något för det!!

Hur har du haft det idag?

@MrsWB asssssååååååå vilken stjärna du är!
Jag har jobbat idag. Jobbat, funderat, fler mentala pusselbitar har fallit på plats.
Jag gjorde första kapitlet i KBT programmet här på sidan. Jag vill göra 10 veckors programmet i lugn tempo.
Vilka utmaningar du har tagit dig igenom. Superstar. En riktig partypingla behöver ingen drink i handen. Om du vill kan jag tipsa om 2 fantastiska "mocktail" varianter som jag njutit av i helgen.
Spännande och lite konfronterande det där med vänninan imorgon. Jag tycker du är ascool som kör hela racet! Heja heja heja dig!

Wow! Vad coola ni är som klarat 10 dagar o en storhelg!! 👏🙏 Jag suger åt mig allt ni skriver! Ett sånt driv ni har! Första dan idag o är "rädd" för fredag- lördag. För då "får man ju" dricka.. Då peppar verkligen ert driv! Kan ni klara det så ska väl jag också klara det! Hejja Er!

Hej, ny här. Känner igen allt. Det har inte varit en vit påsk. Jätte ångest, kommer att försöka bli sjukskriven imorgon och ta tag i detta. Jag vill bli fri från detta gift. Skulle behöva lite peppning. Varit vaken hela natten suck. Verkligen förstått att mitt beroende förstör allting.

@susy Jag väntar också med ”spänning” på hur det kommer kännas på fredag... Men jag känner mig stark i tron om att klara fredag och lördag utan alkohol! Vi kan peppa varandra på fredag!

2021 nykter

@MrsWB vilken härlig dag du hade! Jag hade också en kanondag, vilket jag absolut inte hade haft om jag hade festat till i helgen. Vinsterna är så värt att avstå tycker jag 😊 kram och grattis till en bra första tid nykter!

@Cilla8

Det känns verkligen fantastisk - har ett driv som aldrig förr och njuter av att ligga och kolla serier med maken på kvällarna och komma ihåg vad jag sett...

Det jag upplever som svårast och där suget är som störst är innan maten. Brukar i vanliga fall ha hällt i mig en flaska vitt. Klarar jag den puckeln är kvällen en baggis. Försök ha något riktigt gott att dricka då (gärna light/zero så du inte blir sockerhalt;-))

Lycka till nu! Skriv mycket här och läs! Det är ett oerhört stöd att man kan briljera om hur duktig man är (inte skryta utan briljera;-)) och veta att man inte är ensam! Går det åt skogen så finns det också många som kan ”fiska upp” en som varit igenom samma.

@susy

Välkommen! Bra att du hittat hit!!

Ångesten är fruktansvärd och jag känner den så väl! Varit ständigt närvarande i 25 år! Så jag förstår dig! Den är största vinning att slippa när man lägger giftet på hyllan...

(Ha ha, låter ju som ett proffs fast jag bara varit nykter i 7 dagar;-))!!

Kom igen nu! Peppar dig gärna !!

@2021 nykter

Härligt att du också hade en underbar dag! Vilken energi! Men framförallt tycker jag att avsaknaden av ångest och den goda sömnen är första vinsten!!! Vilken skillnad!

Vad är dina ”svåra stunder”? Mina är absolut att klara mig utan den vita flaska innan maten - sen går det på räls. Låg också och funderade igår - har alltid sagt att klara sig utan alkohol blir så svårt socialt MEN i ärlighetens namn är det inte sant - det är ju hemma som jag häller i mig mest och då är det bara barnen och maken som lider. Maken dricker ganska frisk också men barnen är ju alltid nyktra. Som min son sade en gång när jag körde på en fest och beklagade mig att alla blev så dumma att höra på och att man märker det så tydligt när man inte dricker ”mamma, det är så vi alltid har det...” - snacka om ångest....

Lycka till idag!

Tack alla för svar och peppning. Så starkt av er alla för mod och beslutsamhet för varje dag som går utan alkohol! Det måste kännas underbart!!

Jag vet inte hur jag ska gå vidare, klarade inte av att gå till jobbet. Vet inte om jag ska berätta på min vårdcentral. Vad finns det för hjälp att få om man inte är stark nog att bara sluta ?
Ingen vet egentligen förutom de här hemma hur det ligger till. Mina närmsta och älskade som jag förstör så mycket för.

@susy

Våga be om hjälp om du inte är stark nog att klara det själv. I de flesta städer finns det beroende kliniker och det har säkert din vårdcentral koll på, beroende på var du bor. Våga vara ärlig med ditt problem - det sköts anonymt och jag upplever att man får väldigt positiv feedback och inget dömande!