Fortfarande nykter. Fortfarande rätt nöjd med det. Blir sugen ibland men det går över så fort jag tittar bort.

Testade att sluta med antidepressiva, efter typ 10 år då jag tyckte att jag tröttnat på att de även kapade topparna och inte bara dalarna. Doktorn höll med å så körde jag på det. Hade en bra första månad, sen gick det åt helvete och allt blev meningslöst igen. Ganska glad över att trots att jag ”bara-måste-stå-ut-med-livet-tills-man-äntligen-får-dö” så var alkohol off limits. Nu har jag grundat lagom (med medicin) och mår bra igen. 😰 Krisen avvärjd. 🤬 vad jag är less på depression. Tror inte nån skulle gissa att jag dras med det för jämnan, även om jag varit öppen med det ganska ofta. Så jämför er inte med andra, de kanske har det som jag där under leendet. Men hur som helst är livet ganska bra igen. Får väl leva med att ”ganska bra” är min absoluta toppnivå :).
Kudos till min fru som pallade ännu en dip, men jag betalar oftast igen när jag mår bra.
Hoppas ni haft en bra påsk oavsett om glasen varit halvtomma eller halvfulla.

@IronWill Jag håller på och trappar ut min SSRI-medicin efter 14 år. Men jag gör det ytterst långsamt, under typ 1,5 år. Långsammaste uttrappningen ever 😂 Hoppas att på så sätt vänja hjärnan väldigt långsamt.

Alkohol är big nono för mig numer. Den påverkar mitt psykiska mående alldeles för negativt. Jag kan verkligen förstå att det är så.

Stort grattis till dina snart tre nyktra år!

Kram 🐘

@Andrahalvlek Jag är inte säker på att jag vill släppa snuttefilten än. Kan inte var säker på om det var faktiska utsättningssymptom eller om det var mer för att jag inte hade skyddsnät. Nog smart att köra långsamt. Testar igen om några år igen.

@IronWill Depression är vidrigt. Vill aldrig uppleva det igen, fast jag vet förstås att det inte finns några garantier. Jag har slutat med medicinen flera gånger tidigare, men har blivit deprimerad inom tre månader igen. MEN nu dricker jag inte längre. Jag sköter motion och mat, ser till att vila mycket. Nu kanske det är läge att sluta med medicinen. Och jag trappar ut helt galet långsamt. Märker inga utsättningssymptom. Än.

Kram 🐘

Jag försökte sluta för nått år sedan.
Jag gjorde ett misslyckat försök att sluta med min SSRI medicin för ett par år sedan. Jag har knaprar dessa piller sedan början av 2000 talet. Jag mådde kanon bra utan medicin i typ en månad. Allt var frid och fröjd trodde jag. Sen kom bakslaget och jag mådde sämre igen. Jag har förstått efteråt att jag slutade för tvärt. Jag tar därför mina dagliga dos av fluoxetin sedan dess. Nu mår jag som vanligt och har lärt mig en läxa.

Hej eventuella kvarvarande forumkompisar.

Tråden är nu felrubricerad och jag är inne på år 3 🤔 ja 3 är det (kollade appen, fick för mig att det var 4 men så duktig hade jag inte varit).
(Edit: Jo jag är ju inne på år 4 men har varit nykter lite drygt 3.)
Det här är lite av ett skryt-inlägg så det kanske inte passar alla.

Tänkte skriva att livet är rätt bra nu!
Alkoholen är nästan ett avlägset minne men såklart kommer ett litet sug då och då när andra dricker (kopiöst) men kröken är spolad och förblir så. Jag tror dock att har man en gång provat alkohol så är det en känsla som man vet finns där ute, och den lämnar en kanske aldrig helt och hållet. Men det är ändå på ett annat sätt en minst lika bra känsla att ha gjort rätt val för en själv.

Jag gjorde också en del drastiska beslut i arbetslivet och hamnade på villovägar som var nödvändiga för att till slut hitta rätt. Man kan säga att jag slutade göra vad jag borde (enligt normen) och har gått över till vad jag vill. Det gjorde under för min mentala hälsa. Det får ju lite konsekvenser här och där men ändå relativt smärtfritt.

Livet är ju inte gjort för att må bra jämt men just nu gör jag det i alla fall. Inga mer hallgolv och knappt existerande ångest.
Ska jag klaga på något så är det väl att jag nog behöver öva efter corona på att umgås med allmänheten. Känner mig som en surgubbe varje gång jag är ute, och måste ta mig i kragen för att inte gå och muttra för mig själv. Näven är i alla fall knuten i fickan. Men ge det ett år med ryggsäckar i ansiktet på pendeln och bluetooth-högtalare med extra diskant på bussen så återfår jag nog min glasartade blick och inre dialog ute i världen. Hård hud igen 😁.
Har nog avverkat alla som undrar om bristen på mitt drickande nu och de flesta frågor är besvarade. Kommer väl nån ny då och då men ärligt så skiter jag i vad nya människor anser om mitt drickande. Om de förväntansfullt avvaktar efter att jag sagt att alkohol inte är för mig så väntar de än om de inte själva frågar. Och då har jag ”svar på burk” att ge tills de fattar att det inte är välkommet att gräva i. Men i ärlighetens namn är medelsvensson ganska vettig och bara accepterar.

En annan sak är att fan vad bra det har känts att gå förbi långa corona-köer till bolaget. Inte så att jag ser ner på någon som står där, bara att jag är jävligt glad att slippa. Också att slippa hinna dit. Jag har mitt snus att jaga med jämna mellanrum och det räcker bra som last.

Jag hoppas verkligen att ni också hittar perioder av lugn och återhämtning. Och att jobbet med att dra ner eller sluta i alla fall ger en ökning av positiva konsekvenser och mindre ångest. Eller kanske rent av funkat helt ett längre tag. ”Worth it” säger jag. Ångest, fyllekonsekvenser och dåligt samvete ÄR värre än brist på alkohol.

@IronWill Wow, tänk när man har kommit så långt i sin nykterhet att man minns fel på ett år hit eller dit 🙏🏻 Jag mindes fel på en månad en gång, och det kändes märkligt när jag kom på det. Tur att vi har en app att tillgå!

Grattis till att du har valt ny inriktning i livet även på andra sätt, genom att välja att göra vad du vill göra, istället för att göra det som normen kräver. Modigt! Och mycket mer hållbart i längden.

Det var länge sedan jag passerade så nära ett systembolag att jag såg de långa ringlande köerna in i lokalerna. Var nog ett år sedan senast jag såg det. Men jag håller med dig, himmel vad skönt att slippa delta i det racet.

Kram 🐘

@Andrahalvlek såg att du också bytt jobb efter ganska lång tid, också modigt. Och att du också varit nykter en längre tid 💪
Jag blir ofta tvungen att gå förbi bolaget i jakt på snus men det har mest känts upplyftande att slippa ställa sig i kön.
Att glömma hur lång tid det gått är nog lätt hänt eftersom det känns som evigheter på vissa sätt och jag är inte speciellt intresserad av att fira årsdagen då den också markerar en botten och mycket ångest och elände. Lite konstigt om man tänker efter, att en dag kan representera både det sämsta och det bästa man gjort på samma gång.

@IronWill Jag väljer att fira årsdagen, 100-dagar och fortfarande även nyktra månader som något av det bästa jag har gjort. Vi har alltid ett val. Å ena sidan, å andra sidan. Halvfullt eller halvtomt.

Kram 🐘

Hej IW! Kul att du har utvecklat ditt liv till något väldigt bra..🥰..Jag har också tittat på personer som kommer och går från bolaget. Många ser slitna ut..Jag är också tacksam att slippa alkoholen. Att fira årsdagar är ju individuellt..Eftersom jag slutade på min födelsedag, så firar jag både och..Du inger en trygghet när du skriver IW..💫🍃..Så verkligen fint att du hänger på forumet..Önskar dig ett fortsatt gött liv..🌺😎🌺

Något som är kul, är att vi är rätt många nu som knäckt koden..😎..Dvs slutat att lalla med tanken om att kunna dricka måttligt..Det är ytterst få beroende personer som kan det, utan ångest och ett jäkla räknande, och dividerande..Är det lätt, så är det rätt..👍🏽💫😁