....började dricka som 14 åring. Alltid fullast! Nu 40+ och trots familj och barn är det samma som gäller... ligger på i genomsnitt 25-40 standard glas i veckan. Går inte en vecka utan minnesluckor och ångest. Och detta har pågått i 25 år!!! Hur är det möjligt!? (...med ett par 9 månaders pauser). Varför kan jag inte bara vara måttlig? Duktig??

Har läst allt som går att läsa om alkohol, från fakta böcker till ”Jag som var så rolig att dricka med” och ”Njutningsparadixen”.... Vill ju också förändra mig!!

Förr var det ganska kul, jag är var nog ganska kul och party men de senare åren har det gått för långt, istället för att vara den roligaste på festen/middagen är jag den som går hem först - för att jag är för full...sluddrar, kan inte gå ordentligt och kommer inte ihåg något...Har jag inte vett på att gå hem eller gå och lägga mig så gör jag bort mig... Hur gick jag ifrån kul party tjej till det här??

Barnen tycker att jag är pinsam och drar sig undan, mina vänner tycker att jag är jobbig och min man säger ”du är inte till din fördel”...

Påsklov imorgon - skulle vilja ha en vit påsk - är det ens möjligt!? Vad ska jag säga rent socialt?? Är det dumt att börja med en långhelg som i vanliga fall brukar var massor av vin varje dag??? Eller är det faktiskt helt rätt?

Jösses vad jag önskar att jag kan skriva 7 dagar nykter om en vecka!

(PS. Glömde tillfälligt Corona när jag skrev men vill för god ordningsam säga, vi håller avstånd, ses ute, är är försiktiga och har antikroppar..)

@MrsWB har du fått hjälp eller slutat själv? Jag vet inte om jag vågar. Det blir nog så att jag försöker en gång till innan. Jag var på vårdcentral tidigare men påtalade bara panikångest och depression.
Tänker med lite sjukskrivning, långa promenader, ingen press att jag måste sova under natten att jag kanske skulle kunna vända detta denna gången.

2021 nykter

@MrsWB skulle säga att typiskt en långhelg som påsken, jul eller semester är mina svåraste stunder. Gärna när jag mår som bäst också.
Kan riktigt känna innan vilken gång jag dricker som kommer vara den gången allt spårar ut...
Får se om jag lite längre fram har fått tillräckliga verktyg att klara av att sluta i tid dessa gånger. Känner att jag inte är där än utan vill fortsätta på nyktra banan ett tag till. Ha en fin dag 💕

Grattis, så bra ni kämpar och vilka stora framsteg.
Den där flaskan/glasen vin innan middag. Känner igen såååå väl.
En tröst är att det går över, så småningom är det helt borta, suget! Som trolleri.
Fast ändå inte. Man får kämpa med nya vanor, rutiner. Ett glas cola zero kan funka fint men det bästa är när man inser att själva stunden tappar sin laddning. Ni kommer dit med uthållighet och tålamod! Heja heja!

@susy

Har inte fått någon konkret hjälp men deltar i en studie om alkoholvanor sedan 2 månader tillbaka som har öppnat mina ögon. Bara det att jag började skriva upp hur mycket jag drack fick mig att tappa hakan och få ångest på riktigt. Det hjälpte! Men tycker verkligen att du ska våga fråga! Anmälde mig här på sidan till 10 v programmet - gör det du också! Finns under ”stöd”.

@Fröken H

Då blir det dessvärre ingen mat i min familj😂 Däremot så tar jag inte god tid på mig utan börjar laga sent så att det blir lite stressigt - då tänker jag inte på vinet lika mycket...

Hm, jag ska faktiskt gå tillbaka i min första tråd och kolla, blir som med barnen att jag glömmer bort när de började krypa och gå, haha.
Jag tror du gör rätt i att minska tiden när du lagar mat. Att göra det mer till nytta än ”nöje”. Vi äter oftare enkel mat idag, även om jag fortfarande gillar att laga mat till min familj. Men till vardags försöker jag att inte göra nån grej av det. Ladda ur den där stunden. Lyssna på en podd/bok, göra ett korsord medan jag lagar.
Det jag med säkerhet kan lova är att suget försvinner. 100% säker att det gäller dig med!

Så där ja💪💪💪 Drömmen förra veckan var att kunna säga att jag varit nykter 7 dagar och klarat påsken - och det har jag!!!!! Känner mig så stolt!

Var dessutom på middag igår hos min äldsta bästa vän och berättade - hon fick till och med läsa tråden här. Inte nog med att hon var sjuuukt gullig och stöttande - hon börjar med vit månad idag;-)!

Summering av veckan som jag tar med mig:

- berätta för alla nära, det finns så mycket stöd och hämta och det är skönt att vara ärlig.
- berätta inte till kleti och pleti, det blir bara massa tjat. Ta ett glas och drick det inte, ingen märker det.
- var aktiv och dra ner på matlagningstiden - vita vinet innan maten är min STORA fara!
- beställt massa goda zero produkter som jag ska ha hemma och lyxa mig med.
- kör 3 månader istället för 1.
- det var ändå lättare än jag trodde👌
- hade inte löst det utan detta forum - tack alla!!!! Kommer vara en fortsatt flitig besökare!❤️

Känns som om puckeln är över - inte så orolig över att misslyckas! MEN helt säker på att det går åt skogen om jag tar 1 glas...

Ha en underbar dag!

@MrsWB shiiiiiiit vad glad jag är nu! 7 dagar! GRATTIS! Det har hänt så otroligt mycket och du har klarat så många utmaningar. 🌼🌼🌼
Häftigt det där med väninnan som direkt hakar på. Du inspirerar. Jag tror fler än man tror har problem med balansen. Giftet tänjer på gränserna och börjar ta mer plats än det ursprungligen var tänkt. Bara positivt detta! 🌺🌺🌺
Ikväll, lill-lördag, sambon tar sig kanske ett glas. Jag vill se en bra film. Kanske lyxar till det med nån a-fri drink till. Det är ju ändå onsdag. 🌻🌻🌻

@MrsWB GRATTIS!! 🙏Hejja dig! O så långt mentalt du kommit på så kort tid. 👏 Jag drömmer om nästa måndag. Då har jag klarat helgen o en hel vecka!😍 Just nu känns det hur lugnt som helst. Men vet hur skör jag är om något "jobbigt" händer. Men är så beslutsam om att jag ska klara det!!
Fokuserar på att jag ändå ska få njuta av god mat som är hälsosam o nån ny god alkoholfri dricka. För dricker jag inte alkohol blir jag heller inte sötsugen. Så det blir 2 flugor på smällen detta. 🤩 Har 11kg till normalvikt. Nu finns chansen att de ryker!!😀 NU KÖR VI!!💃😍

@MrsWB Grattis till 7 nyktra dagar! 🥳🥳🥳 Men framför allt grattis till viktiga insikter. Wow! Du tar dig fram på den nyktra resan med sjumilasteg. Vilken stjärna du är ⭐️⭐️⭐️⭐️

Kram 🐘

@Fröken H

Herregud vilken resa vi gjort på så här kort tid! Hoppas vi grattar varandra till 1 mån, 3 månader i samma anda utan att hamna i diket på vägen. Nu köööör vi💪❤️

@Cilla8

Du är grym! Och om något är jobbigt - skriv här! Vi peppar!Du kommer klara denna vecka galant! Håll dig aktiv bara och tänk positiv! Analysera dina ”faror”!

Hade oxdå 10 kg i höstas innan jag gick med i WW (vilket total pajade för det är så mycket poäng i alkohol😂🤔) men har ändå gått ner 7 så nu tar jag dom sista utan vin...fast jag har allt ätit sjukt mycket godis i påsk...😂... har ju inte hällt i mig 3.000 kcal i vin per dag..😂 så har unnat mig!

Lycka till nu! Nästa måndag är det du som skryter om din nyktra vecka !