Tack alla! Det värmer verkligen ❤.

Det känns lite bättre idag, tvingade mig ut på en promenad på lunchen fast jag egentligen inte hade nån lust och det gjorde gott! En dag i taget och inte ta första glaset - får bli mitt nya mantra 😊

Ok, nu är jag tillbaka. Igen...!
Började en ny tråd men kom sen på att det kanske är bättre att fortsätta på denna.
Är i alla fall inne på dag 5. Lite humörsvängningar har det varit och ännu sämre sömn än vanligt. I natt sov jag däremot ovanligt länge för att vara mig. Skönt! Hoppas det håller i sig..
Samtidigt som jag känner en sorg.. för att det blivit så här, att jag hållt på fram och tillbaka... så känner jag samtidigt en tillförsikt inför framtiden! Jag har tagit tag i mig själv och kommer att klara mig till andra sidan!

@Mamsen Helt rätt inställning! Min husgud Annie Grace har ett ”enkelt” recept på hur man ska lyckas förbli nykter:

1) Tro på att du klarar av det.
2) Fokusera på alla fördelar med nykterheten.
3) Identifiera dig som en person som inte dricker.

Jag jobbar på för fullt med trean 🤩

Kram 🐘

@Andrahalvlek det var ett bra recept!

Ska den här sista veckan på semestern, jobba på att lägga mig tidigare. Är ju trött på kvällarna men fastnar ändå i soffan framför nån play-serie... Så onödigt! Föredrar ju också att träna på morgonen, så nu kanske det blir lättare att komma tillbaka till det.

@Mamsen Jag tänker på det där med att känna sorg för det som har varit, en del som jag arbetar med är inte att släppa det som har varit utan lägga det i ryggsäcken som en del av mig, men inte så det påverkar mig mer än att jag kan plocka fram det och tänka på det som har varit och varför jag inte kan dricka mer. Jag tror inte man ska förtränga det som varit för då tror jag att det är lätt att man hamnar i fällan att man tror man kan dricka igen? Det är iaf min teori.. Jag har själv varit på väg ett par gånger men kommit på mig själv med frågan varför ? Till vilken nytta?

Hoppas du har en fin söndag :)

@starten på det nya så sant! Tror känslan av sorg bottnar mycket i dåligt samvete... mot barnen främst. Men jag försöker inte förtränga det, utan precis som du skriver - att lära sig nåt av det! Tror det är viktigt att inte tillåta sig glömma...för att inte trilla dit igen. Har gjort den resan ett par gånger, det går en tid och sen inbillar man sig att man nog visst kan lära sig dricka kontrollerat... jo tjena!
Problemet är ju att jag vill inte ha 1 eller 2 glas vin - jag vill ha hela flaskan. Och gärna nåt glas mer ändå... Alltså måste jag avstå helt, har kommit fram till det nu.

Det svåraste att hantera känslomässigt är barnen tycker jag..
Min yngsta är 10 och så har jag 2 tonårsbarn, ingen har sagt nåt men jag tycker att jag känner av vissa vibbar ibland... eller så är det inbillning pga dåligt samvete..! Nu när jag slutat med A märker jag att det är viktigt för mig att poängtera att det är alkoholfritt i glaset/flaskan.. nästan lite maniskt 😂.
Men huvudsaken att man är nykter!

Idag regnar det igen... så trist..
Har en vecka kvar på semestern men just nu känns det som höst. Ska iväg ett par dar nästa vecka, får hoppas på lite sol då. Annars blir det att dra fram höstkläderna.

Hoppas ni har en fin söndag!

@Mamsen Hej och välkommen tillbaka som vi brukar säga.🤗 Det där med barnen var en av anledningarna till att jag fick nog av alkoholen. Jag ville se mina barn utvecklas, vara ett bra föredöme och få chansen att kanske få uppleva barnbarn.
Och det blev t.o.m. bättre än jag någonsin kunnat tänka mig.😍 Det som är gjort är gjort och går inte att få ogjort, men det som sker i framtiden kan jag påverka.

Så ha tålamod bara, och ta aldrig det första glaset. Det är värt det så otroligt mycket. Positivt tänkande, humor men samtidigt ett jävlar anamma som heter duga är mitt framgångsrecept. Jag tycker du jobbar på jättebra! 😍 Den dagen du enbart är glad för att slippa dricka alkohol kommer tids nog. Hoppas jag innerligt i alla fall.

Och, vad gäller skrivandet här, skriv så mycket du orkar och känner för. Det hjälper en också och mer än vad man tror.

Ha det bra!

@Torn tack! Det betyder så mycket att man blir välkomnad tillbaka! Här finns verkligen ingen som dömer.

Jag som skulle lägga mig tidigare ikväll.. gick ju sådär med den planen! Men håller planen att vara nykter och det är viktigast nu. Det andra får komma sen. Tur att det är hemarbete till sista september så man hinner jobba på sömnen sen. Fasar lite för det - hur jag ska få ihop logistiken sen.. bytte ju jobb i december förra året och har nästan bara jobbat hemifrån på det nya. Det kommer bli en stor omställning att åka till kontoret flera dagar i veckan, men det får jag oroa mig för sen! Nu är som sagt fokus på nykterheten viktigast!

Är det nån här som gått på AA möten online? Såg att de har både "nybörjargrupp" och kvinnogrupp online. Funderar på om det är nåt jag borde testa..eller räcker det att jobba själv med hjälp av detta forumet? Hur resonerar ni andra?
Ärligt talat så är jag nog lite rädd för AA.. tror det känns så stort och alvarligt på nåt sätt.. och mer offentligt och utlämnande..
Kanske ska starta en ny tråd om det, för att få fler synpunkter.

Ska läsa ikapp lite innan jag somnar.
God natt!

Trots gråväder har det varit en rätt bra måndag! Höll på att skriva söndag = semestermood 😎.
Tog mig ut på en cykeltur efter frukost, när övriga familjen fortfarande sov. Blev drygt 6 svettiga km! Känns bra i kroppen efter såna pass.

Har känt mig lite rastlös idag, kopplar det till mycket tankar på om jag borde vara med på nåt AA möte online ikväll... velar fortfarande...

Imorgon åker vi till annan ort ett par dagar och jag försöker packa... tror det är svårare att packa för 2 dar än för en vecka! Dessutom ska det regna och åska på onsdag...så trist. Men men bara att packa ner bra skor och jeans.

Ikväll ska jag kunna mig ett fotbad och ett glas a-fritt vin 😊

God morgon!

Hoppas du tog ditt fotbad igår kväll.
I min mening så finns det ingen gräns för hur mycket man ska skämma bort sig i början av nykterheten. Jag tror man ska unna sig allt man kan - så länge det är alkoholfritt såklart! Bra att lära hjärnan att det finns så mycket gott och skönt utan alkohol så att alkoholen blir onödig/överflödig liksom. Och det behöver ju inte bli dyrt - ett fotbad, en cykeltur eller en promenad kostar ju ingenting!

Önskar dig en härlig semestertripp!
Kram!

@Soffi du har så rätt! Man ska inte snåla med att unna sig själv bra saker! Ser fram emot att åka iväg, trots att det ska bli rätt dåligt väder.
Har planerat in bio och restaurangbesök med barnen imorgon. Blev glatt överraskad att det fanns en sida på menyn med a-fria drinkar!
Hoppas du får en fin dag!
Kram

@Soffi skrev:"I min mening så finns det ingen gräns för hur mycket man ska skämma bort sig i början av nykterheten. Jag tror man ska unna sig allt man kan - så länge det är alkoholfritt såklart! "

Jag tänker lite samma. Jag kommer inte att räkna kalorier under min resa precis. Jag kommer att äta pizza och hamburgare och kolhydrater utan att tänka efter två gånger.
Tänker att nåt kilo extra inledningsvis är ett litet pris att betala för att bli en bättre och mer närvarande människa.
Dessutom så är ju inte alkohol direkt nyttigt heller om man tänker på kalorier. 16 öl varje helg mindre är rätt mycket chips.

Hoppas du får en trevlig semestertripp! :)

Har varit med och lyssnat på två möten, AA online, hittills. Det har känts bra, det har varit en otrolig varm stämning på dessa möten. Ska se om jag hinner med ett ikväll. Står inför min andra nyktra helg och känner mig lite rastlös.. vet inte om det beror på A eller nåt annat.. Vågar inte riktigt släppa lös tanken på A för att utforska det heller, vill inte väcka nåt som slumrar..

Vår lilla semestertripp blev bra, mysigt restaurangbesök med a-fri drink 😊. På kvällen ville sonen att vi skulle sitta i baren och spela kort (som vi gjort vid tidigare besök på det hotellet). Dels var jag så trött efter lite sömn natten innan och dels så ville jag inte vara i den miljön.. ville inte utmana ödet liksom.. Men fick så dåligt samvete över att göra sonen besviken... är inte tillräckligt stark för att prata med barnen om min nykterhet än, det måste få gå lite mer tid först. Men jag hoppas att de märker skillnad i alla fall..

Ikväll blir det tacos och lite a-fritt rosébubbel 😊. Hoppas att den här rastlösheten ger med sig!

Funderat lite på två saker denna morgon..
Det första är hur mycket jag uppskattar lite ensamtid på morgonen och kvällen, för att kunna läsa ikapp här inne. Det har blivit viktiga stunder. Oroar mig lite hur det ska bli när jobb och skola drar igång på måndag... kommer bli svårt att få en stund för mig själv på morgonen då..

Det andra jag reflekterat över är att det inte är så mycket aktivitet här inne på " vara alkoholfri "..
Sen blir jag faktiskt lite störd över att det numera finns en kategori som handlar om att lära sig dricka kontrollerat... Det känns så fel på nåt sätt.. nästan lite provocerande...
Men folk får ju göra som de vill, viktigast är min egen nykterhet!

@Mamsen Nu efter semestrarna kommer det nog ett helt gäng nynyktra hit till forumet. Då ska vi ta emot dem och ingjuta hopp i deras tappra själar.

Att lära sig dricka måttfullt har jag också lite svårt för, men det är väl något som har efterfrågats antar jag. De allra flesta börjar ju där - att försöka dricka måttfullt. Efterhand förstår man att det är svårt. Jag säger inte omöjligt, men väldigt svårt. Då får man hoppas att de läser hos oss andra också. Vi som kan berätta att det är tusen gånger lättare att avstå helt från alkohol, än att försöka dricka måttligt. När man slutar helt så blir till slut alkohol en icke-fråga och det är så skönt. Igår på restaurangen kände jag så starkt: ”Nej, jag känner inget sug efter vin. Jag slipper dricka”.

Du får hitta andra ”luckor”. Jag läser också varje morgon, men innan jobbet får jag hasta igenom på 5-10 min. På helgerna läser jag desto mer. Och skriver långt. Varje kväll innan läggdags besöker jag forumet, läser och skriver precis så mycket som jag hinner och har lust med. Inte en enda dag på över 1,5 år har jag hoppat över. Forumberoende 😉

Kram 🐘