Nu är jag på botten. Jag bara sitter här och vet inte var jag ska börja ta tag i. Min sambo har just sagt att jag ska packa och försvinna ur hans liv. Blev full igår o har tydligen gjort honom illa, vilket jag inte minns ett skit av. Jag har insett sedan några veckor att jag måste ta tag i hur jag dricker men tyvärr har jag inte gjort det. Jag köpte en låda vin ändå, trots att jag visste att jag inte borde.
Min (fd får jag väl kalla honom nu) sambo dricker lika mycket som mig och beter sig illa på fyllan han också men jag är väl värst antar jag eftersom jag gjort illa honom. Han har märken på kroppen så uppenbarligen har jag gjort honom illa.
Jag vill bara dö och försvinna nu.
Jag har skickat ett meddelande till min vuxna dotter och talat om för henne vad som händer och att jag har ett alkoholproblem. Jag antar att det är bra. Att liksom erkänna det för någon annan. Jag antar att hon vetat om att jag dricker men inte hur mycket.
Jag dricker bara fredag o lördag, aldrig på vardagar så mitt jobb o sånt är inga problem med.
Jag vet inte vad jag ska göra nu, som sagt, jag bara sitter här som en idiot.

@Kärring lördag morgon när du ser dig själv i spegeln så kommer du att bli så glad när du ser att det inte är drakfejset som luktar gårdagens fylla som ler tillbaka. Att det är den fina du. Inte pluffsig och ofräsch.
Frukost någonstans låter helt fantastiskt! Det är så härligt att ha något att se framemot.

@Fröken H Ha ha nej, drakfejset vill jag aldrig mer se! Som jag såg ut i söndags vill jag aldrig göra igen! Och som jag kände mig, vill jag absolut inte känna igen!

@Kärring hahaha det är väl verkligen nåt att hitta motivationen i, vem man helst ser i spegeln. Visst är det hemskt efter en sån råfylla att se sig själv. Usch. Fy. Nä nu är det bara positivt fokus.
Vi har så jädra mycket godis på jobbet. Jag har ju fattat att mitt belöningssystem i hjärnan är så himla känsligt, så jag vågar inte ta en endaste godisbit. Annars förvandlas jag till ett godisätande stort hårigt monster. Läskigt.

@Fröken H vi har också jämt godis på jobbet, varför liksom? Tycker det är märkligt när det talas så mycket om hälsa nu för tiden. Vore bättre det fanns mycket färsk och fin frukt att ta av,
Jag äter fortfarande inte mycket och har tappat snart 3 kg sen i lördags. Har väl såklart med mitt mående att göra men det känns ändå som en bra start på en viktnedgång. Jag har gått upp säkert 6 kg det senaste halvåret och det lär ju mest vara alkoholen. Så drygt när inga kläder passar och jag bara känner mig plufsig hela tiden. Men slut på det nu!
Ingen alkohol och mindre dålig mat, så kommer jag snart i mina kläder igen. Längtar efter att slippa välja bort favoritkläder på grund av vikten.

Helgen närmar sig, jag är lite rädd men fortfarande beslutsam, hur känner du?

@Tröttiz Allt känns mycket bättre! Fortfarande väldigt stött i kanterna men starkare och gladare.
Fröken Drake låter lite bättre än Kärring och kanske byter jag till det nu när jag mår bättre och inte är fullt lika arg på mig själv ☺️
Jag tror faktiskt att det kommer att reda upp sig, vi hade en fin dag igår 😍

@Kärring min fina drakgumma.
Sambon tog en öl och ett mini glas med nåt starkt igår. Jag triggas inte.
Du är orolig inför första helgen och det förstår jag. Helgen är läskigast. Men du klarade redan av röda dagar under påsken, även om du kanske inte tycker det var så märkvärdigt i det läget. Men det var det. Just i det läget.
Tänk positivt. Hitta nåt du kan fokusera på till fredagkvällen. Ta bilen vid 20 tiden, vart som helst. Bara känn friheten att du kan köra bil vid den tiden. Åk och handla nåt gott att smutta på. Ta ett bad... läs en bok... börja KBT programmet här på sidan... Försök att hitta något som verkligen lyfter dig.
Jag har ingen oro inför helgen. Jag kommer ha fullt upp att hålla koll på dig 😂😂😂😂
Sonen kommer på besök. Vi kommer ha "huset fullt" med våra ungdomar. Det är bra. Hinner inte bli långtråkigt.

@Fröken H Vad skönt att du inte känner oro för helgen! Jag hoppas att jag inte heller kommer att känna så om ett tag. Det oroar mig lite att sambon med största sannolikhet kommer att dricka. Fast å andra sidan är jag lycklig över att han har bestämt sig för att ge mig en ny chans! Då kan jag nog stå ut med att han tar ett glas och inte jag! Min största motivation nu är att bevisa för nära och kära att jag tycker de är mycket viktigare för mig än vad alkohol är. För det ÄR de ju! Bara att alkoholen varit som en trygg plats att "fly" till när jobbet är lite för mycket eller när jag bara känner mig låg.
Jag har en plan för i morgon som innefattar att köpa andra goda saker att dricka, som en alkoholfri drink eller bubbel, jag tror det blir lättare då.
KBT-programmet har jag börjat och det känns mycket bra!
Och jag kommer motivera mig med att det kommer att bli såååååå skönt att vakna utvilad på lördag, det ser jag verkligen fram mot!
Vad härligt att sonen kommer! Det är det bästa som finns när huset är belamrat med ungdomar! Älskade det när mina var yngre, det har alltid varit som en fritidsgård hos mig :D (Nu när jag tänker på det var det en av sakerna som fick mig att dricka mindre, när de höll till här hemma, då höll jag mig ju i skinnet så att säga).
Ha ha vad bra att jag har dig som kollar mig! Jag lovar att kolla dig med OM utifall att du skulle känna någon tvekan. Gör du det, så finns jag här!

@Kärring missade svara dig här idag.
Imorgon bitti är det en fräsch, tam drake som ler tillbaka i spegeln. Är så stolt över oss!
Känns så bra att vara helt nykter med ungdomarna. Veta att man betett sig vuxet och stabilt. Minnas hela kvällen.
Visst är livet underbart!
Sov gott.

@Fröken H Håller med dig! Haft en underbar, nykter kväll och ska gå och lägga mig nu. Stolt över oss 😍👊🏼
Jag mår skitbra denna första helgkväll och det var inte ens lite svårt! (Fast jag fattar att sådana kvällar kommer att komma så har jag i alla fall tagit mig ut denna nedåtgående spiral!)

Tänkte uppdatera min tråd lite. Mest för min egen skull men även om någon annan är nyfiken hur det går för denna drake 😁

Har klarat två helger nu och jag känner mig stolt och glad för det. Den här helgen har även min sambo varit nykter. Idag har vi dessutom pratat på riktigt om framtiden och vi har kommit fram till att vi ändå vill vara med varandra. Vi är inte alltid snälla mot varandra under influens av alkohol, men vi älskar varandra. Känns helt underbart att han också varit nykter denna helg! Bra för mig, bra för han=perfekt!

Många tankar blir det i hjärnan när den är nykter. Jag har ett väldigt svårt beslut att ta de närmaste dagarna men det känns inte omöjligt nu när hjärnan är fräsch, utan alkohol.

Trött är jag som bara den, typ hela tiden! Veckodagarna är rena rama katastrofen och jag somnar typ 21 varje kväll. Vet inte om det har med nykterheten att göra eller vad det är, men trött är jag konstant. Längtar tills jag blir pigg och fräschare i kroppen som de flesta här som varit nyktra ett tag pratat om. Hoppas det blir så!

Jag har liksom inte bestämt om jag har druckit för sista gången eller om jag kommer att dricka igen. Just nu är jag bara glad att ha tagit mig ur denna ”varje helg karusell” 👍🏽

Men nu orkar jag verkligen inre vara vaken längre, hopp i säng! Godnatt på er 🐉🔥

Hepp! 3 helgen utan alkohol 👊🏼
Den här helgen har varit plättlätt! Sambon bestämde sig för att han tydligen var tvungen att dricka både fredag och lördag. Dra i sig en flaska vin vid tv:n och somna i soffan. Oj vad kul, tänker jag 😶 Men tack för den, det påminde mig om hur värdelöst det är och det var lättare än någonsin att avstå. Han frågade igår om jag skulle ha något, jag sa nej. Plättlätt val till och med.
Kanske kommer jag aldrig att dricka igen? Jag vet inte, har inte bestämt något utan tar vecka för vecka. Så länge jag känner som nu, att det absolut kan kvitta, spelar det ju heller ingen roll. Jag är helt enkelt inte sugen på alkohol.
Kroppen känns bättre. Hjärtklappningen är borta och den äckliga klumpen i halsen är som bortblåst.
Jag mår bra!

Härligt @Draken 👍🏻💕 3 veckor är super bra. Nästa helg kan du skriva 1 månad 👏🏻
Tänk bara positivt om att vara utan alkohol. Jag skriver dagbok varje kväll och hur många dagar jag varit nykter. Det känns så underbart att se hur siffrorna blir högre för varje dag. Jag skriver oxå ner allt positivt med att vara fri från alkohol.
💕 sländan

@Sländan Ja, jag ser fram mot nästa helg och kunna säga: En vit månad☺️ Som det känns kommer denna vita månad att bli många fler. Det känns inte ens svårt heller, det är plättlätt.
Precis som du tänker jag på de positiva sakerna och att skriva dagbok låter som en bra idé! Det ska nog jag också börja med 👍🏽☺️

Mitti80

@Draken skrev:"Kroppen känns bättre. Hjärtklappningen är borta och den äckliga klumpen i halsen är som bortblåst.
Jag mår bra!"

Så himla härligt att höra! Nykterhet ger så mycket ♥️

Du är bäst! 💪