Grattis Sattva! 14 veckor! 🥳🤩😍

@Sattva skrev:"Pratade på jobbet om att det kan bli grillväder i helgen. Det var tydligen en trigger för mig! Bra, då vet jag det😃🙏"
Så SKÖNT!! Härlig inställning!

KRAM!🧡

@Soffi Ja, det är väldigt skönt att triggrarna blir färre, men ffa att det inte blir en mental kamp. Tönkte igår att jag ser fram emot att uppleva allt "för första gången" nykter detta året. Att tanken på grilla skulle vara en trigger var en överraskning. Men visst, det signalerar helg, mycket prep i köket (=mycket vin innan maten), fint väder. Ska bli gott att känna vad det verkligen smakar denna gången!!

Anonym26613

Ska bli makalöst att få leva livet utan A. Vara fullt närvarande och bara njuta. BBQ nykter är en jättebra nykter erfarenhet. Synd att jag inte har en grill och har Köpstopp 🙈😅💚

Jag saknar lite rödvinssås. Tror jag köper färdigt från saluhallen så får njuta lite. Får använda ugnens grillfunktion 😁👍💚

Grattis till 14 nyktra veckor! 🥳🥳🥳

Jag upplevde hela det första året som en ”första gången” för det mesta. Om jag hade varit du så hade jag grillat varenda dag en tid framöver, bara för att ”omprogrammera” situationen. Bara för att få uppleva att det är lika mysigt att grilla nykter, för det är det. Man måste dock uppleva det själv för att förstå det. När du har grillat nykter ett tiotal gånger så är det ingen trigger längre. Då förknippar du inte längre grillning med alkohol.

För mig var uteserveringar en trigger. En enda chans fick jag i fjol sommar att hänga på en uteservering nykter ihop med en massa folk, och det var precis lika nice 😍 Jag ska ta alla chanser jag får att hänga på uteserveringar i sommar - med alkoholfritt i glaset. Jag ska ”omprogrammera” den situationen.

Kram 🐘

Anonym26613

"Det är aldrig för sent " ❤👌 Så sant. Grattis till dag 100 🥳🥳🥳

Du är en klippa 💚

När morgonens sol
genom rutan smyger,
glad och försiktig,
lik ett barn, som vill överraska
tidigt, tidigt en festlig dag —
då sträcker jag full
av växande jubel
öppna famnen mot stundande dag —
ty dagen är du,
och ljuset är du,
solen är du,
och våren är du,
och hela det vackra, vackra,
väntande livet är du!

Av: Karin Boye

TACK Mary P!!
100 dagar, helt otroligt!!
Åh vilken fin dikt. Framtidstro verkligen. Tänk att jag kan känna sån glädje o lycka igen. Det VAR verkligen alkoholen som förstörde så mycket i mitt mående.
Jag har en sån där "sanning" om mig själv att jag inte förstår dikter. Men det behöver inte vara så krångligt. Ord är vackra!! Och apropå ord, jag är så imponerad av din hantering av (svenska) ord. Har ju förstått att svenska inte är ditt modersmål. Så nyfiken på allas jobb härinne, vi är så hemliga. Jag ser dig i en universitetsvärld😇
Nu så, väntar denna soliga lördag. Ikväll blir det grilla. Ser fram emot programmera om som AH skrev, att grilla inte = dricka, utan andra associationer. Och imorgon är dag 101😍🙏😃😄😎😋😊🍍🍎🍏🍐🍉🍈🍇🥥🥝🥑🍆🌽🥕🥦🥒🌶

Anonym26613

Haha 🤣❤👍 Jag känner mig mycket mindre hemlig än många här känns det som. Men ja, svenska är mitt tredje språk. Arbetat som mellanchef inom vården, men jag forskar för närvarande. Men eftersom jag rent fysiskt sitter på samma arbetsplats så har jag nu jobbat med två jobb samtidigt. Det har blivit övermäktigt. Men alltså skriver och läser en jäkla massa. Tack för komplimangen ❤🙏

Jag har pratat med mina kollegor om vinsterna med nykterhet. Jag har aldrig misskött mig eller så. Annat än i december då jag hade möte med handledaren och drack vin på arbetstid 🙊🙈🙅‍♀️ Så för mig vore det no big deal om jag avslöjades. Men vill förhålla mig till forumets regler 💚🙏

Imponerande resa, Sattva!

Från att ha varit den lite fördomsfullt uttryckt "Börjar på måndag-personen" till att faktiskt ha gjort just det - och fortsatt. Din klokhet, dina lugna insikter och framför allt din övertygelse smittar. Tack! 💗

Lycka till i vilken forumdel du än befinner dig framöver.

Kram

@Sattva skrev:"Tänk att jag kan känna sån glädje o lycka igen. Det VAR verkligen alkoholen som förstörde så mycket i mitt mående."

Grattis till 100 nyktra dagar! 🥳🥳🥳🥳 Jag är verkligen så glad för din skull, din förändring tillhör de mest fantastiska jag har fått följa på det här forumet. Du är verkligen en helt annan person! Det måste ju många märka IRL också väl?

Kram 🐘

@Andrahalvlek Tack!! Jag vet faktiskt inte om andra märker något, ingen har egentligen sagt något. Jo, min syster tycker jag ser fräsch ut och verkar mindre stressad. Sedan är jag mer aktiv inom " min passion", och har tagit en mer drivande/ upprätthållande roll när andra inte riktigt orkar. På jobbet märker nog jag själv mest att jag är mindre trött, mer jämnstark på något sätt. Och låter inte en specifik "bitch" på jobbet komma åt mig mentalt. Är mer oberörd över hennes utspel.
Tidigare har jag bitit ihop o gjort mitt bästa att inget ska synas utåt på jobbet. Nu går det av sig själv o jsg har mer energi över efter jobbet.
Jag blir jätteglad över att du ser den förändring jag känner!!! Tack😍🤩🌷🧚‍♀️🌞

GRATTIS! 🎈✨🎁💐🥳
100 dagar är grymt!
Men, det är ju inte bara antalet dagar som gäller i den här branschen. Polletten har trillat ner för oss båda tror jag: Det är ju jobbet med att "fixa" ett nytt mindshift för att det ska bli hållbart som är viktigt. DET har du gjort/gör du så strålande galant! Ännu mera grattis till det!
Hmmm... Nej jag kan inte låta bli...
@Sattva skrev:"Jag har en sån där "sanning" om mig själv att jag inte förstår dikter. Men det behöver inte vara så krångligt. Ord är vackra!!"
Fanfarer och salut för det!!!! Det är ju den största insikten att fira! 😉😉😉

KRAM! 💜💙💚💛🧡💖

Grattis till 100 dagar!
Tycker det är så vilsamt att läsa dina inlägg.
Jag minns inte riktigt vad du hade för målsättning, men jag tänker att du gör en helt nödvändig resa med reflektioner och insikter. När man läser om skillnaden som så många av oss upplever så är det så obegripligt på nåt sätt att man tidigare valt att dricka. Varför och hur blev det egentligen en (o)vana? Att våra trevliga stunder alltid skulle förknippas med alkohol. Vissa sådana har jag bara tyckt var konstiga som skidåkning, strandhäng och konserter, där har upplevelsen i sig alltid räckt, men allt annat som t.ex. grillning. Har i och för sig alltid varit lite dålig på att peta i mig vin vid matlagningen också för det blev så jäktigt, men jag löste ju det på sista tiden med att hälla i mig i smyg på varje ledig tid. Undrar egentligen när det blev alkoholen som var i fokus och varför. Fast jag har egentligen svaret som gäller för mig. Jag behövde stanna upp.
Kan bara instämma i de andras ord härinne, det är sån skillnad och du går från klarhet till klarhet. Lugnet, reflektionerna och mer tid till sin ”passion”, kan det bli så mycket bättre än så?

Tack alla!
Jag vet egentligen när alkoholen blev medicin mer än annat. Det är längesedan, jag o exmaken gick igenom en kris. Han gjorde något jag aldrig trodde han skulle kunna göra och jag kände mig oerhört sviken. Samtidigt gick jag igenom en oerhörd sorg och upplevde inget stöd från honom. Det var inga stora mängder men alkoholen var min tröst o bedövning ... Och på den vägen var det. Tog många år att läka från den tiden...
Så träffade jag min nuvarande man 1 år efter den nödvändiga skilsmässan, och det visade sig att han var lika beroende som jag...Och det senaste året kände jag att jag började tappa kontrollen helt om alkoholen, mig sjölv o livet.
Men nu är vi båda nyktra! Jag vet iof att maken har druckit vin när jag varit bortrest o när han varit borta på jobb. Men han har aldrig lovat att vara nykter o jag är bara tacksam att han faktiskt väljer att vara nykter med mig till 99%❤
Japp, för mig var nykterheten helt nödvändig o jag ångrar det inte en enda sekund!
Soffi, kan det vara så att dikter/ord/ texter har blivit mer tillgängliga för mig när jag inte längre dricker? Mer mottaglig, lugnare hjärnvågor?
Vad härligt det är när poletten har ramlat ner o man förstår på riktigt att alkoholen inte är svaret!
🙏🤩😍🌞🌷🧚‍♀️🌼