....började dricka som 14 åring. Alltid fullast! Nu 40+ och trots familj och barn är det samma som gäller... ligger på i genomsnitt 25-40 standard glas i veckan. Går inte en vecka utan minnesluckor och ångest. Och detta har pågått i 25 år!!! Hur är det möjligt!? (...med ett par 9 månaders pauser). Varför kan jag inte bara vara måttlig? Duktig??

Har läst allt som går att läsa om alkohol, från fakta böcker till ”Jag som var så rolig att dricka med” och ”Njutningsparadixen”.... Vill ju också förändra mig!!

Förr var det ganska kul, jag är var nog ganska kul och party men de senare åren har det gått för långt, istället för att vara den roligaste på festen/middagen är jag den som går hem först - för att jag är för full...sluddrar, kan inte gå ordentligt och kommer inte ihåg något...Har jag inte vett på att gå hem eller gå och lägga mig så gör jag bort mig... Hur gick jag ifrån kul party tjej till det här??

Barnen tycker att jag är pinsam och drar sig undan, mina vänner tycker att jag är jobbig och min man säger ”du är inte till din fördel”...

Påsklov imorgon - skulle vilja ha en vit påsk - är det ens möjligt!? Vad ska jag säga rent socialt?? Är det dumt att börja med en långhelg som i vanliga fall brukar var massor av vin varje dag??? Eller är det faktiskt helt rätt?

Jösses vad jag önskar att jag kan skriva 7 dagar nykter om en vecka!

(PS. Glömde tillfälligt Corona när jag skrev men vill för god ordningsam säga, vi håller avstånd, ses ute, är är försiktiga och har antikroppar..)

@MrsWB Bra jobbat! Jag har ju väldigt lika bakgrund som dig och känner igen mig i så mycket du skriver. Tyvärr ligger min första helg framför mig och jag börjar känna mig en smula orolig nu när fredagen närmar sig... tänker att det nog blir lättare efter att man klarat den första helgen utan alkohol. Den första på åratal!

Grattis till dig som klarat den! 🎉 Du är grym!

@Kärring

Väldigt lika! Och det är därför vi finns här för varandra! Hade du svårt att sova i natt eller vaknade du 6?

Vad har du för planer i helgen? Kan du lägga in något på kvällen som kräver bilkörning? Håll dig aktiv! Som jag också sa till Cilla, det som räddar mig är att vara aktiv, ha en bra serie på Netflix, Cmore eller HBO att se fram emot (nästan prio 1), korta ner tiden i köket och lusläsa här!

Ska ut och äta ikväll och idag ska jag inte beställa alkoholfritt rött utan cola zero!

@MrsWB Jag vaknade kl 05:00 men det var ändå okej, jag låg ändå kvar i sängen eftersom jag var ledig. Hämtade en kopp kaffe och kröp ner mellan lakanen med mobilen och läste massor här på forumet.

Jag har bilkörning inplanerat både lördag och söndag morgon så det känns bra! Jag brukar aldrig köra dagen efter, i alla fall inte före kl 17:00, typ. Så det känns tryggt att veta att jag liksom ska upp och iväg båda dagarna. Tyvärr är ingen av sakerna "jätte-måsten" men jag bestämmer mig för att de ändå är det så att jag har ännu en anledning att hålla mig nykter.

Ledig idag som sagt och har faktiskt massor av energi! Jag har jobbat (trots att jag är ledig) promenerat och tvättat husets samtliga fönster och klockan är ju bara 15:00 :D Renast rabatterna också men måste spara resten av alla måsten för att ha något att aktivera mig med i helgen. Ja, det kommer nog att bli enkel mat, inget fancy, för det är så sjukt förknippat med rödvin så det vågar jag inte! Det får bli spagetti och köttfärssås eller pannkaka eller något sånt :D

Jag måste hitta en ny favorit dryck till mat. Alkoholfritt rödvin är ju bara inte gott, det smakar ju som äcklig saft. Men jag tycker inte heller om läsk till mat, det funkar bara för mig när jag äter skräpmat, inte till "riktig" mat liksom. En god dryck som jag ska prova och se om den funkar till bra mat är tranbärsjuice.

Gå ut och äta kan ju ändå vara en bra idé, det är ju bara att köra dit så är problemet löst, då måste jag ju också köra hem!

@Kärring

Bra jobbat - bra plan! Hittat någon bra serie??

Testa Richard Juhlins champagne - den är faktiskt jätte god! Jag dricker en hel del Schweppes Tonic Zero med citron - känns nästan som en GT😂

@MrsWB sträckkollar faktiskt Game of Thrones som jag lyckats missa i alla år, ganska bra gjort att ha missat den 😂

Vita viner o bubbel tycker jag det finns många goda alkofria, men röda, urk! Och tyvärr är rödvin min största last. 😶
Visste inte att den fanns som Zero, måste testas! 😍

@MrsWB sträckkollar faktiskt Game of Thrones som jag lyckats missa i alla år, ganska bra gjort att ha missat den 😂

Vita viner o bubbel tycker jag det finns många goda alkofria, men röda, urk! Och tyvärr är rödvin min största last. 😶
Visste inte att den fanns som Zero, måste testas! 😍

@Kärring

Kul- kämpa på!!

- började på Game of Thrones i påsk - på avsnitt 8. Hållet mig borta från den men otippat bra! Annars älskar jag Suits, Sons of Anarchy, Prision Break, Emily in Paris, Billions, Modus - allätare som du ser😂🥰

Okej...ingen är perfekt... varit ute och ätit middag...blev bara såååå sugen på att testa efter påsken...

Drack 1 glas vitt till förrätten och 1 glas rött till varmrätten...🤔😬

Vet att det rimmar dåligt med att fira 10 dagar nykter men ändå känner jag mig nöjd - det blev inte mer, jag hade inte lust till mer och nu sitter jag i soffan, hemma, med en serie och dricker påskmust light..

Lite i diket...💩men ändå inte....imorgon är jag vit igen...

Njut av kvällen !

@MrsWB Huvudsaken är att du hamnade hem i soffan med påskmusten! Tänk positivt, du drack bara 2 glas och sedan var det nog.
Men ikväll blir det bara must, eller hur?
(Vi finns här och bärgar upp dig ur diket!)
Stay strong! 🐉

@MrsWB funderar om jag ska skriva: "jaha här jobbar man en kväll och mössen dansar på bordet" eller "vad bra att du inte triggade till mer". 😉
Vi fortsätter räkna. Dag 11 idag. Det som hände igår lägger vi bakom oss. Jag tycker att det är bra att du kunde stanna vid 2 glas. Är inte det ett mål du har? Att kunna ta ett/två glas då och då? Du kan ju!
Om jag tänker lite vidare på det här att dricka nån enstaka gång så är det ju verkligen inte dumt att göra det på en restaurang med god mat och trevligt sällskap. Bättre än hemma och hänga under dunken.
Sen är det så grymt att du faktiskt skrev här.
Jag säger som @kärring: ikväll blir det påskmust igen. 😘😘😘

@Fröken H @Kärring

Tack tjejer!! Jag det är ju mitt mål framöver men det var nog lite tidigt! Behöver 3 nyktra månader för att vända skeppet...Faktisk bättre på resturang för då kan man inte fylla på glaset i smyg...

Ingen fara med igår men det gjorde att jag drömde att jag var på fest, gjorde bort mig och var full så jag vaknade med tok ångest innan jag fick klarhet i att det var en dröm...😬😂

Vit igen - japp💪💪

Tack för pep och att ni inte dömmer❤️

@MrsWB hahaha mardrömmen, där fick du!
Det finns inte en molekyl i mig som skulle vilja döma dig.
Ja det blev lite tidigt att testa men gissar att det hör till våra personligheter: att testa gränserna och tänja lite på dom.
Fullt fokus framåt bara. Sen är det bra tycker jag att det inte hände på en helg.

@MrsWB Ooo den drömmen var skön att det bara var en dröm! Jag vet ju precis den känslan och den vill jag aldrig mer ha!

Har också tänkt på det där med restaurang, att ta bilen dit så måste man ju köra hem ☺️

Här dömmer vi inte, nästa gång är det kanske jag som ”klantar” (eller vad man nu ska säga). Vi gör ju någonting, vi kämpar ju, vi försöker! Det är det viktigaste just nu! En o annan dikeskörning får vi nog räkna med kan hända.

Men fokusera nu på: Nykter idag! Fun Light går det åt här hemma också, den känns trygg ☺️

@MrsWB Vad strongt av dig att;
1, Bara ta 2 glas o sen läsk i soffan
2, Att du berättar för oss andra. Ett fint förtroende vi får🙏
3, Att du inte vill ta något idag utan nu är du "vit" igen.
HEJJA DIG!!💪👏 Vi skulle aldrig dömma! Vi är alla sköra emellanåt o vi sitter i samma båt🛥
Jag har precis varit på Maxi o köpt både alkoholfri bubbel o rödvin. Hoppas rödvinet är någolunda drickbart för ska laga en ljuvlig köttfärs/fetaostpaj till ikväll.
Men skulle det vara odrickbart kommer jag ändå inte ta ett glas ur dunken.. Har ju att ta av tyvärr..🙈 Ert pepp får mig att fortsätta vara nykter!
Nästa vecka ska jag börja ett hälsosammare liv. Har gått många kurser med Ulrikas kickstart o det är jättegod enkel mat. Ska nu göra egna menyplaner med de godaste rätterna från dessa kurser. O då passa INTE alkohol in i bilden! Det är alkoholen som ALLTID förstört min viktnedgång! O när man dricker massor orkar man inte träna.