Känns skönt att tagit beslutet att skippa alkoholen. Som 50 årig man har jag druckit alldeles för mkt de senaste 4 åren. Målet är att vara helvit framöver. Jag vill gärna ha tips på hur ni gör när suget sätter in och hur man förklarar för andra att nu är det bra för min del. Alla jag umgås med dricker och jag undrar hur det kommer se ut framöver i umgängeskretsar....hur är era erfarenheter på andras reaktioner.
Jag har druckit flera dagar i veckan, alltid fredag lördag. Nu på sista tiden så har jag fått minnesluckor som känns obehagligt. Känner inte att jag vill knacka på hos AA ännu då jag vill försöka fixa detta själv. Tips på hur ni gjort tas tacksamt emot. Mvh Jan.S

@Jan.S Hej Jan,
Jag ska ringa Alkohollinjen imorgon. Ett konkret och oaterkalleligt steg. Pratade for forsta gangen med AA tidigare idag. Jag behover sluta saga till min partner att jag ska bli nykter och ta konkreta steg. For oss bada. Sa dem har samtalen ar iaf en borjan. Kanske ska du ocksa ta och sla en signal?

Hej Jan S!
Välkommen hit till detta fina o hjälpsamma forum.
Jag har inte berättat för någon att jag måste avstå alkohol.Ibörjan var jag orolig och trodde det va värsta grejen att jag inte drack längre.Nu väger det tyngre att må bra,ärlig och känslan av att jag är stark och frisk.Jag gick programmet här med hjälp av rådgivare.Lycka till med ditt kloka beslut.Jag tycker det är ett bra beslut,prova får du se.😊
Kram Pilla
Jag brukar säga att jag mår bättre utan alkohol.Då brukar jag få till svar:Det gör nog jag me'

@Jan.S välkommen! Det glädjer mig att ni redan har hittat varandra.
Alkohollinjen är guld värd! Jag funkade upp en fredag 16 dagar sedan. Bölade i 2 dagar. På måndagen ringde jag Alkohollinjen. Bokade tid på beroendecentrum som visade sig gå genom min vårdcentral. Bestämde mig för 12 vita veckor (lite flackande med "eventuellt ett glas rose i trädgården när våren börjar") och tog emot Naltrexon som läkaren skrev ut på recept på tisdagen. Tog blodprover. Överlevde hela påskhelgen vit. Och nu denna andra helg. Jag mår så jävla bra! Varje dag är en ny upptäcksfärd. Det händer så otroligt mycket i kroppen, I själen och i hjärnan.
Unna er att prova den vita vägen. Ni är så värda det! Kommer vara en sån glädje och ära att få följa er. ☀️🌝🌞☀️🌝🌞☀️🌝🌞

Micke64

Hej Jan!
Satt i samma situation som du och tog ett beslut den 19/3. sedan dess helt alkoholfri.
Jag fick tips att kolla upp en kille som heter Craig Beck. Läs hans PDF-bok som är gratis "Alcohol Lied To Me".
Jag gjorde det. Och det blev det Absoluta vändningen för mig. Efter att ha läst den är motivationen mer än 100% att inte dricka igen.
Lycka till och hoppas du kommer vidare!

Jan.S

Hej alla. Varit i kontakt med alkohol linjen och fick ett mkt bra stöd idag. Glad jag tagit steget, en tung sten som släpps från axeln. Nästa steg jag tar nu är att kontakta vårdcentralen och testar mig och mina värden. Samtal om hur jag går vidare därifrån. Känns som om kroppen behöver en besiktning. Självkänslan är inte vad den borde och man känner sig inte fräsch fysiskt heller. Ska även beställa boken och läsa den. Ett stort tack för all pepp och stöd. Betyder mkt. Blir en intressant vecka och se hur knopp och kropp reagerar... 🥰🙏Jan.s

@Jan.S jag minns min måndag 2 veckor sedan 👊
Du påbörjar en häftig resa nu! Du är så värd att må så mycket bättre. Hoppas du får en läkartid snart. Oavsett så är det du själv som tar beslutet att inte dricka till att börja och vi är här för att stötta dig. 👊👊👊

@Jan.S Vad härligt att höra att du fick bra stöd. Hoppas allting går bra hos läkaren också!

Jag började lyssna på boken idag och den verkar lovande. Synsätt tas upp som man inte ens tänkt på, t.ex. att folk som inte dricker alkohol uppfattas som konstiga och inte tvärtom. Tänk om man hade samma syn på rökning!

@Jan.S Grattis! Snyggt jobbat! Sjalv korde det ihop sig pa jobb idag, ska forsoka fa tid att ringa imorgon. Blir pepp over att du ringde, sa hoppas verkligen hitta en lucka. Ikvall var jag i sallskap men vanner som drack, jag holl mig dock helt utan alkohol. Ett test jag ar glad att jag klarade av.

Jan.S

@Christian bra samtal, ca 30 min. Fick bra material via mail och uppföljningssamtal som väntar. Delmål är vitt i tre månader.🙏👍känns skönt att bollen blev rullad. Skulle gjort detta för flera år sen. Men nu så.