Sååå tacksam över mitt liv och hur det har blivit: idag är jag 6 månader nykter! Det är helt OFATTBART och ett rent mirakel.

Till alla er där ute som kämpar vill jag bara säga: det finns en lösning och det är AA ? Det hjälpte i början och hjälper mig fortfarande varje dag och nu har jag ett mycket rikare liv än nånsin tidigare, jag är inte bara nykter och avstår alkohol, utan jag har fått något mycket, mycket mer i mitt liv. Man behöver inte vara nykter på vita knogar. Hoppas ni hittar det som hjälper er också ?

Det känns både som extremt länge sedan jag skrev mitt första inlägg här, och som inte länge sedan alls. Jag var en annan person. Och samtidigt var jag ju jag. Jag minns min första nyktra helg och hur jag tog en powerwalk på kvällen och tänkte ”så här kan också en fredag vara, jag är aktiv och gör något och vid mina sinnes fulla bruk”. Det var en så stor känsla av förundran. Att vara nykter. Jag minns hur jag tyckte världen var så klar och färgstark. Att kunna tänka och vara fullt medveten. Jag hade inte haft en nykter helg på flera år vad jag minns.

Nu är alla mina kvällar sådana att jag lever fullt ut, jag har så otroligt mycket tid som jag faktiskt tar vara på. Jag utvecklas och har roligt. I min ensamhet. Och jag har aldrig mått bättre. Livet är så otroligt underbart och jag är så tacksam.

Ibland har jag dagar när jag känner mig vilsen och då kan tankar komma på alkohol igen, men jag vet att det är en falsk tanke och om jag drack skulle jag hamna i mörkret och ensamheten igen. Jag vill verkligen aldrig dit igen.

Kan förresten också tipsa om IOGT-NTO, är man medlem får man deras tidning som är rätt intressant.

Stor kram till alla er!?

Hurra vad du är bra! Tänk att livet kan bli så annorlunda på 6 månader ? Stort grattis till 6 nyktra månader och ett delvis nytt liv.

Kram ?

Så fint att läsa om dina framgångar. Jag är nykter i 50 dagar. Känner mig ganska trygg i mitt beslut. MEN jag skulle vilja prata om det med någon. Funderar på AA. Hur gick det när du besökte dem första gången? Var det ett öppet eller slutet möte?

Jag jobbar i en storstad och bor 2 mil utanför. De erbjuder möten varje dag både dagtid och kväll. Jag har svårt att komma hemifrån kvällstid men funderar på att smita från jobbet någon till ett morgonmöte. Men jag vågar inte gå dit. Några tips?

Härlig läsning, skriver under på allt du säger. Man upptäcker verkligen en ny värld, och får så mycket tid till sådant som får en att växa och må bra istället för att bryta ned en.. Du och jag har nästan samma nyktra tid, firade sex månader för två veckor sedan. Ser fram emot att följa dig vidare!

Sex månader, det är verkligen stort! Hurra för dig lite i efterskott men firandet fortsätter ju varje dag som nykter. Kram ?

Håller på och lyssnar om This naked mind, jag säger bara det, wow. Om någon där ute missat den då är det bara ett måste att läsa den. Så fantastisk!

Kram på er alla hjältar som brutit eller håller på och bryta er fria från alkoholens fängelse och mörker! :-)

Härligt att höra att du är nykter! Har läst This naked mind, den var till stor hjälp även för mig.

Stort grattis till 7 nyktra månader! Har läst ”This Naked Mind” tre gånger. Lyssnar just nu på Annie Graces bok ”The alcohol experiement”. ”This naked mind” finns som podd och på youtube också. Annie Grace tillhör mina husgudar ??

Kram ?

Hej alla kloka!
Jag ska ha en middag på lördag för två släktingar och jag vill inte bjuda på alkohol. De vet inte att jag inte längre dricker alkohol. Jag vet inte vad jag ska säga till dem.

Hur gör ni, bjuder ni på alkohol hemma hos er? Jag tycker det känns obehagligt och vill inte.... har inga problem att vara bortbjuden och andra dricker då, men vill inte ha det hemma hos mig.

Tips mottages tacksamt!!! Kram!

Grattis till tid. Strongt jobbat?. Vet inte hur dina släktingar har för vana att dricka, men hemma hos dig är det du som håller i taktpinnen, tycker jag. Kanske du bara låtsas som ingenting och om de skulle säga något så kan du hänvisa till vit period eller nån kommentarer om att du vill förändra möten med afria alternativ. Du kan ljuga o hänvisa till magproblem, diet o att du glömde köpa vin osv. Lycka till

Jag har inte heller lust att bjuda på alkohol, så mina gäster framöver får dricka det som jag dricker. Iskallt kranvatten och/eller goda alkoholfria alternativ i form av öl och bubbel. Jag ser det som att jag vidgar deras vyer.

Av samma anledning ger jag inte bort alkohol i present längre.

Kram ?

Tack för era kloka svar!
Jag gjorde så att jag sms:ade och skrev "Jag tänkte att vi kör alkoholfritt på lördag, hoppas det är okej med er" och de svarade att det var inga problem. Så enkelt det var, och som jag oroat mig och ältat i onödan!!
Kände att jag inte ville göra våld på mig själv och sätta mitt välmående i andrahand framför att de ska få dricka alkohol. Känns jättebra att ha stått upp för mig själv och jag kommer fortsätta göra det, som en klok vän sa till mig så är min nykterhet viktigare än deras rätt att få dricka.

Kram på er!

Kul att se dig här och att det går bra! Och som Andra halvlek skrev, du kanske till och med vidgar deras vyer...

1 år imorgon!
Imorgon har det gått exakt ett år sedan jag blev nykter. Och här sitter jag, har varit SÅ uppfylld av självömkan senaste tiden. Jag insåg det som en blixt från klar himmel under kvällens meditation. Jag har självömkat. Så otroligt mycket. Och glömt bort de fantastiska gåvor jag fått, som jag börjat ta för givet.
Jag har börjat ta min nykterhet förgiven, inte känt att jag behövt vara särskilt aktiv i programmet i AA eller att jag ens kanske hör dit.
Jag har blivit intolerant mot andra och tyckt att andra är banala.
Jag har självömkat kring jobbet och tyckt att det är tråkigt och meningslöst, tyckt synd om mig själv för att jag måste jobba och göra de saker som jobbet innebär.
Varit otacksam kring samarbetet med mitt ex och till och med kring att få den oerhörda gåvan att få ha min son hos mig, har känt mig trött och som att jag bara vill vara ifred.
Tyckt synd om mig själv som "aldrig" träffar "rätt" man som är "mitt livs kärlek".

Så oerhört uppfylld av otacksamhet och självömkan, att jag skäms över mig själv nu när jag reflekterar kring det.

Jag har ett års nykterhet. Jag är fri från att vara ständigt ångestfylld och skamfylld över mitt alkoholberoende. En sådan oerhörd gåva som jag inte trodde var möjlig.
Jag har ett arbete som är viktigt, där jag faktiskt påverkar andra människors liv, och där jag har förmånen att få arbeta tillsammans med godhjärtade människor som genuint bryr sig om mig. Och jag har inte vett att vara tacksam.
Jag har en gemenskap i AA med andra människor som varje dag kämpar och som ger av sin tid och delar med sig av sitt liv, som jag tagit för givet.
Jag har en son som är solen i mitt liv, som jag tagit för givet.
Jag har ett gott samarbete med mitt ex, som utefter hur jag betedde mig i vårt förhållande inte är en självklarhet.

Jag har så oerhört mycket att vara tacksam över, och nykterheten är det som är grunden i allt. Allt gott i mitt liv grundar sig på den. Utan min nykterhet är jag en skugga av mig själv, fast i mörket och ångesten. Min nykterhet är ingen självklarhet, och jag har tagit den och allt annat gott och vackert i mitt liv för givet. Jag har varit otacksam. Och självömkande.

Vilken oerhörd gåva att jag fick inse det ikväll. Tack Gud. Och tack för att jag har möjligheten att få dela detta med er i det här forumet, ni är alla så modiga som precis som jag vill ha ett liv fritt från beroende och fritt från mörker, och som vågar kämpa för den drömmen. Tack.

PS. Jag insåg att jag t.o.m. tagit min underbara, gosiga, tillgivna katt förgivet. Och irriterat mig på att han vill gosa med mig. Och att han sprätter ut sand ur kattlådan. Ändring på detta nu. Nu är det tillbaka till mina rutiner med meditation 3 gånger om dagen, och tacksamhetsböner. DS.

Grattis till 1 år som nykter! 🥳🥳🥳🥳 Mäktigt lång tid.

Jag tror att man hela tiden behöver reflektera över hur man tänker, tycker och känner. Det var ju verkligen kanonbra att du själv kunde upptäcka att du har självömkat - och genom att skriva om det här tänker du nu agera annorlunda. Det är förbannat lätt att stirra sig blind på det man inte har, istället för att uppskatta det man faktiskt har. Men jag tror samtidigt att man genom medveten träning kan träna på att se halvglaset halvfullt snarare än halvtomt i alla lägen. Du väljer hur du vill tolka och reagera på varje situation. Pussa på katten nu 😍

Kram 🐘