Hmm 🤔 ni har ju rätt båda två, hur sjutton ska jag göra nu?😂 Jag rör mycket på mig på fritiden, i trädgården och i mitt fiske. Samtidigt har jag gått upp lite i vikt sedan i höstas. Antagligen pga ökad konsumtion av godsaker. En mellanväg får det nog bli. Börja med löprundor, men inte lika ofta som i höstas. Ja, det blir bra! 😍
Tack för input!

Kram

@Torn Det är intressant det där med snus. Jag kan ibland när jag funderar på det sakna det, på ett sätt, men det gör ju aldrig att jag funderar på att gå och köpa mig en dosa. Men det fysiska beroendet var ju helt klart starkare än det var med alkohol fast det låter ju ändå som att det går galant för dig.

Lite löprundor kan säkert göra susen, men det gäller ju att hålla det på en lagom nivå så att det är roligt och inte ett måste.

@TappadIgen Ja, det var nog det som gjorde att jag lade ner löpningen, det blev ett måste och så blev det så in i bänken kallt ute. Motionerar du något förresten?

@Torn Jag har mina promenader. Jag siktar på mina 10000 steg per dag och det är ju inte jättemycket, men jag når det. Dock har jag gjort förändringen att det inte är ett måste. På min födelsedag innan Jul var jag på en jobbresa och hade 8000 steg på kvällen när jag kom tillbaka till hotellet efter middagen och klockan var 22 eller något sådant. Jag skulle kunnat gå ut och gå de 2000 stegen på hotellparkeringen men kände att det hade varit krystat och det ska inte vara ett sådant måste. Sedan dess har jag fått till det utan att missa en dag. Ibland endast 10000 steg, men ibland avsevärt mer. 58000 steg är väl det högsta jag har varit uppe i, men det blir ju sällan så många.

Det bästa är att jag inte en enda gång har känt det som ett måste eller något jag behöver jobba för att få till. Skulle jag inte få ihop 10000 en dag så är det inte hela världen, vilket jag inte hade kunnat känna förr i tiden. Men jag försöker få till något med lite mer flås som kan bli en vana. Jag har kört lite Tabata, men har svårt att få det till en vana. Har väl fundera på att köra lite vikter här hemma, men är inte intresserad av att bli något muskelknippe, vilket jag ju inte kommer bli förvisso. Men det kan vara bra att uppehålla muskelmassan i alla fall, speciellt som jag börjar bli äldre.

Har du några tips?

@TappadIgen 2000 steg på parkeringen.😂 Nä, någon måtta får det vara! Vad gäller just styrka, så är jag ganska ” naturligt” stark eller vad man ska säga. Har aldrig tränat på gym, men väldigt mycket kroppsarbete såsom trädfällning, snickeri, fiske och trädgårdsarbete. Förr ofta med alkohol inblandat tyvärr, men musklerna underhölls tydligen ändå.

Så jag har inga direkta tips där, men fundera på om det är något som du tycker är kul. Förena nytta med nöje tycker jag är bra.

Det tycker jag är den bästa träningen, den naturliga..Jag förstår att inte alla har trädgård och ved, att jobba med..Men för oss som har är det lätt att hålla igång..Ett par hundar också, så behöver man aldrig fundera på om man vill gå promenad..Man måste..😅..Jag har testat på många olika sporter genom åren..Allt från fäktning, till gym och volleyboll..Det var kul då, men jag njuter mer av att vara utomhus, och klättra i trän, (för att kapa grenar) eller hugga ved..Men jag får vara försiktig, är ju ingen ungdom längre.Många som räknar steg, det är ju bra om det ger motivation. 😅Jag kör lite yogarörelser dagligen för smidighetens skull, också..Gillar att känna mig smidig, så länge det går. 💫💃🏽💫

I går tog jag ledigt för att jag kände för det. Jag har väldigt många sparade semesterdagar och en massa komptimmar, och en solig och fin vårdag är skäl nog att tulla av dem tycker jag.

Hämtade och sågade upp ved, körde ett lass bröte till ” soptippen” som det hette förr. Däremellan blev det långa sköna stunder med näsan i vädret mot solen.☀️ En riktig skön dag med kombinerad njutning och nytta. I dag forsätter jag på samma spår med gräsmattefix och båtpill. Ska du inte fiska? kanske någon tänker, jodå, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.😍

Ha det gött!

@Torn Låter härligt! Jag träffade någon som kallade såna dagar för USA, Utan Särskild Anledning. Man behöver inte ta ledigt av någon särskild anledning! Längtar också till båtfix. Eller när det är klart o båten i sjön snarare. Det är min o min mans stora gemensamma passion. Älskar att vara på havet, alltid bott vid havet...Det bästa är om man hittar en vik där man är ifred. Lugn o ro, tiden står still. Total vila. Åh vad jag längtar!!

@Sattva Härligt att du gillar att vara nära havet!😍 Jag brukar övernatta ibland under bar himmel ute på en kobbe långt ut i havsbandet. En sovsäck rätt på klipporna. Finns inte ens mygg där som stör. Riktigt skönt! Nyss hemkommen från en löprunda, tack för att du drog igång mig Se klart!🤗 Min dotter på 13 år ville haka på, så det gjorde hon. Hon blev nog faktisk lite impad av att farsan klarade sig så bra som han gjorde😅

Det fina grillvädret i dag gjorde att vi spontanköpte en ny grill, det var verkligen på tiden, då den gamla nästan har rostat bort. Det här är den första gasolgrillen jag har haft, inte billig, men de pengarna söp jag lätt bort under ca 2 månader förr. Såklart blev det invigning av grillen i kväll, och att jag förr alltid förknippade grillning med öl fanns inte ens i mina tankar i kväll. Men jag skulle nog tagit löprundan innan köttbiten och Pepsin, blir mindre vikt att jogga runt med då.😅

Nu är våren här på allvar!☀️ Njut!

Kram

Mm, grilla kan jag verkligen sakna nu när jag bor i lägenhet. Men när jag besöker huset brukar det grillas så helt grill-lös är jag inte.

8 prillor idag, tjoho! Imorgon ska jag börja med mina dagliga 12.000 steg igen. Vill inte falla ur den vanan, även om jag den senaste veckan inte haft ork och fokus. Och idag har jag mest sovit och vilat, och möblerat om lite. Somnar nöjd 😍

Kram 🐘

Låter helt underbart Torn! Jag skilde mig från grillchefen för några år sedan. Vi grillade året runt och ibland flera gånger i veckan. Jag var kreativ i köket och langade ut det ena efter det andra till exmaken som grillade allt till perfektion. (Där hade vi bra samarbete!) Har inte kommit i gång att grilla själv efter det. Får nog skylla på utmattningen. Inte så att man tar initiativ till att lära nytt just under en sån period... Men jag kommer igen. I år kanske det är dags! Webern (kol har vi alltid kört) står där ute och väntar så det är bara att sätta igång.

8 prillor AH. Då kan du snart sluta helt då :D Jag saknar någon att lida tillsammans med. Är du den jag saknar?

Kram!

@Charlie70 Ja, sätt igång att grilla Charlie! Det kan vara det som behövs för att snussuget ska släppa. 🤗 Det är inte så svårt med grillning egentligen, bara man är noga med att locket är på, annars blir det lätt bränt. Läste i din tråd att du har haft det lite jobbigt. men var igång igen. Häftigt att din son hänger med på museum! Och att det går bra med din dotter med hästarna! Man får lyfta de positiva sakerna och skita i de negativa så gott det går. Då mår man bäst!

@Andrahalvlek, du är på G också läste jag, härligt! Jäklar vad länge du klarar att sova.😂 Men det var nog välbehövligt.😍 Jag ligger runt 8- 10 prillor/dygn och är så nöjd med detta så jag kör på. Lägger jag av helt, så gör jag. Men det är ingen brådska.

Nä, nu ska jag fortsätta med förberedelser inför sommaren, utemöblerna ska fram mm mm. Otroligt gött väder här i dag, sol, vindstilla och 17 grader i skuggan. 😍

Kram

I dag har jag fått motion så det heter duga. Preparerat gräsmattan med 28 st säckar jord. Det tog en bra stund att kratta ut allt.😅 Båten är fixad också, och alla sommarmöbler är tvättade och står på sin plats. Fick tom invigt en av solsängarna, riktigt skönt. Allt är frid och fröjd och jag är väldigt tacksam för det.

Kram 🤗

Ja du Torn..Du har jobbat på..Men oftast får man ju mer energi när man jobbar med roliga saker, gärna fysiskt..😅..Sen kan man sitta ner och beundra sina projekt..😁😁..Tror att jag själv fortfarande lever som jag gjorde som sambo..Problemet är att jag inte har någon som slutför det som jag skaffar hem..🤔..Men det löser sig som vanligt..😁..Sonen fixar också en del..Men han kan ju inte lika mycket som en händig gubbe än.😅..När han får körkort, blir det han som får lära sig att köra med släpkärra..Det kan inte jag..Har försökt att lära mig, men blir för stressad, och då går det åt H-e..🙄..Jag blir förbannad och ger upp..😅..Har därför alltid kombi-bil..Har flyttat hela mitt flyttlass hit med en V70, förutom soffa..😁

@Andrahalvlek Jag har varit ledig idag också, men det blev inte så mycket vilande ändå.😅 Fixat med ett stenprojekt och varit iväg och testat båten en sväng. Bara 6,2 grader i vattnet ännu såg jag.🥶
@miss lyckad Ha-ha, ja att backa med släpkärror kan vara lite trixigt. Jag har ju min båt på trailer, så den går det bra med för att jag har övat mycket. När jag sedan kör med en vanlig kort släpkärra så blir det därmed ett himla rattande.😂 Men tar man det bara lugnt så brukar det gå bra. Det gjorde jag dock inte för någon månad sedan och då rök några brädor av mitt trästaket.😂

Nu ska jag slappa resten av kvällen.😍

Ha det bra!

Backa med släp övergår mitt förstånd fullständigt. Har försökt några gånger utan att få till det alls, så nu planerar jag istället körningen med släp så att jag slipper backa.

Roligast var när äldsta dottern så där besserwisseraktigt som bara döttrar kan säga sa ”hur svårt kan det va?” Sen provade hon själv och kunde inte heller få till det 😂 Då blev hon tyst!

Kram 🐘

Tittar in och önskar god kväll!
Så mycket jag har lust att "samtala" om av det du skriver. Men nu behöver jag sova. (Jag har 26 ton jord att sprida ut - en skottkärra i taget, låta det ta tid...😅)

KRAM! 🧡

@Andrahalvlek Jag hjälper dig gärna med en liten kurs i "backa med släp"! Det är inte så svårt om man bara tar det väldigt lugnt så att släpet inte hinner "fara iväg" åt fel håll 😊.

KRAM!