Aprilgänget💪💨❤️

@Cilla8, @Fröken H, @Kärring och bästa ”mentor” stödet @Miss Mary Poppins och många fler stöd - och självklart alla som vill läsa eller joina👌

Vårt lilla gäng skriver så mycket till varandra, vi missar saker, viktiga pep, viktiga tankar, viktigt stöd i olika slingor - här har vi en länk där vi kan skriva till varandra samlat om det behövs (vi har ju våra personliga trådar oxå). Vi försöker kolla varje dag så är det ingen som kör i diket utan att i allefall någon i ”gänget” kan fiska upp❤️

@Kärring vi är här! ❤🔥🐲 Försök att hitta nån tanke, nån fokus som motiverar dig till att inte ta till vinet, inte idag och inte på fredag.
Asså vilka summor vi spenderat för att förstora kroppen, hjärnan, relationer. Det är ett jävla dyrt pris för så mycket skit. Varje dag vi inte dricker får vi i princip BETALT! Jag har också ögnat igenom banken och "sett" alla tomma rader där det borde stå bolaget och hundralappar för vindunkar som skapat ångest.
@Kärring kan drakkraften inom dig stoppa dig? Kan du se vinet som flytande ångest som vill förstora ditt liv och få din sambo att avsky dig?
Idag slutade jag lite tidigare än annars. Bytte om när jag kom hem, plattade håret, urringat, helgsmink. Lagade världens godaste mat. Sambon drack ett par öl och vin till maten. Jag a-fritt öl och isvatten. Och jag mår så bra. Nu har jag inte tagit medicinen på ett par dagar. Jag tänkte när jag lagade mat att det är så skönt att vara klar i huvudet. Jag vet inte om jag gillar känslan alkoholen ger. Efter maten tänkte jag på dumma missförstånd och diskussioner som kan uppstå när man blir luddig.
Uppdatering om min närstående, det verkar inte gå åt helt rätt håll. Även då känns det bättre att vara nykter och ta in allt naket.
Ni är så grymma var och en här. Kan vi alla se oss själva i spegeln. Verkligen titta på oss själva. Sen säga: jag är så in i norden grym som idag har valt att avstå alkohol. Jag vill göra samma val imorgon.
Bästa ni! ❤👊💪🌹🔥🐲

@Fröken H. Vilken underbar kväll och vilka härliga insikter.❤️ Håller med dig om allt är lite klarare nu - ingen dimma. Så sjukt skönt - vi är grymma. Underbart om du slipper medicinen, känns ju som du gått lite jobbiga biverkningar?
Riktigt tråkigt med din närstående - hoppas det vänder🙏 Varma tankar❤️

@Kärring, tänker på dig! Hur går det?? Kan du inte släppa in oss så vi kan försöka lyfta dig🙏?❤️

Jag ska försöka hinna skriva i morgon och berätta lite mer, orkar inte just nu, ska sova. Men jag är nykter och städad så var lugna. Jag är bara lite lätt trött på livet men i morgon är en ny dag! Hinner inte skriva o läsa här så mycket som jag vill och behöver.
Försöker hinna i morgon
Tack för ni finns! ❤️

@Kärring

Underbart att höra ifrån dig!!!! Tråkigt att du känner att det är jobbigt nu, önskar att jag kunde avlasta och peppa dig. Är det privat eller jobb? Tänk på att ”det alltid är mörkast före gryningen”...klisha men så sant!!! En sak är i allefall stensäkert - problemen och självkänslan blir inte bättre av alkohol! Gå och lägg dig och sov en god natts sömn så ser det förhoppningsvis ljusare ut imorgon❤️ Jag ska sova nu och tänka på dig!! Styrkekramar!!!

@MrsWB @Fröken H
Alltså, det händer en massa saker i mitt privatliv just nu som gör att jag känner en oro för framtiden. Det har både med ekonomi och familj och göra och det hela kom ganska olägligt just nu när det inte är superstabilt med mig och sambon.
Jag måste ta ett väldigt stort beslut som är avgörande för min framtid.
Jag fattar såklart att alkohol inte kommer att göra beslutet enklare men ändå är jag så sugen på att dricka och glömma problemen för en stund. Bara koppla bort dem och tänka på annat. Jag ska inte göra det, men jag känner det svårt att motivera mig. Just nu känns det meningslöst att det är fredag i morgon, jag ska ju ändå inte dricka, då kan det lika bra vara vardag.
Ja, jag hör själv hur idiotiskt det låter. 😶

Det är dessutom väldigt intensivt på jobbet nu och kommer vara det minst en månad till, det finns liksom inga andningsluckor just nu utan det bara matar på.

Men det känns aningen bättre idag än igår så jag kämpar på!

Tack för ert stöd, det hjälper otroligt mycket ska ni veta! ❤️

@Kärring en stor kram! Jag fattar tanken med att alla dagar är vardag. Jag har också tänkt nu under mina idag 20 dagar att vad skiljer de olika dagarna åt?
Du kommer inte ta till alkoholen och det är helt normalt i processen att tankarna finns där. Skriv imorgon vad strategin för att inte dricka giftet kommer att vara.
Livet kommer ofta emellan. Känn efter om du ändå nånstans kan uppskatta att du går igenom saker och händelser nykter.
Draken är en riktig kämpe som inte kommer ge vika. Draken är ditt skydd.
😘⚘

@Kärring

Håller med @Fröken H och tack för förtroendet att du berättar att det är tufft privat och mycket på jobbet. Ta en dag i taget och ett beslut i taget, något du kan parkera kanske så att det inte hopar upp sig? Finns här för dig om du vill att någon bara lyssnar!❤️

@Fröken H Exakt, alla dagar känns liksom likadan 😶 Hallå, var är festen, liksom. Men jag fokuserar på hur skönt det kommer vara på lördag o söndag morgon utan skenande puls och ångest.
Saker gör ont men det kanske är bra? Att det liksom inte ”luddas” in av alkohol, utan verkligen gör ont.
Draken är min beskyddare! 😁🐉❤️

@MrsWB
Önskar jag kunde parkera både privatsakerna och jobbet men det går tyvärr inte något av dem. Båda sakerna måste liksom hända NU! 😶

Tack för ni finns! ❤️

Eee

@sonjets Hur går det för dig? Visst är det förrädiskt, jag skulle aldrig kunnat gissa för bara 5 år sedan att jag skulle hamna där jag är nu. Man flyttar fram sina gränser lite, lite åt gången och plötsligt är backen för brant och man bara faller. Ser jag tillbaks så var det nog när jag började tillåta mig alkohol även på vardagar som det började gå åt fel håll och därifrån gick det förhållandevis fort. Plötsligt var det inget konstigt alls att även ta ett glas eller två till lunchen OCH middagen. Sedan återställare för att klara vardagen och plötsligt kändes det helt normalt och rimligt att inte ha några gränser alls för mitt drickande. Vad spelar det för roll om jag dricker klockan 10.00 eller 20.00 liksom? Haft en period när jag höll mig helt nykter en lång period men denna gång ska jag försöka sätta gränser och se vart det leder. Och jaaa, jag vet att alla duktiga nyktra alkohlister säger att det inte finns något mellanting och att det bara är självbedrägeri men jag vill i alla fall gå den vägen nu. Just nu är det det eller inte alls, och nyttan med att invänta motivation att bli nykterist ser jag inte. Bättre att börja med något än att inte börja alls. Har landat i att inte dricka vardagar eller dagtid och att vara måttlig under helger. Strunta i boxen. Skriva upp allt jag dricker.

Eee

En sak som jag noterade när jag var nykter en längre period var att det var lite av ett antilimax. Förväntade mig viktnegång, fin hy, bli ångestfri, bättre sömn, få massor av energi som jag inte visste jag kunde ha osv. INGET av detta införlivades tyvärr och jag såg inte riktigt poängen. Någon som har några tankar kring det? Hur kan man motivera nykterheten när inga av dess små belöningar vill infinna sig?

Eee

ps) ledsen för mina jag-fokuserade inlägg hittills men har inte riktigt fått hum om vem som är vem osv, och har i nuläget inte så många peppande ord att komma med. Men KRAM till er alla. Väldigt nyttigt att få ta del av era erfarenheter, framgångar som misslyckanden <3

@Kärring Var i en liknande situation för några år sen. Allt kom på en gång! Problem i äktenskapet, sjuk (vuxen) son o mkt på jobbet. Ingen rolig tid. Men det utkristalliserade sig att bli flera förändringar som jag idag är SÅ tacksam för!🙏 Så håll ut. Andas! o utan alkohol kan du tänka de klaraste tankarna!💖 Livet kan bli så mkt bättre än man kan ana när man är mitt i det!🙏 Så tänk de bästa av tankar på hur du vill att ditt liv ser ut när detta är över. Du behöver inte veta hur det ska gå till. Bara tro! Styrkekram från mig😍

@Eee Jag hade samma tankar som dig. När jag slutar med alkohol. 11dgr idag. Så skulle vikten rasa, hyn glänsa o energin flöda..
NOT! Visst jag ser en kvinna med öppnare ögon men hade hoppats på så mkt mer. Men tiden får avgöra. Hälsomässigt är det enbart positivt utan alkohol. Vi kämpar på dag för dag. Hejja oss!

@Kärring jag piffade upp mig igår. "En helt vanlig onsdag". Lagade extra god mat. Jag ville bryta den där trenden att alla dagar är likadana. Mitt tips är att skapa fest när det går. När du orkar. Låt allt komma när det kommer.
Hör ni tjejer, jag kom igår att tänka på att jag inte haft några skumma mellanblödningar. Det är ju dag 20 idag. Min katastrof-fredag var precis innan mensen började. Jag brukar få en mental dipp runt ägglossning och har små blödningar då och då. Nu har jag mest mått bra. Hade huvudvärk förra helgen och häromdagen. Mina hormoner verkar gilla att giftet inte stökar till det. Eller så har jag inte haft ägglossning... klimakteriet...

@Fröken H

Eller baby dags - då måste du vara nykter i 9 mån😂😂😂

Gör som du och försöker skapa fest i vardagen och handlat lite extra lyxig mat. Tror det är viktigt att vi skapar fest utan alkohol - om vinet ersätts med TV så blir det för tråkigt!!

@Eee Skriv lös. Tror det är viktigt att vi ”ego skriver av oss” för att det ska bli verkligt och för att vi ska kunna gå vidare! Vad det gäller positiva förändringar så kommer det, på vissa snabbare och för andra långsammare men det kommer!! Hang in there!💪

@Fröken H Klimakteriet var absolut som lök på laxen på mitt dåliga mående 😫 Hoppas innerligt att menopaus inträtt nu, men riktigt säker är jag inte. Väldigt glest mellan mensen senaste året dock.

Kram 🐘