Jag startar om en ny tråd i den här gruppen, Det vidare livet.
Det var lite svårt som ny att förstå hur det här fungerar i dessa forum och trådar 😉- men jag har som tur är fått lite hjälp här i gruppen att förstå lite hur det fungerar. Min andra tråd ligger kvar i - vara alkohol fri
Den kanske går att ta bort🤔

Min ambition är att aldrig någonsin dricka alkohol igen, det har jag gjort klart. Jag brukar tänka att jag har fått min alkoholranson i livet + lite till 😅
Jag har som de flesta andra som har alkoholproblem av något slag, prövat alla metoder som finns för att lyckas att bara dricka mindre och mer sällan.
För mig blir det bara en otrolig stress, när mitt innehåll i glaset börjar ta slut. Det är nästan som tortyr att inte få något mer.
Det är så skönt att äntligen släppa tanken att det kanske går att bli måttlig i drickandet. Det kommer aldrig gå för mig - jag har försökt i ca 20 år.
Jag har nu varit nykter (ett snedsteg) på snart 5 månader.
I det stora hela har det gått fantastiskt bra, jag läser allt om alkohol och skriver dagbok varje dag.
En stor hjälp har även AA böckerna varit. Dom har fått mig att tänka på ett annat sätt , de har blivit lite som en bibel för mig.
Jag är så tacksam att jag har fått inblicken i det nyktra livet igen, en hjärna som börjar fungera och framförallt känslan av frihet. Det är jag som bestämmer över mitt liv, inte alkoholen.
Hoppas att ni får en fin helg 💕

Håller med om att det är tragiskt att se hur förödande drickandet är, och hur knepigt det är att inte mer görs i vårt samhälle för att förhindra att vi fastnar i missbruk. Istället breder mångmiljardsindustriernas flashiga alkoholreklam ut sig överallt. Sorgligt..Jag har också fått första vaccinet genom jobbet..Får se om vi får annan sort nu, eller hur det blir..Vill så gärna åka till 🇳🇴 Norge och träffa barn och barnbarn..Har ett nytt litet barnbarn på 6 månader som jag aldrig har träffat..Har du fler barn än sonen, Sländan?

@miss lyckad När du har fått 2:a vaccineringen, får du åka till Norge då?
Det verkar väldigt rörigt nu med de olika fabrikaten. Jag hade tur som fick mina Pfizer. Än så länge verkar de bra, men de vet man inte förrän man ser hela bilden.
Jag hoppas att du kan få träffa dina nära och kära, och den lilla som du inte fått träffa ännu ❤️
Jag har en till son som är fantastiskt, han bor oxå väldigt nära mig. Utan honom hade det varit svårt. Vi pratar och träffas ofta, vi stöttar varandra i våra svårigheter och givetvis i glädje ❤️
Ha en bra dag 💕

Ha en bra dag 💕

Nja, än så länge är Norge stängt för mig..Men förhoppningsvis i Maj, att anhöriga får åka då. Jag har ju redan ett visst immunförsvar mot covid, och eventuellt så får vi som tog Astra Zeneca, 2 nya doser av något annat vaccin..Lite olika bud, men inte så konstigt eftersom forskning, och vaccinering görs samtidigt..Det enda jag tänker är att alla gör ju såklart så gott dom kan..🍃💫..I vår kommun har vi haft väldigt låg procent smittade, än så länge..Jobbade på ett LSS-boende när det bröt ut i Februari-20. Vi tog det på allvar direkt, med spritning, avstånd och karantän vid misstanke..Inte så populärt bland anhöriga och ungdomar, men vi förklarade att myndigheter och regering hade bestämt detta..Vi pratade med ungdomarna via FaceTime..Vilket sen gick riktigt bra..Vår kommun är liten, och en landsbygds kommun..Betydligt lättare då..Kollektivtrafiken existerar knappt..Vilket nu är tur..Vad skönt Sländan, att du och sönerna har fin kontakt..💕 Har ni pratat om ditt drickande, och din nykterhet? Jag har pratat med mina barn både när jag drack, och sen när jag blev nykter..Jag är verkligen lycklig över att mitt liv fick en sån fantastisk vändning, tack vare att min dotter mailade min chef om mitt problem..Idag har jag samma chef igen..Det känns bra..Hon är glad för min och familjens skull, att det gick så fint..Jag hade tagit annan hjälp om det hade krävts..Var beredd på det..Men Forumet har funnits för mig i med- och motvind..Tackar alla som medverkar här..❤️🥰❤️

@miss lyckad Jag har en väldigt öppen dialog med sönerna, Det är tack vare ena sonen som gjorde att jag slutade, han såg hur mitt drickande blev mer och oftare senaste året.
Han ville inte träffa eller prata med mig när jag hade druckit alkohol, så jag fick välja.
Valet var inte så svårt, jag visste själv att det hade gått alldeles för långt.
Båda 2 är så stolta över mig nu, och de berömmer mig ofta ❤️
Min man som inte är barnens pappa har inte förstått hur illa det varit, eller inte ville se. Han har själv inga alkoholproblem, utan kan dricka en öl eller två och sedan är det bra.
Nu när jag inte dricker något vill han oftast inte ha något. Mig spelar det ingen roll så länge han inte blir onykter.
Tyvärr är många av mina närmaste vänner alldeles för glada i alkohol, de vet om min resa men de säger ingenting, varken bu eller bä. Men det gör egentligen ingenting, jag vet att de själva skulle må så mkt bättre utan alkohol, men de vill och orkar inte ta tag i det.
Så småningom kanske de oxå inser, och då kommer jag stötta dom.
Ha en bra kväll 💕

Idag känns det extra bra, 5 månader med mitt nya liv och framförallt ett helt nytt sätt att tänka.
Jag trodde nog aldrig att jag skulle kunna leva ett bra liv utan alkohol. Allt positivt som hände måste firas med alkohol, allt negativt skulle tröstas med alkohol.
Nu känns det bara som en stor befrielse att slippa alkoholen, ibland undrar jag hur det kunde bli så pass självklart att bara sluta.
Självklart kommer det säkert utmaningar när sol, värme och semester kommer.
Men jag är så inställd på att mitt nya liv inte innehåller A så jag tror att det kommer att gå bra.
Hittills när jag träffat människor som dricker så är det inga problem. Men nu har jag inte träffat så många människor pga Corona, så visst har det hjälp till en del.
Första månaderna köpte jag en present till mig själv varje ny nykter månad.
Idag kändes det inte så viktigt, min stora present till mig själv är nykterheten.
Men på vägen hem från arbetet så tänkte jag att lite extra uppmuntran är aldrig fel.
Så jag köpte en ny vårväst, jättekul när man hittar något som man verkligen vill ha.
Ha en bra helg 💕

Grattis till tid Sländan..🍃💕🍃..Det låter som du gör helt rätt saker..Lite belöningar är aldrig fel..Jag har en stor fin Iittala skål som jag köpte till mig själv när jag varit nykter i över 1 år..Den brukar jag känna på ibland och beundra..Den kostade som 2 bag in box..Ganska sjukt att jag har druckit upp över 2000 :- i månaden..Det blir väldigt mycket på några år🙄. Att tänka efter före är smart, innan man hamnar i situationer som kan bli vår fälla. Att vi tar ett återfall..Jag har bestämt mig att jag tar mig från situationen, om det skulle inträffa..Dvs. Skulle jag få för mig att smaka på alkohol, så flyr jag fältet..Jag har vunnit ett helt nytt liv, med nykterheten, och vill inte förlora det till något pris..Har du strategier för svåra situationer för att inte dricka Sländan? 🍃💫🍃

@miss lyckad Jag har funderat en del på de och har kommit på detsamma som du skrev- fly fältet, det skulle kunna bli jobbig när man träffar folk ute nu i sommar som börjar bli onyktra. Det är då det blir trist, det dästa är då att kunna ta bilen hem.
Jag har bestämt mig för att inte dricka alkoholfri öl eftersom jag tror att de kan trigga lite, alkoholfri cider går bra.
Om jag motionerar på dagen, blir jag sällan sugen på alkohol, så ska jag bort på kvällen så är det bra med ett motionspromenad ca 45 min. Då blir både hjärna och kropp nöjda 👍🏻💕

Jag har börjat att meditera igen, bara korta 5-10 min på morgonen och kvällen. Jag har Mindfulness appen i min mobil med många olika meditationer.
Jag kan hålla koncentrationen bra, men jag drar mig lite för jag tycker att det är ganska tråkigt.
Jag vill hellre lyssna på mina appar och ljud böcker om att utveckla sig själv.
Just nu lyssnar jag på en kvinna som heter Marie Bengtsson, hon har en webbsida som heter Blimeradu.se
All min egentid går nu åt till att hitta mig själv, och framförallt utveckla mig själv.
Det som jag måste komma igång med nu är motionen. Den har fått stått tillbaka en del, det tar bara så emot. Jag rör mig mycket på jobbet, men den riktiga pulshöjande behöver jag. Jag mår så mycket bättre då.
Jag har gått upp i vikt, det började redan innan jag slutade med alkohol, jag skulle behöva gå ner 8-10 kg. Man blir så mkt piggare och rörligare. Men just nu måste jag fokusera på mitt nyktra liv.
🙏🏻❤️💕

@Sländan Bra att du mediterar, det är ett grymt bra verktyg för att vara här och nu. Men det tar lite tid innan det ger effekt. Tänk att du ska lära dig spela ett instrument. I början låter det inte så bra, men allt man övar på blir man bättre på!

Kram 🐘

@Andrahalvlek absolut, jag ska fortsätta men jag ska försöka hitta någon bättre meditation. Kanske bara med ljud, jag blir så trött på hennes röst 2 gr om dagen.
🌸🌼🌸

Tack @Andrahalvlek 👍🏻💕 du har så mycket bra tips på bra material. Jag skulle vilja gå ner i arbetstid bara för att läsa och lyssna på allt intressant i poddar, böcker 📚 webbsidor.
Men jag sätter av minst 1 1/2 Tim per dygn för de, men då ingår avslappning.
Det blir inte mycket Tv men det saknar jag inte, min man tycker nog att det är lite tråkigt ibland. Men han stöttar mig helhjärtat och förstår att det är viktigt för mig. Han är givetvis väldigt glad att ha fått en ny mer närvarande fru. Men tyvärr säger han inte så mycket. Det är mest mina vuxna söner som ger mig beröm och tycker att jag är fantastiskt, och det betyder mest iallafall ❤️ Ha en bra dag ☀️💕👍🏻

Visst är det skönt , Sländan, när man får beröm av barnen..😁👍🏽..Jag har en son och 3 döttrar.Sonen är nu 17, och vi har ganska bestämda åsikter båda 2..Men det känns så bra att uppfostra honom, och hjälpa honom med att bli en bra man, och människa. Samtidigt får jag lära mig lite mer om motorer, formel 1, och lite andra intressen han har. Ibland är jag inte jätteintresserad, men då frågar han mig, har du förstått?..Jaa, säger jag..Okej, vad sa jag nyss då?🙄🙄..Alla mina barn, ger mig massor av beröm, och är glada för att jag lyckades sluta dricka, innan det gick åt skogen helt..Angående vikt, så är ju mathållningen, forskningsmässigt mycket lättare att tappa vikt med än motion..Men små förändringar både med kost och vardagsmotion, ger goda resultat..Men, det viktigaste först..Så härligt att du är nykter Sländan..
🍃🍒🍃