Idag hände det väldigt ovanliga att vi efter en tidig (och säkrad) lunch-bjudning inte hade så mycket planerat. Och är i stan. Och städat var det. Så jag har lyxat med att fixa med lådor och rensa ut ett skåp och ordna med lite leklådor till barnen- kan inte säga att jag skämt bort dem med att köpa saker precis.. de har dragits med samma Lego och leksaker i flera år- klagar inte. Satt upp en lampa, ätit räkor, och druckit cola z. Vi har ingen alkohol hemma i stan så det blev cola även för min man, vilket bekommer honom noll procent.
Jag kan fascineras över att ha ett så o-laddat förhållande till något som för mig har varit en sån fixering.
Han är sån. Redan från början minns jag att det var en lättnad kring att ingenting för honom handlade om att dricka.
Han är allt annat än renlevnadsperson. Men har sin trygghet på nån bra plats, skyddad från oväder.
Nu Belgravia och jordgubbar!

Jag tycker att jag själv är nästintill olidlig för just nu hittar jag inga dystra tankar eller känslor i ett enda skrymsle. Ledsen kan jag både bli och vara- inget konstigt men inte heller sammanblandad med ångest eller diffus oro. Jag vaknade även idag och kände mig av naturen glad. Undrar om mitt antidepressiva fått jobba i så hård motvind tidigare att jag numera har en för hög dos 🤔🤔 detta får redas ut med min doktor efter sommaren. ”Min medicin gör mig för livs-glad” näe jag tror en massa saker bidrar. Pusselbitar som jag krånglat med som ligger still nu. Samlar kraft för andra tider brukar jag tänka eftersom att jag vet så väl att livet innehåller hela spektrat.
Ska fortsätta greja här hemma idag, några barn kommer på middag. Hektiska dagar i veckan som kommer, andas.
Njut av dagen hörni, här är det svinkallt. Kram 🤗

Nu är jag så långt nere på listan att jag puffar upp mig själv 🙋 trots lång dag så kan jag inte avstå min check av hur ni har det. Jag jobbar mycket nu, mycket med pappas bouppteckning och försäljning av diverse. Långa dagar, många steg. För lite mat! En dag till är helt okej, men sen blir det vila ett par dagar. Målbilden just nu är den. Hinna mitt vanliga tankevarv, bottna i dagen, i mig själv, här. Snart kommer den tiden! Kram alla så länge 😍

Usch säger jag om den här veckan på grund av mig själv och att jag kör för hårt. När jag har späckade dagar lägger jag på ytterligare grejer (budgivning lägenhet/bank och all hets och stress som kommer med det)
När jag kommer upp i ett högt varvtal är det som att jag får en känsla av att jag inte har något stopp/gräns och det VET jag är farligt för mig.
För lite mat- tappar liksom hungern när jag är sådär speedad. För lite vila (ingen, och jag behöver det). Jag är hundra mil från slkoholen men en lampa lyser rött i taket.
Imorgon landet, vila, brasa, trädgård, när tiden försvinner lite och jag är med mig själv.
Skriver för att påminna mig om; det här är inte ett bra personlighetsdrag eller om det är något knäppt i min hjärna.
Kram och andas flera gånger varje dag! 👵🏻

Det låter bra med landet, röda lampor i taket är störande. Som en brandvarnare med dåligt batteri. Att du tappar hungern är ett starkt varningstecken på att du behöver växla ner lite. Ha en skön dag i morgon! Kram 🤗

@Se klart Andas, andas, andas. Kan du stryka något jobbrelaterat i kalendern? Kan du delegera något mer? När hamsterhjulet snurrar igång lite för snabbt igen måste man dra i handbromsen och tänka ”stopp, stanna, vad kan jag ta bort NU?” Låter skönt med landet 😍

Kram 🐘

Så bra att du ser det där, SeKlart. Så att du faktiskt kan dra i bromsen. Jag känner så väl igen det där när det plötsligt går för fort. Känner igen det även från när jag inte löste det problemet med alkohol. Då fick man lov att hantera det med vila. Se till att äta sunt, pyssla om dig, smörja in fötter, måla naglar eller vad som helst som visar dig själv lite omtanke nu i helgen. Jag ska försöka göra likadant. Är på väg upp i min effektivitetsspiral och det är inte jättebra.

Tack mina vänner
Jag hade allas era ord i mitt inre, som en liten armé av omsorg- ”det här gillar inte mina forumkompissr”
Idag är det halvdag= heldag ledig för mig. Ligger kvar i sängen medan de andra fixar frukost (alltid tvärtom förr om åren)
Ha en fin dag, tillbaka lite senare! Kram 😍

God tidig morgon!
Igår vad jag så trött när jag ville slriva bara ett par rader att jag skrev i Andrahalvleks tråd. Kanske lite som att lägga sig i någons badkar??
Utvilad idag iaf, vaknade tidigt, måste jobba en stund innan allt drar igång.
Men min allra stressigaste vecka var den förra och idag känns det som om jag kan angripa dagen istället för tvärtom.
Helgen har varit rätt intensiv så jag ska försöka vara ledig fredag om det går. Siktar på att åka till landet på onsdag iallafall. Snart måste väl tulpanerna vara på gång... Njut av dagen, hur den än är, nykter då finns alltid en automatisk bonus!

@Se klart skrev:"Men min allra stressigaste vecka var den förra och idag känns det som om jag kan angripa dagen istället för tvärtom."
Vilket bra uttryck. Jag måste också vara på min vakt. När man har såna där jobbveckor utan vila då fortsätter jag i princip likadant på helgen. Är för trött egentligen, men kör på. Det är svårt att vila och komma ner i varv. Jag brukar ha hyfsat lätt att släppa jobbet, men då är det ibland för att jag ersätter det med en massa annat jobb. Är så dålig på att verkligen ha ledigt. Tänker att vi är några som i alla fall har identifierat liknande tendenser nu. Så ta det lugnt!

Du har rätt @sisyfos
Vi (jag) måste vara så mycket på min vakt kring de här sakerna- det vill säga det jag tror är själva grunden till att jag druckit. Eller åtminstone en del.
Jag har tagit mig igenom de här dagarna/månadens för att jag verkligen försökt att göra jobbet, varje dag reflektera. Syna mig själv.
Påminns av det du skrivit om tidigare, att plötsligen snurrar allt för fort och man tappar kontrollen över sig själv och sitt lugn.
Visst är hjärnan omprogrammerad- men likväl finns en nästan manisk del i mig som jag måste tukta. Hårt.
Därför ligger jag nu och tar igen mig en stund mellan arbetspassen. Andas lite. Funderar över mina 482 nyktra dagar och vad de har inneburit. Vem jag är idag, jämfört med vem jag var. Jag tänker på stunden som jag skrivit många gånger om, nyårsdagen då all alkohol var slut och den lilla slottiden som just då uppenbarade sig, och jag klev. Igenom, över? Jag vet inte. Men jag vet att den stunden var betydelsefull och ett löfte långt borta om ett annat liv. Kanske lika mycket ett liv utan hets mot en punkt det aldrig går att nå fram till. För det gjorde jag aldrig. Nådde fram.
Jag är inte framme någonstans idag men jag är på en väg där jag hinner, orkar stanna upp och se mig omkring.
Det betyder allt.
Kram på er alla 😍

@Se klart skrev:"Usch säger jag om den här veckan på grund av mig själv och att jag kör för hårt. När jag har späckade dagar lägger jag på ytterligare grejer (budgivning lägenhet/bank och all hets och stress som kommer med det)
När jag kommer upp i ett högt varvtal är det som att jag får en känsla av att jag inte har något stopp/gräns och det VET jag är farligt för mig.
För lite mat- tappar liksom hungern när jag "

Det är som om jag hade skrivit det😲 Gäller även budgivning. Det enda som skiljer är att jag får stort sug efter A för att varva ned. Du har kommit längre helt klart- se klart 😉

@Se klart Ok, 482 dagar, tack!🥰 Är det samma tider varje år som du har extra mycket att göra på jobbet, eller kommer det oväntat då och då? Jag tänker att om du är förberedd på att vissa tidpunkter på året är värre än andra så kanske det går att förbereda sig innan genom att spika in lediga dagar i bland.

Våra första tulpaner slog ut i går! De få som inte rådjuren har käkat upp vill säga.😅 Jag röstar också för lejontassar på Andrahalvleks badkar.😍

Kram

@torn det är alltid mycket under våren för att ”jobba in” sommaren- så har det alltid varit. Det som skiljer både denna och även förra våren är för mig nya ansvarsområden/ny roll, samt annat i form av sjukdom i organisationen som inte gått att förutspå. Det är också svårare att ta in extra pga hemarbete/datorer/program.
Det är knöligt på alla tänkbara håll kan man väl säga. Idag har jag dock haft extremt behov av att vila/tänka, tänka ingår i jobbet och idag har behovet av vila varit stort. Som att det varit fysiskt omöjligt att lägga i högre växel. Jag gör som kroppen säger, tar det lite lugnt. Anlägger tunnelseende, här och nu. Lyfter också blicken och tänker att det löser sig det mesta och tids nog är det fredag (igen!)
Vi har inga rådjur konstigt nog men så kallt att inget blommar än... har ju grävt ner massor med tulpanlökar och väntar med spänning! Kram 🌸

Energin!
Så var den där i morse, tillbaka. Såna lärdomar jag gör och får med hjälp av er.
Mitt ”vanliga” mindset hade igår varit:
Men HUR kan du vara så trött och orkeslös- sätt FART, och GÖR.
Mitt nya mindset: Oj vad jag är trött idag. Den här helgen tog nog mer på krafterna än vad jag trodde. Jag får ställa in och ställa om idag. Ta det jättelugnt och komma ikapp mig själv.
Stort WIN på att inte ta första bästa tillfälle att klanka ner på mig själv.
Jag tror att det kanske är det viktigaste jag lärt mig sedan jag lärde mig simma!
Kram och evigt tacksam över var och en av er som delar med er här ❤️

Några av mina tuffaste saker i det nyktra har varit att jag stundtals verkligen varit så arg på min egen brist på energi när den inträtt. Nästan oresonligt. På samma sätt som jag tex haft så mkt strängare krav på mig själv än de flesta andra. Jag har varit tvärtemot gräddfil, jag har åkt en egen skit-fil. Jag funderar mycket på vad den där strängheten kommer från. Jag kan säga att den också hjälpt mig att orka och att periodvis orka väldigt mycket. Och det tog ju ganska lång tid innan mitt drickande gick överstyr.
Jag är glad över min ork, den blir bättre och bättre. Men gud vad jag också har vilat det här året. Alltså ett ÅR tog det att hitta en bra grundnivå för energin.
Nu är pappas lägenhet så gott som såld.
Jag tänker mycket på honom när det våras, han gillade verkligen inte mörkret, vintern.
Jag tror vi hade lite dystra sinnen båda två. Men numera känner jag mig mer grundglad. Jag tycker inte riktigt han kom dit.
En tanke på kvällen, eller skulle snarare säga en tråd för mig att nysta i. Resan fortsätter ju förhoppningsvis.
Godnatt!