Igår var jag inte in alls här. Hade jag redan bestämt mig från morgonen? Jag tror en lösning för mig kan vara att gå in här flera gånger på fredagar.

Förut drack jag såväl vardag som helg men nu har jag ju lyckats minska konsumtionen rejält sedan ca ett år tillbaka. Kan ärligt säga att dom gånger jag dricker nu mår jag lika dåligt som då, när jag var fast i BiB-drickandet. Samma ångest, samma problem med sömnen, samma skam. Jag tål helt enkelt inte alkohol. Allergisk.

Fredagar är värst. Tröttheten. Autopiloten. Ensamheten.

Nästa fredag måste jag ta hjälp av er. Inte gå under jorden.

Anonym26613

@Futurista skrev:"Igår var jag inte in alls här. Hade jag redan bestämt mig från morgonen?"

Där säger du något... för det är oftast efteråt då man ser hur missbruket styr oss. I början av nykterheten känns det ofta att man "snubblar" och råkar dricka. Det känns verkligen som att det inte var meningen. Men när man får lite perspektiv så lär man sig hur tidigt kedjan egentligen har startat. Självklart sker oväntade saker!!

Det är helt fantastiskt att du kommer direkt tillbaka och skriver!! 💚👌💚👌💚 Och analyserar!! Bra där!!

Intressant att läsa om ångesten som kommer direkt tillbaka. Ger mig motivation att fortsätta och känner att jag inte vill ens leka med tanken att testa A. Så också av den anledningen är det viktigt med ärlighet här. Det ger så mycket för andra. Jag har fuskat med mina svackor tidigare år, men lovar att även jag har snubblat hundratals gånger! Sträck på dig, du gör så gott du kan ❤💪❤

Tack för din kommentar Mary! Den värmer ❤️. Känns skönt och veta att fler har haft en krokig väg. Ångesten och sömnproblemen kommer direkt! Låt bli ❌❌❌

Jag ska sträcka på mig och göra den här dagen så bra jag kan. Nykter ska jag vara! ❤️

@Futurista skrev:"Torsdag och fredag är mina mest sugiga dagar."
Det är lätt att känna igen sig dina inlägg. Jag höll på som du till och från i flera år. Gjorde otaliga tester på nätet som visade att den totala konsumtionen kanske inte var alarmerande, men nån gång stod det ”varför måste du hälla i dig allt på en gång” och det kan man ju fråga sig.
Nu skriver du torsdag och fredag är mina mest sugiga dagar. Jag har jobbat stenhårt nu mina snart 8 månader med att vara här och nu, närvarande, se fina saker ute, röra på mig, ta hand om mig själv (även om det är lite svårt). Jag körde på och körde på och körde på. Aldrig riktigt färdig eller nöjd med jobbet, aldrig riktigt färdig eller nöjd hemma. Fanns alltid saker som jag borde ha gjort. Å signalen för vila var fredag kväll när man kan sätta sig ner med ett glas vin, eller lördag kväl, samma sak. Sen urartade den där signalen fullständigt när jag fick järnbrist och blev trött i tid och otid. @Futurista skrev:"Har haft en hemsk vecka, känt stress och press. Och min lösning på det? Jo, vin. INGENTING blir bättre av vin men ändå lurar jag mig själv till det."
Japp, check på den. Det var precis så det var. Det är ganska läskigt när man upplever att man bara mår sjukt dåligt av vin men ändå väljer att dricka.
Jag har fattat nu att jag behöver vila. Jag behöver känna glädje och tillfredsställelse i vardagen, klappa på mig själv och göra bra val för mig själv. Det mår jag bra av. Så om jag ska ge dig ett tips så har det för mig handlat om att identifiera vad som gör mig tillfredsställd. Och på fredagarna t.ex. var det viktigt att bestämma nåt gott att äta. Viktigt att bestämma mig för nåt att göra som jag hinner klart på jobbet och att släppa allt skit och vara här och nu. Det får jag verkligen öva på, särskilt när jag som du har haft en skitvecka på jobbet och har massor av borden. När man har slutat med alkohol då får man helt enkelt hitta andra lösningar. Igår blev det hämtmat och vackra blommor. Och inget blir bättre av att du slår på dig själv. Tänk på allt du gör och har gjort rätt. Att dra ner till helger är starkt jobbat bara det. Planera nåt kul idag! Behöver inte vara stort men nåt du blir glad av. Blommor, en fika, en mysig stund med barnen... du vet bäst själv.

@Futurista Vad starkt av dig att komma in och skriva direkt! Jag föll förra helgen och då undvek jag att skriva här. Skämdes inför alla här som kämpar - tänka sig vad man skäms när man skäms inför en anonym grupp på nätet!!

Jag har fått uppfattningen att det hjälper att vara här när man är som svagast. Läsa lite i trådarna, påminna sig om sin egen resa, och ta emot och ge pepp.

Här dömer vi inte varandra så fortsätt skriva och vet att vi tror på dig!! Du kommer att klara detta!

Tack så hjärtligt för din kommentar @Sisyfos. Att slippa känna sig ensam och få höra ”så var det för mig också” hjälper mig ❤️. Ja, visst är det läskigt att man väljer vinet fast det inte ger en något bra?

Vilken resa du gjort. Tack för att du delar med dig. Jag tänker att vi alla har en massa grundläggande behov att tillfredsställa som vi tidigare löst/löser med alkohol. Läste i nån annan tråd att dom nyktra lösningarna är långsammare. Det tog jag med mig. Det är lite det du beskriver nu också. Hitta nya sätt att finna lycka, mening och vila. Alkoholen har kickstartat mig flera gånger när jag egentligen behöver vila. Gett falsk lycka osv.

Idag ska jag göra nånting mysigt för mig och barnen. Kanske take away 🙂

Tack för pepp @nykter2021 ❤️ Skammen är hemsk, den hör till det sjuka tänker jag. Fredagar är min svaga länk så nästa fredag pepprar jag er med inlägg och läser, läser, läser. Det är min plan. Det blir god morgon, god lunch, god middag och god natt inlägg 😅

@Futurista god morgon! Har inte hälsat dig välkommen hit än så passar på att göra det nu! Du verkar oerhört målmedveten. Guldstjärnor för att du går in och skriver, analyserar och funderar på hur då ska göra nästa gång. Det här med barn med affektutbrott och annat har jag mycken erfarenhet av. Hanteras extremt mycket bättre av en utvilad, lugn mamma med lite lagom nykter koll som inte just då bara ville sitta ned "en stund med sitt vin". Efter många om och men slutade jag dricka helt december 2019. Bästa beslutet. Det är ju nu livet kommit till mig på riktigt! Skulle det aldrig gjort om jag druckit fortfarande.

Kram!

Godmorgon, skrev precis till dig på Aprilgänget innan jag läste här. Stackare - sömnen, ångesten. Skön reminder...😱😢

Stort att du skriver och är ärlig, tack för förtroendet! Kan ju vara bra att smygläsa igen framåt torsdag...😂

Nya tag - lusläs här!!! Som sagt, vi håller dig sällskap - inte A❤️

God morgon @Charlie70! Och tack för välkomnandet ❤️ Wow, du har lång nykter tid. Grattis till ditt kloka beslut och tiden!

Klart man hanterar affektutbrott långt mycket bättre nykter och utvilad. Allt hanterar man bättre i min mening. Och ändå dricker jag.

Dagen idag har varit okej ändå. Promenerat, läst bok, kollat serier. Varit iväg på middag ikväll, bilburen. Inte en droppe A.

Har fallit in i ett nytt mönster senaste året, dricker en dag per vecka (åren innan var låååångt över riskkonsumtion). Ångest dagen efter. Nykter 6 dagar, sen på det igen. Om och om igen. Ingen fara egentligen kanske nån tänker. Fast det är fortfarande en kamp. Det tar mycket tankekraft att planera ”ska jag eller ska jag inte” och jag dricker alltid mer än jag tänkt, girigt och fort. Alltid ångest dagen efter, alltid sömnproblem. Och så den där skammen och känslan av att jag blir någon jag inte vill vara, någon jag inte är. Som igår när barnet fick ett utbrott, hade jag varit nykter hade jag hanterat det bättre. Det där utbrottet och att jag var så avtrubbad och okänslig som morsa är ingen trevlig känsla. Den har gnagt hela dagen idag. Det gjorde att jag lätt kunde avstå idag. Men minnena bleknar... det vet vi ju sedan förr.

Nu lite chill med ett av barnen. Sen god natt.

God morgon,
Det där med att det ”bara” sker en gång per vecka är ofta! Vi har blivit avtrubbade och tycker att det är normalt att dricka alkohol varje vecka, varje fredag, varje lördag ...vid alla möjliga tillfällen. Jag vill gärna komma tillbaka till när det var alkohol vid festliga tillfällen, bröllop, riktiga kalas, fest, student och då i normala mängder. Precis som du skriver så går det massor av energi åt att planera och städa upp efter detta enda tillfälle...Hoppas du sov gott inatt! Ny vecka ligger framför oss!

@Nykter2021 God morgon! Ja, framförallt upplever jag att jag får mycket mental skit att städa efter varje tillfälle. Ångest och skam.

Jag har sovit tio timmar i sträck. Nu kaffe och en pigg och fräsch dag framför mig.

Måndag, tisdag har sprungit förbi. Mycket på jobbet. Idag var jag sugen! Håller på att renovera hemma och till det hör ju förstås renoverings-vinet, stryka-gardiner-vinet och dammtorknings-vinet och alla andra knäppa associationer jag har. Vilka tokigheter egentligen! Lurade mig själv att jag får dricka men att jag tar en paus och tränar först. Efter träningen var jag bara lite sugen, men SB var ändå stängt. Nykter dag fyra.

Anonym26613

Bra jobbat 💪💚
Visst är det konstigt vilka kopplingar som finns. Nu har jag redan hunnit vara nykter i många situationer, men fortfarande finns saker som känns nästan omöjliga att uppleva utan vin. Tex flygplatsen när man ska på semester. Men eftersom jag lyckades att sluta städdricka och AW-dricka så kommer det säkert bli bra på flygplatsen också 😅👌💚

Tack för att du kikar in Mary! Flygplatsen känns nästan omöjlig.

Det bästa med att inte dricka vin måste vara sömnen. Sovit 8,5 h i sträck inatt. Vaknar utan ångest. Behöver inte kolla igenom telefonen om jag skrivit något pinsamt. Kaffet smakar gott och jag slipper stånga mig igenom en arbetsdag på huvudvärkstabletter.