Att vakna utan baksmälla efter en god natts lugn alkoholfri sömn..... måste vara anledning nog att aldrig någonsin utsätta sig för skiten igen.... att man ens gör så mot sig själv... den typen av baksmälla som vi med problem upplever.. alltså med den enorma ångest och skam och minnesluckskam som vi har ( säkert andra också ).. den typen av baksmälla är ju som att vilja dö... bara dö helt enkelt!
Igår somnade jag nykter efter tre liter citronvatten och magnesium. Sov 10 timmar lugnt vaknade utvilad. Skör som sjutton men andas.... jag ska inte dricka nu så enkelt är det. jag ska göra mitt bästa med projektet och vara beredd på att om jag börjar må dåligt eller vilja döva ångesten då kommer jag avsäga mig uppdraget. Jag ska se om det funkar men hälsan e viktigare. Steg för steg ska jag nu ta tag i mig själv... såhär vill jag inte leva. jag vill stråla som den bra människa jag är innanför ... om jag blir sugen på att dricka.. ska jag tänka på hur det kändes imorse kontra hur det kändes för några dagar sen när jag trodde jag skulle dö av baksmällan.. blunda och minnas.... hur vill jag vakna imorgon söndag... jo som idag.. fast ännu piggare.. har mkt att ta itu med imorgon och jag ska vara pigg så jag klarar att göra det jag ska. Idag är jag nykter. Jag vet det! Jag känner det. ska ut i skogen nu och andas in luften. Ångesten pyr där... men den e lugnare och mer hanterbar... steg för steg nu... lugnt och fokuserat... Sen blir der Rögle hockey match och jag ska göra långkok till mig och min man... på högrev :) dricka blir iskallt lime vatten med lite tonic vatten i... mums :) Trevlig lördag på er mina vänner.. jag hoppas ni har vaknat imorse utan baksmälla och. har ni det... så vill jag bara säga.. det finns ett slut på eländet.. och det är aldrig försent. kramar till er mina forumvänner.

@Odette skrev:" jag ska inte dricka nu så enkelt är det. jag ska göra mitt bästa med projektet och vara beredd på att om jag börjar må dåligt eller vilja döva ångesten då kommer jag avsäga mig uppdraget. Jag ska se om det funkar men hälsan e viktigare."

Helt rätt tänkt. Hälsan är allra viktigast. Att du har tagit det beslutet, att om det inte funkar så avsäger du dig uppdraget, kan vara lugnande nog i sig. Försök också tänka good enough. Kunden vet inte hur höga ambitioner du hade, kunden vet bara vad hen får - och det får duga. Det som kan hända är att du inte får uppdrag från den kunden igen, och det är kanske lika bra. Det kanske är meningen. This too shall pass.

Kram 🐘

ja precis :) @Andrahalvlek jag tänker så. dessutom är uppdraget helt orimligt i mängd och enligt min man så är det vansinne att tro att jag ska hinna detta. Men just idag... skiter jag i uppdraget. Just idag ska jag andas frisk luft i skogen.. laga god god comfort food... se Rögle match med min man och bar tänka på att andas... känner mig så otroligt äcklad av all A jag hällt i mig.. spenderat pengar på... hur fjantig och pinsam jag blir när jag e onykter.. hur sexigt är det med en 44 åring tjej som e sådär lullig , alko mullig, sliten i ansiktet , obalanserad och vimsig med en cigg handen. som tror att problemen löser sig om jag står där lullig.. DÅ ordnar sig allt... BULLSHIT . Man måste ta tag i livet. tragiskt att tro att A gör det bättre... att fly... nej... jag vill vara klar i huvudet nu... och bli den personen jag en gång i livet faktiskt gillade väldigt mycket. Hon väntar på mig.. och jag ska dit... den stora utmaningen är mina dåliga nerver... men jag tror att det är främst A som gjort dem svaga... nu ska jag andas och ge min kropp tid att läka... när ångesten kommer ska jag jobba på mina andningsövningar.. och tänka på att varje dag jag vaknar nykter... utan baksmälla.. är en seger och ett stort steg mot fysisk och psykisk come back!

@Odette skrev ” jag ska göra mitt bästa med projektet och vara beredd på att om jag börjar må dåligt eller vilja döva ångesten då kommer jag avsäga mig uppdraget.” Precis. Vackert så! Ännu bättre om du fortfarande kan få betalt för projektet och skratta hela vägen till banken. Så tänker jag numer i förhållande till orimliga uppdrag. Jag säljer min tid, inte fantasier. Att arbetsgivaren inte har vett att ge förutsättningar för min tid att leda till ett gott resultat är inte mitt bekymmer. Orimliga uppdrag är uppdragsgivarens huvudvärk.

Hoppas din dag med andrum ger styrka och perspektiv. Eller kanske egentligen bränsle för fortsatt styrka. Din aura är helt annorlunda den här gången på forumet 😊 Känslan är ”Damn, här har vi en dam som har bestämt sig, genomskådar och forcerar alla hinder ett i sänder” 😊

Åh DIG har jag saknat i mitt liv hur mår du min vän ? ❤️❤️❤️😌@Mirabelle G-S ... tack för dina ord ❤️❤️🙏 som det stärker mig ! Imorse fick jag ELD i röven ... nått hände .. istället för att sitta och ha ångest för uppdraget jag har ( då blir inget gjort ).. så rev jag plötsligt av 6 timmar med rasande fokus och driv ... fattar ingenting ... jag KAN ju om jag bara får ändan ur vagnen eller vad det heter ... e så nöjd ! Måndag och tisdag blir mycket intensiva men jag SKA lösa detta ! Och leverera på onsdag med stolthet ! Jag ska !!! Belöningen på onsdag får bli sparris med hollandaise och ett stort glas isvatten ;). Hoppas min kraft håller i sig !! Nu lägger jag ner för dagen och gör bakad potatis med smör gräddfil rom rödlök citron och lite räkor ! Ja ... jag ÄLSKAR att laga mat ;) kram till er där ute ❤️❤️❤️😌

Anonym26613

Så bra du kämpar! Det är så tydligt att du är klar med drickandet. Jag följde dig par år sedan och då var du inte så här beslutsam. Bra där! Det fick mig och tänka på hur länge jag fick övertala mig själv att sluta dricka. Först nu börjar minnen komma från en tid 6 år sedan, då jag vaknade mitt i natten och skrev ett brev till mig själv. Jag bad mig själv att sluta dricka. Dit vill man inte igen. För mig blev helnykterhet den rätta vägen. Och jag är så glad att du vill testa det också. Framåt 💪💚💪💚💪

@Odette Välkommen tillbaka!🤗 Jag kommer också ihåg dig från tidigare, och håller med @Mary att det ser ut som om du verkligen har fått nog på riktigt nu.
Härligt att du tar tag i ” skiten” igen! 💪😍

TACK ALLA FINA NI!!! ja nu kör vi ! jobbar på med uppdraget sen 7 imorse... det går framåt. dricker isvatten och kör så det ryker. vila ikväll så man inte tappar balansen. tack för ni finns!!

Phu man har en hel del kvar innan kroppen och sinnet läker... men det går framåt sakta... trött som en sten, skör, drömmer konstant, sliten ... you name it.. men alla dessa jobbiga känslor... är helt ok att stå ut med.. bara andas... djupt och lugnt.... gå i skogen... andas ännu mer... detta är INGENTING MOT ATT UPPLEVA DEN ABSOLUTA FASA SOM EN BAKSMÄLLA ELLER HUNDRA..... ÄR...... när jag känner mig extra konstig så tänker jag högt för mig själv... tänk att aldrig mer få känna av en baksmälla.... det räcker för att jag ska lugna mig..
men kroppen måste få läka nu... kroppen... sinnet... utseendet... organen.. ja allt..... för att inte tala om de dåliga nerverna som plågar.... långsamt långsamt långsamt känner jag att kroppen renar sig själv... pumpar ut gifterna... reparerar... syr ihop... börjar samla energi...... lungorna jobbar också för att rena sig... ( alkohol brukar innebära cigg för mig... aldrig annars dock och cigg har jag slutat med helt det VET JAG SÄKERT. SÅ ÄCKLIGT!!! ). men jag får acceptera att det tar tid... dricker en liter citron vatten nu varje morgon.. och en liter till under varje eftermiddag... sätter mig nu på vår lummiga mysiga uteplats med avocado och ägg macka och en stor kopp te nu... tar mina vitaminer.. främst B12 och magnesium som man ofta saknar om man har krökat... ska läsa min nya bok och lyssna på fågelkvittret nu... sen gå ut i skogen och känna naturen lugna mig.. min man e bortrest så jag e själv.. men det är ganska skönt när man går igenom nått sånt här... bara få vara... i tysthet... Jag hoppas ni alla fina mår ok idag och att lugnet sänker sig över även er... tack för ni finns.. KRAMAR

Gjorde en liten översikt på skillnaden mellan en sån här dag om man är vrålbakfull fylld med ångest och minnesluckor osv osv.. ja ni vet.. med en dag när man vaknar till ett sånt här väder... och var nykter igår...
klockan är 13.30 ... en vanlig bakfylle dag för mig hade varit att ligga i sängen fortfarande... förtvivlad... kli i kroppen... typ äta chips för att få i sig salt.. få noll gjort.. missa vädret ute... inte orka vare sig göra fint hemma... laga god mat.. eller nånting annat än att överleva baksmällan.... och framför allt ångesten.... som är BRUTAL.... men istället idag... har jag tvättat, bäddat härligt rent, varit i skogen, ätit frukost på uteplatsen... sått om lite växter.. slängt en massa skräp ... vattnat alla våra vackra blommor.. gjort fint på ute platsen... gjort en salladsdressing... som ska intas med min lax sallad lite senare idag... Billie holiday i högtalarna... här e lugnt och skönt... solen strålar.. jag är inte bakis... jag är skör.. absolut skör... men jag andas... och fokuserar på att minnas hur detta känns.. nästa gång jag blir sugen på att förstöra allt med vin ! DÅ ska jag minnas denna känslan... har inget sug... ingen abstinens... just nu... det är en underbar känsla... håller fast vid den idag..... och ja just det... askkoppen som stod på uteplatsen innan... har jag slängt ! :)

Tro det eller ej ... men mitt i all jävla trevlighet och positivism.... så föll jag omkull igen ! Långt snack med maken imorse ... som e mycket orolig ...... och textat med lilla syster som bor långt bort men känner min ångest hela vägen ... va FAN är det som händer :(... nya tag ja ja ... kan inte ens se mig själv i spegeln .... skäms över att jag ens finns till... men jag vet att jag har en inre styrka där djupt inom mig ... och jag vet vad jag behöver göra... framförallt acceptera att man kanske inte kan gå från noll till hundra alltid ... lagom ... var lagom glad , lagom effektiv , lagom förväntansfull mot sig själv ..... lagom ... !!! Phu .... jag försöker igen ! Jag VILL ! 😰🙏❤️

Tro det eller ej ... men mitt i all jävla trevlighet och positivism.... så föll jag omkull igen ! Långt snack med maken imorse ... som e mycket orolig ...... och textat med lilla syster som bor långt bort men känner min ångest hela vägen ... va FAN är det som händer :(... nya tag ja ja ... kan inte ens se mig själv i spegeln .... skäms över att jag ens finns till... men jag vet att jag har en inre styrka där djupt inom mig ... och jag vet vad jag behöver göra... framförallt acceptera att man kanske inte kan gå från noll till hundra alltid ... lagom ... var lagom glad , lagom effektiv , lagom förväntansfull mot sig själv ..... lagom ... !!! Phu .... jag försöker igen ! Jag VILL ! 😰🙏❤️

Är det någon forum- träff planerad framöver ? Sånna som ni haft innan men jag inte vågat gå till ? 🙏❤️.. jag tror jag måste träffa likasinnade . Det är dags att öppna upp nu på riktigt .

Anonym26613

Så trist @Odette 🙏❤
Det måste vara jobbigt att bli påmind om hur lite kontroll vi har ibland. Alla har vi snubblat. Vissa redan dag 1, andra efter några dagar/månader/år. Det är därför vi är här, så att vi snubblar så sällan som möjligt.
Jag såg vad du skrev i en annan tråd. Att man måste hitta en anledning till din nykterhet. Först nu när jag varit nykter flera gånger och tillräckligt länge, så förstår jag, att nykterheten är mål nog. Det är så givande och lugnande ❤🙏

Upp och hoppa @Odette ❤ Du kommer dit så småningom

Styrkekram 💚

Tack min fina ❤️@Miss Mary Poppins vad hade jag gjort utan din närvaro 🙏🙏❤️❤️❤️idag har jag löst det på följande sätt ... jag gråter .... gråter floder .... rensar .... hulkar .... gråter och gråter ännu mer .... går igenom i mitt huvud saker som hänt i min familj ... förluster ... men också glädje ... min man ska jobba ikväll . Jag lägger mig och sover 1800. Imorgon nya tag och skogsvandring ... även berätta för min lilla syster hur det egentligen ligger till ... är livrädd ... men hon kommer inte döma 🙏❤️

@Odette Lagom ja... ett ord många av oss här inne har svårt att implementera i livet... Du vet när man satsar fel och gör bort sig litet med värdsliga materiella saker, så kallar man det läropengar. Följt av ”ingen idé att gråta över spilld mjölk”. Jag tror man kan tänka litet så vad gäller alkohol också... Läropromille. En reality check. Allt var positivt och trevligt och toppen, men jag mådde fortfarande skunk av att dricka. Då vet man det, liksom. Lång natt och nya tag imorrn låter som bästa strategin att komma igen. Det fixar du! Kram

tack min vän. @Mirabelle G-S ... jag tror jag nådde botten i förrgår faktiskt.. när till och med min snälla underbara man säger " för helvete skärp dig jag älskar dig men jag kommer inte palla mycket mer" så rädd har jag aldrig blivit..... förlorar jag honom.... nej jag kan inte ens tänka tanken på hur besviken jag gjort honom... så med det sagt : spenderat dagen vid havet... andats djupt och gjort en plan för nästkommande månader. Rör inte alkohol... det Enda jag behöver är att blunda och se min mans ledsna ansikte framför mig... det känns annorlunda nu... kan inte förklara.. men det gör det... väldigt annorlunda... nu är det nog med att ta risker.. jag kan förlora ALLT ... aldrig i livet.. nu kör vi !

Mayan

Jag är helt ny här, vilket på nåt sätt känns lite läskigt, men nu har jag kommit till den punkten att jag måste ta tag i mina alkoholvanor på riktigt.
Känner att min familj, mitt jobb och mitt hem börjar komma i kläm.
Just nu en vansinnigt jobbig baksmälla från igår och två öl som intogs imorse, samt otrolig ångest.