Anonym26613

@Odette Du är en som inte dricker ❤💚💃 Vad spelar det för någon roll att du snubblat. Du har tagit lärdom, då kan du släppa det.
Vad behöver vi vara vaksamma för? Hur kan vi hjälpa dig att stanna på den valda vägen?
Du är värd nykterhet ❤❤❤

@Mayan Starta en egen tråd. Högst upp klickar du starta ny tråd. Berätta där mer om din resa så kan du få lite stöd 💚🌸 Första dagarna är hemska, men du är inte ensam ❤

tack för du finns fina!!! @Miss Mary Poppins ... bara att du och mina andra bryr er så mkt... skapar ett stort lugn inom mig... får jag sug eller konstiga tankar ... så tänker jag att jag springer in här och helt enkelt skriker HJÄLP ! och hoppas nån av er ser det :)
jag känner mig dock annorlunda... jag blev LIVRÄDD när min man tillslut fått nog... det var som att få en rungande käftsmäll rakt i ansiktet och i magegropen.... plötsligt vaknade jag... jag riskerar att förlora min livsvän... min partner i allt.... den finaste man som går på jorden ( enligt mig :) finns säkert många där ute) ...
idag var vi vid havet... jag försöker rå om honom och lugna honom.....det funkar men nu är det upp till bevis... tilltron till mig från honom har sjunkit och det är ABSOLUT LIVSFARLIGT... jag ska visa för mig själv och han nu att nu är det nog med detta. en dag i taget... men jag har inte lust att dricka... tappa kontrollen... jag vill inte. vi har planerat vår sommar ikväll... vad vi ska hitta på tillsammans. det ska bli sunt och fint... det ska jag se till !
dålig stress och ångest är mina triggerpunkter... och .. dålig sömn... dricker inte kaffe och är oerhört känslig för sömnbrist.. men kanske blir allt detta bättre när jag inte dricker.. och kroppen är lugn av träning och att jag tar hand om den... och min relation.. och mitt liv.. idag äter vi glass och dricker saft... så skönt.. har en hektisk vecka men denna gången ska jag vara effektiv och lösa det nykter. TACK för ni finns !!!! det är en enorm hjälp...

Välkommen in i värmen och gemenskapen @Mayan .... oj vad jag lider med dig och vad jag förstår vad du går igenom .... oj vad jag känner igen mig... stanna här inne på forumet och starta din egen tråd så kan vi hjälpas åt.. eller så hänger du runt lite där du trivs i trådarna tills du är redo att starta din egen. Du bestämmer. Det finns en väg ur detta... jag vet det... vill du så hjälps vi åt :) tillsammans kan vi lösa detta. Livet ska levas inte genomföras. KRAMAR andas och drick vatten nu så att baksmällan lämnar dig... jag brukade dricka mycket saft vid svåra baksmällor DET hjälper.. ( och ja även återställare) ... men det är som att be om mer problem i längden... Tänker på dig och hoppas du får sova inatt... KRAM

Anonym26613

@Odette skrev:"dålig stress och ångest är mina triggerpunkter... och .. dålig sömn..."

Du fattar att dina triggers beror till stor del av alkohol 🤪👌 💚
Så var det för mig också. Nu har jag inga triggers kvar. Eller jag tror att om jag skulle åka på semester med familjen så finns fortfarande risk att jag dricker. Men i vardagen finns inget som jag skulle vilja lösa med vin 💚🙏

Mayan

Tack! Det här ska nog gå nu när jag väl bestämt mig, lycka till du också! Kanske startar en egen tråd så småning om, just nu hänger jag lite här o där läser och känner mig för lite ❤️ @Odette

Hej kära forumvänner! Då var jag tillbaka. Läget var under kontroll ( typ) .. och jag drack mycket mycket mindre då jag fokuserat på mitt nya jobb..... som jag förlorade pga Covid för en månad sen. Känslan av maktlöshet och att jag är en dålig person håller i sig.. och såklart tar jag till " medicin" i form av alkohol återigen.. ÅTERIGEN... JAG ÄR SÅ TRÖTT PÅ DETTA OCH VILL INTE MER. Men mina dåliga nerver är orsaken till att jag dricker.. orkar inte gå runt med hjärtklappning hela tiden .. vin hjälper ju mig att ta bort de där känslorna men sen får man ju bara mer ångest..
jag är så trött på mig själv.. vill inte mer.. vill få ett nytt jobb och må bra och jag har så mkt att vara tacksam för.. jag har en fantastisk make som älskar mig för den jag är, finaste vännerna som finns , lägenhet och massa annat.. jag vill inte förlora detta. NU har det gått så långt så jag inte ens vill dricka.. jag gör det bara för att få lugn i själen.. tycker inte det e gott... känner mig ful och äcklig som borrar kroppen full med skit... vill gå till gymet.. vill se fräsch ut.. jag vill vill vill... jag är inte redo att sätta etikett på mitt problem och jag vill inte gå på AA möten men vad ska jag göra??? Alla era tips mottages tacksamt... nu blev det ett rörigt inlägg men det är min frustration och den måste ut. Idag är jag definitivt nykter.

Så! Då var jag igång med dag ETT. känns bra att detoxas nu. Känner mig äcklig och ful av mitt destruktiva leverne. Idag ört te och söka en massa jobb. Nerverna spökar men tycker att andningsövningar hjälper enormt. Jag känner oro för livet och framtiden men försöker se till det jag har vilket e mkt. All ångest jag bär på kanske lättar om jag inte dricker? Kan det vara så tror ni ? Har ni några tips när hjärnan börjar prata om att en liten drink skadar dig inte du blir ju lugn och härlig av den... men det e just det jag inte blir i längden.. inget sug just nu...alltid nått.

@Odette Välkommen tillbaka 🥰
Har inte läst så mycket i din tråd men ser ju att du varit med tidigare.
Att själva alkoholen kan framkalla ångest det har många skrivit om - för mig har det varit så. Nu är jag a-fri sen ganska lång tid o nu mår jag mycket bättre! Inte för att allt blir guld o gröna skogar men jag har blivit lite bättre på att hantera frågor/ bekymmer som finns i bakgrunden.
Finns massor av tips o förslag på vad en kan göra när a-suget slår till! Hoppas du hittar något lämpligt när du kollar runt här...
🤗 Välkommen tillbaka kram!

Hej Odette,
Jag tror absolut att alkohol triggar ångest. Jag har blivit mer balanserad sen jag slutade. Har du pratat med en psykolog någon gång? Man kan ju få hjälp som inte har med alkoholen att göra. Att acceptera sina känslor men inte alltid agera på dem. Jag försöker tänka typ "jaha, nu blev jag orolig igen, typiskt homo sapiens.." Vi har hållit oss vid liv som art genom att vara vaksamma, men ibland börjar oron köra sitt eget race, och då behöver vi skaffa distans till den. Att bli nykter är som du redan vet ett suveränt steg i rätt riktning för det!

Fråga om abstinens till forumet.
Tack för era fina inlägg. Betyder så mkt. Jag har en fråga om abstinens som jag undrar om någon kan bringa klarhet i.
När jag jobbade så körde jag på hela dagarna kände absolut noll abstinens. ej heller om jag tränar hårt ( löpning framförallt) så känner jag ingen längtan eller dåliga nerver.. men till exempel lördag morgon som denna... jag vaknar utan att känna abstinens.. men sen efter nån timme så börjar få hjärtklappning ångest och mycket obehagliga känslor i hela kroppen.. jag hyperventilerar också.. kan inte sitta still.. allt är obekvämt endast andningsövningar hjälper. Men jag förstår inte... om det är abstinens ska det väl kännas så fort kroppen inte får alkohol ? varför kan jag gå utan abstinens symtom så mkt om jag e beroende? behöver få klarhet i detta då jag börjar misstänka att de där symtomen är mer tecken på GAD än alkoholmissbruk... jag vet att jag har en problematik det är inte det att jag förnekar.. men jag förstår inte kroppen.. tacksam för alla råd och tips så jag får klarhet i detta för det förbryllar mig. alltså : varför känner jag som jag gör bara ibland och inte så fort jag inte dricker alkohol? Hoppas in har en fin och vit lördag alla fina forumvänner.

@Odette Hej och välkommen tillbaka, jag är absolut ingen expert på abstinenes. Men för mig var det superviktigt att hålla mig sysselsatt hela tiden i början när jag slutade.
Sitta stilla och försöka se en film tex fungerade inte alls, för mig tog det om jag minns rätt mer än en månad innan jag kunde sitta ned och koppla av bara. Innan det var det som du skriver hjärtklappning och obehag, var även så otroligt spänd i kroppen hela tiden.
Försök att aktivera dig, som du skriver så hjälper det, och jag är säker på att om någon eller några veckor kommer det lännas bättre.
Kämpa på och lycka till.

@Odette kommer ihåg dig sen sist jag var här. Är i princip i samma sits/form som du.

Har precis kravlat mig upp såpass att jag klarar att påbörja förändringen och gick in på forumet i måndags. Kanske vi kan hjälpas åt?

Ang abstinens så tror jag inte att det är ovanligt att den kommer senare på dagen. Jag har hjärtklappning just nu, men försöker härda ut.

Tror, och har för egen del nu insett att det är A som har skapat utbrändhet, ångest, oro och trötthet. För mig har det varit en nedåtgående spiral under flera år, men jag hade inte förstått/(orkat, insett) att min självmedicinering är den stora boven i dramat.

Fortsätt att skriva och ställa frågor om du vill!
Kämpa på🤗

Åh era inlägg ger så mkt.. tusen tack!! ovärderlig hjälp. jag stapplar just nu med både A och en massa annat i livet. är så trött på mig själv... jag måste ta mig ur den här negativa bubblan... vara tacksam för allt jag faktiskt har i livet.. men jag fokuserar alltid alltid alltid på allt det negativa.. ska inte hålla på så det e fel väg att gå... min mamma begick självmord när jag var 24 år gammal.. hon var 48 år bara och jag är 45 nu... går i massa tankar att jag är påväg dit hon e.. nästan som tvång.. jag har ett betydligt bättre liv än hon hade hon var väldigt sjuk både fysiskt och själsligt.. men betyder det att jag ska dit också? jag hoppas jag snart hittar ett jobb så jag slutar grubbla så satans mkt.. jag vet att lösningen ligger i att vara vit helt enkelt.. att sluta självmedicinera för det skadar mig bara.. idag e jag nykter det är alltid nått.. imorgon samma sak... steg för steg.. är tacksam för forumet och ni vackra själar som skriver här..

Fråga om PETH TEST. Hej fina forumvänner. Jag undrar om nån kan hjälpa mig med frågan: hur lång tid efter totalt alkoholstopp kan förhöjt peta testas? Stämmer det att det e 4 veckor? Har hört att halveringstiden är 4 dagar stämmer det? Tacksam för svar jätteviktigt att jag hittar rätt info kring detta. Tack för tips.

3 veckor helt vit... kan inte ens börja förklara fördelarna... hela jag är annorlunda.. pluffsansiktet har gett vika... sömnen är underbar.. känner mig REN ... och har KONTROLL...går sakta ner i vikt har 10 kilo vin på kroppen...men tar en dag i sänder och gör inga storslagna löften utan lever i nuet och att det faktiskt inte är jobbigt att avstå. Har festat på alkoholfritt bubbel vid två sociala sammanhang och det gick hur bra som helst. Liiiite rastlös vissa kvällar då jag vanligtvis druckit vin.. men lägger mig tidigt istället och vaknar 0600 på morgonen utvilad.. för alla er fina själar som kämpar.. tro mig jag är ett levande exempel på att allt blir såååå mkt bättre :) Det finns ett liv utan alkohol... det gör faktiskt det.. känner inte igen mig själv :).