Tack Miss L, ja ibland dyker den upp, oron-även om det var långt mycket värre förr. Då oroade jag mig för insidan av min kropp, cancer, demens. Tack för att du läser, jag hänger med hos dig jag med 🥰
Kram 🤗

Jag vaknar tidigt och jobbar, är igång vid 06:30, så mycket energi då men nu ser jag fram emot ett par dagar med långsamma morgnar, småbarn i sängen, kaffe.
Jag har pressat hårt den här veckan- men jag känner väldigt väl att jag inte går överstyr utan har kontroll.
Men ledigt behövs. Alltså inte pensionat AB med hotellfrukostar till alla utan gemensamt mysigt umgänge där vi gör vi tillsammans.
Är inte DET en helt oväntad effekt av att vara nykter?
Att det är då jag kan släppa kontrollen, lita på att det blir bra.
Att jag inte ALLS behöver vara först upp och sist i säng. Nu är det mer; jag går och lägger mig, gonatt.
Jag vilar ett tag- vi ses.
DÅ när jag hade behövt vila ett år- var jag som en jäkla maskin som aldrig orkade och vågade känna efter.

Inget förundrar mig mer än de kringelikrokar på insidan, de små mystiska och oväntade stigar som uppenbarar sig.
Det är verkligen fint och tacksamt att leva!
Kram på er 🌱🤗

@Se klart skrev:"Att jag inte ALLS behöver vara först upp och sist i säng. Nu är det mer; jag går och lägger mig, gonatt. Jag vilar ett tag- vi ses."

Otroligt oväntad och häftig effekt av nykterheten! Hänger sannolikt ihop med att du har slutat överkompensera. Plus att du har blivit snällare mot dig själv och är mer lyhörd för dina egna behov. Vinn-vinn-vinn 🥳🥳🥳🥳

Kram 🐘

På. Tidigare var det vin-vin-vin 😉

Winwin eller Vinvin, inte så svårt att välja @andrahalvlek 🧐 dagens bästa!
Jag jag ska grotta lite (lagom) kring det du skriver om att överkompensera. Men jag närmar mig väl nykterheten 2.0 I guess.
Du har absolut rätt i att jag har blivit snällare mot mig själv, en enorm skillnad och det är inte ett ensamjobb utan ett forumjobb med hjälp av dig och er alla! Stort ju. Tack! 😍

Jobbat idag inkl full fart här med mycket barn och dessutom regn. Haft mer toppen dagar. Vilar en kortis innan middag, trött och märker att det är ett måste för mig om jag ska klara att ha mycket i huvudet.
Skönt med fredag, skjuter upp diverse och tar det på söndag. Ps. Nuvarande känsla hade jag redan hunnit dricka två glas vin på. Ikväll ska jag lägga småbarn, vi ska hjälpas åt med middag men projektledning står jag för. Ska hinna torka köksgolvet och röja upp lite. Så svårt det måste ha varit att orka allt det här med inslag av dagligt vin-pimplande...

Precis Se Klart..Tänkte på det häromdagen på mitt jobb..Jag och min brukare spelar och sparkar med en ballong inomhus, till musik..Jag studsar upp och ner, rör mig rejält för att det är bra för mig..Kom då att tänka på att sådana aktiviteter hade inte funkat så bra när jag drack..Dels var jag tjockare, men även bakis ofta..En person som är bakis studsar inte runt hur som helst, utan väljer det lugnaste som går. Skönt för våra familjer att slippa fylla..🍃💫🍃

Se Klart⚘
Vilka givande inlägg
Väcker minnen hos mig också.
Nu behöver jag inte vara duktig,Jag duger ,känner mig okej,Det här är jag.
Jag upplever dig så också just nu.
Du är så bra på att uttrycka dig.
Jag får ofta något när jag läser här hos dig.En tanke,ett minne,ett skratt ❤
Kram Pilla

God morgon☀️
Ja, det undrar jag oxå. Hur man orkade med vinpimplandet. Så mycket enklare nu. Vi vaknar varje morgon med sinnet inställt på livet och inte på flaskan, behöver inte hålla upp någon falsk lättsam fasad fast man mådde sk*t inuti och undrade hur man skulle klara det till kvällen...😳
Tack för input i min tråd, är så värdefullt för mig! Kram🤗🐻🌼🌼🌼

@Se klart skrev:"DÅ när jag hade behövt vila ett år- var jag som en jäkla maskin som aldrig orkade och vågade känna efter."
Känner verkligen igen det där och inte hjälpte alkoholen till för att underlätta. Låter mysigare nu med dina dagar och tänk om du istället hade druckit dina två glas. Undrar vem som nattats först?
Skulle kunna tänka mig ett par barnbarn faktiskt, men det är lite tidigt ännu för mina - undrar om man kan hyra några ett tag? De är så härligt här och nu.
Här ösregnar det nu på morgonkvisten. DET ingick inte i mina planer för dagen. Men får väl läsa ut min bok istället.

Ja hörni, gemensamt för oss allihop är att orken är bättre och om man analyserar ork så är den ju i grunden ganska luststyrd- en ”jag vill leva och uppleva och växa”-känsla. Idag har jag också haft mycket ork, @sisyfos barnbarn är en mycket fin uppfinning men som med egna barn finns ingen återvändo 😍 när de finns är man liksom hooked... går inte att säga nej varken till en liten ljuv ettåring eller en ilsken femåring. Man blir mjukare inombords i relation till dem, och det är bra. Vill behålla tankar och känslor i ett flöde. Idag droppar några barn av, och hur ljuvligt det än är när vi ses allihop så infinner sig nån sorts 27 december-känsla. Lite pusta ut och alla pular med sitt, viker tvätt (jag) spelar spel och bara slappar.
Tyvärr infriar helgen inget vad det gäller väder men jag ska ändå åka och köpa några plantor som blommar till min nya lilla rabatt. Där tänker jag att humör får styra och att det allra helst ska vara som en egen liten blomsterbutik att hämta från.
Som vanligt är mina trädgårddrömmar något oklara men det är ju själva meningen.
Igår var jag tvungen att jobba större delen av dagen så idag har jag tagit det rätt lugnt. Himlen ljusnar lite nu. Jag lyssnar på röster från nedervåningen och ligger kvar en stund till på min säng. Tack @pilla och @vakna vacker om påminnelsen att vi inte behöver vara så duktiga. Och @misslyckad så skönt att höra att du orkar mer.
Hoppas att ni får njuta av dagen. Kram.

Vaknar av en ettåring som kör lära-gåvagn och nu är huset tomt. Vi städar (story of life) men konstigt nog så gillar jag det, fint att få fint. Och lite ensamtid efter späckad helg som jag parerat med att sova middag varje dag. Min ork har räckt, stressen som bortblåst. Nu vet ju alla ni hur det hänger ihop, orken och tröttheten och alkoholen.
Men om någon gröngöling stannar till här; så behöver man alltså MER vila och sova middag när man är nykter än när man dricker. Det hänger ihop på ett klurigt sätt och det tar sin tid att komma till insikt, så håll i tålamodet. Kram 🥰

@Se klart Haha, ja det tar sin tid att komma till insikt. Men en sak är säker, jag föredrar en skön tupplur på dagen, i stället för en mycket oskön bakfylla på morgonen.

Kram 🤗

@Se klart Man måste ju ta en höneblund eftersom man som nykter vaknar så okristligt tidigt på lediga dagar 😉 Jag vaknade blixtepigg i morse kl 7.16. Himla onödigt, men det blir skönt med en höneblund framåt tresnåret.

Kram 🐘

@andrahalvlek jag väntar fortfarande på det blixtepigga men efter en kopp är jag okej och framförallt är jag ostoppbar under förmiddagarna, har numera en väldig energi. Minns att jag periodvis varit så genomtrött att jag liksom stannat upp och begrundat varje ansträngning, det är ett onödigt kämpigt liv och svårt för mig att veta vad som varit vad men är säker på att alkoholen har bidragit starkt liksom även då jag inte varit det minsta bakis, men bara slutkörd.
@torn tiden jobbar för oss- eller som den smarta tids-gurun Bodil Jönsson säger; tiden kommer, istället för tiden går.
Tiden har kommit överrumplande snabbt denna dag, ville stanna på landet då mina nya tulpaner är precis påväg att slå ut. Men plikten- i det här fallet en stundande flytt ju, kallar. Har bestämt mig för att det ska vara lätt denna gång, mitt mindset är ”bara en liten flytt” och att ta det en bit i taget. Nu ska jag inte göra mer idag! Hoppas ni alla får en skön söndagkväll utan oro för måndag. Kram.

Ölfika.... blir jag påmind om när jag läser i Sländans tråd. En av alla förfärliga uppfinningar man hade för sig. Alla dessa drinkar och tillfällen och ursäkter... jag mår lite illa av att tänka på de där marionett-trådarna. Ett så ofritt liv.
Nu har tiden gått så pass att jag inte längre känner att det ens drar i nån tråd i lilltån.
Försökte tänka ut en bild för att beskriva och kom på att alkoholsuget är som en grupp eländiga gatumusikanter där man i början står och tittar en lång stund och sen lär man sig att det är samma gnissel och så småningom tar man en extra stor lov för att slippa höra. Jag tycker numera att alkohol stannar upp hela livet, jag har inte tid, det är alldeles för mycket annat jag liksom är påväg till. Roligare, strömmen i mitt liv är starkare än att vilja dricka. Nu går jag tex in i jobbet denna mulna dag. Tacksam! Kram. på er.

@Se klart du är bannemej en mästare på att beskriva det nyktra livet i alla dess färger. Din analytiska ådra måste vara väl utmejslad och tränad. När jag läser dina rader tänker jag väldigt ofta "Just det" "Så känner jag också" "Ja men så är det ju"! Skulle aldrig få allt på pränt själv. Har liksom inget att tillägga. TACK!

Kram!

TACK tillbaka @charlie, det ger mig mycket att ta del av ditt liv, reflektioner, ”ups och ners” som min pappa brukade säga. Det här med snuset orkar jag knappt ta in att du har slutat med, så stort och starkt.
Läste också dina kloka råd till Varafrisk idag. Då tänkte jag att det här forumets är en sån stadig väv av att vilja andra gott, det är verkligen häftigt att få vara en del av. Kram.

Först nu blev det; en macka i soffan.
Lyxade med nagelvård på eftermiddagen så lunchen brann inne. När jag kom tillbaks till min slack-jobbkanal såg det ut som det hade brunnit där med. Just nu är det knäppt mitt jobb. För mycket. När jag får anfall av för mycket tänker jag:
jaja tids nog är det kväll igen och DÅ.
Kan jag äta middag och prata med min man och just nu rensa inför flytt och sen sjunka ner med mitt te eller glass i soffan och då känner jag mig fri! Varje kväll, jag tröttnar aldrig.
Sen är jag pigg och redo när jag vaknar, betar av och får gjort. De där tankarna om ”snart är det kväll igen” är en fristad. Jag känner mig nästan alltid glad då. Lugn och trygg trots att det är mycket som hänger på mig just nu, jag får släppa saker, jag hinner inte allt, jag får öva jättemycket på att acceptera läget och prioritera väldigt hårt.
Men fortfarande; tids nog är det kväll.
Min egen tid som jag äger.
Det är bra att ha grejer att glädjas över varje dag. Nu är vår matlagning en minimalistisk verksamhet men annars.
Och min säng. Så fluffig! Utsikten från mitt fönster= himmel. Och så nykter. Sprider sig över allt annat som att droppa bläck i ett badkar, fina mönster! Ha en bra (tids nog) kväll. Kram på er.

Kaoset i vår lägenhet nu... det är bra terapi för en som velat ha ordning och reda (på utsidan) det blir hämtmat och kvällspass med rens och flytta diverse grejer till magasin.
Jag har vid några tillfällen i livet varit väldigt beslutsam. Att det bara ska gå, metoden är att beta av och försöka koppla sig loss från det ”jobbiga” ungefär som när man andas sig genom värkarbete- en stark koncentration.
Det tror jag har hjälpt mig i att bli nykter. Det har hjälpt mig att skilja mig.
Inser att jag har de erfarenheterna med mig, att luta mig emot och kanske är det just det som människor beskriver som det positiva med att åldras. Att bli nykter har stärkt min självkänsla något enormt!