Jag och andra halvlek har tagit alla dina knop idag, solidariskt 😊
Knopen är dock slut här nu så från och med denna stund är det soffläge som gäller.
Kram på er båda! 🌱

@Andrahalvlek Ni har det för bra där nere på rivieran!😍 Jag vill också ha varmt, jag ska göra som miss lyckad skrev, passa på att njuta när solen är framme. Det blir ingen utlandsresa för oss i år. Men vi har bokat en vecka i Grebbestad av alla ställen. Barnen har aldrig varit i norra Bohuslän, stor skandal som det blir ändring på nu.

@Se klart, ja ni sliter på ser jag.🥰 Jag blev faktiskt oväntat ledig ett par dagar pga halvledarbrist på firman. Så jag får passa på att göra lite nytta här hemma. Och där ingår att bara vara. Det gör nytta för mitt välmående.

kram

Jag inser att jag är på stöldräd igen 😲🤔🤣
Från dig snor jag receptet @Torn skrev:"Så jag får passa på att göra lite nytta här hemma. Och där ingår att bara vara. Det gör nytta för mitt välmående." Jag tror jag ska "laga det" nu när det kommer lite lediga dagar 😍😎.

Hoppas att solen kommit även till dig nu. Önskar dig en fin dag!
Kram! 🧡🦢

@Soffi Faktiskt så kom solen här nu!☀️ I går kväll spåddes det hällregn i dag. Det måste vara du som har magiska krafter!😍

@Andrahalvlek Det är riktigt allvarligt med halvledarbristen. Den slår skoningslöst mot hela världen just nu. Tydligen beror det på att folk har köpt så mycket datorer, bildskärmar mm under pandemin för att bla kunna jobba hemifrån. Tex bilindustrin går på sparlåga världen över med massor av stängda fabriker. Min son beställde ett grafikkort till sin dator i november, det har inte kommit ännu, och det finns ingen prognos på när det kommer.

Jaja, det är bara tekniska prylar, det vore värre om det var slut på mat.😅

Kram

Solen skiner här också..😎💫..Men jag sitter inne och funderar..Skypade precis med dottern och lilla barnbarnet i Norge..🥰..Visst är det konstigt och svårt med alla företag och industrier mm som drabbas av pandemin. Men på något sätt känns det mänskliga ännu viktigare..Många ligger på sjukhus, syrgasen är slut i vissa länder, USA mfl har en obefintlig allmän sjukvård, där plånboken styr vid sjukdom..Jag är fortfarande tacksam över Sverige.🇸🇪.. .Att vi har högre skatter, som gör att vi tar hand om de svaga, och sjuka..Vi vet inte vem som står på tur nästa gång, att behöva vård..Att bara-Vara och ta hand om sig själv och sina närmaste är värdefullt..🍃❤️🍃..Ibland får man som nu, göra det via Skype..🤗🤗

@miss lyckad Den ständigt återkommande bristen på mediciner är allvarlig tycker jag. Dottern har en del mediciner och plötsligt går de inte att få tillgång till hos leverantören längre. Hur går det ens till? Ibland får vi byta märke, ibland får vi tvinga apoteket att nästan trolla. Oerhört stressande! Tillgången på mediciner som oftast ska skickas över landsgränser och läkemedelstillverkare som plötsligt bara slutar producera vissa mediciner är verkligen under all kritik. Sist var jag på jakt efter p-piller till henne. Helt slut hos leverantören. Fick tag på ett sista paket på ett helt annat apotek. Suck. Pust.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Halvledare=Mellanchef🤣 Det märks att vi jobbar i olika branscher.😅 Men det var en bra liknelse, jag ska nog börja kalla dem för halvledare. 🤔

Att det ofta blir brist på vissa saker (tex mediciner) beror nog ofta på det här ” just-in-time köret som alla tenderar att använda. Allt för att spara pengar, det ser bra ut på papperet, men funkar dåligt i verkligheten. Minsta störning så får nästa led lida, och i slutändan alla.

@miss lyckad, verkligen trist att du inte kan komma iväg till Norge.❤️ Men som sagt, hälsan framför allt. När du är fullt vaccinerad får du åka eller?

Nu ska jag ut och rensa maskrosor! Sedan blir det en fisketur med min son. Ska bara byta om till kortbyxor först.☀️😍

Jag trodde också det var typ mellanchef (Halvledare) fattas Pga Corona!!😆..Tills jag pratade med sonen..Han sa också att förmodligen var halvledare gjord av mineraler? Då tänkte jag att det kanske är svårt med export/import eller svårigheter att utvinna det? Kisel? Ha en fin fisketur i shorts Torn..😎..Och vad skönt AH att du sätter gränser på ditt jobb..🤗🤗

@Torn Som kuriosa kan jag berätta att min dotter säger ”varmbyxor” om shorts (språkstörning är en del av hennes handikapp.) Vi har tjatat och tjatat för att få henne att säga shorts eller kortbyxor. Nope, hon vägrar. Jag tänker att hon nog tänker att det är byxor man använder när det är varmt ute. Logiskt egentligen. På samma tema säger hon ”pengabok” också istället för plånbok. Det är mycket mer logiskt 😂

Kram 🐘

@miss lyckad Ha-ha, jag får nog skriva lite tydligare hädanefter.😅 Bristen beror på brist på fabriker att tillverka halvledare. De har satt igång att bygga nya fabriker för mångmiljardbelopp, men det tar ju sin tid att bygga. Det här drabbar alla i förlängningen. Börsnedgången den senaste veckan beror mycket på halvledarbristen, och då blir det mindre pengar till våra framtida pensioner. Men skit samma, för egen del betyder inte pengar så mycket för mig numera. Att jag, och mina nära och kära mår bra fysiskt och psykiskt är det viktigaste. Där har min nykterhet verkligen gjort skillnad.

@Andrahalvlek Varmbyxor är ju faktiskt ett bra ord, och pengabok. Logiskt som sagt. Snart känns det dock som om ” pengaböcker” har gjort sitt. Swish och framtida digitala valutor kommer ta över helt. Jag har nog inte använt mynt och sedlar sedan jag blev nykter. Förr var det smidigt med sedlar när jag i bland var så darrig att jag inte kunde knappa in pinkoden.😩 ”Blipp” började komma till systemet på slutet. Men då hade jag tack och lov börjat få nog av systembolagsbesök.😅

Kram

Hej @Torn . Det där med att-göra listan i huvudet. Jag tänker att det ändå är ganska mycket som jag gör för att jag måste. Borsta tänderna t.ex är inte något som jag tycker är jättekul, men jag tycker om resultatet. Eller snarare, jag tycker inte om hur det blir om jag inte borstar tänderna. Om det fanns ett sätt att hålla munnen och tänderna fräscha och så att man inte får problem men dem utan att behöva borsta tänderna så hade jag gjort det. Jag har även börjat med mellanrumsborste nu och det är verkligen en vana jag måste tvinga mig till.

Likadant är det egentligen med disken. Det är inte det roligaste jag vet direkt, men resultat är ju bra. Det är ju inte så att jag lider av att borsta tänderna eller diska, men det är ju aldrig något jag ser fram emot att göra. Om jag hade haft en hushållerska som alltid tog hand om disken så hade det aldrig fallit mig in att "Nä, idag vill jag allt ta hand om disken själv".

Så jag har ingen fullt utskriven lista i huvudet, men står det smutsig disk på bänken så finns det en liten del av mig som alltid är medveten om den och att gå och ta hand om den alltid är ett alternativ.

Så jag behöver nog lära mig att chilla lite mer med just detta. Tack för att du delar med dig om hur du tänker.

@TappadIgen Det är ju lugnt så länge man inte går och är irriterad på att det tex står disk framme. Min fru är helt hopplös på den punkten. Hon kan gå i taket om diskbänken inte är kliniskt ren dygnet runt. För min del spelar det ingen som helst roll om det står ett par tomma glas där ett par timmar. Alla är olika. Tandborstning ja, där hade det varit bra om jag la mer kraft förr i tiden.😬 Helt klart alkoholens fel att jag slarvade med det då. Nu är jag väldigt noga med att sköta munhygienen.

p.s Andrahalvlek är extremt chill när det gäller diskning.😂

Ha det så kul på svensexan, ser fram emot en rapport!

@Torn Haha, ja just diskning är jag oerhört chill med 😂

Jag tränar mig faktiskt aktivt på att vara lite mer chill, inte göra allt så himla noga jämnt. Låta det bero liksom, och som du säger inte störa mig på det. Min balkong städade jag igår lagom fint. Good enough. Det finns lite jord, löv och bös kvar i hörnen bakom krukorna, men där jag sitter i min stol är det fint. Istället för att slita som ett djur i två timmar med skurborste så sopade jag och dammsög och blev klar på en halvtimme. Det är ju snart smutsigt igen, en balkong utan inglasning blir ju det. Men det är mysigt ändå att sitta ute och njuta av solen och blommorna som jag har planterat.

Chill helgkram 🐘

Jag kom att tänka på en sak häromdagen. De sista ca 20 åren så har jag i princip försökt dricka måttligt hela tiden. Jag blev sällan drängfull, utan det som verkligen var det värsta var detta ständiga räknande och dividerande om att inte bli drängfull och vara körbar på morgonen. Räkna antal öl/dygn eller vecka. Försöka få till perioder med mindre alkohol. Vilket jävla helvete rent ut sagt!😅 Det är nog den allra största vinsten nu, att slippa allt detta tänk på hur mycket/ hur ofta, och när jag skulle kunna dricka. Nu dricker jag inte alls och mår jättebra. Hur lätt som helst ju.😂. Trots detta ständiga planerande/divederande så ökade ändå alkoholmängden sakta men säkert. För 15 år sedan var jag nöjd med om jag endast tog 5 öl ( 5 procentiga)på en dag. På slutet var jag nöjd om jag endast tog 10 st (7,5 procentiga) på en dag.

Sedan detta suget som lurade hela tiden. Jag såg bara fram emot när jag kunde dricka. Allt annat kom liksom i skymundan pga tankar och längtan efter dryckestillfälken. Skrämmande vad ett alkoholberoende tar makten över ens liv. Så jäkla lurad jag var, att det skulle krävas alkohol för att ha kul och motverka trötthet, när det i själva verket var precis tvärtom. 😂. Jag kan skratta åt det nu, för gjort är gjort och går inte få ogjort. Men min tacksamhet till det här forumet och dess medlemmar kommer leva kvar resten av mitt liv.😍

Ha en bra dag!

Ja, jag börjar förstå hur lurade vi är av alkoholen och hur sjuka vi blir av den. Hur kan det bli så att allt kretsar runt alkohol? Det är riktig sorgligt.
Nu är jag i början av min resa men har läst hela din tråd och den ger så mycket hopp😊.
Tack för pepp i min tråd😊

@Ase Oj, har du orkat läsa hela min tråd!😅 Kul att den gav dig hopp! Jag ska följa din resa.🤗

I går lyckades jag få tag på en tid för vaccination, tjoho! På torsdag blir det till att kavla upp ärmen och få den efterlängtade sprutan. Det är inte lätt att få tag i tider här, man får ligga på och söka på nätet som en galning. Det är verkligen först till kvarn som gäller.😅 Har precis klippt gräsmattan, och sitter och njuter med ett glas hallonsoda. Nu är jag ledig en vecka igen, det ska bli gött. Många roliga saker ligger i pipen!😍

Jag ser att en del som är i början av sin nykterhet beklagar sig på att de har tråkigt och att livet ser beige ut. Det blir inte roligare än vad man gör det till! vill jag utbrista till dem. Men kommer på mig själv med att det tog ju sin tid att vänja sig att göra allt roligt i nyktert tillstånd. Om man dock bara sitter och väntar på att ha roligt, utan att göra något, tja då får man vänta i en evighet. Allt blir inte automatiskt kul bara för att man inte dricker.

Ha det bra!