Hej!
Jag är här nu 😊!
För bara två dagar sedan hade jag inte en tanke på att flytta, inte än.
Men livet händer och ibland blir det så enkelt.
Jag vill inte dricka mer.
Jag behöver inte alkohol.
Livet är så mycket bättre utan - och jag vill leva!!

Så jag packade det viktigaste och traskade hit. Tänker bygga en rejäl, rejäl som i stadig inte stor, permanentbostad och flytta in för gott.

Adressen blir "Ljusare tider" för de är här nu, de ljusare tiderna som jag strävat mot. De kan, och kommer att, bli ännu ljusare. En dag i taget. Mörka moln kommer också att dra förbi, men så är det ju på sommaren, plötsligt kan åskan dra in. Men då kan jag vila i tilliten att strax kommer solen igen - det är inte mörkt för alltid.

Jag tänker på förra vintern (2019-2020) när jag var nykter en längre period första gången. Vilka bekymmer jag hade över att inte få sitta på min framtida altan och ta en drink i solnedgången. Ja, det var då det... Vilka bekymmer över något som inte finns!! Som fick mig att börja dricka igen...

Igår var en underbar dag!
Gubben hjälpte mig - vi har börjat bygga altanen! På kvällen var det helt stilla när solen började sjunka, utsikten helt magiskt vacker! Vi satte oss på regelverket som vi byggt under dagen, jag med en Tonic med lime, och bara njöt av att vara här och nu.
Jag ska sitta därute många sommarkvällar och bara njuta, helt närvarande utan "bedövning".
Jag vill ju inte missa en enda sekund av allt det vackra i livet!

KRAM! 💖💖💖

God morgon!
Måndag morgon och ösregn...
Men det är okej!😊
Jag har suttit i över en timma och funderat och filosoferat men det vill inte landa här i skrift riktigt som det brukar.
Den korta sammanfattningen är nog att jag är ganska svajig just nu. Inte när det gäller alkohol, den frågan är (för tillfället??) utagerad, utan till humör och mående. Det känns som att hela livet går ut på att få sova. Det och en önskan om att promenera, helst rakt ut i skogen utan riktning, utan mål, utan slut...
Det skaver lite. För jag har ju riktigt bra stunder också, helgen var ju till stora dela riktigt bra tex! Vill inte att de kommer i skymundan.
Dessutom är jag tillbaka i "jag har inte tid..", det stör även det för jag vet ju att tid är det enda jag har egentligen.
Men det får vara så! Just nu...

@Sattva skrev:"Du går på "höga varv", som någon jag pratade med uttryckte det. Försök sänka varvtalet😘."
@Andrahalvlek skrev:"Det spelar ingen roll om hjulet snurrar för snabbt pga roligheter eller tråkigheter, det är själva hastigheten på hamsterhjulet som är destruktivt i längden."
Sant! Den lärdomen har jag fått betala ganska dyrt för. Ändå sitter inte läxan riktigt. Eller så gör den det. Förut sa jag nog aldrig stopp till mig själv.

@Sisyfos skrev:"men nu när hjärnan vill... Det blir mer påtagligt när kroppen säger ifrån."
Ja, så är jag van att det blir när jag kör på för hårt. Så många gånger jag rent av "haft sönder" kroppen.
Men nu, nu vill kroppen fast huvudet är trött...
Okej, pendeln måste väl få pendla mellan ytterlägena innan den långsamt stannar i mitten, i balans. Gäller bara att inte ge den ny fart 🤔🙄
@Sisyfos skrev:"när ska vi klämma in meditationen Soffi???" Jag mediterar faktiskt varje kväll 😲! I sängen när jag lagt mig. Har en app som påminner. Visst det blir ofta bara fem minuter, ibland en kvart. Men alla är vi barn i början 😅! Du får gärna vara med 🥰!

@Torn skrev:"Lite annat snack här än om alkohol som du märker, men det har du absolut inget emot tror jag. 😍 "
Jätteskönt faktiskt! Att få släppa fokus på det. Tror det är därför det tar emot lite att besöka "förändra" just nu 🤔, men det får va' så tills jag hittat mer balans, då kan även jag "pay it forward"..
@Torn skrev:"Det ska bli varmt och regnigt de närmaste dagarna" Perfekt läge att gödsla!! 😁😎 Och åkgräsklippare är heeelt ute, då missar man ju motionen 😉.
Själv har jag ingen gräsklippare alls än, jag har ju inte haft någon gräsmatta 😂
Och än så länge har jag bara 200 kvm, får se hur mycket mer det blir - i höst eller nästa vår...

Dags att starta dagen.

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

KRAM!🌼🦢🌼
💖💖💖

@Soffi Livet måste få gå lite upp o lite ner tror jag. Och att ständigt vara i balans är omöjligt. Bara att få pendeln att slå lite kortare utslag är balans, iaf för mig. Vi är ju olika människor vi alla. Gäller att inte jämföra sig med en person lugn som en filbunke om man själv är mer popcorn. Forskning visar faktiskt att vi är födda med en viss grundtonus i vagusnerven, dvs vi är naturligt mer/ mindre lättstressade av oss😇
😍🌞🧘‍♀️🌼🌷🧚‍♀️

Anonym26613

Läst ikapp 💚🧚

Ja, det går "upp och ner " och du verkar väldigt medveten om dina tankar och känslor. Min terapeut (10 år sedan) frågade mig en gång:
"Mary, ÄR du dina känslor?"
Först tänkte jag "Ja, 🤸💃❤" men sedan tänkte jag "Eller 🤔". Idag säger jag "NEJ 🙅‍♀️".
Vi ÄR inte våra känslor, smärta eller dagsform. Vi HAR dem. Det är upp till oss vad vi gör av det, och du är ett levande exempel på detta. Du tar vad du har och gör det bästa av det ❤🙏 Grattis, du har kommit långt!

💚🧚

God morgon!
Det ska bli en fantastisk dag idag, vädermässigt... 🙏Låt det färga humör och mående!
Jag är så förtvivlat trött!! Och jag kan inte sova...
@Miss Mary Poppins skrev:"Vi ÄR inte våra känslor, smärta eller dagsform. Vi HAR dem. Det är upp till oss vad vi gör av det, och du är ett levande exempel på detta. Du tar vad du har och gör det bästa av det ❤"
Ja, jag försöker. Och jag ska göra det idag också. Det får bli en promenad och tanka sol och friskluft, jobba hemifrån sedan så kan jag nog snika till mig en lur lite senare. Det blir bra 😊.

@Sattva skrev:"Vi är ju olika människor vi alla. Gäller att inte jämföra sig med en person lugn som en filbunke om man själv är mer popcorn. Forskning visar faktiskt att vi är födda med en viss grundtonus i vagusnerven, dvs vi är naturligt mer/ mindre lättstressade av oss"
Hmmm jag läste redan igår och det väckte funderingar 🤔...
Jag kände till det där med "filbunkar" och "popcorn", att vi är olika av naturen.
Men vet jag ens vilket jag är?
Min föreställning har alltid varit att jag är en filbunke. Jag är lugn, iaf på ytan. Jag är seg och uthållig, inte explosiv och utåtagerande. Mer traktor än Ferrari, mer bryggarhäst än galoppör.
Men samtidigt märker jag ju nu att jag har sååå mycket behov av fysisk aktivitet, energi som måste ut, det har jag alltid haft fast jag nog inte tänkt på det riktigt. Men så har jag ju också druckit i princip dagligen i hela mitt vuxna liv. Jag var bara 23 när jag gav efter för att dricka 7 dagar i veckan...
Så det finns ju egentligen ingen rimlig chans för mig att veta hur jag egentligen är...
Samtidigt - hur lugn är en filbunke egentligen? Under ytan - miljarder med små nyttiga bakterier som jobbar och jobbar och jobbar....
Tja, lite flum från en trött hjärna.

Nu ska jag ut och "tanka" innan det blir för sent och jag måste koppla upp jobbet.

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

KRAM! 🌼🦢🌼

@Soffi Ha ha, intressant det där om filbunke! Det är ju faktiskt som du säger, att det är full aktivitet under ytan! Precis som när en anka simmar😋
Hur var din gårdag?
Kram!!😍🌞🧘‍♀️🌼🌷🧚‍♀️

God morgon!
Jobbet, jobbet, jobbet....
Det sägs att Astrid Lindgren, när hon kom upp i åren lite, alltid började sina samtal med vänner med "döden, döden, döden..." sedan var allt snack om krämpor och elände överstökat liksom och de kunde prata om positiva saker.
Jag gillar den inställningen!
Det ska bli en fantastisk dag idag - inte bara vädermässigt 😉😅.
Sol ute sol inne, sol i hjärta sol i sinne. Snart ledigt!! 😍😎
Det blir en morgonpromenad i dag också. De är beroendeframkallande - men det skiter jag i 😂😂.
Hur dagen blir sedan? Ja, det har jag ingen aning om ... mer än att den kommer att bli bra.
Jag har sovit över fem timmar i natt och mår så mycket bättre. Sömnen, min nyckel 🗝. Jag kommer att hitta den, skam den som ger sig 😅.

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

Önskar er alla en härlig solig dag!
KRAM! 🧡🦢🧡

Tid att tänka🤔
Det man/jag gör och lägger energi på ska ge minst lika mycket tillbaka.
Ja, det var grunden för mina prioriteringar igår när jag jobbade. Eller hmmm "jobbade"?
Efter min morgonpromenad igår hade jag ett par möten och jag upphör tydligen aldrig att förundras över nivån... Vuxna intelligenta, duktiga människor och ändå - så låg nivå! Ett lednings- / organisationsproblem? Brist på samarbete? Brist på engagemang? Brist på information och/eller tydliga mål? Eller vad?
Jag vet inte riktigt. Men jag kände så tydligt att jag blev fullständigt dränerad på energi. Gick igenom min "att göra" lista för att hitta något som kunde ge mig energin tillbaka .... ingenting ...
Så jag gick ut i skogen igen 😕. Promenerade, tänkte ...😏
Jag behöver ett jobb som ger utmaningar med lite höjd och inte bara utmaningen med att försöka fixa grunden om och om och om igen. Även om det minsann är en stor utmaning...
Eller ... kan jag försöka vara nöjd med at ha ett jobb som ju faktiskt ger en massa tid över om jag sållar bort en massa "tjafs"? Tid att promenera, tid att tänka...
Men jag tycker ju om att jobba!
Eller ... är jag fröken duktig med näsan i vädret? Det ska vara "rätt" arbetsuppgifter och jag ska ha beröm??
Nåja. Det blev ändå en riktigt bara dag!
Det var skönt att vara ute i skogen och tänka. Hade fler möten på em som iaf inte triggade mer frustration, de "rann förbi".
Sedan hade jag tid hos hudterapeuten - LYX! Hon är så duktig och får mig verkligen att känna mig värd att skämmas bort en stund 🥰.
Efter det 🙄🙄 - en kvällspromenad 😁😎. Första kvällen för året som var så ljum och skön på alla sätt, lyx att kunna gå ut med bara en tunn tröja 😍, för bara en vecka sedan hade jag täckjacka och termobyxor i isande snålblåst.
I slutändan alltså en helt fantastisk dag!💖🌞

Solen strålar även idag!
Jag ska strax iväg, det är min tur att fixa stallet 😍. Massor av motion och friskluft. Många vänliga själar som ger sååå mycket tillbaka - bara genom att glatt tugga i sig maten de får. Jag kommer att vara både svettig och skitig från topp till tå innan jag är klar, jag kommer att bli nöjd och glad över skit under naglarna och att verkligen "ha gjort något".
Så, nej, jag tror inte att jag är en "näsan i vädret-typ"... 😅😂

Det blir en underbar dag idag!
Är ni vakna alla så att ni inte missar den? 🐓🐓🐓

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

Kram!🌼🦢🌼

Att vara beroende av promenader är toppen ju! Och stallet. Saknar det! Så konstigt det är att man inte tar tag i saker man saknar🤔
Ha en fin dag o kram☀️🌷🌷🌷

Anonym26613

Jag vaknade också tidigt. Legat i sängen och laddat pulsklockan och hörlurarna. För att snart ska jag ut och promenera 💚🤸❤

Jag är så glad att du finns och vaknar med mig på mognar. När vi har varit nyktra dubbelt så här länge, så är restriktionerna borta!! Så nära!! Ha en underbar dag ❤🤸💚

@Soffi skrev:"Jag kommer att vara både svettig och skitig från topp till tå innan jag är klar, jag kommer att bli nöjd och glad över skit under naglarna och att verkligen "ha gjort något"

Fasen vad härligt det låter! Du lever livet på riktigt.😍. Kram

@Soffi skrev:"Eller ... kan jag försöka vara nöjd med at ha ett jobb som ju faktiskt ger en massa tid över om jag sållar bort en massa "tjafs"? Tid att promenera, tid att tänka...
Men jag tycker ju om att jobba!"

Det där tål verkligen att tänkas på. Länge. Man måste hitta ”sin väg” även där, utifrån sin egen personlighet. Jag behöver ett jobb där jag känner entusiasm och engagemang åtminstone 7 av 10 dagar. Jag behöver också ha mandat så att jag kan förändra det jag vill förändra, inom mina ramar. Jag behöver också en fritid som gör att jag inte tänker på jobbet alls, en rik fritid med intressen och relationer.

Allt man gör ska ge mer än det tar.

Kram 🐘

Låter som en skön gårdag Soffi! Det finns nog många som har ett fritt men oinspirerande jobb, just för att ha möjlighet att göra det man vill på den myckna fritiden. Men då gäller det nog att man är 100% nöjd med det, annars tar de ju bara energi...En av de sakerna jag värdesätter med mitt jobb är att det ligger nära hemmet. Tar 20-30 min att cykla, beroende på motvind😎. Så får jag vardagsmotionen gratis (yoga ger just inte god kondition, men det gör ju cykling). Som AH säger, det där tål att tänkas på!
Kram+😍🌞🧘‍♀️🌼🌷🧚‍♀️

God morgon!
Det går bättre och bättre! 😁😎😍
Jag vaknade tidigt i morse, vid tre, kände stressen 😲hur ska jag hinna allt idag?😣 Tänkte att "lugn, börja med "det och det", inte hela världen om jag måste skippa frukosten med gubben även om han råkar vara här idag, jag jobbar ju och han är ledig..., försök vila en timma till 🥱. Lade mig igen - och vaknade vid fem!!!
Stressad 😓...
Nu har jag druckit en kopp kaffe och tänkt lite till... "Lugn! Vad är viktigt - här och nu?" Vad är måsten, vad är borden, vad är "vill" - och vad vill jag verkligen på riktigt?
Nu sitter jag lugnt med ett leende på läpparna, tittar ut på naturen som börjar grönska, spegelblankt vatten, blå himmel. Och så skriver jag lite här 😊. Jag har tid, det är för tidigt att laga frukost och väcka gubben - för det är klart att vi ska äta frukost tillsammans 😍 när det är så sällan vi har möjlighet att göra det. Resten löser sig.

@VaknaVacker Du får gärna följa med mig till stallet idag! Vi kan ta en promenad dit 😉.
Jag bor nu i ett stall där alla är välkomna, där filosofin är "alla kan rida" - och den efterlevs! De yngsta ryttarna är väl typ 4-5 år (?) och de äldsta som rider regelbundet är över åttio. En del tävlar på hög nivå, andra är nybörjare som sitter upp med "skräckblandad förtjusning", några har krämpor/funtionshinder och motionsrider bara för att det är kul. Hela skalan - på alla ledder.
Sååå tacksam att "slumpen"(?) förde mig dit för några år sedan.🧡

@Miss Mary Poppins skrev:"När vi har varit nyktra dubbelt så här länge, så är restriktionerna borta!! Så nära!!"
Vilken underbar tanke - och den måste ju vara sann! 🤩🤩🤩 Tack Mary!

@Torn skrev:"Fasen vad härligt det låter! Du lever livet på riktigt.😍. Kram"
Japp! Jag följer efter dig, snart är jag i hasorna! 😁😍

@Andrahalvlek skrev:"Det där tål verkligen att tänkas på. Länge."
Jobbet ja, "allt", hela livet tål att tänkas på länge.
Jag tror🤔... jag har gått ifrån "jag är mitt jobb och får mitt värde av det jag gör" till "jag har ett jobb...."
Det och ... jag har mycket tankar om mitt jobb och annat och vad det ger mig...
Tankar är tankar - och de kan "bytas ut" för jag är dem inte utan jag har dem....
Det krävs medvetet arbete, det kommer inte gratis,
Det får ta tid.
Men, medan jag tänker ska jag leva💃!
...inte sitta och grubbla...
Tack!@Andrahalvlek och alla andra här. Mina vägvisare 💖.

@Sattva skrev:"Låter som en skön gårdag Soffi!"
Jag fick ytterligare en skön gårdag! Helt underbar faktiskt!

Nu är det dags att starta den här fina dagen!

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

KRAM!!! 🧡🌼🦢🌼🧡

God morgon☀️
Ditt stall åter som ett toppenställe! Vilket place att vara på istället för många av de stall där det är en massa statustänk. Promenerar så gärna dit med dig🚶‍♀️🚶‍♀️🤗🌼🌷🌼

Måste bara reflektera över ditt jobbinlägg eftersom sånt intresserar mig. Tydliga mål tror jag är a och o för att en organisation ska fungera. Då kan man följa upp och folk vet vad som gäller. Mindre osäkerhet, mindre gnissel i leden, gemensamt mål och energin kan fokuseras där. Det ger också möjlighet att identifiera var bristerna finns.
Att identifiera målet är inte alltid så lätt. Att komma ihåg vad målet är, är också viktigt för det är lätt att glömma på vägen.
Samma sak i livet kanske när man börjar springa för fort. Känner så väl igen mig i din stress. Det är så lätt att glömma det viktiga och bara rusa. Jag försöker verkligen bromsa nu. Inte alltid så lätt när man har gjort annorlunda väldigt länge och gillar projekt och utmaningar. Får jobba hårt med det här eftersom jag har en syster och en mamma som är likadana och jag måste bromsa även dem.
Du gjorde helt rätt som åt frukost med gubben. Brukar fråga mig själv ibland vad som är viktigt. Och barnen trumfar allt där. Försöker klämma in mig själv på listan högt upp också. Det är svårare. Men det är en viktig fråga.

Oj, oj, oj...
Mycket vill ha mer...
Ja, sömn och vila alltså.
Jag är rent groggy, mörbultad. Som om jag stannat tvärt i ekorrhjulet och tumlat runt därinne en bra stund innan det stannat.
För hur är det möjligt? Jag har haft två, för mig, lugna dagar. Jag har sovit runt åtta timmar sammanlagt med natt och tupplurar. Lyckats begränsa antalet steg till runt 20 000. Och jag är både väck i skallen och mör i kroppen...

Okej. Antingen är jag på väg att bli sjuk eller så skriker verkligen både kropp och huvud efter MER VILA!

Orkar inte skriva så mycket mer nu.
Ville bara skriva att jag är nykter och allt är okej...

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

KRAM! 🧡🌼🦢🌼🧡

@Soffi Känner igen känslan massor. Precis så känner jag nu efter en oerhört intensiv månad. Som om jag nästan tvärstoppat hamsterhjulet och då kommer tröttheten ikapp, plus att det känns som jag har värk i hela kroppen trots att jag inte varit speciellt aktiv alls. Som om jag har värsta träningsvärken.

Just nu vet jag knappt hur jag ska orka komma igen. Men jag försöker ha tillit för att jag kommer att må bättre snart igen. Lyssnar på kroppens signaler, ger den vilan som den vill ha, omväxlande med lite aktiviteter så att den inte går i ide totalt. Dansa, pausa, dansa, pausa liksom 😉

Nu ska jag sätta på lite peppande musik och röja lite här hemma. I en timme, inte en minut mer, sen är det vila som gäller igen. En timmes röj börjar nu!

Kram 🐘

4 månader!🎶💃🎶

Och jag har sällan känt mig så glad över att vara nykter.
@Andrahalvlek skrev:"Just nu vet jag knappt hur jag ska orka komma igen"
Nej, inte helt lätt. Men jag har tagit mig till jobbet iaf och ska väl lyckas med något 😊. Trampa igång så sakteliga.
Hur i hela friden orkade jag hälla sprit på sånt här förut??

Kram!🧡🌼🦢🌼🧡