@Ase halloj! Såg att även du varit inne o kikat på ”Torns” tråd; vilken inspiration han är! Önskar jag redan vore där! Gav så mycket energi och inspiration att läsa! (Undrar om jag inte ska börja med hans dagliga kvällsbad!!) Så idag gick jag genast in o bokade en aktivitetsweekend med cykel o god mat; ser fram emot det men bävar verkligen samtidigt; absolut första gången jag, (vi; mannen får följa med oxå....) liksom ska vara på ”weekend” utan bubbel o vin??!!! Kommer det att gå???? Spännande...tänk vad billigt det kommer bli att äta på flotta restauranger när man slipper alkoholnotan?!! :)) win/win!!!

@modesty blase hoppas ni får en trevlig helg😊.
För mig blir det en lugn helg med mycket vila och förhoppningsvis väder för någon skogspromenad.

Jag har haft mycket på jobbet denna veckan och känner mig ganska slutkörd. Men i morgon är jag ledig och ensam hemma på dagen. Jag älskar att vara själv och kunna spela hög musik medans jag grejar och städar😊.

Nu påbörjas min fjärde nyktra helg och fredagar är jobbigast.
Har varit ledig idag så jag är utvilad och det gör det enklare att hålla mig nykter.
Familjen har ätit tacos och nu ska vi snart spela lite kort. Världens finaste barn har jag som förtjänar att ha en nykter och närvarande mamma.

En dag i taget och i dag dricker jag inte 😊.

Trevlig helg!

@Ase Så starkt gjort av dig💪🏻 Med antabusen blir det lättare men jag har också alltid tyckt att fredagar är jobbiga. Så har du klarat fredagen så har du kommit långt!

Ha en fin helg tillsammans m din familj❣️

Kram🦋

@Ase, Det låter härligt, fyra helger är ju kanon, då börjar vanan att inte dricka på helgen krypa på. 🤗 Då skönt att barnen har en nykter och närvarande mamma! Det är verkligen en storvinst om du frågar mig.

Kram

@Ase kikar in och hejar x 2, hej och heja dig!
Det låter alltid eller iaf ofta hemskt för ny-nyktra när man säger att livet blir bättre- men på ett annat sätt. Då, när man har alkohol-livet så nära så ser man inget annat sätt.
Tänker att en kväll med kortspel ihop med barn, där man är med och är där. Är ett bra exempel på det andra, braiga sättet att leva.
Kram.

Bra jobbat!
Tänker på din inledning och på det du skriver om din trötthet. Har du kollat upp din trötthet på någon vårdcentral. Visst, det är normalt att vara trött när man slutar med alkohol kanske, men jag hör till dem som har medicinerat tröttheten (järnbrist i mitt fall) med alkohol och då räcker det inte att sluta dricka. Tänker bara att just fredagar också är slutet på en arbetsvecka och man behöver vila, ofta sätter vi likheten med alkohol och vila. Så nu när du har varit nykter en tid, gå och kolla om det finns någon annan orsak till din trötthet också tycker jag. Alkoholen förstör nog även en del värden och de blir bättre när man slutar, men det är värt att kolla tycker jag ifall det är nåt annat som spökar också.

Tack för pepp 😊.
Borde nog kolla upp mina värden men tycker det är jobbigt att söka vård. Jag har alltid varit trött och älskat att sova. Att sova har varit som att dricka ett sätt att fly verkligheten.
Vill antagligen inte riktigt delta i denna världen....

Igår satt vi uppe och tittade på eurovision. Vilken pina!😂
Det är ett program som jag inte kommer titta på när barnen flyttat ut😊. Massa godis och läsk gjorde det hela mer uthärdligt.

Tack för att ni finns💖

@Per-Axel Hej och välkommen😊.
Jätte bra att du är här!
Starta en egen tråd så blir det lättare att följa och stötta dig.
Här finns det vänner att "prata" med😊
Du skriver att du varit på AA-möten har du sökt någon annan vård?

Kram 💖

Idag har jag varit nykter en månad💃. En dag som jag både längtat till och bävat för. Varit lite rädd att jag skulle börja förhandla med mig själv efter den tiden.
Mycket riktigt kom det en tanke om vin idag på jobbet. Så kom jag på att det är tisdag och vem dricker på en tisdag?😂 Inte jag i alla fall!😁
Nej, det är bara att fortsätta kämpa och det blir faktiskt lite lättare för varje dag.
Känns som att självkänslan börjar läka lite också. Vill inte gömma mig under en filt längre...
Idag är första dagen på resten av mitt liv.

@Ase Stort grattis till 1 månad!😍 Så du och @Varafrisk startade de nyktra dagarna samtidigt, kul! För egen del har jag haft stor nytta av att @Se klart och jag har följts åt. Likadant med @Mary och @Sattva har jag sett. Om inte annat är det bra längre fram, alltid någon som har koll på hur många dagar/månader man har varit nykter.😂

Mycket bra jobbat! Kram

@Ase Grattis t din nyktra månad💐🥰
Jag trodde du var en dag före mig🤔Min första nyktra dag var 25/4.
Så jag tänker att det blir. 31 dagar idag, 4 veckor i söndags och en månad idag. Eller tänker jag fel?

Kram🥰

@Andrahalvlek @Varafrisk Tack för grattis 😄.
@Varafrisk 25/4 var min första nyktra dag också, en söndag som vi helst vill glömma eller hur? Eller minnas kanske att så vill vi inte må igen...
Vi är bra tycker jag 😍💪.
Kram