Hej!
Jag är här nu 😊!
För bara två dagar sedan hade jag inte en tanke på att flytta, inte än.
Men livet händer och ibland blir det så enkelt.
Jag vill inte dricka mer.
Jag behöver inte alkohol.
Livet är så mycket bättre utan - och jag vill leva!!

Så jag packade det viktigaste och traskade hit. Tänker bygga en rejäl, rejäl som i stadig inte stor, permanentbostad och flytta in för gott.

Adressen blir "Ljusare tider" för de är här nu, de ljusare tiderna som jag strävat mot. De kan, och kommer att, bli ännu ljusare. En dag i taget. Mörka moln kommer också att dra förbi, men så är det ju på sommaren, plötsligt kan åskan dra in. Men då kan jag vila i tilliten att strax kommer solen igen - det är inte mörkt för alltid.

Jag tänker på förra vintern (2019-2020) när jag var nykter en längre period första gången. Vilka bekymmer jag hade över att inte få sitta på min framtida altan och ta en drink i solnedgången. Ja, det var då det... Vilka bekymmer över något som inte finns!! Som fick mig att börja dricka igen...

Igår var en underbar dag!
Gubben hjälpte mig - vi har börjat bygga altanen! På kvällen var det helt stilla när solen började sjunka, utsikten helt magiskt vacker! Vi satte oss på regelverket som vi byggt under dagen, jag med en Tonic med lime, och bara njöt av att vara här och nu.
Jag ska sitta därute många sommarkvällar och bara njuta, helt närvarande utan "bedövning".
Jag vill ju inte missa en enda sekund av allt det vackra i livet!

KRAM! 💖💖💖

Anonym26613

Grattis Soffi 🤸🥳💚

Det är skönt att vi idag kan veta exakt hur vi mår! Nu när vi inte har skadliga ämnen i kroppen. Jag tror att den graden av energi jag har idag är den "korrekta normala" för en kvinna i min ålder. Min läkare påstår dock att pollen ger en infektion i koppen och drar ner mig, så det är möjligt att jag blir piggare när eländet är över.
Hoppas du hittar en balans snart 🙏❤🌸💚🥳

🎶God morgon, god morgon, hör hur fåglar sjunger...🎶

TACK! för grattis @Torn @Andrahalvlek @Sattva 💖

Det växlar fort (?) och mycket! Idag vaknade jag och kände mig, om inte utvilad och pigg, så i alla fall VAKEN!!! 😍🤩😅😂 Det var länge sedan. Och jag är så glad! 😊

Igår blev en riktigt bra dag även om jag hade stora funderingar på morgonen hur det skulle gå för att jag var så trött, dimmig i skallen och kände mig tung/hade ont i hela kroppen. Precis som i helgen som inte var någon lek... Så trött och "mörbultad"... - av att varva ned...
Men det gick bra! Jag fick gjort alla "måsten" på jobbet och kände mig nöjd med det - så jag åkte hem redan strax efter lunch och däckade i sängen över två timmar... Det var nog vad jag behövde. Efter det blev det långpromenad med hästen 😍. Det var en fin kväll och det var skönt för oss båda att ta ut stegen lite 💕. Vi fick sällskap på promenaden också och det var trevligt som omväxling, även om... jo, det skrattades i stallet när vi kom tillbaka... Jag visste inte att mina "lugna promenader" där jag bara tycker det är skönt att få ta ut stegen lite anses vara riktiga "power walks" 🙄😂🤣. Nåja, sällskapet överlevde om än högröd och svettig, och skrattet i stallet var vänligt 😄.

I natt har jag sovit så gott - och djupt! Har börjat se samband mellan att ta riktigt långa tupplurar på dagen och sova bättre på natten efter. Känns lite märkligt. Det brukar ju heta att man inte ska förstöra nattsömnen med att sova på dagen. Uppenbarligen stämmer inte det för mig, just nu. Funderar över parallellen ekonomi... "det är dyrt att vara fattig - det krävs pengar för att tjäna pengar"...🤔🤔 Är det lite samma sak med sömn? Att jag sover dåligt när jag är övertrött? För min sömnbrist har ju varit stor i flera månader nu...

Ställde mig på vågen i morse också. Mina "nykterhetskilon" har börjat rinna av. Också jätteskönt! Balansen återställs, den naturliga regleringen fungerar. För jag vet att jag på sikt inte hade kunnat acceptera den högre vikten. Och jag får inte ens tänka ord som banta, diet eller extra träning då det riskerar att trigga min ätstörning... Jag har också sett risken, om vikten hade fortsatt upp, att börja dricka igen 😫🤢 och det vill jag ju absolut inte. Men, jag har insett styrkan i ätstörningen, lika stark som alkoholism, eller om det är två sidor av samma mynt. Jag måste vara på min vakt annars går det överstyr. Jobba med mig själv - jag är okej som jag är - och aldrig "peta i maten" eller "ta det första glaset". Allt för att MÅ BRA.
Det enda jag gjort nu för att återfå balansen är ju faktiskt att vila när jag är trött! Inte tvinga mig vidare med hjälp av massor av godis eller alkohol. Det och att unna mig godare chokladpraliner!! 😋 Inget förbud som gör mig obstinat, unna mig för att få "lite guldkant". Godare så att det räcker med färre för att bli nöjd 😁😎.

Idag blir en bra dag 😊!
Ute har dimman börjat lätta. Tidigt i morse var det helt mjölkvitt ute - det såg så mjukt och skönt ut! Tänkte att jag skulle ta en promenad och "försvinna in i dimman" 😉😉😉 ja, bokstavligt alltså!
Men så ville jag skriva lite här först och äta frukost. Och nu har solen börjat bryta igenom, vårgrönskan träder fram, klarnar. Det blir ju ännu bättre!! En solig morgonpromenad med klara färger och fågelkvitter 😎😍!

Önskar er alla en fin dag!

Kram! 🧡🌼🦢🌼🧡

@Soffi skrev:"Men, jag har insett styrkan i ätstörningen, lika stark som alkoholism, eller om det är två sidor av samma mynt.
Tror fullt o fast att det är så Soffi. Jag är också på min vakt. Ska man bli frisk på riktigt inkluderar det alla beroendefält, iaf för mig.
Tänkte på en sak i helgen på yogafördjupningen. I yogan pratar vi mycket om "selfcare" på olika plan. Exakt samma, eller väldigt lika, diskussioner vi har här i Det vidare livet, kring att vara snäll mot sig själv, tänka långsiktigt hållbart etc etc. Så detta med nykterhet är verkliga enda sanna vägen för mig. Så mycket tecken på att jag hittat rätt.
KRAM på dig, så härligt att höra att du är piggare idag!!
😍🧡🤩🌞🧘‍♀️🌼🌷🧚‍♀️

God morgon!
Jag är återuppstånden 😅😊!
Jag har haft anledning att ännu en gång känna mig såååå tacksam för att jag är nykter!🙏🙏🙏
Min lilla häst blev sjuk igen i tisdags och jag har vakat i över två dygn i princip non stopp....
Men hon klarade det!! Lilla hjärtat lever! 🙏💖🐴💖 Och i natt har jag fått sova 😅😍.

Första natten fick jag en påminnelse hur illa däran jag har varit...🤢😫
Jag letade efter kaffe och något att stoppa i magen i cafeterian som en vänlig själ lämnat olåst, jag var ju tvungen att hålla mig varm och vaken. Då fann jag en BiB med vin och fick världens flashback... Tidigare nattvak, för flera år sedan, där oron över sjuk häst nästan överskuggats av ångest över att inte få dricka... Hur jag tagit ett glas eller två ändå... "Det hinner gå ur innan veterinär kommer..." Oro över att lukta, oro över att kanske vara tvungen att köra bil och transport ... "men jag har ju inte druckit mer än ett glas och om ett par timmar är jag nykter.." och "jag behöver vin för att klara det här, dämpa oro, hålla mig varm och vaken...."
FY F*N 🤮!! Men, ja, så illa har det varit. Aldrig glömma. Aldrig, aldrig glömma.

Nu fanns det inte på kartan att jag skulle sno ett glas. Kaffe och knäckemacka är mycket godare!!
TACKSAM!

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

Livet är härligt!
Önskar er en riktigt bra dag!

KRAM!🧡🌼🦢🌼🧡

Men oj, stackars liten, hoppas din häst fortsätter friska på sig🙏. Var det feber denna gången också?
Ja fy tusan vad man mecklat med antal vinglas hit o dit, räknat. Så skönt att det är bara crazy minnen som man skäms över inför sig själv numera!
Kram!!😍🌞🧘‍♀️🌼🌷

God morgon!
Äntligen helg! Massor på "schemat" .... 🙄. Men jag känner inte alls av "den vanliga stressen". Jag känner mig helt lugn, jag gör det jag har lust med idag, resten kan vänta 😎.

@Sattva skrev:"Var det feber denna gången också?" Nej, kolik. Verkligen illa däran. Men igår mådde hon bra igen om än trött hon också 🥱. 🥰

@Andrahalvlek skrev:"Pust. Både över hästen och vinfrestelsen."
Tack och lov blev jag ju inte frestad, fick bara en riktig "äckel-flashback" - inte ens när liv stod på spel kunde jag hålla mig nykter, inte en enda dag nykter på måååånga år, nära panik varje gång mitt drickande "hotades" men jag fixade alltid så att jag fick i mig iaf lite....
Vin eller sprit frestar mig inte alls numera. Efter återfallet i januari känns det som jag druckit klart. Har inte velat skriva det tidigare pga risken att provocera/trigga någon i "förändra", men nu är jag ju här, jag har haft både vin och sprit hemma tillgängligt under nästan hela resan. Gubben min vill ju ha vin på lördagarna och han dricker aldrig ur allt han tar med sig, ibland har han handlat med sig 2-3 flaskor för att slippa gå på systemet så ofta (med ofta menar han mer än en gång i månaden...🙄). Det är hans flaskor och de lockar mig inte alls. (Och jo, han har frågat mig flera gånger om det verkligen är ok att de står där.)
På något sätt tror jag tom att det har stärkt mig att se de där flaskorna stå där på bänken, en daglig påminnelse om att vin är inte min grej längre. Jag kan få tankar ibland om att dricka, men tankar behöver ju inte verkställas, speciellt inte om jag låter tanken gå vidare till hur jag skulle må efter att ha druckit - Nej, just det, så vill jag inte må!

Nu är det dags att starta dagen. Börjar med städning - för att jag vill 😲😲
Sedan 🤔🤔 är det nog dags att åka och köpa en gräsklippare! Min gräsmatta har verkligen tagit sig fint 😁😎 och det kan ju vara kul att klippa den 🤨🙃
Nej, jag har inte slagit i huvudet!
Jag är okej som jag är!! 😍
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

Kram! 🧡🌼🦢🌼🧡

Köp en snygg gräsklippare, tycker jag. Eller ta dit hästen så får den beta :-). Skönt att hästen mår bättre. Dessa flashbacks är nyttiga tror jag. När man reflekterar över hur det var. Det är väldigt konstigt att tänka på vilka val man gjorde. Det var verkligen felkopplat.
Nu kopplar vi rätt igen och unnar oss vila. Njut av din fina gräsmatta. Det är tusan inte bara vägen som är mödan värd. Målet är en stunds njutning och det ska vi unna oss.

@Soffi skrev:"Min gräsmatta har verkligen tagit sig fint 😁😎 och det kan ju vara kul att klippa den 🤨🙃"

Det märks att du har kommit långt i din nykterhet!😍 Jag klippte gräset i går fast det nog kunde väntat någon dag till. En ren fröjd faktiskt att se hur mörkgrön och tät den har blivit av allt mitt gödsel.🤩

Kram

Åh! Om jag kunde lägga in en bild!😍
Ute, över sjön, ligger dimman tät efter natten. Dimman fadar ut uppåt och ovanför är himlen svagt blå med små molntussar som färgas rosa av de första solstrålarna - trollskt vackert! Wow moment!😍

@Sisyfos skrev:"Köp en snygg gräsklippare, tycker jag."
🤔Oj, jag som valde utifrån pris och prestanda, jämförde varvtal och motorstyrka - och så har jag missat det viktigaste! 😮😂 Valde tom en blå fastän jag ville ha en röd, för jag tyckte inte att jag kunde motivera ett köp av den röda som var mer än dubbelt så dyr 😅🤣

@Sisyfos skrev:"Det är tusan inte bara vägen som är mödan värd. Målet är en stunds njutning och det ska vi unna oss."
Så sant! Jag unnade mig verkligen att njuta av dagen igår - och fick massor gjort samtidigt! Lyckades vara där jag var, göra det jag gjorde - utan att hela tiden grämas över att "jag borde vara där och göra det istället nu om jag ska hinna allt..."
På kvällen kunde jag "bara vara", umgås med gubben, grilla och äta gott, koppla av - trivas med mig själv, mitt underbara hem och mitt liv 😍 (...och kasta täta blickar på den nyklippta gräsmattan förstås 🤣 - helt oootroligt hur fin den är efter bara tre veckor! Och, jag har fixat den själv med hjälp av gubben!)
Tänker att jag generellt unnar mig så mycket mer nu. Livet har fått klara färger, starka färger. Visst, dova mörka färger finns också på paletten, men när livet målar med växelvis mörkt och ljust, glatt, så blir det riktigt vackert!
Ja. Skillnaden är enorm när det börjar koppla rätt däruppe i hjärnan. När inte allt styrs av vanans makt eller en kemisk obalans orsakad av ett gift... När jag jobbar aktivt på att "bygga om" nervkopplingarna. Fascinerande att det faktiskt är möjligt!🤩

@Torn skrev:"Det märks att du har kommit långt i din nykterhet!"
TACK! Jo, det känns faktiskt så!
Det krävdes ett antal omstarter, antagligen för att jag behövde fler erfarenheter att vila på, men sedan har det gått fort!
Jag ska inte bli kaxig, men, jag har börjat nosa på livet och fått smak för det 🤩😍.

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

Önskar er alla en skön söndag!

Kram! 🧡🌼🦢🌼🧡

Åh låter helt magiskt! Här lite regnigare😎.
Så härligt det är att läsa hur bra du mår, tänk att det är möjligt att vända sitt liv så! Och allt du gjort är faktiskt inte stora radikala förändringar, ingen flytt, byte jobb etc. Det största är verkligen det mentala, det är därinne vi upplever lycka på riktigt. Därmed inte sagt att man inte ska ändra byta jobb etc om det är där skon klämmer. Det är väl det svåra att se de verkliga problemen, inte blunda för dem...och agera på dem.
Grattis till alla klara starka färger!! Så härligt!!!😍🙏🤩🌞🧘‍♀️🌼🌷

Anonym26613

@Soffi skrev:"Skillnaden är enorm när det börjar koppla rätt däruppe i hjärnan. När inte allt styrs av vanans makt eller en kemisk obalans orsakad av ett gift... "
Underbart 💚🙏 och samtidigt så går nykterheten "av vanans makt" och det är så befriande att man slipper anstränga sig.

🥳💚🥳💚🥳

God morgon!

Att vila när man/jag är trött...
Jag tror jag började med det i söndags....
Att på riktigt låta mig känna hur trött jag är och börja vila.
Har inte ens orkat skriva här.

@Sattva skrev:"Så härligt det är att läsa hur bra du mår, tänk att det är möjligt att vända sitt liv så!"
Ja, söndag morgon mådde jag så bra! Uppe och kvittrade klockan fyra som vanligt, var i stallet kl sex, njöt av en solig morgon och att samtidigt jobba med det jag gillar. 😍
Kom hem och vilade en kortis, tillbaka till stallet, kom hem på em och tänkte fixa lite till i trädgården men började känna mig trött och tänkte att - jo, jag har ju missat två hela nätters sömn i veckan innan plus att jag haft en enorm anspänning när guldklimpen var jättesjuk så jag ska kanske sätta mig och vila 🤔
Satte på en film!!! Sjönk ner i soffan!!!
Vilade tills jag skulle sova och sov som en stock på natten.
Måndag morgon var hemsk!
Sååå trött!🥱🥱🥱
Funderade på hur jag skulle kunna komma igång. Duscha, promenera, dricka mer kaffe, äta mer eller vad göra? Jag skulle ju jobba.
Gav upp när hjärnan fullkomligt skrek efter choklad redan kl sex på morgonen 😫 och jag inte fått något gjort ännu. Måste nog sova någon timma till 😴. Sov till halv nio!!😲
Men var fortfarande som en zombie när jag kopplade upp jobbet. Massor av kaffe. Lunchpromenad. Choklad. ALLT för att vakna till under dagen. Det gick inte. Var tvungen att ta en tupplur till på em, ca en timma, innan jag drog till stallet. Då vaknade jag lite iaf...
Igår lite mer vaken på morgonen så jag lyckades ta mig till jobbet och fick undan en del. Kändes skönt 😊. Tänkte fixa det sista datajobbet hemifrån och åkte hem - ....och sov nästan tre timmar....
Det blev mao sent i stallet igår...
Men jag har sovit djupt i nästan sex timmar i natt ändå. Det är bra!
Men ... jag är så trött!🥱
Någonstans har jag nog haft det på känn. Om jag låter tröttheten komma ikapp, om jag tillåter mig att känna hur trött jag verkligen är, då blir det jobbigt... 😥
Men det är okej.
Jag får väl klämma in så mycket vila jag kan resten av veckan. Gärna någon promenad också för att andas.

Jag har nog tidigare varit lite rädd för när den här "megatröttperioden" kommer. Jag har sett den som högrisk för att ta till flaskan igen när jag inte ser någon annan råd för att ta mig igenom dagarna och alla "måsten".
Men jag är inte rädd längre 😅.
Jag ska tillåta mig att vila!!
Blotta tanken på alkohol ger känslor av avsmak och äckel 🤢🤮 - det är inte lösningen.

Behöver åka in till jobbet idag och ska göra det. Klarar jag inte hela dagen så bör jag kanske tom sjuka mig 🤔? För nej, det vore nog inte "fusk"... Ett par dagar för att vila ikapp istället för ... månader av utmattning... Been there, done that...

Sedan .... jo, jag kan se mönstret ... när jag läser här ... lediga dagar kvitter och smileys, jobbdagar tunga steg i lera....
@Sattva skrev:"Det största är verkligen det mentala, det är därinne vi upplever lycka på riktigt. Därmed inte sagt att man inte ska ändra byta jobb etc om det är där skon klämmer. Det är väl det svåra att se de verkliga problemen, inte blunda för dem...och agera på dem."
Jag behöver nog fundera några varv på det där också. Lyckan finns inom mig och inte i ett nytt jobb, inte per automatik. Men.. samtidigt ... det jag lägger energi på bör ge något tillbaka, inte dränera, suga ur, tynga ner, kännas hopplöst...

@Miss Mary Poppins skrev:"Underbart 💚🙏 och samtidigt så går nykterheten "av vanans makt" och det är så befriande att man slipper anstränga sig."
Ja, det har blivit en vana att vilja ha något alkofritt att dricka, det är skönt 😊.
Men, allt det andra, alla andra förhållningssätt, de mentala bitarna. Nej, de är inte helt en vana för mig ännu... Jag provar mig fortfarande fram...
Men jag tror att det bara är bra! Att jag fortsätter att tänka och reflektera och korrigera. Medveten och inte på slentrian.
Jo, det är bra 🤩!

Okej. Nu är jag sen igen. Men det var rätt prio för mig idag, att skriva ner det här. Tänka, reflektera.

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

Kram! 🧡🌼🦢🌼🧡

@Soffi Vet du, jag jobbar ju bla med personer med utmattningssyndrom ( hel, delvis eller ej sjukskrivna). Många av dem som jobbar brottas just med detta; de har så hög press på sig själva o har jättesvårt att stanna hemma. Ibland testar vi att de en begränsad tid, tex en månad, att varje gång de tvekar på om de bör gå till jobbet, så ska de faktiskt sjukskriva sig ( om man kan rent ekonomiskt). Att marginalerna/resurserna är så små, och arbetsmoralen så hög, så finns där en känsla o tanke om att man eg inte bör jobba den dagen-så ska man nog inte det heller...
Tillåt dig att vara trött o vila!!!
Jag har heller inga planer på att dricka alkohol, men min hjärna är inte omprogrammerad än. Jag får fortfarande sug, men vet som du säger, att alkohol inte är lösningen. Tänker att jag använt enna drog så länge o ofta, så det kommer ta tid...Tar en dsg, en vecka, rn månad i taget. På fredag 21 veckor, på tisdag 5 mån.
Du är superbra Soffi!!! Kram!!😍💥💫

Det är märkligt med vila. Först vilar man lite, för att det är akut. Efter lite vila kommer den stora tröttheten rullande som en flodvåg. Och man vilar och vilar och vilar och vet knappt varför man är så trött. Jag tror att anspänningen gällande guldklimpen var den största orsaken i ditt fall den här senaste gången. Man förstår knappt just då att man är spänd som en fiolsträng, men efteråt är det som om någon klubbar en i bakhuvudet. Man kan gå från stående till hög på golvet på en sekund.

Jag tror att det är superviktigt att inte kämpa emot, utan verkligen lyssna på kroppen. Avboka, sjukskriva sig. Det är inte fusk, tröttsjuk kan man också vara. Och sen ska man känna tillit för att ork och lust kommer tillbaka. Lust att göra saker är en känsla vi borde ha mer av i våra liv. Och allt man gör ska ge mer än det tar, åtminstone om man slår ut det över en lite längre period.

Det är superhäftigt att hjärnan skriker efter choklad istället för vin. Då är man omprogrammerad på en väldigt viktig punkt. Och choklad kan den få ibland 😍

Kram 🐘

Äntligen helg!🙏😅😍💖

Usch vilken vecka det har varit! Så trött jag har varit 🥱😴!
Jag har vilat, jag har sovit, men jag har ändå klarat att att jobba undan det mest akuta - och börjat sätta igång hästen så smått 😅😍😂, jag minns knappt när jag satt på henne senast, typ i februari...
"Det viktigaste först!" Kanske inte läge egentligen nu när jag är så trött att jag stundtals knappt vet vad som är upp eller ner att börja rida. Men det ger ju energi 🥰! Hon ÄR energi, i kvadrat och i mångdubbel bemärkelse 😂🐴💖.

@Sattva skrev:"Vet du, jag jobbar ju bla med personer med utmattningssyndrom ( hel, delvis eller ej sjukskrivna). Många av dem som jobbar brottas just med detta; de har så hög press på sig själva o har jättesvårt att stanna hemma. Ibland testar vi att de en begränsad tid, tex en månad, att varje gång de tvekar på om de bör gå till jobbet, så ska de faktiskt sjukskriva sig ( om man kan rent ekonomiskt). Att marginalerna/resurserna är så små, och arbetsmoralen så hög, så finns där en känsla o tanke om att man eg inte bör jobba den dagen-så ska man nog inte det heller..."
Jag blir glad när jag läser att personer med utmattningssyndrom kan få ett sådant stöd! Så rätt att tillåta dem att vila! När jag var sjukskriven för utmattning var jag bara ett bekymmer för min läkare. Ett bekymmer för att han inte kunde säga åt mig att gå tillbaka till jobbet direkt - för jag kunde inte gå, bokstavligt menat. Oj vad ha suckade och stönade när han skrev sjukintygen.
Sjukgymnasterna däremot var fantastiska!💕

@Andrahalvlek skrev:"Jag tror att det är superviktigt att inte kämpa emot, utan verkligen lyssna på kroppen. Avboka, sjukskriva sig. Det är inte fusk, tröttsjuk kan man också vara. Och sen ska man känna tillit för att ork och lust kommer tillbaka. Lust att göra saker är en känsla vi borde ha mer av i våra liv. Och allt man gör ska ge mer än det tar, åtminstone om man slår ut det över en lite längre period."
Ja. Jag har faktiskt bättrat mig där! Okej, jag har inte sjukskrivit mig, men jag har tillåtit mig att "jobba med vänster" - och tagit pauser för tupplurar.
Nu i helgen ska jag bara göra det jag har lust med. 🤔Veckostädning hemma behöver väl inte göras varje vecka?🙃😎 Det är sol ute så jag satsar på att vara ute och tanka energi och bara gå in för att vila om jag behöver det 😊.

@Andrahalvlek skrev:"Det är superhäftigt att hjärnan skriker efter choklad istället för vin. Då är man omprogrammerad på en väldigt viktig punkt. Och choklad kan den få ibland 😍"
Så sant! Det tänkte jag inte riktigt på! Jag glömde att hjärnan glömde vin 😲😅🤣
Självklart får jag choklad 😋! Men kanske inte kl 6 på morgonen, inte om det egentligen är vila jag behöver...
Men i kväll - jag har redan laddat skafferiet med en stor ask praliner 😋😋😋😁

Men först en god och nyttig frukost! Gubben är här så jag får sällskap till frukosten också 😍 och det är sol ute!
Dagen startar på bästa sätt!

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

Kram! 🧡🌼🦢🌼🧡

Ja glöm aldrig det här:
@Soffi skrev:"Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra."
Det är egentligen det viktigaste, det och att lyssna på sig själv. Det där med utmattning är lite läskigt tycker jag. Jag hade en väldigt krass läkare som visste vad hon gjorde när hon skrev intyg. Men jag följde också reglerna om återgång i arbete till punkt och pricka.
@Soffi skrev:"Nu i helgen ska jag bara göra det jag har lust med. 🤔Veckostädning hemma behöver väl inte göras varje vecka?🙃😎 Det är sol ute så jag satsar på att vara ute och tanka energi och bara gå in för att vila om jag behöver det 😊."
Ja, det låter väl otroligt sunt. Lite skit i hörnen har aldrig dödat någon. Det ska gudarna veta, för här finns ingen veckostädning och det funkar bra ändå. Även om jag ibland skulle gilla att ha det mer välstädat. Solljus är däremot vad jag tycker att vi ska uppleva i helgen.
Haha, kom att tänka på att jag varje sommar brukar tänka att när det blir tillräckligt dåligt väder åker vi hem och städar förråden... vet ni hur fina somrar vi har haft i Sverige de senaste 20 åren? Det har aldrig varit någon idé att åka hem och städa i alla fall.