@Torn skrev:"I förrgår stod det förresten en flaska vin utanför vår dörr.🤮 "

Min första tanke var att som vanligt ska folk tacka för hjälpen, med en flaska Nervgift.
Det är sånt invant beteende i vårat samhälle, hur ska du göra med flaskan 🤔 är det inte lite lockande att öppna och hälla ut skiten. Jag vill inte känna den sura äckliga lukten av vin, men en liten befriande känsla att bara öppna och hälla ut. Av ren princip skulle jag inte ge den vidare.
Jag kommer själv aldrig köpa alkohol och ge bort till någon.
💕 sländan

@Sländan Jag håller med...har slutat för länge sedan att ge bort vin eller använda emojisar m bubbel, öl el vin. Gjorde det förr men vet bättre nu...och det var även innan jag började m antabusen👍🏻

🦋🦋🦋

@Torn Glad för din skull att du har det så bra på jobbet😃Men får nog instämma med @Charlie70 att det är nog få som har det så i sitt arbetsliv.

Jag jobbar på en mindre arbetsplats och det är alltid ett evigt räknande på hur många patienter vi har för annars riskerar vi att den läggs ner och få slås ihop m en större arbetsplats. Har aldrig känt att en arbetsplats är så styrd av politiker som nu. Det är inte kvantitet som styr utan kvalitet men för oss som jobbar där är det givetvis kvaliteten. Jag tänker att vi som är äldre och har lång arbetslivserfarenhet stressas kanske inte så mycket att man ska komma upp t en visst antal besök/besökstimmar per vecka för skulle jag nå upp till ett par extra besök så visar det sig inte i lönekuvertet ändå. Det som kan stressa är när man försöker hjälpa föräldrar med saker som man själv inte kan styra över och som man vet har stor betydelse för familjens leverne.
Jag mår bäst när jag har lite mer än lagom att göra..då är det toppen💪🏻

Kram🤗

Tack för era kommentarer!😍 I dag har jag fått frisk luft så det heter duga. Gick ut kl 11.00 och nu är första gången jag är inomhus på hela dagen.😅 Poolen är fylld, och en massa saker är fixade i trädgården. Mat har ätits på altanen, och jag fick till en go tupplur i en solsäng. Avslutade med att hämta min son och två kompisar till honom som har varit ute och fiskat hela kvällen. 8 gäddor hade de fått.😍 Dom var så glada och taggade så nu är nog även hans kompisar fiskefrälsta för resten av livet.😂

@Sländan, det var min första tanke att hälla ut vinet men frugan hade hunnit lägga beslag på flaskan. Doften av vin förresten, för någon vecka sedan så reagerade jag på en sur lukt här hemma, kunde inte riktigt placera den först. Men insåg att det var vin från frugans glas som stank. Jag bad henne vänligt men bestämt att ställa glaset längre bort. Nästan som när man ber någon att sluta prutta, för just det vinet luktade riktigt vidrigt.😫

@Charlie, @Varafrisk, Jo, jag förstår mycket väl att väldigt många jobb är stressiga som sjutton. Jag tror också att yrken där människor är inblandade mycket är extra utsatta. Typ inom alla vårdyrken och även lärare. Även chefer jobbar ju mycket med människor. Jag jobbar främst med maskiner. Jag började ju dricka pga tristess och inte pga stress.😅
Sedan innebar mitt beroende en ständig nervositet, oro och rastlöshet som abstinensen gav. Nu när jag är nykter är allt det puts väck.

Så jag är verkligen tacksam för att jag till slut blev fri från alkoholen.😍

Kram

@Torn underbar dag du har haft! Jag saknar trädgården något ofantligt. Huset fick säljas i och med skilsmässan. Stor saknad fortfarande även om det börjar bli några år sedan nu. Kunde inte låta bli att le när jag läser din beskrivning av lukten från frugans vin. EXAKT samma känner jag. Jag fattar inte att alkohol har varit så lockande tidigare. Lukten är otroligt stark. Lösningsmedel pratas det om här inne i bland och jag är helt med på den jämförelsen. Att kamouflera alkoholen med fina druvor förbättra inte saken. Inte ens det. Kan inte låta bli att fundera på hur våra smak- och luktsinnen förändrats i nykterheten. Någon som har någon reflektion eller som läst en vetenskaplig rapport just i detta ämne?

Kram!

@Charlie70 Före detta rökare vittnar om exakt samma sak, och jag tillhör ju dem. Lukten av en kollega eller partner som precis har varit ut och rökt är verkligen vidrig 🤮 Man brukar skämtsamt säga att ex-rökare är de allra största anti-rök-aktivisterna, och kanske är det likadant med ex-alkisar och alkohol?

Jag har inte än haft någon i min absoluta närhet som druckit just vin. Alkoholfri öl dricker jag ju själv så lukten av öl är okej. Doften av whisky har jag alltid ogillat, helst den rökiga varianten. Då är det lämna rummet som gäller.

Men visst blir våra luktsinnen och smaklökar enormt förbättrade i och med nykterheten, när vi inte bedövar dem med lösningsmedel längre.

När man är gravid förstärks lukt och smak enormt. Det är nog något hormonellt, som syftar till att man som gravid absolut inte ska få i sig något giftigt. En bra strategi som evolutionen har gett oss. Exakt vilka hormoner det är som gör det jobbet vet jag inte, men det kan ju vara så att dessa hormoner även påverkar oss när vi blir nyktra? När vi slutar fucka upp hjärnans kemi och hormonerna får göra sitt jobb själva som de ska, så sker kanske denna förändring?

Kram 🐘

Åh, vilken underbar helg @torn, smittar med glädje då jag har en efterhängsen förkylning som gör mig lite matt.
Men nu är jag snart framme på landet och där tänker jag stanna - och landa.
Jobb har verkligen olika innebörd och förespråkar ju inte stresspåslag som man blir sjuk av... men jag får väldigt påslag på både självkänsla och nöjdhet när jag utvecklas. Även påslag på lön är ju roligt men inte någon grundläggande drivkraft för mig. Menar bara att ibland kanske ett starkt engagemang låter som ett lätt lidande. Men trots att jag har mitt svåraste uppdrag- så har jag samtidigt det bästa jobbet som går att få i min bransch.
Men nu du, är det en kväll i rabatterna som väntar och då tänker jag inte en tanke på jobb. Jag tänker på er, på barnens små bekymmer, vår lägenhetsförsäljning och så njuter jag. Önskar dig en fin kväll i solen. Kram.
Ps. Min man var ute och drack några glas ihop med vänner härom kvällen. Jag tyckte han luktade eter i tre dygn...

@Se klart Det är bara att konstatera, det spelar ingen roll vilket jobb man har, om man är fattig eller rik, man kan bli alkis oavsett. Hoppas du har haft en skön dag, och att sniglarna har varit snälla.🥰

Har haft en härlig morsdag med firande av min mamma och min syster som fyllde år i dagarna. Så skönt med solen och värmen nu.😍 Badet skippade jag, det kommer fler tillfällen. @Charlie, du är bara runt 50 år gammal, en trädgård är det långt ifrån försent för att få tillgång till igen i framtiden.🤗

Kram

I dag har jag haft en riktig slappardag. Fixat med poolen och rabatterna, klippt gräsmattan och varit iväg och inhandlat några nödvändigheter. Allt i ett lugnt tempo. Två timmars läsande i solsängen har också hunnits med. ☀️ Jag ”borde” ju ha passat på och åka ut och fiska idag när jag är ledig, men har många kompdagar att ta ut, så det får bli senare. Jag såg att tempen i poolen har orkat upp till 20 grader nu. Så i kväll ska jag bada, jag lovar.😂

Jag gillar verkligen att njuta av det lilla här i världen numera. En sådan här dag räcker gott och väl för att jag ska känna mig helt nöjd med dagen.

Ha det bra!

@Torn Håller med 🙏🏻 Det behövs verkligen inte mycket för att jag verkligen ska njuta nu för tiden 😍 Det är nog den allra största vinsten med nykterheten, för det berikar mitt liv varje dag nästan.

Hon har så rätt Annie Grace när hon skriver ”Alkoholen tar ifrån oss förmågan att känna glädje i det vardagliga”.

Kram 🐘

Hej, jag hämtar lite pepp här hos dig pga behöver smittas med lite livsnjut. Hostar som ett gammalt skrälle sen en vecka, och lite limbo i diverse saker. Hittade snigel-gömmor igår när jag rensade kirskål men hade inte mage att ens flytta på dem, de hade ju lagt sig i skuggan från solen så det kändes högst oartigt att ens kasta dem i syrenerna.. hårdhandskarna hänger på tork och ska väl på nån dag, bara att bita ihop.
Vi hade pool många år, mysigt men också en del jobb även om jag inte gjorde så hemskt mycket. Nu badar barnen i vår sjö som ligger så nära att jag ser den från vår övervåning, och undrar om det inte ska bli en badsommar för mig i år. Iallafall kommer jag i badkläderna... alltid något!
Nu blev jag genast på bättre humör. Kram till dig!

Önskar dig en fin dag att njuta av det lilla!
Ditt liv låter verkligen härligt!

Själv sitter jag just nu och njuter av en fullkomligt fantastisk morgon - sol, klara färger, spegelblankt vatten och .... jag undrar om ... jo jag tror svanarna har fått småttingar! 😍
Den här timman får göra min dag!

Kram!💖

Sommar och sol, bad i pool, och inte en tanke på alko-hol! Då glömmer jag att kika in på forumet.😅

@Soffi, det låter verkligen jättehärligt!😍 Jag har tyvärr diverse bussgator, järnvägar och motorvägar i närheten av där jag bor. Men tänker konstigt nog inte på det ständiga ”bruset”. Fast när jag var nere i Onsala i helgen så märkte jag verkligen av hur lugnt och tyst det kan vara.

@Se klart, jag bjuder gärna på lite livsnjut. Såg att du har haft en del jobbiga saker de sista, låter inget vidare.❤️ Släpp allt som inte går att göra något åt, är mitt tips. Det har verkligen gjort stor nytta för mig sedan jag började med det, det är väl värt att jobba på.

Kram! 🤗

Haha, rimstuga i juni. Men jag är med här, nu har vi gjort allt vi behöver göra- nyktra. Har ännu inte någon utlandsresa i bakfickan men det var förr i tiden som jag trodde det skulle bli ”tråkigt” numera finns det liksom inte med som en fråga ens.
Däremot får jag kämpa på med min stök-terapi... kanske drack jag på sånt också förr. Eller så drack jag för att orka städa.
Just nu vilar jag iallafall och det gjorde jag ALDRIG förr.
Njut av dagen, kram!

@Se klart En sak är säker, även om jag kan ha det jobbigt och tråkigt nu med ibland, så är det aldrig ens i närheten av hur det var förr när jag trodde att alkoholen var ett botemedel. En ond cirkel som bara gjorde allting värre visade det sig. Jag blev totalt grundlurad från den dagen jag smakade alkohol för första gången.

Fy fan för det lömska rävgiftet!😫

Kram

I kväll ska vi gå på en restaurang och fira min dotter som fyller 13 år idag.😍 Hon har blivit så lång det sista året, tjoff, så var frugan helt plötsligt kortast i vår lilla familj. 😂 Jag har hört ett rykte om att Andrahalvlek ska vara i mina trakter i helgen och fira sin dotter. Vem vet, vi kanske stöter på varandra någonstans. Gbg är inte en särskilt stor stad.

Jag har fått en förfrågan om att vara fiskeguide på måndag. Ca 25 st ungdomar i en förening som ska meta abborre. Självklart ställer jag upp, det ska bli kul.
Jag måste jag sköta mitt ”brödjobb” också, vilket innebär jobb både lördag och söndag. Men det ska också hinnas med.

Ha en riktigt skön helg nu! 🤗

@Torn Wow! Fiskeguide låter som drömmen för dig 😍 Där har du ditt guldjobb! Starta företag i liten skala och sen kan du ev ta tjänstledigt från ditt brödjobb delvis. Låter perfekt för dig!

Jag ska mest hålla till i Örgryte, Johanneberg, Marstrand och Mölnlycke. Så några beröringspunkter finns det kanske. På ett av områdena tror jag att det kan bränna lite eller? Och vet du att om det hade skett - att vi oförhappandes sprang på varandra - då skulle du få en stor kram 🤗 Trots Corona.

Tjejer växer tidigt jämfört med killar. Det hänger ihop med könshormoner. När man har fått mens växer man typ bara 5 cm till, så tjejer växer mest på mellanstadiet. Och killar behöver testosteronet för att skjuta i höjden och bygga muskler, och de får ofta en rejäl skjuts av det i sjuan-åttan.

Om ni haft lugna gatan med sonen så kan det bli värre med dottern, tonårsdöttrar kan verkligen vara tufft att handskas med. Jag har dock haft tur där, min äldsta dotter föddes typ vuxen. Ingen tonårsproblem alls där. Och för yngsta dotter har vi ju helt andra grejer att handskas med, som inte enbart kan skyllas på tonårshormoner.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Ja det skulle väl vara Örgryte i så fall. Kram får det självklart bli!🤗Vi har ju tagit den första sprutan.😎Fast det är nog tyvärr liten chans vid närmare eftertanke, jag jobbar ju hela helgen, förutom i kväll.

Det är lugnt med min dotter ännu så länge, fast hon har börjat bli lite smått tyken/kaxig i bland. Fast inte mot mig konstigt nog, det är mest mot hennes mamma. 😅

Marstrand är ju aldrig fel!😍 Nu har ju havet börjat värmas upp en del också, så du får njuta av ett bad i det ”riktiga” havet.

Kram

@Torn Ja, det ska bli ljuvligt att bada i riktigt salt havsvatten. Det lättsaltade jag badar i annars är inte riktigt samma sak. Innan var jag en utpräglad havsbadare, men sedan flyttade jag till skogen och blev granne med en badsjö och då blev jag en sjöbadare också. Båda delar har sin tjusning. Friskt och fräscht ska det kännas oavsett. Just nu är sjöar rätt kass pga pollen.

Örgryte är en mysig stadsdel, det är där vårt B&B ligger. Då kan jag svänga av precis innan man kommer ut på leden mot Tingstadstunneln och sen kan jag köra bakvägen till Johanneberg utan att passera Korsvägen. Jag tog mitt körkort i den här staden, men mycket har förändrats på 28 år. De gräver ju dessutom överallt hela tiden 😫 Och gillar man inte att kryssa mellan filerna mer än nödvändigt så får man vara smart när man väljer boende 😉

Kram 🐘