Ser ju lite halvdåligt på mobilen men jag ville ha dit en drake som hyllning till din vinst över denna.
Din tråd tycker jag att alla ska läsa!
Full av visdom, insikter och väldigt bra skriven. Rolig dessutom!
Grattis till 2 år!

Sommar 🌞❤️
Efter en riktig usel maj dvs kallt som bara den, brukar annars älska denna månaden.
Men nu kom värmen i juni och nu är det bara att njuta.
Håller min nykterhet och lär mig fortfarande att man inte kan fly, varken ifrån stress eller känslor.
Det har varit det jobbigaste att behöva känna allt, vi har haft mkt sorg och elände under lång tid. Samtidigt som man skall fungera med jobb, familj och annat man har.
Har ju i många år stängt av med vin och flykt, vilket höll på att sluta i katastrof.
Vad är skillnaden idag, jo jag bromsar stänger av världen, måsten och låter mig själv vara några dagar.
Sen fungerar jag igen, att hitta sin vilja att vara nykter och sitt sätt att hantera livet tror jag är nyckeln till att våga vara nykter.
Lite svammel ifrån solstolen 😉
Styrka och kraft till er alla som kämpar med drakar och annat otyg 💪❤️ Ät glass i stora lass och njut av sommaren 🌞

Godmorgon Strulan ☀️🤗

Vad kul att få en uppdatering av dig och läget just nu! 💗 Du har alltid varit en hejare på att peppa många härinne på forumet👍
Så fint att läsa att det går bra för dig och att du numera styr din tillvaro utan alkohol 👏👏
Önskar dig en härlig sommar ☀️⛱️🏄‍♀️

Kram 🧡🌷🧡

Ja, kul att höra ifrån dig!
Bra att du har hittat strategier som gör att du inte behöver fly. Eller åtminstone inte längre flyr med alkohol. Jag tror det är där man måste landa. I acceptans över att livet kanske inte är helt perfekt. Med strategier som gör att man kan hantera stress och svackor.

@Strulan65 skrev:"jag bromsar stänger av världen, måsten och låter mig själv vara några dagar.
Sen fungerar jag igen"

Så gör jag också! Funkar förvånansvärt bra. Vila, vila, vila tills luften och drivkraften att göra återvänder, det är det sättet som funkar för mig. Jag tror att man blir bättre och bättre på det dessutom - allt man tränar på blir man bättre på. Alkoholen är en chimär, den laddade aldrig några batterier. Batterierna tog istället skada av alkoholen och laddade sämre och sämre med tiden.

Kram 🐘

Tittar in och ser att många kämpar på och vill hitta sin väg till kontroll. Jag har haft den värsta sommaren på jobbet dvs hela vården har rasat ihop. Psykiatrin möter idag helt nya grupper som blandas med de som var där innan vilket blir kaos. Så för en alkoholist som många år lyckades stänga ned stressen med vin, har det faktiskt varit tufft. För med mängder av övertid så tappar jag mina rutiner och med det så kommer Draken om idéer om snabba lösningar på problemet.
Denna sommaren har jag insett att jag alltid kommer att vara tvungen att ha respekt för min sjukdom och leva så jag kan kontrollera den.
Lite deppig blev jag när det gick upp för mig, men en nyttig insikt.
Är glad att min vilja att vara nykter är så stark så jag kan slåss med draken och klarat mig ifrån återfall. Jag tror faktiskt inte jag skulle ha kraft att resa mig igen om jag föll. Kanske är det som räddar mig, rädslan och viljan.
Så nu bromsar jag och går tillbaka till de rutiner som funkar för mig världen går inte under för jag saktar ned.
Så något klokare fortsätter jag framåt och kanske hittar jag sinnesro till slut.
Skickar kraft och mod till er som kämpar på ❤️💪🙏

@Strulan65 skrev:"Denna sommaren har jag insett att jag alltid kommer att vara tvungen att ha respekt för min sjukdom och leva så jag kan kontrollera den."
Ja, precis den situation som du beskrev ovan återföll jag på tidigare. Även nu, men då bromsade jag omedelbart. När stressen blir för stor, återhämtningen obefintlig, vilan inte infinner sig, få tror jag att vi vara uppmärksamma allihop. Men det är väl så också att man inte ska köra på utan att reflektera. Kraschar man inte med alkohol blir det kanske rakt in i väggen istället.

Du har rätt Sisyfos, vill länka ett avsnitt ifrån en podd som just berör detta
https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/hedman-heden-en-beroendepodd-481…
För jag tycker det pratas så lite om att vi aldrig mer blir stresståliga, tycker att My förklarar det så bra här. Tror att detta är förklaringen varför många tillnyktrade går in i väggen, vi nyktrar till men fortsätter att gasa på i 100 och alkoholen har innan hjälpt oss att stänga av nu är den dörren stängd och vi brakar in med buller och bång.
Jag måste börja schemalägga även vila, men det är svårt för tycker att så mkt är kul och blir irriterad på mig själv när surret i huvudet börjar och stressen ökar.
Men om jag summerar de här åren har det fysiskt och psykiskt hänt massa positiva saker, årlig hälsokoll säger att jag har fantastiska värden, psykiskt mår jag 1000 gånger bättre. Så nu gäller det bara att använda den verktygslåda jag fått under denna tiden så kan jag bygga vidare.
Så bygger vidare och till slut kommer det bli bra.
Önskar er som kämpar all kraft och ork, för allt kan bara bli bättre// Kram Strulan

@Strulan65 💜
Tack för poddtipset!
Väldigt intressant och även om jag hört My Skarsgård förut så var detta ett bra och ledigt samtal och lätt att ta till sig.
Stress är verkligen en trigger till återfall. Det gäller att vara vaksam på när signalen slår till 🙄
Jag ska i fortsättningen tänka på att verkligen djupandas på riktigt några gånger så fort jag känner mig stressad.
Godnatt om en stund😴
Kram 🧡

900 dagar sa appen idag, är så jäkla stolt över mig själv idag 💪
Får ju fira med er, för ingen annan förstår känslan 😀
Helst vill jag ju ställa mig på ett torg och bara skrika ut att det går att förändra, men då blir jag väl inlåst och får en tröja som gör att man kramar sig själv 😂😂
Så firar med stekta kantareller och nybakat bröd 😉
Ha en härlig helg och ett steg i taget, allt kan bara bli bättre ❤️🙏💪

Välkommen att fira med oss! Misströstade lite härom dagen när jag insåg hur många som ”försvunnit” så extra härligt att du tittar in och så starkt jobbat! Stort grattis 💪🏻🤗