Hej alla!

Jag är här liksom ni andra pga mitt förhållande till alkoholen.
Druckit kan man säga i tiotals år, men aldrig sett mig själv som alkoholist.
För mig är/har alkoholen varit ett sätt att ”koppla av”! Jag vet inte hur ett liv utan alkohol
skulle se ut! Det har varit och är dock min högsta önskan att sluta dricka.
Har tidigare jobbat mycket, ett jobb med mycket resande, utlandsresor, representation och därmed alkohol.

Är senare även utbildad terapeft med inriktning på beroende (ironiskt nog). Jag kan ställa mig till skaran som säger, ”du skall göra som jag säger, inte som jag gör”!
Arbetat flera år med personer som lider av missbruk i olika former!
Jag har verktygen men inte förmågan att själv sluta dricka! Detta är min mörkaste hemlighet, att jag själv dricker, alldeles för mycket!

Jag har varit utbränd vid flertalet tillfällen, sjukskriven i perioder, deprimerad utan att ändå själv inse roten till problemen.

Har fortsättningsvis ett fungerande liv tack o lov, fru, vuxet barn och allt fungerar trots mitt drickande.

Mitt drickande forsätter typ två kvällar i veckan, hemma i soffan.
Av ngn konstig anledning (lyckligtvis) har jag så gott som aldrig gjort bort mig, aldrig druckit så minnet försvunnit, men ändå druckigt mängder. Min fru anar inte att jag dras med detta dilemma, tror hon eg inte vet hur mycket jag i själva verket dricker.
Jag har druckit på detta vis i över 20 års tid, kanske varit nykter ett par veckor som längst!

Jag mår verkligt dåligt i min situation, men verkar inte kunna ta mig upp ur denna!
Otaliga är de fredagskvällar jag best mig för att inte dricka för att sen hitta mig i kön på
bolaget, and this go on and on and on...
Jag har har jag tråkigt om jag inte får dricka, det är en verklighetsflykt, en destruktiv sådan, men alkoholen har alltid funnits där, som en ”ventil”.
Skaffa en hobby, ja, men vilken, har inget eg intresse (förutom alkoholen, ironiskt).

Har miljoner gånger bestämt mig för att detta är sista gången, känns säkert igen!
Jag har sett vad alkoholen ställer till med, på väldigt nära håll iom mitt arbete, men det är som det ändå inte går hem, ”för jag är ju inte alkoholist”?!

Jo, jag är alkoholist!

Jag skriver här, för att få gemenskap, jag vill och skall göra förändring!
Finna det verkliga livet!

Li-Lo

Hej Haddock2019

Vad fint att du startat en ny tråd. Det låter som att ventilen förvandlats till en brunn och att du mitt i smärtan är nyfiken på vem du är och hur livet kan te sig utan alkohol. Vilken etikett du sätter på dig själv är förstås upp till dig. Insikten att alkohol nästan har blivit en hobby är tuff.

Du eftersöker gemenskap och här finns den!

Hoppas att din tråd får fart nu och att du fortsätter att berätta vilka steg du tar. I tanke och handling.

Varma hälsningar
Li-Lo
Alkoholhjälpen

Tack Li-Lo!
Det känns som jag är på ”rätt spår” nu! Viljan finns nu att göra en förändring!
Livslusten har delvis av olika orsaker lyst med sin frånvaro, men ser lite mer positivt på läget just nu 😊!
Skillnaden denna gång jmf med andra är att jag ”väljer” att välja bort alkoholen! Jag vill helt enkelt inte ha den i mitt liv längre, för den ger ingenting mer, den bara tar!
Sitter nu på terassen vid stugan o ser ut över havet! Det är det mest vilsamma som finns!
Skillnaden nu jämfört med det tidigare ”normala”, är att nu har jag inget vinglas eller ngn kall dryck innehållande A i som sällskap!

Må väl alla!
Haddock

@Haddock2019
Hej och välkommen!
Vi är alla här av samma anledning att vi inte kan hantera alkohol.
För mig har det hjälpt väldigt mycket att läsa på forumet, framförallt hos dem som varit nyktra länge.
Sen är det väldigt skönt att ta följe med någon som varit nykter ungefär lika länge som en själv tycker jag. Ofta är det så att man tampas med ungefär samma problem.
Hur tänker du? Ska du vara helt nykter eller vill du vara måttlig?
Många tippsar om bra böcker och andra saker man kan titta eller lyssna på. Själv har jag lyssnat på: Skål ta mig fan! Mycket bra bok.

Ta hand om dig vi är här och stöttar och hejar på

Välkommen hit! Här är du bland vänner, som kommit olika långt på den nyktra resan. Jag har en tråd här under ”Förändra sitt drickande” som heter ”Behöver all hjälp jag kan få”. Den skildrar tiden upp till 6 månader som nykter. Sen har jag en tråd under ”Det vidare livet” som heter ”Andra halvlek har inletts” och den skildrar den fortsatta nyktra resan. Idag visar min app Nomo att jag har varit nykter i 478 dagar, tjoho! Det enda jag ångrar är att jag inte slutade dricka tidigare.

Kram 🐘

Välkommen och grattis till att du är här och vill förändra. Det är livsviktiga beslut som tas på detta forum, ofta med hjälp och stöd av varandra. Forum-metoden (läsa och skriva mycket här) samt en dag i taget har fungerat för mig. Och lite svett, pannben, självbevarelsedrift. Andra behöver annan hjälp, programmet här på forumet, beroendeklinil eller antabus. Alla sätt att sluta dricka är bra!
Jag har min tråd i Det vidare livet, men jag ”bodde” här under många månader. Hoppas du stannar nu!

God morgon till er alla!
Tack för era svar och kommentarer 😀! Ase, jag har läst typ ”alla böcker”, lyssnat och lyssnar på podcasts, hört massor av tragiska livsöden, både genom mitt jobb och det jag läst och hört! Nu jobbar jag dock inte mera med missbruksproblematik och socialt utanförskap, det dränerade mig totalt på energi eftersom jag är en sk, highly sensitive person (HSP), med kanske för mycket empati och svårt att sätta gränser för arbete och mitt privata liv.
Känns fruktansvärt att bekänna att jag läst på detta forum sedan begynnelsen, redan i dess ”forna” form, vi talar säkert om minst 15 år🙈! Följt många av aktiva och mindre aktiva medlemmar, men inte eg skrivit själv!
Grattis ”andra halvlek” till 481 dagar, det är väl det idag 😀, suveränt!!
Se klart, det är här man skall läsa, skriva och ”bo”, det ger en massor av eftertanke, inspiration och gemenskap!
Kan rekommendera Craig Beck! Ser och lyssnar på honom i hans podcast samt på youtube!
Hans sätt att se på drickandet tycks passa för mig, jag är en on/off typ, går 100 in på de saker jag gör, på gott och ont!
Alkoholen är ju ett gift, vilket åtminstone jag inte tänkt dess mera på, eftersom det ”normaliserats” och förskönas på alla sätt och vis!

Må väl!
Haddock

Det handlar ju om att hjärntvätta sig själv med nyktra argument. Nöta, nöta, nöta tills det undermedvetna påverkas. Sen handlar det jättemycket om vanor också - att skapa nya nyktra vanor i vardagen och till fest. Hitta andra sätt att hitta avkoppling och verkligen uppleva att man kan ha lika kul utan alkohol. Man har det till och med roligare! Man behöver fylla sitt liv med andra roligheter.

Men allt det där vet du redan. Craig Beck tillhör också mina favoriter. Han och Annie Grace är mina husgudar. Sober Leon på youtube är bra också, även om hans dialekt är hemsk. De praktiserar alla det som jag brukar kalla ”faktametoden”. Fakta, fakta, fakta och sen repetera, repetera, repetera.

Du kan allt i teorin redan - just do it!

Kram 🐘

Detdär att minska på intaget av alkohol har aldrig varit min ”grej”! Det är allt eller inget som gäller!
Jag tycker inte om, har aldrig tyckt om vin, whisky, cognac, cider, etc, kanske då en iskall öl en varm dag, men mitt enda syfte har varit att känna berusningen!
Ett vinglas för att det är gott? Never!!
Jag har druckit mängder av ovannämnda sorter, bara i syftet att känna berusningen!
Aldrig har jag tänkt på skadeverkningar, förrutom då kanske vikten, annars ingen tanke på det.
Alkoholen har ju varit min ”vän” i vått och torrt!
Nämde i ett tidigare inlägg att a nästan varit som en ”hobby”, hur sjukt det nu än låter!
A är fortfarande min hobby, men nu koncentrerar jag mig på alla skadeverkningar den ger, allt den tagit ifrån mig, allt den förstör och förgör!

Andrahalvlek, exakt som du skriver, nöta nöta nöta 😀!

Tyvärr blev det dricka ikväl Vad kan man säga? Har inga ursäkter! Sommarkväll, sol, terassväder o ledighet blev mitt fall 🙁! Fy fn vad jag är led mig själv!
Tänker inte avsluta min tråd här, fast det känns som jag skulle ge fn i det!
Nope, någongång skall jag också lyckas bemästra denna skit!

Må väl, kämpa på, ge upp är inget alternativ!

Tack Andrahalvlek för pepp 😀! Detta var en helt ”waisted” dag! En dag till att lägga på högen av spoilerade dagar pga a! Gräsmattan fick sig trots allt en omgång, det är allt jag fått gjort idag!
Ingen självömkan, jag var den som lyfte glaset! Påverkad av en ”illusion” om hur skönt det vore att njuta och tillbringa lite tid med min forne vän…. Men stryk fick jag igen, ångesten kom som ett brev på posten idag!
Men hojjen står kvar, nu skall det trampas igen, bara denna bakisdag gått till historien!

Ha det gott allihopa, gör inte som jag gjorde…..

Ja, länge sedan jag gjode ett inlägg i min tråd, det har inte gått bra alls! Drickandet har fortsatt som tidigare! Jag är väldigt besviken på mig själv och min dåliga karaktär! Snarare har drickandet eskalerat med allt elände vi har och ser i världen! Detta har blivit som en ”ursäkt” att fortsätta drickandet, för det kommer ju ändå att ”skita” sig!
Jag vill och måste ta tag i detta, jag kan inte fortsätta! Mitt psyke körs i botten, min självaktning tillintegörs!
Tanken på alkohol snurrar i mitt huvud 24/7! Allt planeras med alkoholen i centrum, helt sjukt!
Måste försöka fokusera på att det finns en framtid, en framtid utan alkohol!
Jag hatar denna drog, som förr eller senare krossar mig totalt!

Hej Haddock! Det här är första gången jag är inne på den här sidan. Jag har läst dina inlägg och är nyfiken på hur det går för dig. Jag är en ung tjej och skulle inte klassa mig som alkoholist, men befarar att jag är nära att hamna där. Jag är likt dig en högpresterande HSP och vardagen lämnar mig med väldigt mycket intryck som jag har svårt att bearbeta. Skulle säga att jag mår ganska bra, men mitt förhållande till berusningsmedel är en röd flagga som tyder på att jag inte fullt hanterar verkligheten så bra som jag tror. Jag valde nog delvis att svara på din tråd för att du verkar vettig och utbildad, och minst sagt bekant med den psykologiska sidan av det hela. Jag har läst en del psykologi och även gått i terapi i många år så även om jag inte är expert så kan jag känna igen mig i det med att ha verktygen och ändå att kunna behärska sig. Jag dricker inte särskilt ofta, definitivt inte mer än någon annan i min ålder. Däremot tycker jag ingenting är i närheten av lika trevligt som att vara berusad. Spelar ingen roll om det är alkohol, sömntabletter eller andra lätta droger. Mitt mål är inte att sluta helt med alkohol, utan att vara proaktiv och se till att jag inte utvecklar ett beroende. Jag är bekymrad över hur destruktiv jag är, och förvånad över att jag ens lever efter en del av de fyllor jag haft. Jag dricker absolut inte för att det är gott, utan endast för att bli berusad. Det är ett ganska nytt problem och jag hade kunnat behöva lite råd, även om du inte själv har lyckats få bukt med det än. Har du några tips? Hur mår du nu?