@Varafrisk jag har haft en bra helg men det går verkligen upp och ner.
I fredags var jag väldigt uppåt men idag har det varit oroligt i kroppen. Försökte träna bort oron men det funkade bara medans jag tränade sen var det tillbaka igen.
Den här oron eller ångesten äter upp mig när det är som värst och jag har inga verktyg riktigt för att hantera det.

Men stolt över sex nyktra veckor 😊

@Ase så tufft! Jag är inte så bra på det där med att ge råd om verktyg. Har du testat meditation någon gång? Jag mediterar inte själv. Har testat ngn enstaka gång men tror att det är bra. Hur funkar det för dig att läsa?

Kram🥰

@Varafrisk jag tycker mycket om att läsa men såna här dagar är det svårt att hitta ron till det.
Mediterade gjorde jag en del när jag var sjukskriven för några år sedan, kanske ska försöka hitta tid till det igen.
Kram 💖

@Varafrisk
Tack för frågan!
Det går upp och ner men idag är en bra dag.
Har sovit väldigt dåligt den här veckan men inatt var det bättre.
Trots nykterhet sover jag dåligt och har ångest så det är kanske något som jag får söka för lite senare. Ändå skönt att veta att det inte beror på alkohol om jag söker vården.
Kram 💖

Nu har jag varit nykter i sju veckor😊💃.
Livet rullar på och jag vill inte dricka men mycket tankar på alkohol är det fortfarande.
Jag tycker att jag hittat ett lugn och jag känner mig fräschare och klarare i huvudet.
Det som är skönast är att veta att är jag trött så är jag trött, har jag ångest så har jag ångest och behöver inte fundera på om det beror på alkohol.

Jag är så glad att jag tog tag i det här innan semester och grillkvällar. Nu ser jag verkligen en nykter sommar framför mig.

Jag äter jätte mycket och unnar mig verkligen godsaker men ändå står vågen still. Det lite svullna är också borta så igår var jag och köpte lite nya kläder. Har typ inte köpt kläder på ett år för mått illa av att se mig i spegeln.
Jag är verkligen inte snygg nu heller men självföraktet är så mycket mindre så då blir jag nog lite snällare mot mig själv 😊.

Ikväll blir det grill och kvällsdopp.

Kram 💖

Grattis till 7 nyktra veckor! 🥳🥳🥳🥳 Men mest av allt grattis till alla fördelar du märker i och med nykterheten. Det funkar utmärkt att delta på grillkvällar med alkoholfritt i glaset 😎

Kram 🐘

@Ase grattis till sju nyktra veckor! Det tar sin tid innan tankar och sug försvinner helt, men det blir bättre för varje dag. Så är det! Då firar Varafrisk sju veckor i dag också då?

Kram!

@Andrahalvlek @Charlie70 tack för grattis💖.
Ja, Varafrisk firar också sju veckor idag😊.
Det blev grill men inget dopp för lilltjejen ville sova hos en kompis. Körde dit henne och sa att det är bara att ringa om du vill att jag hämtar dig. Underbart att vara körbar hela dygnet😊. Maken har ju redan hunnit med några öl för det måste man ju när det är fotbolls VM🙄.

Grattis- och så fint att läsa om dina framgångar. Och roligt med nya kläder som iaf enligt mig själv är ett sorts vårdande av sig själv till skillnad från drickandet som snarare är vanvård. Har också ätit mycket och inte alltid rätt detta år men sakta men säkert har vågen rört sig åt rätt håll. Man kan inte vinna alla strider samma vecka.
Ta hand om dig och känn dig mäkta stolt nu. Kram!

@Se klart tack!💖
Jag tänker att jag ska börja unna mig lite mer som uppmuntran till mig själv.
Lite ytligt kanske men jag vill att det ska synas att jag mår bra 😊.
Kram

@Ase Stort Grattis t dig t sju veckor🎉och till oss🎉Är helt övertygad att du är snygg💪🏻finns det någon i synnerhet kvinna som säger att man är snygg 🤔Tror knappt jag mött ngn.

Härligt att du känner av att du mår bättre sedan du har slutat dricka alkohol. Jag själv känner inte av det än så länge. Ska skriva lite mer om det i min tråd.

Kram🥰

Åh tack @Varafrisk!
Det svänger rejält i måendet ena dagen upp och nästa ner igen.
Men jag tycker att jag ser friskare ut, bättre hy, klarare ögon och inte så svullen.
Grattis till oss för sju veckor💃😁
Kram

@Ase Grattis till 7 veckor! :) Det där med mående går ju såklart inte att jämföra från person till person för att det finns så många fler faktorer än just alkoholen och sedan avsaknaden av den som påverkar oss såklart, men för min del så kulminerade min ångest vid 50 dagar nykter, som ju är 7 veckor och 1 dag. Efter det så blev det bättre och nu är det längesedan jag mådde dåligt. Visst går det fortfarande upp och ner, det kommer det ju alltid att göra. Men man måste ju vara snäll mot sig själv också.

Grattis Ase!
7 veckor är enormt bra! Låter väldigt sunt att du vill att det ska synas att du mår bea. Jag slutade att ta hand om mig när jag drack, nja inte helt såklart, men när man inte pysslar om sig själv lite extra och som du skriver inte gillar sig själv i spegeln, då spär man nog på den för onda cirkeln.
Vi är värda att bli ompysslade! Och gör ingen annan det får vi sköta det själva.

@TappadIgen tack!😊
Tack för att du delade med dig att ångesten blev bättre efter dag 50 för dig. Då hoppas jag det blir så för mig också från idag 😊.
Nu iväg på jobb.
Kram 💖

@Ase Jag hoppas också att vändningen är idag, för din skull. Som sagt är vi ju olika men ämnet kom upp någon gång i vintras när någon var just på dag 50 och jag räknade på det då och därför minns jag det. Det är ju egentligen inget magiskt med siffran 50, men jag tänkte att det kan ge lite hopp om att det vänder, även om din erfarenhet inte blir exakt som min.

@Ase mitt tips är att göra sånt som gör en glad. Eller unne säj som Tabita säger... jag har gjort det mycket, men det tog ett tag innan jag kom på att det liksom var ”tillåtet”. Inte för att jag är så pank utan för att jag vant mig av vid att köpa saker till mig själv. Visst, frisör och anständiga naglar och så, helt ok kläder. Men det här året har jag ägnat- shoppingwise- åt plagg jag inte tidigare tyckt mig ha råd med! Och blommor/plantor. Och lite krämer. Har säkert köpt upp mina alkohol-pengar men glädjs löjligt mycket över mina fina klänningar skor och tjocktröjor. En linnepyjamas. Saker som inte hör till något exklusivt leverne men jag känner mig rik.
Och främst firar jag faktiskt att jag är nykter. Heja dig! ☀️