Visste inte vart jag skulle sätta inlägget.

Är bara så allmänt mycket frustrerad på allt som rör alkohol. 🤯 Lider med anhöriga och lider med dem som kämpar med olika beroenden, såsom alkohol. Vet inte vart jag ska ta vägen. Hur alkohol glorifieras. Till exempel på Facebook, där jag är med.

Att samhället ser ut som den gör, att alkohol är liksom det normala. Och jag som sett det elände alkohol för med sig. Förstör för relationer och för jobb och mycket mer. Jag blir så less. Alkohol finns överallt.

Och att behöva i vissa sammanhang "försvara mig" varför jag inte dricker, att jag är som en kuf, en udda person som inte alltid gör det. Nej tack. Det är väl mera onormalt att slänga i sig gift. Eller?! Och nej, jag är inte gravid. Inte idag heller!

Då jag blev med på forumet hade jag tanken att det är väl "bara att sluta dricka och ta tag i sitt j _ _la" liv ! Ja, så tänkte jag som anhörig först. Det är inte så "bara" kom jag på sedan ... 😔 Efter att ha läst om människors liv. Det är inte så lätt. Det är inte så "bara" .

Efter att ha börjat få viljan att försöka förstå beroende, och därför gå in på "förändra sitt drickande" har jag fått ökad förståelse. Mera på djupet. Har mycket varit in på sidan och anhörigsidan. Bägge har hjälpt mig mycket. ❤️

Som anhörig i det så kallade vanliga livet har jag fått många råd hur jag ska göra gällande min anhörig. Ingen annan vet hur jag mår på djupet - egentligen. Hur skulle det vara att lyssna och "bara" ge mig en kram ...
Jag gör så gott jag kan i den situation jag är i. Vad som funkar just nu och känns rätt.

Kanske är det så för någon i beroende, att man gör så gott man kan i den situation man är i . Och har en vision vad som är rätt just då. Där kanske vi är lika. Nämligen, att det vi behöver i bägge "läger" är en kram eller fina ord i stället för hur vi enligt vissa människor borde agera för att få önskat resultat. Ingen annan kan ju sätta sig in i den situation man befinner sig i. Varje person är ju unik. En tanke bara ...

Trevlig helg. 🌺

Hej Tröttiz och tack för ditt fina inlägg!

Du skrev detta för någon månad sedan, kloka reflekterande tankar om alkoholens inverkan på flera sätt. Du delar med dig av hur du tänkt och känt, ställer dig i andras utkikstorn och ser utåt, även ditt eget, och reflekterar lite kring vad som hjälper dig och att du försöker förstå från flera perspektiv.

Du har bland annat varit och är hjälpt av att läsa både på anhörigsidan och forum för att förändra dina vanor, om jag förstår rätt, så klokt att verkligen göra så, ta in från flera håll, se en helhet och få perspektiv. Du beskriver svårigheter många nog känner igen sig i och möts av utifrån både att välja bort alkohol och att vara anhörig.

Du beskriver exempelvis att du får många råd som anhörig i livet samtidigt som, om jag förstår dig rätt, känns det ändå lite som de kan rinna av, att en kram eller att bara bli lyssnad på skulle vara mer hjälpsamt.

Så fint beskrivet verkligen, tror flera här inne kan känna igen sig i det. Tack för du delar med dig!

Vänliga hälsningar,

Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

En vecka till midsommarafton ...
Inga planer. Känns rätt skönt att "fira" den för mig själv. På det sättet kan jag välja vilka situationer jag är i.
Att allt inte blir ett fullständigt kaos samt att få slippa onyktra människor och tjafs. 🤗 För det skall drickas på så många ställen har jag hört. Jag orkar inte ... Fått nog av alkohol. 🌹

Kaffetanten88

Vi ska fira med min familj men där blir det nyktert för alla. Föräldrarna och syrran har slutat dricka när jag är med. De dricker i allmänhet mindre nu sen jag slutade. ☺️❤️

Detta kom fel forum tänkte jag först, men sen sist och slutligen spelar den biten ju ingen roll. (Jag är anhörig).
Vi kämpar ju mot samma sak men på olika sätt.

@Kaffetanten88
Härligt kaffetanten att få höra att de liksom är med på tåget. Det är ju också ett sätt att visa att de stöder dig. 💕🌞

Hej ...
Vi träffas inte just nu. Vet innerst inne att det är det absolut klokaste. Men så jobbigt. Har detta magmolande. Svårt att komma till ro ... De mest grundläggande sakerna har jag sjå med, att äta och sova ordentligt.
Och så är det sommar, och man ska vara glad. Jag känner mig ofta trött och håglös. Har familj och vänner som finns där som tur är.
Nåja, bättre dag i morgon hoppas jag. Gonatt. Sov gott. 💕