@Andrahalvlek Det kan mycket väl ha vänt vad gäller duktighet i skolan. Enligt vad jag hör från frugan( som är lärare på högstadiet) och mina barn, så är det dem med dåliga betyg som är minst populära bland andra. Alltså de som skiter i skolan och är stökiga, inte de som är svaga pga diagnoser, dyslexi osv. I min dotters klass är det ett gäng tjejer som har riktigt bra betyg och de är stora idoler bland övriga. Alla vill vara kompisar med dem.😂 Min dotter tillhör tydligen toppskiktet har jag förstått. Kollade hennes betyg nyss, och det var nästan bara A och B, bla i matte, svenska, tyska och engelska. Biologi och fysik hade hon också A i av någon anledning.😍 Jag är så stolt över henne!

@Charlie Det var inte bestämt med noll alkohol, så jag blev positivt överraskad! Förra året var vi i ”någons” trädgård och då dracks det friskt trots att barnen var med. Nu var vi på en strand, så jag misstänker att ” offentligheten” gjorde så de vuxna tänkte till lite extra nu. Förresten så tycker jag det är mycket trevligare att ha lite aktiviteter såsom bad och kubb att syssla med tillsammans med ungarna, än att bara sitta runt ett bord medans barnen får ” leka” själva.

Ha en härlig dag!

@Torn skrev:"I min dotters klass är det ett gäng tjejer som har riktigt bra betyg och de är stora idoler bland övriga."

Åh vad glad jag blir 🤗 För barnens skull, och för vårt lands skull. Vi behöver deras smarta hjärnor!

Kram 🐘

Bra betyg har varit poppis bland mina barn också..Sen kan inte alla ha toppbetyg..Då får man fokusera på det som barnen gillar och peppa kring det..Min son hade liknande betyg som din dotter nu Torn..Jag är väldigt stolt..Han trodde han valt för lätt linje på gymnasiet..😅El och It..Försökte säga till honom att han har tur som har lätt för sig..💫..Nu har han ett år kvar, så får vi se..Han funderar på Chalmers..Vilket han tidigare inte trodde han kom in på..Men har goda chanser nu..Han har ju en syster i GBG så då har jag i så fall 2 barn i Norge och 2 i GBG..Det hade varit smidigt..Jätteskönt för hela ert gäng Torn, att det var nyktert..Inte kul för ungdomarna med fulla föräldrar, som förebilder..🤪

@miss lyckad Det låter fint! Skönt när det fungerar bra för ens barn.🤗 Då mår man bra själv också.

I morgon ska vi ha värsta släktkalaset här. Nu har äntligen ”gamlingarna” fått två doser vaccin, och vi andra vuxna har åtminstone fått en dos. Fast det blir ju utomhus ändå tack vare fint väder. Frugan har dock städat huset som en galning hela dagen.😂 Så fort hennes föräldrar ska komma på besök här så måste hon städa som sjutton. Jag undrar varför egentligen, vad är hon rädd för? Eller vill hon ha beröm av dem? Men jag hjälper till så gott jag kan, det är ingen idé att ifrågasätta detta känns det som.😅

Kram

@Torn Jag brukar säga att det är tur att man har gäster ibland så det blir ordentligt städat 😉 Just utomhus på verandan kan det behövas en del städning efter allt pollen. Ser ut som det lagt sig byggdamm överallt. Inomhus räcker det gott om det är undanplockat och toaletterna är ordentligt städade tycker jag.

Som en del i min rehab efter utmattningarna har jag tränat på att ta hem gäster utan att städa, förutom toaletterna då som måste vara städade. Det funkar svinbra. Jag glor inte på hur städat folk har det när jag besöker andra. På samma sätt har jag tränat på att bara ses över hämtmat istället för att slava i köket. Funkar också svinbra. Allt man övar på blir man bättre på.

Ni måste tro att jag är värsta lortgrisen 😂 Med påskpyntet kvar långt in på sommaren.

Kram 🐘

Städa eller inte städa är en större fråga än Hamlets- iaf hos mig.
Vissa perioder går jag genom tillvaron och hjärnan hänger upp sig på exakt VARENDA detalj som inte är städad. Andra perioder bryr sig hjärnan/jag inte alls (förutom kök och bad som bör vara rent alltid)
Ja jag har ju hållit på en del med ”stökterapi” som du vet, du får väl föreslå det för frugan- eller inte. Tycker det låter chill och pragmatiskt att låta hennes behov styra här. Och kärleksfullt. Bra!
Jag ska äta (fryst) torskrygg idag, bättre blir det inte i dessa trakter. En gång köpte vi jättefin och dyr fisk från någon fiskbil och hade i frysen som ett lager för kommande år. Blev strömavbrott i byn. Inte bättre än att vi fick köpa ny frys och lägga om golvet i skafferiet. Så nu är det inga större inköp här.
Ha en fin söndagkväll, kram!

Städa eller inte städa är en större fråga än Hamlets- iaf hos mig.
Vissa perioder går jag genom tillvaron och hjärnan hänger upp sig på exakt VARENDA detalj som inte är städad. Andra perioder bryr sig hjärnan/jag inte alls (förutom kök och bad som bör vara rent alltid)
Ja jag har ju hållit på en del med ”stökterapi” som du vet, du får väl föreslå det för frugan- eller inte. Tycker det låter chill och pragmatiskt att låta hennes behov styra här. Och kärleksfullt. Bra!
Jag ska äta (fryst) torskrygg idag, bättre blir det inte i dessa trakter. En gång köpte vi jättefin och dyr fisk från någon fiskbil och hade i frysen som ett lager för kommande år. Blev strömavbrott i byn. Inte bättre än att vi fick köpa ny frys och lägga om golvet i skafferiet. Så nu är det inga större inköp här.
Ha en fin söndagkväll, kram!

Beträffande barn/ungdomar…elever…
Har jobbat som skolkurator under många år. Tänker att alla elever ska få kunna utvecklas utifrån sin egen förmåga och få bekräftelsen för det. Få det stöd man behöver och stimulans.
Jag hoppas också att alla barn och ungdomar ska kunna få vänner utifrån den de är och inte vad de presterar. Och till sist vill jag säga att min erfarenhet är att alla elever vill lyckas. Det finns alltid en anledning till att någon blir stökig och till sist skiter i skolan, och det måste ju vara ett misslyckande för vuxenvärlden.

Kram🦋

Sådär, nu ligger jag i mitt varma kvällsbad!😍 Har haft en bra dag med väldigt mycket prat och skratt. Dagen bara flög iväg.😅
@Andrahalvlek Ja, man får väl se det som ett bra tillfälle att få det ordentligt städat. Även om frugan svär som en borstbindare under städandets gång, så blir hon jättenöjd och glad när det är klart.🥰

I dag fick vår nya gasolgrill bekänna färg. Riktigt bra investering faktiskt! Nästan lite fusk att grilla med den. För lätt😂Men maten blir bra, och varken bränd eller rå.
@Se klart, torskrygg är inte att förakta, väldigt gott tycker jag. Trasig frys i sommarstuga har jag också varit med om. Det var dock en frysbox, så inget läckte ut, men den doften som kom när jag öppnade locket!😩 Det luktade inte hallon direkt.🥴

@Pilla, 🥰

@Varafrisk, du har helt rätt såklart, du om någon vet ju vad det handlar om när du t.o.m. har jobbat i branschen. 🤗

Jobb i veckan, ev tar jag ledigt på torsdag och fredag. Det beror på vädret. ☀️

Ha det bra!

I går hade jag en intressant diskussion med svärföräldrarna och frugan om alkohol. Vi pratade om det här fenomenet att ” koppla av” med alkohol på fredagskvällar. Det hänger nämligen kvar hos svärföräldrarna fastän de numera är pensionärer. Så det är ju knappast för att ” fira” att arbetsveckan är slut.

Jag nämnde några fördelar jag upplever, som att kunna köra bil närsomhelst, vara pigg och glad på lördagsmorgonen mm. Faktiskt så höll alla andra med om att det lät ju jättebra! Och svärföräldrarna och frugan beslöt sig för att testa att inte ta de där destruktiva glasen på fredagar. Ska bli intressant att se hur det går. Bra hoppas jag.

Ingen av dem har egentligen funderat på det här, det är bara en gammal vana som sitter väldigt djupt rotad. Så det behövs friska nyktra tankar i form av mina för att få dem att tänka efter lite. 😂

Bra där, att dela med dig av a-fria fördelarna. Vet inte om det är så stor skillnad hos oss, igår berättade jag för min man att jag faktiskt njuter mer av maten nu, än när jag drack alkohol. Smakerna är godare när de inte sköljs ner med något strävt eller sött. Men min man dricker allt mindre. Igår tog han ett glas vin (det första på helgen) och det har jag liksom intet emot. Jag kan till och med tycka att det känns lite festligt. Sen ställs vinflaskan undan, det är däremot viktigt för mig.
Det låter skönt med dina bad, kanske ska börja med det jag med, lite kyligt idag dessutom! Kram.

@Se klart Det med att man njuter mer av maten glömde jag att nämna för dem. Det är vi ju flera stycken här som har konstaterat.😍 ”problemet” är dock inte något glas vin till maten, utan det är just deras fredagsvana att tulla av en vinbox innan maten och framförallt efter maten framför tv:n. Frugan har dock dragit ner rejält det senaste året. Det var länge sedan jag såg en vinbox här hemma. Vinboxar är ett riktigt otyg tycker jag, jäkligt lätt att det blir en massa extra glas i tid och otid.

Att börja med kvällsbad låter bra Se klart!🤗

@Tofu, Svärföräldrarna har mycket att vinna. Han brukar somna ganska omgående i soffan, och då blir svärmor irriterad och börjar klaga på att han jämt somnar. Lik förbannat fortsätter hon att fylla på sitt eget vinglas, och sedan brukar hon också somna i soffan.😬

Ha det gött!

Anonym26613

Hej @Torn 💚🥳

Pjuh, skäms lite att säga men hade halkat efter 67 poster. 😁 men nu är jag på banan igen och har stenkoll på dig 🥳🤣💚

Jag verkligen gillar din tråd. En tråd som jag ofta vill läsa när jag har lite mer tid. Du skriver nämligen ofta om nykterhet och vardagen på ett sätt som ger stor igenkänning. Tex:
"Det är en helt ny känsla som jag aldrig tidigare haft i livet. Att slippa den där frustrationen, irritationen och stressen för att i stället känna ett stort positivt lugn."
Jag börjar också känna lugnet. Hoppas den blir ännu bättre när jag har varit nykter 17 månader (grattis 💚🥳).
Tänkte också på det där hur illa vin kan lukta. 🤮 och killar som luktar öl 🤮🤮🤮

Tack för en underbar tråd! Kram
🌸💚🌸💚🌸

@Miss Mary Poppins Tack!🤗 I bland undrar jag om det är något fel på mig, för jag tycker jag mår så bra hela tiden. Jag hittade liksom inget jobbigt och negativt att skriva om. Förtränger jag något kanske. 🤔 Men nä, jag kan inte komma på vad det skulle vara. Jag tror det är så att en riktig skitdag nu, är ingenting jämfört med hur jag mådde de sista åren innan jag blev nykter. Allt är så otroligt mycket bättre nu, så det vill till en större sak för att jag ska må dåligt. Typ att barnen dör eller att jag blir helkroppsförlamad.😅

Jag verkligen hatade att vara beroende av alkohol, det var inget liv, det var inte jag. Men det var så förbannat svårt att besluta mig för att lägga av eftersom jag trodde att det skulle bli ännu tråkigare då.

Jag har tagit ledigt från jobbet i morgon och på fredag, bara för att det ska bli så varmt och skönt väder.😍 Min inställning till livet numera är att göra sådant jag mår bra av och tycker är givande och kul. Och det går riktigt bra med det för tillfället, så jag passar på. Man vet aldrig vad som händer i framtiden.

Kram

@Torn skrev:"I bland undrar jag om det är något fel på mig, för jag tycker jag mår så bra hela tiden. Jag hittade liksom inget jobbigt och negativt att skriva om."

Du är forumets lyckopiller 😍 Det behövs som motvikt! Så fortsätt du att sprida dina positiva vibbar. Alltid smittar det någon!

Kram 🐘

Jag har haft fullt upp med att njuta av den härliga värmen, så har inte riktigt hunnit vara inne på forumet alls mycket de sista dagarna. Fick dock en liten tankeställare när jag läste Sisyfos inlägg. Hur ofantligt avlägset det känns för mig att dricka alkohol. Att jag skulle vilja dricka en substans som fått mig att må så himla dåligt så länge är totalt otänkbart. Den enorma respekten jag har för alkoholens farlighet för mig har gjort mig väldigt anti alkohol helt enkelt. Detta har ju även gjort att jag tycker alkohol luktar vedervärdigt illa och får avsmak av blotta synen. Frågan är om jag kommer ha samma förhållningssätt livet ut. Det vet jag ju inte förstås, men jag hoppas innerligt det.

Kram från en solbränd, lycklig och tacksam Torn! 🤗

@Torn skrev:"Jag verkligen hatade att vara beroende av alkohol, det var inget liv, det var inte jag. Men det var så förbannat svårt att besluta mig för att lägga av eftersom jag trodde att det skulle bli ännu tråkigare då."
Den skriver jag under på! Som jag hatade att behöva alkohol för det var ju definitivt inte jag ... 🥴
Men, en ganska stor del av min hjärna trodde ju inte bara att jag skulle få tråkigt utan alkohol, jag trodde ju att jag inte kunde leva utan alkohol, jag skulle inte kunna sova, magen skulle lägga av, osv... jag hade INGET alternativ för att få energi och orka med vardagen... Mina "första veckan" (det blev ju några stycken) var alltid ren dödsångest..

@Torn skrev:"Allt är så otroligt mycket bättre nu, så det vill till en större sak för att jag ska må dåligt."
-Så sant!💖
Och du är en tydligt lysande vägvisare dit!
Nu njuter vi av en solig dag till 😎.

Kram från en lite solbränd, mycket lycklig och tacksam Soffi! 🤗

@Torn skrev:"Den enorma respekten jag har för alkoholens farlighet för mig har gjort mig väldigt anti alkohol helt enkelt."

Så känner jag också. Det har faktiskt blivit en principsak för mig. Jag vill absolut inte vara en del av alkoholindustrin. Lika lite som jag vill vara en del av porrindustrin eller spelindustrin. För att det är ”industrier” som skadar människor, till och med dödar vissa. Det är som helhet destruktiva och cyniska verksamheter som har noll betydelse egentligen - man klarar sig precis lika bra utan, bättre. Gemensam faktor är att de väldigt lätt skapar beroende som kan leda till missbruk, och att väldigt många far väldigt illa.

Jag tror inte att jag börjar dricka igen för att jag dricker ett glas eller två, men alkoholdjävulen är en riktigt lömsk typ. Tar jag ett glas eller två och tänker ”det gick ju bra” så sänker jag garden omedvetet, och då är risken stor att det bara är en tidsfråga. Och lite alkohol väcker mersug efter mer, det är faktum. Det funkar precis som med socker.

Så nä, jag skippar det. Jag mår så bra utan alkohol och det känns inte som jag offrar någonting, tvärtom. Jag har vunnit massor ❤️

Kram 🐘