@Varafrisk Jag uppskattar att du inte går i försvar. Tack för ursäkten.
Precis som du säger är vi många som skriver, och just du o jag behöver faktiskt inte skriva till varandra.
Önskar dig innerligt lycka till på din nyktra resa. Jag kanske tittar in då o då o ser hur det går för dig, men väljer i övrigt att backa ur tråden.
Shanti

@Varafrisk visst är det alltid skönt att komma hem efter att man varit borta ett tag? Jag tycker mycket om att åka bort men det är mysigt att komma hem igen.
Blev det något bad i havet?

Dagarna tickar på 😊.
Kram 💖

@Sattva Jag kunde fortsatt att skriva exakt vad jag blir ledsen för, vad jag går igång på men då hade vi hållit på i all evighet till ingen nytta alls. Nej, vi ska nog inte skriva t varandra.

Önskar dig fortsatt lycka till i ditt nyktra liv🦋

@Ase Jo jag brukar också tycka att det är skönt att komma hem. Men redan nu känner jag stressen komma krypande…har så mycket att göra på jobbet. Behöver en längre ledighet. Skönt att komma hem t vår dotter som inte är helt i form och behöver vårt stöd.

Nej det blev inget bad i havet. Det var alldeles för kallt för att vara i mitt tycke. Men min man badade några gånger men det var i och ganska snabbt upp.

Hoppas att du får en bättre dag imorgon💗

Jag har funderat över att inte vara inne lika frekvent på forumet. Känner att det tar för mycket tid. Behöver fokusera på annat utöver forumet. Det brukar oftast inte hålla men…ja..vi får se.

Kram🥰🤗

@Varafrisk hoppas du har en okej dag på jobbet 😊.
Jag önskar att du blir kvar på forumet men det ska ju kännas bra såklart.
Det har varit roligt att följas åt på den nyktra resan tycker jag och jag hoppas du hälsar på mig iallafall😊.
Kram 💖

@Ase Dagen körde igång med stormfart under eftermiddagen hade jag handledning. Var tvungen att gå lite tidigare för jag skulle t optikern. Det är inget kul med torra och tåriga ögon men inte så mycket att göra åt mer än ta ögonsalva, torka med servetter och använda droppar.

Tycker ju om att skriva här på forumet men vill ha det lite mer på lagom nivå. Att inte bli för beroende. Att kunna skriva när det är både med- och motgång. Att följa hur det går för mina vänner💗

Idag har jag haft så starkt sug men ingen tanke på att dricka något. Men jag kommer få bekänna färg denna sommar det kan jag lova. Minns inte vem det var som drog liknelsen m Vinäger. Men ibland kommer jag behöva sitta tungt på mina händer tills systemet har stängt!

Hur har din dag varit @ase?

Är dödligt trött så snart blir det sängen😴

Sov gott till er alla💗🦋

Jag har ju då och då ett starkt sug, och det blir väldigt starkt vid saker som triggar mig. Ofta finns det där suget nästan hela tiden som något tyst skvalpande i bakhuvudet. Fortfarande är min hjärna väldigt kidnappad. Tror att kidnappningen har övertaget just nu pga att jag orkar inte riktigt bemästra den samt några andra yttre faktorer som jag tänker kommer att på sikt avta.

Jag har faktiskt ganska svårt att ta in att nu på söndag är det åtta veckor utan alkohol. Och det gick ju väldigt snabbt! Och jag har ju klarat det! Och då säger ena hjärnhalvan …när antabuset är ur kroppen då du Varafrisk …då kan du allt ta dig ett glas…eller flera…

Men så kommer andra hjärnhalvan till tals….även om du är dödligt trött när du vaknar så beror det inte på alkoholen….jag kan komma på mig när jag kör bil att jag är så trött och tänka…tänk om det finns alkohol kvar i blodet …men så kommer nästa tanke…men nej., det finns ingen alkohol i min kropp för jag är nykter….jag vaknar inte flera timmar för tidigt av ångest. Tänker även att mina organ håller på att reparera sig…även om magen inte är bra….så gör den inte lika ofta ont (snart får jag nog åberopa vårdgarantin när det gäller att bli kallad t gastroskopin)….och det allra viktigaste….vad skulle jag säga t min dotter till min son, till min svärdotter…t min man…om jag drack ett glas eller många….”jag blev sugen och ville testa om det gick?”….min man har även beskrivit den lättnad han känner när jag inte kommer hem m en kasse fr systemet dessutom har hans egna drickande verkligen avtagit. Jag kan även känna att det är skönt för mina barn att jag inte dricker det märks tydligt på min dotter.

Tänker att mina tankar kommer bli klarare när det blir semester….när yttre faktorer har lugnat sig.

Ok en dag till innan ledigt…och i helgen ska det ju bli stekhett😅

Ha en fin fredag☀️🦋

@Varafrisk ja, åtta veckor på söndag för oss 💪.
Det där förhandladet håller min hjärna på med också och det är så tröttsamt.
Men som du skriver så finns det redan så många fördelar med att vara nykter så jag tror på att vi klarar den här kampen mot våra kidnappade hjärnor.
Kram 💖

@Tofu Kanske att jag är ngt piggare. Å jag tänker att det kan höra ihop med att jag både slutat med antabus och att tiden som nykter blir längre. Men rätt som det är kan tröttheten komma sådär otroligt stark och jag känner….jag behöver lägga mig nu på direkten vilket inte alltid fungerar.

Tänker på det där m ångest, det blir liksom en ond cirkel.

@Ase Det där skvalpandet som ligger i bakhuvudet å väser på ngt vis är jobbigt.
Jag brukar tänka när jag får ett starkt sug ( å jag vet att jag kommer inte dricka eftersom det fortfarande kan finnas antabus inom mig) att vad blir bättre m alkohol, Varafrisk🤔 För tanken kan ju försöka manövrera en att tro att ngt fantastiskt kommer att ske…liksom ngt varaktigt och det kommer ju aldrig hända. För jag vill ju inte dricka ett glas utan flera och då blir det ju liksom bara sörjigt efteråt.

Kan inte säga att jag har haft ett kraftigt sug ikväll….bara skvalpet har funnits. Men jobbade länge och var sliten…många nya föräldrar på kort tid….mycket intryck. Känt mig ensam ikväll…lite ledsen…små tårar runnit på kinden…men nu blir det sängen och att sova😴

Jag tänker att dina magbesvär, din enorma trötthet och fixeringen vid alkohol hänger ihop på flera sätt. Och förlvrigt din sömnkvalitet, så jag tror att det finns en hel del kemiska orsaker som gör att du är sugen och att du får effekter som du till viss del behöver för att vara i balans.. alkohol hjälper bara kortsiktigt och du är ute efter en hållbar lösning.
Som jag har skrivit så har jag också problem med magen ibland. Jag tror att det ger vitamin/mineralbrister som har stor betydelse för hjärnans kapacitet. Därför tar jag specifika tillskott. Vårdens lägre referensvärden är till viss del för lågt satta för mig så jag behöver ligga i högre spannet. Vad jag menar när jag skriver det här är att det är viktigt att det finns en balans för att man ska ha fokus och kunna utnyttja sin tankeförmåga. Och för att inte så lätt bli besatt av alkohol.
Den förlamande trötthet som du beskriver tänker jag är magrelaterad/kostrelaterad. Jag får den ibland fortfarande. Det är bättre nu. Du är inte överkänslig/intolerant mot nåt? Jag kan inte riktigt se orsaker till mina problem men magen blev bättre när jag slutade med ett hormonpiller jag åt. Men nån gång då och då kommer den där tröttheten du beskriver som faktiskt är onormal tror jag. Den där du skulle behöva lägga dig direkt. Det är inte vanlig trötthet utan nåt helt annat.
Jag tänker att du behöver vara alkoholfri för att få ordning på tröttheten, magen och balansen i hjärnan. Alkohol i den där kombinationen är förödande. Jag tror (vet av erfarenhet) att det är utmattande och att tröttheten påverkar möjligheten till kontroll. Du blir besatt och agerar. Autopiloten. Nu har du slutat med antabus. Du har också varit alkoholfri i två månader. Två månader till klarar du lätt utan. Ge det ett seriöst försök för jag är helt säker på att du kommer att uppleva väldigt positiva effekter. Satsa på bra mat och sunda drycker. På vila. Jag vet inte hur du är men jag har svårt att komma ner i varv just nu. Prova medicinsk yoga, andas, tvinga dig själv till ro.
När jag drack alkohol för att medicinera blev jag besatt, fixerad, mådde inte bra, drack ändå… alltså det blir en så ond cirkel och jag tror att alkoholen blockerar upptag av en del annat. Den personlighetsförändring alkoholen ger långsiktigt är läskig. Jag tycker också att det var läskigt att vara ”kontrollerad” av nåt som inte är bra, nåt som jag verkligen inte mådde bra av. Ett av de starkaste inläggen jag läst härinne var en gastroskopiopererad kvinna som ville sluta men som en gång beskrev när hon ändå drack i realtid, hon drack och grät och kunde inte sluta. Där vill vi inte hamna, så kör på vitt ett tag till och lägg fokus på vad du mår bra av. Sakta men säkert blir det bättre.
Och den ledsenhet du känner ikväll tror jag däremot är högst normal när du är sådär trött. Många nya intryck etc. Vi måste fylla må bra högen, men med annat än alkohol. Men det är svårt att hitta vägar när man är trött. Vila funkar dock bra. Koppla av helt om du förmår, tror att det blir bättre då.

Godmorgon Varafrisk ☀️💚

Ett gammalt slitet uttryck men alltid lika bra och sant:
"Man ångrar aldrig en nykter kväll"

Jag förstår precis hur ditt sug går i vågor, jobbigt såklart men det är ändå bara tankar så länge du inte lyfter det första glaset...du har så mycket att vinna på det Varafrisk!
Häng i och håll ut! Jag hejar på dig!
💪🤗💪
Kram💗
Önskar dig en skön och vilsam helg ☀️

@Varafrisk Känner så igen mig i tröttheten. Den blir sakta bättre. Nu har du två månader, tiden rinner i väg i en rasande hastighet och den jobbar för dig! Snart blir det märkbart bättre med både sug och trötthet.

I dag sitter jag i skuggan. Lyssnar på radio och tar det lugnt. Hoppas du kan ta det lugnt också.

Kram!

@Sisyfos @FinaLisa @Charlie70 Tack för era inlägg🙏🏻🥰

Varning för långt inlägg kanske längre än vanligt🙈

Har också satt mig i skuggan.Så himla hett ute! Plockade bort lite ogräs och vissna blommor från rabatter och urnor och svetten rinner😅

Var och kollade när vår dotter spelade fotboll vid lunch. Som tur var klarade de sig för det åskväder och regn som följde. Hon kom hem t oss och åt m oss och nu tar hon ett bad. Har ingen matlust men äter bättre när hon har sällskap. Sover dåligt. Det gör mig så ont att hon inte ska få må bra nu när hon ändå medicinerar. Jag ber t högre makter att hon inte ska bli manisk igen/få en psykos. Hon har ringt för att få hjälp men har fått tid först 6/7. Jag har frågat henne om hon vill att jag ska försöka, det är så lätt att be en ung människa vänta. Hon vill inte det i nuläget.

Nej, jag är inte överkänslig eller intolerant mot något. Tänker att min trötthet beror på många olika faktorer. Så det är svårt att bara hitta en enda orsak. Givetvis handlar det om alkoholen men det handlar även om de orsaker som har gjort att jag har druckit alkohol.

Jag har alltid varit en extremt grubblande och analyserande person. Tänker att det är väldigt kopplat t låg självkänsla. Analyserandet är en betydelsefull förmåga i mitt arbete som kurator men till vardags kan det bli för mycket🙈Att alltid grubbla är också tröttande….

Det här med det sociala nätverket har jag skrivit om förr dvs att det är ganska minimalt men det gör sig påmint ganska ofta och har gjort ännu mer under pandemin. Har haft en ganska stor släkt och vänskapskrets men den har förändrats genom åren. Många gånger har jag varit den där som tagit kontakten/hållit kontakten. Jag är oerhört tacksam för min familj och mina kollegor men ibland behöver man mötas med ngn annan/spegla sig i ngn annan. Har inga problem att gå och träna ensam, gå på konsert ensam, börja tex i en kör ensam. Har inte heller problem att vara ensam hemma antingen själv el med min man. Men när det blir väldigt tyst här hemma utan att ngn tar kontakt då blir det ensamt. Det är även då jag druckit alkohol för då har inte ensamheten känts lika ensam. Tänker att det är en del i det att jag skriver så ofta här på forumet. Och den känslan gör mig ibland väldigt ledsen😔 Man vill ju även att en vänskap vara jämställd, man kan behöva varandra olika mycket i olika perioder men att grunden på ngt vis är gemensam.

Innan jag gick in mer och mer i mitt beroende så hade jag inga direkta problem med magen. Den fungerade bra. Men pga av alkoholen och att fortsätta att dricka fastän jag hade ont gjorde inte saken bättre och till det kanske fet mat och snacks. Alkohol kunde ju vara väldigt laxerande. Mina problem med magen liknar IBS. Få se vad gastroskopin visar. Det är även tröttande med att inte få ordning på CPAPen. Sov ju väldigt bra de första veckorna när jag hade slutat m alkohol och tog antabus.

När jag ändå håller på och skriver och eftersom jag är den där analyserande/grubblande personen så har jag funderat över varför jag blir så ledsen/irriterad av vissa inlägg. Även om jag tycker att man kanske inte behöver formulera sig så vet jag ju ändock att man vill alla väl här på forumet. Jag tänker att det är en del av forumets mening. Och jag skulle bara kunna skaka av mig det och släppa det men jag tror att det är det lilla barnet inom mig som gör sig påmin. Det där lilla barnet som jag har jobbat med i hela livet för att få växa upp till en vuxen mogen kvinna men utan att jag vet ordet av så kan jag hamna där.

Vad jag behöver men som egentligen inte är svårt men svårt för mig att få till när jag är trött och låg är:
Bra rutiner m sömn, motion och bra kost. Vila, landa och slappna av. Då tror jag att mycket annat skulle komma av själv..,

Kram🦋🦋

Har skjutsat hem vår dotter. Det känns skönt att kunna göra det👍🏻 Vi har en boxningssäck i vårt garage. Som vår son köpte av en kompis el om det var vi föräldrar som gjorde det men det är vår dotter som använder den. Hon är riktigt duktigt. Tränar thaiboxning under veckorna, För länge sedan visade hon mig hur jag kunde göra för att komma igång m träning. Alltså det var flera år sedan, jag kanske boxades någon enstaka gång. Nu har hon frågat mig flera gånger om hon ska visa lite övningar, och jag har väl inte direkt varit på. Men idag frågade hon mig igen. För jag sa att om det är något som ska göra att jag kommer upp på banan igen, som inte gör att jag känner mig ensam och ledsen samt äter bättre så är det så är det träning. När hon frågade mig svarade jag ja. Så nu kan jag göra några övningar m händer och ben. Min plan är att börja med fem minuters boxning (det är tufft för en ovan) och 25 m stavgång. Varannan dag. Vill börja i liten utsträckning, vill få till kontinuitet🥊🏃🏼‍♀️Så tacksam för min dotter❤️

56dagar nykter🙏🏻🦋💗

@Varafrisk att vara en grubblande person är väldigt tröttande. Att vara en gubblande person gör också att man trivs och behöver mycket tid för sig själv. Behöver man mycket egentid så är det lätt att andra relationer får stå tillbaka och umgänget krymper.
Bara lite tankar från mig😊.

Tror att slå på en säck är perfekt för att skingra tankar och ett roligt sätt att komma i form👍.

Jag hoppas verkligen att din dotter får den hjälp hon behöver💖. Tycker hon får vänta onödigt länge på att få en tid.
Kram

@Varafrisk Vill bara säga grattis till din nyktra tid. 8 veckor! Riktigt riktigt bra gjort👍 Fint att det fungerar även utan Antabus. Fortsätt i samma stil så blir det hur bra som helst!

Heja dig!

Godmorgon Varafrisk 💗☀️

Vad skönt att du fått en lust till träning!👍 All träning som blir av är bra brukar man ju säga...😊
Så det är positivt för din kropp och knopp om du börjar lite försiktigt och bygger på efterhand.

Vad gäller åsikter och kommentarer som dyker upp ibland i ens tråd är ju inte ditt ansvar. Du behöver inte reagera och svara på dessa även om jag förstår att barnet inom dig blir ledset.
Du får tänka att även om de flesta härinne är välmenande så finns de de som samtidigt inte alltid klickar så bra med en själv. Man befinner sig helt enkelt inte på samma våglängd och då kan det bli både missförstånd och feltolkningar.
Så då är det bättre att lägga kraften och energin på de personer som man har bra samtal med.

Ha nu en skön och vilsam söndag ☀️
Kram 🧡🌷🧡

@Ase Att vara grubblande är tröttande ibland önskade att jag var det lite mindre. Det tar även fokus fr annat.

När det gäller min dotter så tänker jag att om jag märker att hon mår sämre tänker jag ringa Vuxenpsyk. Hon har gett mig samtycke tidigare och jag tänker att hon litar på mig. Det sämre måendet kommer ofta under sommaren😔

@Onkel F Tack🤗 Hur går det för dig? Har du slutat m antabusen? Heja dig oxå!!

@FinaLisa Du har rätt givetvis är det så men likväl reagerar man. Det går liksom så snabbt när den ömma punkten blir träffad. Minns en gång när du fick ett inlägg som var långt ifrån smidigt och du svarade för dig. Kanske ska man göra så när det går för djupt. Jag tänker att det kan vara en bidragande faktor till att många slutar skriva samt att man inte klarar av att vara nykter. För på ngt vis känns det ändå som man behöver vara nykter för att skriva fast jag skrev ändå. Men som sagt var…väljer man att skriva här så får man vara beredd på att det kan bli feltolkningar.

Ärligt talat….har inte så mycket lust till träning men jag vet att jag mår bättre om jag kommer igång. Känner mig otroligt energilös. Det är ändå trösterikt för mig att läsa hos andra att man har varit otroligt trött i början av nykterheten. Samt att suget avtar.

Igår var jag verkligen inte på topp. Då började tankar komma att en kväll ja då skulle jag välja att dricka alkohol…skulle bara testa en kväll ..bli lite rusig….men så tänkte jag att….NEJ det kommer inte bara bli en kväll det kommer bli flera…och Varafrisk glöm inte hur det känns efteråt….vakna klockan tre på morgonen…ligga sömnlös…ångest…grubbla ännu mer… kanske somna en stund precis innan du ska gå upp…inte minnas allt….magen gör revolt..mm mm och…nej det är inte värt det. Du vet själv att det kommer komma bättre tider …dina vänner här säger till dig att det kommer bättre tider.

Nej….jag kommer inte ta ett återfall men jag behöver ventilera mina tankar..det blir trösterikt för mig.

Nu ut i garaget. Åtta veckor nykter…inte yippee…men ändock åtta veckor!!

Ha en fin söndag☀️🦋

@Varafrisk jag tycker att du skriver så bra och sätter ord på det som jag tror många känner.
Livet är verkligen inte alltid en dans och då är det bra att kunna ventilera.

Hade önskat att jag kunde kramat om dig när du tog så illa vid dig av det som skrevs 💖. Försök lägga det bakom dig.
Grattis till åtta veckor 💃
Kram

@Tofu Tack för att du tycker att jag är klok🤗 Bara så att jag förstår rätt…..Menar du om en vän hade få kommentarer som hen blev ledsen för och därefter vände sig till mig?

@Ase Grattis t dig oxå💪🏻Ja, nu är det nog dax att gå vidare..och tack för kramen💗