Kaffetanten88

Nu tror jag att jag flyttat min tråd till det vidare livet. För idag firar jag 6 månader nykter!!! Heja mig!!! 🥳🥳🥳🥳❤️❤️❤️🥰🥰🥰

Grattis kaffetanten!

Har inte läst hela din tråd men läste en hel del om dina problem med sömnen. Jag har också brottats med sömnproblem till och från och det är hemskt när sömnen inte funkar.
För mig funkade teralen som jag tror inte heller är beroendeframkallande?
Jag fick även sluta helt med kaffe, börja träna, samt såklart sluta helt med alkohol. Har fortfarande problem kvar med sömnen men är mycket bättre nu.

Jag kanske bara kan läsa bakåt i din tråd men vad har du provat för att få bättre ordning på sömnen?

Kaffetanten88

Dels är jag ju bipolär så sömnproblem är ju lite givet. Fasen koffein är min drog. Kanske får skära ner rejält iaf. Bara ta ett par koppar om dagen. 😣 Dricker alldeles för mycket koffein. Motionerar mycket men ska börja träna hårdare men har inte kommit igång.

Jag har testat theralen. Jag blir helt förstörd av det. Och täppt i näsan så jag snarkar och blir beroende av nässprej. Sen har jag testat. Lergigan, atarax, quetiapin, oxascand, Latuda, nozinan. Ja listan kan göras lång på vad jag tagit för sömnen. Just det propavan också. Inget funkar egentligen. Inte ensamt iaf. Till ikväll kommer jag att testa lergigan och propavan tillsammans. Samt Latuda. Så hoppas på att sova inatt.

Grattis till 6 månader, vilken kämpe du är. Och skriv aldrig förlåt för att du skriver mycket, det är bra att sätta ord på det som känns, så kan man titta på det lite från sidan. Jag hejar på dig, har sällan läst någon annan tråd med så mycket livsvilja. Hoppas du får sova inatt. Kram 🤗

Grattis till 6 månader, vilken kämpe du är. Och skriv aldrig förlåt för att du skriver mycket, det är bra att sätta ord på det som känns, så kan man titta på det lite från sidan. Jag hejar på dig, har sällan läst någon annan tråd med så mycket livsvilja. Hoppas du får sova inatt. Kram 🤗

Kaffetanten88

Nu har jag till och med mindre ångest efter en natts sömn. Fy fasen va skönt. Jag är lite seg men mår bra. ☺️❤️

Kaffetanten88

Mitt nya beroende och ångestdämpande är lyssna på musik. Speciellt när jag vaknar mitt i natten och inte kan somna om och när jag är på jobbet. När jag blev manisk av sömnbristen så var jag besatt av en låt. Den gick på repeat i örat från att jag vakna till att jag lade mig. Självklart kan jag låta bli om jag behöver. 🤣🙈 Känns som ett milt beroende iaf. Jag har en artist jag är lite besatt av för hon är också bipolär och skriver mycket musik om psykiskt mående. Min kille frågande om vi ska försöka se henne live någon gång. Skulle vara jätte coolt!!!

Jag tror att dosökningen jag gjorde för någon vecka sen har hjälpt lite. Mår bättre men hoppas inte för mycket. Har ju fått mer avlastning med sonen så kan vara det. Sonen kommer idag så vi får se hur det går. Sömnen går så där. Sov igår. Vaknade 4 i natt igen trots 3 sömnmediciner. Somnade dock 21:30 så fick hyfsat med sömn.

@Kaffetanten88 Skönt att det känns lite uppåt för dig idag ❤️

Sömnen är nyckeln till allt typ. Tyvärr får man inte bra, läkande sömn så länge man tar sömnmedicin. Den typen av medicin funkar, precis som alkohol, som lätt narkos. Man söver ner sig. Hjärnan behöver egentligen ”städa och fixa och dona” nattetid för att läka. Och det gör den inte så länge man tar sömnmedicin. Men när sömnstörningarna är som mest akuta är det ju tyvärr nödvändigt att ta medicin för att få sova.

Nackdelen är dock att tillvänjning sker efter ett tag - och det som tidigare funkade, funkar plötsligt inte alls längre. I längden är det enda sättet att sluta med medicinen helt, tyvärr. Jag hade en period med svåra sömnstörningar för några år sedan och insomningstabletter hjälpte inte ett dugg till slut. Jag var tvungen att sluta med medicinen helt och hållet. Det tog nog fem veckor innan jag började kunna sova alls. En timme först, och sen utökade sömnmängden successivt efterhand.

Eftersom alkoholen fördärvar sömnen också, så skulle jag aldrig riskera att ta ens ett enda glas. Min nuvarande goda sömn och stabila psykiska mående värdesätter jag SÅ mycket högre än vin.

Välkommen till ”Det vidare livet” ❤️

Kram 🐘

Kaffetanten88

Tack! ❤️ Jag är blev nyligen medlem i en grupp på Facebook för bipolära. Är ju vanligt att man även behöver mindre sömn i perioder när man är bipolär så jag måste känna efter vad som är ok. Men när jag blir manisk och pojkvännen är orolig att jag ska få psykos då kan det behövas sömnmedicin. Du har dock rätt ja att man vänjer sig. Speciellt vid de beroendeframkallande sorterna @Andrahalvlek. Jag har dock inte testat de än. Vi har gått igenom alla som inte är beroendeframkallande än så länge. Jag kommer som du aldrig dricka igen. Det är inte värt det. Jag har för mycket i mitt liv för att lägga till även ett till problem. Nu för tiden kan jag dessutom bli glad och sprallig utan alkohol. Det är medicinen jag fick för två månader sen förtjänst. Första gången i mitt liv har jag självförtroende och är glad. Visst går det upp och ner men mår inte alls som förr. Medicinen har gjort en stor förändring i mig. ❤️

Kaffetanten88

Åh fy fasen va det gav ångest att skriva att medicinen gjort stor förändring. Som att nu kommer jag straffas för att jag skrev det och den kommer sluta funka. 😱

Kaffetanten88

Nu har jag kommit ner på jorden igen. Tror faktiskt jag varit manisk i 2 månader 🙈 En till mediciner. Har ett helt apotek hemma. Äter 4 regelbundet. Började idag trappa ut en av dem. Sen har jag 3 vid behov. 😳 Fruktansvärt ju. Mer än sonen som är så sjuk. Well jag är väl inte så frisk heller. 🙄 just det tar ju antabus också. Glömde det igår. Shit!!! Skulle ta det själv. Aja vill inte dricka ändå så. Vill sluta ta antabus snart. Känner inget behov längre. ❤️

@Kaffetanten88 Skönt att du ändå trots ditt dåliga mående både inser och känner att alkohol inte skulle tillföra något i den här röran, tvärtom. Hoppas innerligt att du ska hitta rätt i din medicinering så att du känner dig mer stabil snart.

Kram 🐘