Åtta veckor!!!!
@Varafrisk skrev:"glöm inte hur det känns efteråt….vakna klockan tre på morgonen…ligga sömnlös…ångest…grubbla ännu mer… kanske somna en stund precis innan du ska gå upp…inte minnas allt….magen gör revolt..mm mm och…nej det är inte värt det."
Usch ja, precis så är det. Den där insikten är så viktig tror jag. Jag harvade ju länge omkring och drack sporadiskt. Det är en sorg att inse att den medicin man använder för att må bra inte alls fungerar utan istället ger motsatt effekt långsiktigt. För mig funkade den inte ens kortsiktigt eftersom jag varken gillar att vara berusad eller kunde slappna av i det eftersom det inte skulle märkas.
Du väljer att skriva om dina funderingar kring alkohol. Jag har också valt att göra det. Vinäger är en annan. Det finns många nya nu också som resonerar kring alkohol.
Jag tycker att det är viktigt att få möjlighet att skriva men när man skriver den typen av resonemang så får man en hel del svar från olika användare som enbart skriver från sina erfarenheter och sin övertygelse. Du skriver att du är en grubblande människa VaraFrisk och jag tänker att du läser dina inlägg utifrån hur du själv skulle agera när du skriver till någon. Men forumet hålls levande också av personer som läser sista inlägget och skriver utifrån det och sina erfarenheter. En del svar blir därför kategoriska och ibland onyanserade, men det är en omöjlig uppgift att vara så insatt i olika personers bakgrund att inläggen kan anpassas.
Det är lite jobbigt att läsa att andra personer tycker att man är dum i huvudet trots att man bara har försökt skriva vilka tankar som finns därinne i huvudet. Det skrivna ordet är rätt hårt. Men jag tänker också att man får välja själv vad som får fastna. Men visst skaver ibland en del svar, men du kan nästan från början veta att det blir ett sånt svar.
Jag kan också tycka att det är lite synd att de här funderingarna kring alkohol och livet utan har lite svårt att få utrymme här. Så jag är i alla fall evigt tacksam att du finns här eftersom jag uppfattar dina resonemang som oerhört värdefulla och viktiga.
Sakta men säkert tror jag också att du kommer att må bättre.

Kan ni hjälpa en gråtande mamma genom de första dagarna?
Jag drack sista cidern igår ca 21.30 men nu har jag och mannen bestämt oss för att trappa ner rejält. Vi ska börja med helt nyktert sön-tors.. men hur klarar jag mig igenom de första dagarna? Jag är livrädd för abstinensen och de fysiska känningarna jag kommer att få..
Vi har i över ett halvår druckit 2-4 glas öl/vin i princip varje vardag men som en dag som igår blev det nog 7 glas från 13 - 21.30..
Att inte dricka, det kommer att gå bra för viljan finns absolut.. men hur ska jag överleva abstinensen?

Grattis till 8 veckor @varadrisk!
Härligt att det går så bra. Snart hittar du vägen till att må bra, glädjas över allt du har i ditt liv. Den där vardagen som vi får omvandla till det mest värdefulla vi har. Det går, med övning.
Kram!

Tack för Grattis och inlägg h mig🙏🏻 Ska svara på din fråga lite senare @Tofu

Just nu är det väldigt tufft🙈Känner mig så låg men t största delen vet jag att det beror på alkoholen. Och jag vet att det beror på att antabusen går mer och mer ur min kropp. Det handlar inte om att det är Midsommar kanske lite men definitivt inte allt. Var nykter förra Midsommar.

Men visst är det så att min ena hjärnhalva tänker att en kväll kan jag dricka och få mig ett rus. Fast denna gången tar den hjärnhalvan mer hänsyn till omständigheterna runt omkring än tidigare. Dvs inga barn hemma, kan inte dricka dagen före jag ska gå t kuratorn osv. I förrgår beskrev jag mina tankar om hur det är på natten efteråt morgonen efteråt.
I natt när jag la mig så vaknade plötsligt den kloka hjärnhalvan och sa MEN du kan ju inte gå in på systemet.. det går ju inte!!! Jag var där inne och köpte alkoholfritt för ett par veckor sedan. Det var en sak men att köpa alkohol??? Nej det går inte!!!

Det är svårt men jag ska klara det! Tänker på Se klarts inlägg om bla alkoholdemens …vill ABSOLUT inte drabbas av det och det är ju ingen omöjlighet med tanke på min bakgrund.

Som tur är har jag massage idag, terapi imorgon och på torsdag träffar jag kurator på Rådgivningscentrum🙏🏻

Och idag andra sprutan🙏🏻

Fasen nu är jag sen…ha en fin dag 🦋☀️🤗

@Varafrisk det är bra att du håller dig sysselsatt. Självklart kommer du att fixa detta! För varje dag vinner kloka halvan lite över okloka halvan. Kampen blir lättare och lättare. Så skönt med andra sprutan. Jag ser mycket fram emot min andra.

Kram!

Har du haft en bra dag varafrisk?
Vad är det för terapi du går på?
Jag har inte så stor erfarenhet av terapi. Gick några gånger hos samtalsterapeut när jag var utmattad.
Minns att det var skönt att få verktyg att jobba med. Ofta vet man ju själv vad som behöver göras men det kan behövas en liten knuff i rätt riktning 😊.
Men någon terapi för att bearbeta saker har jag aldrig testat.
Jag hoppas du mår bra 💖.
Kram

Anonym26613

Midsommarhälsning 🦋💚🥳
Grattis till nykterhet! Det tar tid innan man slutar att dividera med sig. För mig blev allt lättare efter 3 månader. Stå ut!
Kram
🌸💚🌸💚🌸

@Varafrisk Hoppas du får lite lugnare dagar nu. Suget och allt runtikring det kan vara oerhört intensivt. För mig var det jobb varje vaken minut i månader när jag slutade snusa, alkoholen kom mer i skov. Uttröttande bara det.

Vill önska dig en riktigt fin midsommar!

Kram!

SKAMMEN…..men hur var det🤔Jag skulle ju inte skämmas längre skäms kanske inte idag men igår. Fick ett återfall på två dagar. Tänkte först jag att ska absolut inte skriva mer på forumet. Men skulle jag skriva då skulle jag vara ärlig som jag brukar för min skull. Känslan var även stolthet för jag vill inte att mina vänner som tänkte att jag kommer få ett återfall skulle få vatten på sin kvarn. Var hos min kurator på Rådgivningscentrum igår. Tänkte först ringa och säga att jag var sjuk men gjorde inte det. Det här var mitt första återfall. Jag sa t henne att jag fortsätter räkna min dagar men hon sa att jag skulle börja räkna från dag ett. Tänker att det handlar om den omedvetna hjärnan, att man kan fortsätta räkna dagar och få ett återfall igen. Så det blev dag ett igår men mina 58 nyktra dagar de finns starkt i mitt medvetande. För jag ville ju gärna säga 61 dagar med ett återfall på två dagar. Vi kan väl följa varandra och heja på varandra ändå @ase?

Varför blev det ett återfall? De senaste veckorna har det varit oerhört stimmigt i min hjärna. Jag har känt mig så stressad på jobbet. Så mycket att göra, och ganska ensam. Har även beskrivit här på forumet min känsla av ensamhet. Visst finns det vänner att kontakta men det är alltid jag som står för kontakten. Så en stark längtan efter att någon skulle ringa mig. Tänk ett telefonsamtal utan vidare. Så när jag var på Systemet så blev det så tydligt att suget var starkt för när jag hade handlat blev jag lugnare.

Men hur blev det sen då när jag drack och dagen efteråt? Det fanns ju liksom ingen glädje och jag blev än mer trött. Känslan av ensamhet blev väl inte heller den bättre. Igår förhandlade jag också med mig själv om jag skulle åka t systemet. Klarade det. Min man hade köpt öl för att bjuda på ikväll. Det blev också ett sug. Men jag drack inget igår och ja kommer inte dricka idag. Jag varken vill eller kan dricka mer men jag kan aldrig säga att det aldrig kommer hända. Kuratorn sa att den postakuta abstinensen kan sitta kvar till upp emot ett år vilket är vad Peter Wirbing säger. Kuratorn nämnde även något om att forskningen säger att risk för återfall finns under de fem första åren. Man kan ju få det även senare men förhoppningsvis avtar risken.

Vad var det då som gjorde att jag klarade det igår? Först och främst var det att jag hade starka magsmärtor. Hade även känning i levertrakten. Vill verkligen inte uppleva det mer. Är ganska övertygad att det finns någon påverkan där. Tänker att jag får veta det när gastroskopi och ultraljud kommer göras. Vill inte heller vara så extremt trött. När jag kom till min massör i tisdags satt jag först och grät en kvart. Tycker att vi på jobbet verkligen inte frågar hur man mår nu för tiden. Hur som helst men min längtan efter att få leva mitt liv, komma upp på banan igen. Att bli nykter för att vara närvarande i mitt egna liv. Att äga mitt liv.

Kuratorn på Rådgivningscentrum pratade betydelsen att fylla på det själsliga, att fylla på sig själv. Det kan vara en ansiktsbehandling, få naglarna fixade vilket jag tänker göra när jag börjar min semester. Men att läsa några rader el ta en kopp kaffe el titta på mina vackra pioner.

Jag tycker om att skriva på forumet men jag blir för beroende. Det tar för mycket tid för mig, ibland skriver någon något som är menat i all välmening men som jag tolkar negativt då ligger det och skaver länge. Har därför funderar om jag ska gå in ett par gånger i veckan istället. Som det är nu så tar det för mycket tid från annat.

Ja…så är det då Midsommarafton 2021🇸🇪
Sitter i en fåtölj nu och skriver. Maken ligger fortfarande och sover. Tycker att det är skönt att han kan slappna av och göra det. Ska plocka fram frukost när jag skrivit färdigt. Har läst några rader/krönika i boken ”Lita på att det ljusnar” av Tomas Sjödin och dagens text i ” Just idag 365 tankar för sinnesro” av Olle Carlsson. Båda är faktiskt pastorer. Olle Carlsson är fd alkoholist. Tycker om att läsa deras ord. Trösterikt.

Ska stryka några dukar, byta och lägga på borden. Plocka in blommor både t vardagsrummet och altanen. Rosa pioner och daggkåpa. Svårt att hitta vilda blommor i Midsommartid. I eftermiddag kommer vår son med sambo. Han skulle ha med sig en paj. Första gången, värmer i modershjärtat. Äta sill och potatis. Så gott! Vår dotter jobbar fr 7 -10 h förste brukaren därefter vidare till näste brukare och jobbar t 21 ikväll. Vi fick ju en flaska Prosecco av värdparet i Skåne. Passar bra att öppna nu så kan övriga skåla i det och jag dricker något alkoholfritt. Till maten blir det nog vatten. Har svårt att hitta en alkoholfri öl som jag tycker om, tycker att de är blaskiga. Kuratorn förespråkar inga alkoholfria drycker som vin, mousserande el öl. Det kanske beror på var man befinner sig i sin nykterhet.

Jag vill önska er alla en fin Midsommarhelg🇸🇪🌾🤗och styrka oavsett om du kämpar med din nykter eller är nykter🙏🏻

Kram Varafrisk

@Varafrisk jag blir så glad att du är tillbaka!
Klart vi fortsätter att följas åt😊
Du skriver lite om vänner och jag kan känna igen mig lite i det. Jag har en nära vän och några som är mer som bekanta. Men jag hade aldrig orkat ha massa vänner är för introvert för det.
Tänker att vi har våra familjer och då är man aldrig ensam💖.
Kram

@Varafrisk Uppskattar såå himla mycket att du hörde av dig med en uppdatering. Har funderat på hur du haft det dessa dagar. Vi finns här så klart och oss hälsar du på så mycket eller så lite du vill. Det är bara du som kan finna DIN väg framåt.

Ha en riktigt fin midsommar nu och ta hand om dig själv och familjen.

Kram!

@Charlie70 Tack💗 Har läst i din tråd, så himla gott att du mår så bra! Det är så trösterikt att läsa. Så glad för din skull🤗

@Ase Nej man är inte ensam när man har sin familj. Jag är ganska extrovert men behöver inte massvis av människor omkring mig. Tycker ändå om när någon hör av sig ibland. Men du och jag följs åt💗

@Andrahalvlek Tack för den och här kommer en tillbaks🤗

@Charlie70 Missade ditt senaste inlägg. Blir glad att du uppskattade min uppdatering. När man har skrivit länge så vet man ju att ens vänner undrar hur man mår när man inte skriver så gör ju även jag. Och den omtänksamheten den är så speciell för har man inte själv varit i den här gyttjan och inte haft återfallet då är det svårt att förstå. Man kan falla väldigt djupt. Som tur var gjorde jag inte det pga att jag hade så många nyktra dagar i min ryggsäck. Även om jag inte riktigt hade känslan under mina nyktra dagar så insåg jag nu hur skönt och bra det var. Kan känna ett litet pyttesug idag men om jag då tänker på mina smärtor igår så avtar suget. Frihetskänslan som följer med nykterhet är ju fantastiskt.

Kram

Kram

@Charlie70 Missade ditt senaste inlägg. Blir glad att du uppskattade min uppdatering. När man har skrivit länge så vet man ju att ens vänner undrar hur man mår när man inte skriver så gör ju även jag. Och den omtänksamheten den är så speciell för har man inte själv varit i den här gyttjan och inte haft återfallet då är det svårt att förstå. Man kan falla väldigt djupt. Som tur var gjorde jag inte det pga att jag hade så många nyktra dagar i min ryggsäck. Även om jag inte riktigt hade känslan under mina nyktra dagar så insåg jag nu hur skönt och bra det var. Kan känna ett litet pyttesug idag men om jag då tänker på mina smärtor igår så avtar suget. Frihetskänslan som följer med nykterhet är ju fantastiskt.

Så den omtänksamheten är verkligen något speciellt för just forumet! Så betydelsefull och så värdefull🙏🏻🤗
Kram

Kram

@Varafrisk jamen precis. Frihetskänslan man känner med nykterheten är precis det - oslagbar. Nu har du än en gång övertygat dig om att alkohol inte är någon höjdare. Det kommer att gå bra för dig!

Varafrisk 💗

Hoppas midsommarafton blir fin för dig och din familj ☀️🤗
Vi har haft midsommarlunch tidigt då min yngste son skulle börja jobba.
Den äldsta skulle vidare till flickvännen så nu har jag diskat undan och vilar mig på soffan.
Min sambo måste alltid sova en timme på eftermiddagen så då brukar jag också ta det lugnt.

Ingen alkohol denna helg och det är befriande som du säger. De där återfallen kan komma och gå men tack och lov brukar det bli längre mellan gångerna. Till slut känns de fullständigt meningslösa..🙄 då är det också lättare att ignorera suget.

Du kommer greja det här Varafrisk 🤗
Jag är väldigt säker på det👍
Kram 🧡😎🧡