Vaknade före väckarklockan i morse. Lätt ångest, svettig och huvudvärk som så många mornar. Tog mig inte upp i tid utan låg kvar i sängen tills jag hörde sambon gå iväg. Gick upp och känner mig konstig i kroppen, inte darrhänt men mina rörelser känns ryckiga på något sätt. Så enormt trött, hur skall jag klara dagens möten, tur jag inte skall åka iväg i alla fall. Funderar på att ta en återställare för att lättare klara dagen och må bättre. Dividerar med mig själv, beslutar att vänta åtminstone till kl 12:00. Klockan har passerat och jag tar ett nytt beslut att inte dricka något förrän tidigast 18:00. Känner lite rädsla inför att inte fylla på med alkohol då jag både i morgon och på onsdag måste åka in till jobbet. Tänk om jag blir helt skakig eller får andra abstinens symtom som jag inte kan dölja?? Några timmar i taget får bli mitt motto idag. Jag skall hålla ut lite till!

@Orosmoln Usch, vad jobbigt med sådan fysisk abstinens. Lite darrig och fumlig har jag känt mig, men jag har aldrig varit orolig för att någon annan ska se det. Kan fysisk aktivitet rensa ut alkoholen? I början hade jag träningskläder på mig 24/7 och gav mig ut och sprang lyktstolpsintervaller när ångesten och rastlösheten blev för stor. Springa två lyktstolpar, gå en osv. Totalt 30 min, sen var jag lagom trött både i kropp och skalle. Djupandas är bra mot ångesten också. Kämpa!

Kram 🐘

@Orosmoln Vad glad jag blir att du klarade ditt senaste delmål kl 18! Heja oss!
Jag har nu laddat ner flera olika sluta-dricka-appar som jag ska testa. Har ändå inget att göra nu på kvällen när den vanliga sysselsättning är bortplockad. 🙈

Anonym26613

Stå ut... ❤🙏
Du har gjort det förr, du vet att du kan. Tillsammans timme för timme.

Läste från början. Förstår att du inte riktigt fick njuta av din nykterhet förra gången. Låt oss göra detta till något mycket fint 💚❤🙏

Rubriken när blir det bättre kanske borde ändras till nu kan det inte bli värre.. Två gånger har jag nu försökt sluta, första gången höll det lite längre senast gången bara en vecka. Nu verkar mitt drickande dessutom har eskalerat och jag vet att jag under de senaste två veckorna druckit åtminstone 48 st 50cl och dessutom lika många 33 cl. Herregud vilka mängder inte undra på att jag mår som jag gör just nu. Började dricka redan på lördag morgon, minns inte mycket av dagen eller kvällen. Vaknade i går och mådde sämre än jag någonsin gjort tidigare. Illamående, händerna skakade så mycket att jag inte kunde hålla ett vattenglas. Var inte sugen på alkohol alls då jag mådde så fruktansvärt illa men till slut blev skakningarna så kraftiga att jag blev rädd och drack (fick hålla burken med två händer för att kunna få mig dem) två 33cl starköl. Blev inte helt bra men bättre. Gick och lade mig redan 20:30 då jag mådde så fruktansvärt dåligt. Var vaken större delen av natten, ångest, svettningar och skakningar, myrkryp i benen. Måste ha somnat till slut, vaknade lite bättre och nu efter att ha tvingat i mig mat och resorb har skakningarna börjat ge med sig. Lite lugnare i kroppen. Vet någon här hur länge man behöver vara uppmärksam på delerium? Är risken över med tanke på att jag faktiskt blivit bättre nu under dagen? Måtte detta bli tredje gången gillt annars kommer jag supa ihjäl mig.
Så jag börjar om, tar en dag i taget och läser om er andra som kämpar och låter mig inspireras av er!

Anonym26613

Välkommen in till värmen 💚🙏🌸

Jag vet inte så mycket om abstinens. Men du skulle kunna ringa till rådgivningen eller skriva till personalen här på alkoholhjalpen.se.

Många behöver nå botten innan resan upp börjar. Det är fantastiskt att du börjar tråden och jag hoppas på många svar och stöttning. Minns min egen dag 1 och är inte avundsjuk på dig. Men redan efter några jobbiga dagar kommer fördelarna krypandes. Kämpa på 💚🙏

Grattis till ett bra beslut 🌸💚🌸

Li-Lo

Hej Orosmoln

Jag hoppas att det är okej att jag petar in lite fakta här, forumet är mestadels för er användare och ni är de bästa på att stötta varandra samtidigt vill jag gärna lägga lite info om det du frågar kring. Lägger länken till vår korta info om abstinens här: https://alkoholhjalpen.se/akut

I övrigt så håller jag en redig tumme för tredje gången gillt och puffar för att du har lika många chansar som du ger dig.

Varma hälsningar, eller kanske mer svalkande en dag som denna,
Li-Lo
Alkoholhjälpen

Tack! @Miss Mary Poppins
Ja, det känns inte som det kan bli så mycket värre än det här. Har aldrig tidigare varit rädd för delerium men i går kändes risken överhängande. Nu är det en dag i taget, detta går inte längre!

Tack! @Li-Lo
Har läst det jag hittat och blev väl inte lugnare direkt. Inser att jag har symtom som eventuellt kan bli farliga. Avvaktar och blir det sämre igen får jag nog söka hjälp ändå trots att jag vill klara det själv.

Vilken hemsk dag du hade igår@Orosmoln. Lider med dig💖.
En dag i taget låter bra. Det finns inga genvägar utan de första dagarna måste bara genomlidas och sedan blir det bättre dag för dag.
Jobbar du idag eller kan du bara bädda ner dig i soffan med Netflix och godis? Att bara låta dagen gå och sedan är det en ny dag som förhoppningsvis blir lite bättre än den förra.
Kämpa på och låt oss få veta hur det går för dig 💖.
Styrkekramar

@Orosmoln Välkommen tillbaka! Till slut får man nog, och jag tycker det ser ut som om du har hamnat där nu. Din beskrivning påminner mycket om hur jag hade det när jag fick nog.😱 De tre första dygnen var värst, sedan blev allt bättre och bättre hela tiden. Jag vräkte i mig B vitaminer, magnesium, massor av vatten och bara härdade ut det första dygnen. Allt mitt fokus låg på att absolut inte dricka alkohol. För jag visste att om jag började dricka igen så skulle jag ju få börja om och uppleva det vedervärdiga första dygnen igen. Kämpa på nu, det är värt allt att bli fri från giftet!

@Torn, tack för svar. Nej gårdagen och morgonen idag vill jag aldrig uppleva igen. Orolig har jag varit för mitt drickande tidigare men i går blev jag rädd och kände att jag inte hade någon kontroll alls över kroppen. Har inte vågat köra bil idag då jag mått så dåligt men är det bättre i morgon skall jag införskaffa lite B vitaminer och magnesium.

Välkommen tillbaka! Någon gång är den sista. Ni är några återkommare som kan kroka arm nu, det är extra skönt att ha nära kontakt med någon som upplever ungefär samma sak.

Just nu är du upptagen med att överleva abstinensen, det förstår jag. Har du funderat någonting över varför du inte fortsatte den nyktra resan tidigare gånger?

Annie Grace har ett enkelt recept:
1) Tro på att du klarar av det.
2) Fokusera på alla fördelar med nykterheten.
3) Identifiera dig som en person som inte dricker.

Jag jobbar på med trean och det känns mer och mer naturligt. Ska fira min andra nyktra midsommar nu och det känns inte ett dugg jobbigt, bara roligt 😍

Kram 🐘

@Andrahalvlek Längtar tills jag också kan börja jobba med steg 3. Kämpar fortfarande med abstinens som denna gång är betydligt svårare rent fysiskt. När det är över skall jag börja fundera på vad som fick mig att trilla dit igen de två tidigare gångerna. Visst hade Annie Grace något program man kunde anmäla sig till? Grattis till din andra nyktra midsommar, så härligt och inspirerande att du inte tycker det är jobbigt alls bara roligt!

@Orosmoln Ja, Annie Graces thealcoholexperiment har jag hört mycket gott om. Det jag gillar med Annie Grace är att hon så tydligt påvisar att det är vårt undermedvetna vi måste påverka för att lyckas. Då måste vi hjärntvätta oss själva, ifrågasätta allt vi gör och inte gör, skapa nya nyktra vanor osv. Det finns en e-bok av henne också som du kan ladda ner gratis på canimoderate.com och den är riktigt konkret och bra.

Kram 🐘