@Torn Kul att höra om sonen o att han kom in där han ville! Hoppas de slipper distans. Min dotter hann gå några veckor på plats i klassen sitt första år i gymnasiet, resten av året på distans. Tur hon hade stabilt umgänge sedan tidigare, får ont i magen när jag tänker på de ungdomar som kanske såg gymnasiestarten som ett sätt att träffa nya vänner. Men det kommer bli bättre allt!!
Bilsemester är kul, gillar friheten!

Vilken fin berättelse om er fiskenatt @torn.
Har du läst boken Ålevangeliet?
Tror den fick Augustpriset förra året och handlar om den mytomspunna ålen på alla tänkbara vis. Mer som en faktabok. Men i botten ligger författarens relation till sin pappa, jag läste den precis i början av nykterheten men vill minnas att fiske ändå var en viktig beståndsdel. Kan verkligen rekommendera. Här har det metats en och annan liten abborre men räckte enbart till grannens katt. Hoppas du har det bra trots lite jobbtid som återstår. Det tror jag. Kram 🥰

@Se klart Den boken måste jag fixa! Jag har alltid varit dålig på att läsa böcker. För rastlös på något sätt. Men nu är det ju skillnad, när inte alkoholen ” stör” mer.

I går hade jag en riktig höjdardag. Vi drog ut med båten till en liten ” egen” ö mitt ute på en stor sjö. Badade, slappade och fikade för fulla muggar hela dagen.😍 Och ja, jag och sonen passade på att fiska lite också. Men bara lite från ön. I går var det ” badutflykt” som var prio 1. Och även min icke fiskeintresserade fruga och dotter var magiskt nöjda med dagen.

Vid 18 tiden kom min syster med man på besök hemmavid. Det som bara skulle vara en kort grillning slutade med att vi satt ute på altanen till 01.00 och hade jättetrevligt. Många gamla minnen som diskuterades bla. I dag ska vi träffa ett gäng kompisar kl 14.00 och bli bjudna på mat. Får se hur sent det blir.😅 Jag har helt klart varit svältfödd på socialt umgänge märker jag nu. (Coronan)

Tyvärr hamnar forumet lite i skymundan när det vankas mycket socialt umgänge ”live”.Men jag kikar in när tid finnes. Ni kommer alltid ha en särskild plats i mitt hjärta! 🥰

Kram

@Torn Socialt umgänge IRL går före allt! Förutom nykterheten då 😉 Jag är också otroligt svältfödd på att få träffa folk och jag pratar nästan sönder öronen på folk när jag får chansen. Nu ska jag åka till havet 😍 Slitit som ett djur med duomöbeln och behöver svalka ner mig.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Njut av din semester!😍🤩 Själv ska jag strax åka i väg till jobbet och sitta inomhus i en stor jävla kontorsbyggnad hela kvällen.😠 Men jag haft en riktigt go ledigvecka! Det var trevligt i går, med god mat och mycket skratt och snack. Det slutade med att jag och en kompis tog en kort fisketur sent på kvällen i min båt. Vilken tur att jag inte drack någon alkohol så jag kunde fixa bilkörandet.😎 Kompisen var helt lyrisk då han inte har tillgång till egen båt och har varit svältfödd på fiske pga småbarn hemma och en ständigt jobbande fru. Att jag inte dricker känns verkligen helt naturligt numera, både för mig och mina vänner. Jag tänker liksom inte på det när det serveras dryck, jag väljer alkoholfritt av gammal vana känns det som. Dock kollar jag ju såklart så att jag inte råkar ta ” fel” flaska. Ännu så länge har jag klarat mig från att få i mig någon alkohol av misstag. Men skulle det råka hända skulle jag antagligen försöka framkalla en kräkning,😅om det inte sker naturligt pga smaken vill säga.😂

Första nyktra sommaren var jättebra på de flesta plan, men den här känns minst lika bra, om inte bättre pga att ” naturligheten” har växt sig ännu starkare.

Ha det bra!

Helt naturligt är det att vara nykter i sommar, håller med! Ingen rastlöshet (fanns där i bakgrunden förra sommaren)
Tänker på dig och önskar dig fina dagar nu när vi inte ”ses” lika ofta! Kram 😍

@Torn Skrev precis ett inlägg om just det. Att jag nu förstår vad folk menar när de säger att andra året som nykter är wow. Ingenting känns riktigt ovant längre, jag kan ta ut svängarna lite mer. Mitt nyktra beslut är väl grundat. Min tillit till mig själv är större, jag oroar mig inte längre för att ett återfall ska flyga på mig. Jag njuter om möjligt ännu mer av varenda minut. Otroligt häftig känsla!

Kram 🐘

Jag jobbar den här veckan och allt är frid och fröjd. Det märks att semestern är nära och folk gör bara det som måste göras. Det är märkligt, men det är då produktionen går som bäst. Jag tror det beror på att det sker mindre misstag och färre felaktiga beslut tas när folk inte stressar eller försöker överprestera. Det har alltid sett ut så här de drygt 30 år jag har jobbat på firman. Det är lite som ”rör inte det som fungerar” 😂 Jag trivs i alla fall när det är lugnt på jobbet. Det var mycket värre förr då jag hade svårt att sitta still pga den ständiga längtan efter alkohol. Då blev jag lätt uttråkad när det var för lugnt.

Ha det gött!

@Torn Riktigt skönt att det blir lugnt på jobbet innan du går på semester. Då hinner man varva ner lite innan man går på semestern. Min upplevelse är att alla typer av projekt ligger ner sommartid, man slipper en massa möten, inga uppdateringar i it-system ska göras osv. Man fokuserar på huvuduppgiften, det man behärskar allra bäst. Vikarierna tar förstås lite tid att handleda, de är ju inte lika självgående. Men de bidrar å andra sidan med positiv energi, som gör att man orkar hjälpa dem med bibehållet humör.

Semestern är verkligen helig i Sverige, trots att vi inte längre har den klassiska industrisemestern. Man kan undkomma nästan allt med hänvisning till att man ha semester.

Jag hade också svårt att ta det lugnt på jobbet i mitt tidigare liv. Jag tänker att det kanske berodde på att jag på grund av dåligt samvete ville överprestera? Nu njuter jag mer av lugnare perioder, även om de är sällsynta.

Semester har jag i alla fall till hundra procent. Kollar inte ett mail, svarar inte på ev jobbsamtal. Några få chefer vet hur jag nås om det blir riktigt kris och panik, men de vet också att jag litar på att de reder ut det som måste göras. Den som är i tjänst jobbar - de som har semester ska helst inte störas alls. Det skulle mycket till för att jag skulle kontakta en annan chef om jag jobbade och den chefen hade semester. Företagets konkurs eller världskrig typ.

Kram 🐘

@Torn skrev:"Tyvärr hamnar forumet lite i skymundan när det vankas mycket socialt umgänge ”live”.Men jag kikar in när tid finnes. Ni kommer alltid ha en särskild plats i mitt hjärta! 🥰"

Kan inte låta bli att dra lite på munnen åt det här. Ska bli lite skönt faktiskt när även forumtempot går ner under semestern. Ni är så intressanta och har så mycket fina tankar men plötsligt efter ett par dagar har man 44 olästa inlägg i din tråd och 38 i AHs för att inte tala om de andra som jag också läser och egentligen vill kommentera ibland. Ha en fin semester Torn för du ska väl ha semester? Dina fisketurer låter väldigt harmoniska och jag blir så inspirerad. Har gjort i ordning båtmotorn och ska försöka göra lite sånt här i år. Låter sjukt mycket mysigare än vin till middagen och efterföljande seghet.
Tänkte på det i midsomras när ungdomarna efter maten ”gick igång” som småbarn och började spela nåt bollspel och vi andra satt kvar, lite sega. Jag hade ju inte druckit och man får sig en liten tankeställare om hur det var. Jag har ju växt upp under relativt nyktra förhållanden och då drog ju även de ”rastlösa” vuxna igång aktiviteter efter middagarna ibland. Väldigt kul!

@Torn Exakt! Man blir mer chill som nykter helt enkelt. Och mer nyfiken på livet så man vill prova på att göra både nya och nygamla saker. Som att paddla SUP eller svetsa/pulverlacka en ställning till hängmattan. Man får ta det lite växelvis - dansa 🕺 pausa 🕺 dansa 🕺 pausa.

Kram 🐘

Kikar in och önskar god start på semestern! Vet inte hur chill jag är men på god väg att växla ner iallafall. Är inte heller inne på mailen, min närmsta medarbetare är i tjänst och vet var jag kan nås om det krisar. Jag ska bara sitta under min korkek nästa vecka, hoppas du med 🤗 Kram så länge!

@Torn Jag missade din 18-månadersdag. Jag såg på kalendern faktiskt och tänkte på det men så missade jag ändå att vara inne och skriva. Men jag ser att det flyter på bra för dig trots allt. Jag hoppas att du får en fin semester!

@Sisyfos Det låter bra med båten! Det gäller bara att komma iväg. Det blir minnen för livet.😍 Jag jobbar en vecka till, sedan har jag tre veckors semester. Min kortaste semester någonsin, men det spelar ingen roll. Det känns som jag tog semester samma dag jag blev nykter, och den pågår ännu. För en del låter det säkert jättekonstigt att jag hyllar min nykterhet så här mycket, men jag kan inte hjälpa det.
Vet inte varför jag mår så bra egentligen. Trots att det bitvis var kämpigt som sjutton de första månaderna så var det lätt värt det.

Jag var så fruktansvärt trött på att vara en slav under alkoholen, inget var kul, allt kändes meningslöst. Nu är det helt omvänt.
Inte konstigt att jag är nöjd med mitt liv nu. 😅

Edit: Tack TappadIgen!

Ha det bra!

Jag har visst också missat din 18 månaders dag, så Grattis till ett och ett halvt år!!🤩💐

Det är klart att du ska skriva om och hylla hur bra du mår!!
Du är en förebild. Även om jag just nu inte törs ha för höga förväntningar, så är det klart att jag siktar mot stjärnorna 😉🤩.

Måste också säga att jag har tänkt på dig nu i eftermiddag, jag har städat och tvättat bilen så nu är ordningen återställd på den punkten iaf. Jag brukar faktiskt ha fin bil, men senaste halvåret har min bil sett ut som du sa att fruntimmersbilar "alltid" ser ut 😳😮🙄🤣🤣

Ha det gott!🤗

@Torn Jag fick precis ett samtal från min bror som är just i Havstenssund nu som jag sa. De hade fått ihop 43 makrillar igår i sällskapet så nu har jag verkligen blivit sugen på att åka dit. Makrillfiske är ju alltid lite lurigt. Ibland nappar det bra och ibland inte alls.

@Soffi Tack för grattis! Jag skrev en kommentar i din tråd om ” bilstädning”. 🤗

@Sattva Vi får vara tacksamma för att vi förstår varandras känslor.😍 Det är väl så att pga folks olikheter så kommer många aldrig förstå oss. Men jag ser så tydligt vilka som är på väg att följa våra fotspår och vilka som är där, och vilka som har gått före. Det måste upplevas för att förstå ” känslan” tror jag. Just nu tror jag att tex @Blenda kommer hamna där. Det är något med att acceptera, få nog och tröttna på alkoholen på riktigt som gör det. 🤗

@Tappadigen Makrillen är lite lynnig som sagt.Den simmar ju så snabbt så den kan dyka upp och försvinna snabbt som attan.😅 Väldigt stark i förhållande till sin storlek också. Fan, nu blev jag sugen på att fiska! 😂

Ha en bra dag!