@Torn skrev:"pga folks olikheter så kommer många aldrig förstå oss. Men jag ser så tydligt vilka som är på väg att följa våra fotspår och vilka som är där, och vilka som har gått före. "
Jag kan bara inte lämna det här okommenterat. För mig blir det lite ”sektvarning” - vi som har funnit den rätta vägen? Jag vill inte vara med i grupper.
Ja, vi är verkligen olika som Svart och Vitt som du skrev i min tråd. Och om jag ska problematisera lite efter mina år på forumet så har det funnits folk som kör den breda raka vita vägen. Slutar utan eftertanke, livet leker. Sen kommer fartguppen. Nu kanske du har koll på varför du drack tidigare, det är inget du har skrivit så mycket om, men jag tänker att det kan vara bra att faktiskt bli lite medveten om varför det var som det var. Att det är bättre nu, ingen tvekan, men varför drack du?
Och du har ett privilegierat liv det kan jag också konstatera utifrån det du skriver. Ni delar på ansvaret du och frun. Barnen mår bra. Du har ett bra jobb, lagom mycket. Du kan skaffa dig egentid och syssla med dina intressen när du så önskar. Det är så jag tolkar ditt liv Torn. Nu menar jag inte att du ska be om ursäkt för att du har det bra och är lycklig - men jag tänker att ”vi som inte förstår” kanske förstår mer än vad du tror ibland. Kanske faktiskt förstår annat.
Och jag tror att det är bra att analysera lite om varför man en gång drack. När fartguppen dyker upp kanske man är mer beredd då.

Det var detta som ni skriver om Torn och Sattva som blev min AHA- upplevelse. Jag har aldrig druckit för att jag mått dåligt, aldrig för att jag kände mig osäker, aldrig haft ångest..Jag fick allt det för att jag drack.. Folk frågade mig..Varför dricker du? Först visste jag inte riktigt svaret Tyckte ju inte det var gott ens...Men läste senare om psykiskt och fysiskt beroende. Jag var alkoholberoende..Min hjärna hade blivit det av genetiska orsaker, också av att dels bo med en a-beroende och sen, även vårt umgänge som bestod av många som drack i tid och otid..Så där ser det olika ut..Tror det var var ungefär var 3:e som hade psykisk ohälsa på Forumet, sa dom på en zoom-träff. Då kan ju alkohol bli ett medel som dämpar oro och ångest för stunden. För mig fanns inget sånt. Och funderar kring vårt drickande, tycker jag vi gör hela tiden på Forumet. Det är väl därför vi skriver..🤗..Lycka och Lyckas har alltid stuckit i ögonen på oss människor i olika grader..Jag går också den breda vita vägen💫🍃..Är såklart väldigt medveten om gupp och uppförsbackar, men njuter väldigt när det går nerförs, och när jag klarat av några gupp..Sommarkram..❤️

Ja varför dricker man? Så många olika svar. Tror de flesta reflekterar över det men kanske inte skriver allt, vi är så olika.
Jag uppfattade inte Torns inlägg som du gjorde, Sisyfos. Och jag identifierar mig inte heller till en viss grupp. Jag är bara så lycklig att jag kom helskinnad ur alkoholhelvetet. Och jag kommer göra allt i min makt för att inte hamna där igen. För min del känns det som att allt jag behöver göra är att inte dricka, inte lyfta glaset. Det kanske är att förenkla, men så känns det.
Sommarkram från mig också❤

@Sattva Jag tolkade inte heller Torns inlägg negativt alls, men det kanske beror på att jag också har valt ”den breda vita vägen”? Att jag känner igen mig. På pappret är mitt liv inte alls ”lyckat” men jag försöker att förhålla mig till allt som livet har gett mig på bästa möjliga sätt. För mig är glaset alltid halvfullt. Och den positiva ingångspunkten har Torn också. Då kan allt verka/låta lätt, fast det egentligen inte alls är speciellt lätt.

Det jag tror att Torn vill förmedla är frustrationen när det på forumet gång på gång uttrycks att man vill dricka ibland, socialt, som alla andra ”normala”. Den normen är SÅ stark. När man väl har tagit klivet över ”till andra sidan” känns det verkligen som om skygglapparna har ryckts undan. Och man vill så gärna att fler ska förstå storheten i det. Storheten i beslutet att avstå helt från alkohol, att spika igen den dörren.

Varför skulle jag vilja dricka ens ett enda glas vin? När alkoholen historiskt orsakat mig så mycket smärta? När alkoholen varje dag orsakar så mycket smärta för så många? För mig är det ren konsumentmakt att absolut inte stötta en sådan cynisk industri som tjänar pengar på folks misär. Och det är en myt att alkohol förhöjer stämningen - en myt som måste belysas om och om igen. Från alla håll.

Sen tar alla förstås sitt eget beslut, men ett ställningstagande måste nog alla ta. Tror jag. Att fastna i limbo gynnar ingen.

Kram 🐘

PS. Jag började dricka i tonåren för att det gjorde mig euforisk korta stunder när allt var upp och ner i puberteten. Sen utvecklade jag en dålig ovana - jag använde alkoholen som fartdämpare och startgas. MEN med åren skapade alkoholen mina psykiska besvär som depression, ångest och sömnstörningar. Det är jag övertygad om nu. Det önskar jag att jag hade förstått för många år sedan, för då hade jag slutat dricka tidigare.

@Sisyfos miss lyckad beskriver det så bra!🤗 Det skrivs väldigt mycket om orsaker hit och dit. Varför man började, varför man dricker mm. Jag började dricka pga att det tyvärr anses ” normalt” och ” häftigt” att dricka. Då upptäckte jag att jag blev mindre blyg när jag drack. Sedan blev jag beroende av alkohol pga alkoholens beroendeframkallande egenskaper, och den onda spiralen var igång. Det är det som många har så svårt att fatta. Man behöver inte må dåligt för att bli beroende. Däremot gör beroendet att man mår dåligt.

Och så länge man envist tror att alkohol för något gott med sig, eller skyller på diverse orsaker till att dricka så kan man inte få den känslan som tex jag och miss misslyckad har. Sekt skriver du.😂 Jag tillhör gärna den sekten i så fall. Det som jag ser som gemensamt för de flesta som inte ”fattar” vad vi menar är att ingen har har varit helt utan alkohol en längre tid. Och då menar jag helt utan. Tillför man alkohol då och då, så får beroendet ny kraft, och man får ännu svårare att fatta.

Sedan så är ju alla olika som sagt, med psykisk dåligt mående mm, och då är det svårare att komma till den fasen att fatta/acceptera att man är beroende.

Detta är hur jag ser på saken, och det står jag för. Sedan får du och andra ha sina egna uppfattningar, Det gör ju inte att jag mår sämre. Tar jag det första glaset däremot, då är jag övertygad om att jag mår sämre, för då väcks mitt beroende igen.

Edit: Sattva och Andrahalvlek, ni fattar ochså!.😍🥰

Kram

@Torn skrev:"Sedan får du och andra ha sina egna uppfattningar"
Jag tror att det är här någonstans som det kan skava ibland.
För ärligt talat så känns det nog inte riktigt så för alla, inte i alla diskussioner i alla fall. Ibland kan det mellan raderna kännas det lite mer som "Du får naturligtvis tycka vad du vill, men det är ju synd att du inte har sett ljuset än".
Och ibland ges råd (i all välmening, jag vet) till någon som inte bett om råd, utan som bara reflekterat för att föra ut sina egna tankar i ljuset.
Jag tror att detta sammantaget kan kännas förminskande, och göra att personer kan känna sig osedda och missförstådda.

Nu har jag ju själv till sist också valt den helnyktra sidan för hela livet, men det var för att jag helt enkelt inte hade något val. Ja, mitt liv kommer nog att bli mycket bättre efter ett par år som nykter, än vad det är just nu. Men jag är långt ifrån övertygad att mitt nyktra liv kommer att bli bättre än vad det var när jag var 30. När jag fortfarande inte hade tvingats möta och försöka bemästra livets allra mörkaste sidor, och när jag hade ett okomplicerat förhållande till mitt glada festdrickande.

För att ta till en medicinsk beskrivning – jag är numera kronisk alkoholist. Så här ser jag på saken:
Alkoholism är en extremt komplex sjukdom. Den drabbar oss på tre plan – det fysiska, det mentala och det andliga (eller känslomässiga eller i själen, eller vad ni nu vill kalla det, det där djupaste som är svårast att förklara :))
Vi som är kroniska alkoholister kan genom att bli nyktra bemästra det mentala och det andliga planet, men aldrig det fysiska. Därför kan vi aldrig ta första glaset. Det är kört. Det finns inget gott kvar att hämta för oss. Bara elände.

Men alla som har problem med alkoholen, eller vill förändra sitt drickande, är inte kroniska alkoholister. De har kanske inte hunnit bli det, eller så saknar de helt enkelt den fysiska sårbarheten och blir det aldrig.
Därför kan de troligen lära sig att dricka måttligt, och då kan de fortfarande njuta av de goda sidor som alkoholen har för dem. Det vill jag unna dem. Deras liv blir inte per automatik bättre utan sprit, bara för att mitt liv blir det.

Genom äkta ödmjukhet inför olikheter och genom att så långt det går försöka sätta våra egna egon åt sidan tror jag vi hjälper varandra bäst på detta forum.

🤔🤔Olika berikar!
Jag tror jag "fattar" båda sidor ... även om det faktiskt tar emot för mig att se det som olika sidor/grupper ...

Jag är inte på "den breda vita vägen".
Jag tänker på samtalet i TappadIgens tråd ... vem är det som tar vissa beslut, regeringen eller vad? Och pressekreteraren som "förskönar" och försöker förklara ...
För jag tillhör inte heller dem som tror att "ett glas ibland är inte så farligt", jag vet att det får mig att må sämre, jag har inga illusioner om att det skulle få mig att må bättre ens för en liten stund.

Jag kommer osökt(?) att tänka på en arbetsplats jag var på för många år sedan där det fanns en lunchmatsal. Olika grupper/avdelningar satt vid olika bord vid olika tider. Jag hade en roll/befattning som "spindel i nätet", jobbade mot många olika avdelningar, och hade inte speciellt fasta lunchtider. Jag brukade sätta mig lite varstans beroende på var det fanns en ledig stol. Hade i princip alltid trevliga lunchsamtal - med olika människor, blåkläder såväl som vita skjortor.
Jag såg ibland förvirringen hos den vars stol jag ovetande råkat ta. Hur den fastnade i steget med brickan i hand. Lite lustigt!
Men ibland olustigt, såpass att jag snabbt tog min bricka och gick, då jag kunde se att världen började svajja för mycket för den "stollöse". -Det är okej! Kom och sätt dig här på "din stol". Ja, så sa jag naturligtvis aldrig, jag fick ju bara bråttom till något möte 😉😉.

Vad vill jag säga med detta?
Jag vet inte. Kanske att jag gillar olika "på riktigt". Att jag varken vill eller ser mig tvungen att välja.
Eller att det är inte alltid så lätt att hitta vägen?
Ingo-reklamen om dåligt lokalsinne är ju skriven för någon ...!🙄😝

Lite lunch-svammel från mig i din tråd @Torn. Men jag tror du tål det?😉🤔
Annars ... jag är precis klar med min lunch ...😎

Kram!🧡

@Blenda Du satte fingret på vad jag kände när jag läste @Torns inlägg om att alla inte förstår osv.

@Torn skrev:" Men jag ser så tydligt vilka som är på väg att följa våra fotspår och vilka som är där, och vilka som har gått före. Det måste upplevas för att förstå ” känslan” tror jag. Just nu tror jag att tex @Blenda kommer hamna där. "
När man uttalar sig så blir det för mig som man gör sig själv till talesman för vilka som kommer att lyckas och vilka som kommer inte att lyckas. Och, jag tänker att det är det ju ingen som vet. Igår skrollade jag igenom väldigt många trådar under rubriken "Förändra mitt drickande". Väldigt många har tittat in och har försvunnit och jag undrade varför? Klarade dem att bli nyktra och kände att dem klarade sig utan forumet? Eller kände dem att dem inte platsade in pga att de inte lyckades? Ja, de svaren får vi aldrig.

Jag tänker på @Blendas beskrivning av alkoholismen som sjukdom...och jag tillhör högst troligt till gruppen kroniska alkoholister. Jag har är för långt kommen in i mitt alkoholberoende för att kunna ha ett kontrollerat drickande vilket jag har förstått för länge sedan. Anledningen till att jag inte har lyckats ännu beror inte på att jag inte förstår utan att jag är beroende. Eller som min kurator sa...alla är ju faktiskt beroende.

Ha en fin dag!

Kram:)

@Blenda skrev:"Men jag är långt ifrån övertygad att mitt nyktra liv kommer att bli bättre än vad det var när jag var 30."

Så kände jag också länge, men sen fick jag den insikten att nä, jag mår faktiskt bättre nu, än på den tiden jag bara drack på helgerna. Jag har i hela mitt tidigare liv trott att alkoholen har tillfört mig något positivt, bara för att jag aldrig har vetat något annat. Det var då det stora lugnet kom, jag slipper ju alkoholen, helt underbart.😍 Det är den känslan som är svår att förklara och som jag tror inte alla får uppleva. Saknaden av alkohol, och tron att alkohol ger en något positivt finns kvar i bakgrunden någonstans. Sedan är det ju självklart att det ser olika ut beroende på hur kraftigt beroende man är/blev. En del klarar ju att dricka kontrollerat och mår bra av det. Det är ju skönt för dem, de är inte sämre än mig. Men personligen vill jag inte klara att dricka kontrollerat eftersom jag mår bättre av att inte dricka alls. Jag ser alkohol som ett gift, som inte är meningen att man ska dricka för att den förstör kroppen både psykiskt och fysiskt.

Det här med olika grupper tycker jag inte är så konstigt egentligen. Alla tycker olika och har olika erfarenheter och bakgrunder. Det är väl därför det finns olika politiska partier tex. Alla kan ju inte tycka likadant. Var och en tror på sin sak.

Så jag förtydligar, jag tror på min sak och vet hur jag känner, men respekterar fullt ut att alla inte tycker som jag.

@Varfrisk Jag läser hur du kämpar och hoppas av hela mitt hjärta att du hittar ditt sätt att må bra på!🤗 Jag har inte skrivit hos dig på länge för jag tror det är bäst så. Jag märker att du retar upp dig på mina inlägg. Vi står lite för långt i från varandra pga olika tankesätt och förutsättningar. Det är det jag har försökt förklara här ovan.

Var och en gör sina egna resor, det viktigaste är dock att man tror på sig själv, förintar skammen och försöker må så bra som möjligt. Det är vad jag tror i alla fall.😜

Härligt med lite debatt här förresten, alltid någon som hittar något att ha nytta av!

Gårdagskvällens fisketur gav mig bla en fin gös på prick 3 kg. En perfekt matfisk. Min son med kompis fick två gäddor, kul det också. Jag ville ju ha en ” självsam” fisketur i går, men det blev bra många sms och bilder skickade fram och tillbaka mellan våra båtar.😂

Ha det bra, och försök att må bra, alla sätt är rätt! 🤗

Jag tänker att den egna tråden är ett eget rum men öppen för de som vill hälsa på. Att friheten att uttrycka tankar och funderingar i sitt eget rum- är stor. Vad som blir himla tydligt är dels att vi dricker av olika för oss synliga- ibland osynliga-skäl. Jag tycker det vore synd om friheten att uttrycka sig blev mindre av rädsla att trampa någon på tårna. Hellre många röster än få, fler tankar än färre. Att alltid vara försiktig av rädsla att någon annan kanske tycker annorlunda är inget bra klimat. Så länge man förstås inte ägnar sig åt hat eller omdömen som är sårande. Något sånt har jag aldrig läst här- i någon enda tråd.
De flesta av oss ska till Haparanda säger vi.
Vägen dit- aha du gör så? Du går, du flyger, du stannar längs vägen, du går baklänges, du orkar inte ta ett steg till.
Vad vi säger till varandra kommer inte ändra incitamentet att ta oss dit. Men det kan väcka tankar, ge energi. Det kan förstås och uppenbarligen vara provocerande att nån redan STÅR i Haparanda och ropar- kom! Flyg! Skynda!
Men det är väl okej?
I grunden måste vi tro att allt som sägs och skrivs här faktiskt handlar om att vilja andra väl. Sen säger vi det på olika vis, med olika nyanser. Det är bra, allt är bra utom när vi tystnar.
Men fortfarande vill jag hävda att den egna tråden är ett ställe där man själv sätter ramarna, och är friare än när man hälsar på hos andra! Kram till er alla.

Smart skrivet Se klart..🤗..Jag har liknande tankar som Torn, men skriver inte riktigt så rakt..Jag vet att många av oss som är beroende, även kan ha humör, och bombadera varandra med diverse åsikter och tyckande..Helst när man inte är i balans..Efter över 5 år på forumet så har jag även lärt mig lite om tex period-supande som för mig är jättesvårt att förstå..Hur kan man ens dricka dygn efter dygn.🥺..Men det vet och förstår givetvis den som har det problemet..Och då är det lättare för dom som är periodsupare , att förstå varandra. Under alla år, som jag levt..Har jag ännu inte i min proffession som skötare i psykiatri, eller i min omgivning, stött på 1 enda människa som har ett missbruk och högkonsumtion av alkohol, lyckats leva som ” sällandrickare” Alltså med lätthet utan vånda avstå att dricka när det bjuds..Att räkna, fundera, planera tycker jag inte tillhör det normala sällandrickandet..Men det är min personliga åsikt..Hoppas jag inte häller bensin på brasan nu..Inom AA ska det finnas en medalj som den som lyckas med den bedriften att bli sällandrickare efter mycket missbruk, ska få..Ännu har ingen hämtat medaljen. Detta vågar jag skriva i Torns tråd, för jag tror inte du misstycker..🤗. Men visst kan man leva som ”normaldrickare” och fortsätta räkna glas, enheter, tillfällen, det är ju upp till var och en. 🤗..Men för min del är det inte normalt.

@Se klart skrev:"Men fortfarande vill jag hävda att den egna tråden är ett ställe där man själv sätter ramarna, och är friare än när man hälsar på hos andra!"

Jag håller med om att man får skriva som man vill i sin egen tråd. Men jag tänker också att man kan få bemöta det som skrivs ibland. Jag både hoppas och tror att Torn överlever det. Vi kan ju inte bara klappa varandra på ryggen här i det ”vidare livet.”
Ja jag vet att det är viktigt för många att vi tycker lika men på så sätt blir det ingen utveckling heller.
Det jag reagerar på är att när man gör ett ”VI” så finns det automatiskt ett ”DE” och platsar man inte i VI så tillhör man de som inte har förstått.
Jag tror inte att jag vill höra till VI men det stör mig att det finns en grupp där jag inte är välkommen för att jag tror på nåt annat och hur jag än försöker förklara vad, hur och varför jag tror som jag tror och gör som jag gör så är det alltid, alltid fel ändå. För att jag inte har fattat. Det är nedlåtande och det går liksom inte heller att bevisa att det fungerar. Man blir lite klappad på huvudet.

Och by The Way alla här har inte haft ett missbruk, alla här får inte en kick av alkohol, alla här var inte beroende ens när vi började skriva här. Jag förespråkar inte kontrollerat drickande. Jag förespråkar ingenting. Tror det är lättare med 0, tror att det är svårt att återgå till ”normalt” drickande för ”normalt” är oftast åt helsike för mycket, men om det faktum att jag inte säger ”aldrig mer” gör att jag inte riktigt platsar här om det är 0-tolerans som gäller, då känns det tråkigt.

Jag gillar annars dig och dina inlägg Torn och du får skriva vad du vill i din tråd, men när du skapar grupper skapar du också motsättningar som inte behövs. Olikheter berikar oss alla.

@Sisyfos Så du tycker jag har skapat en grupp bara för att jag kan känna igen mig i hur vissa andra upplever saker och ting. 🤔 Ok, då är det väl så. Och om du inte gillar det jag skriver finns det en enkel lösning. Läs inte i min tråd, det är valfritt.🤗

@ miss lyckad Jag är helt inne på din linje med ” normaldrickande” personer som en gång har blivit beroende. Att ständigt tänka på hur mycket, och när man dricker är inte normalt. Och som jag många gånger har sett hos vissa så blir det alltför ofta fler glas än vad som var tänkt. Det måste vara riktigt jobbigt, 😩 men är dom nöjda med det och tycker att de mår jättebra så är det upp till dem. Enstaka undantag finns väl såklart, men tydligen ingen som har gått på AA😅

Det är ju tyvärr en väldigt liten skara som lyckas förbli nyktra över tid. Inom AA har jag läst siffran 5-7 procent. För dem som har slutat ”spontant” (dvs utan behandling eller AA tex) är siffran lite högre, 13-14 procent kanske, och det tror jag beror på att man har valt att sluta tidigare i sitt missbruk. Ju tidigare man slutar dricka desto större chans att förbli nykter. För varje återfall blir det bara svårare. De allra flesta med alkoholproblem super sig sjuka och till döds förr eller senare. Thats fact.

Och jag har precis som Miss lyckad inte hört talas om en enda person som har haft alkoholproblem som har lyckats bli en sällandrickare, mer än korta perioder i livet som helhet. Och hänger man här på forumet har man alkoholproblem, annars hade man aldrig kommit på tanken att hänga här.

Men det här min åsikt, och jag gillar att vi tänker olika.

Kram 🐘

Oj vad mycket det blev kring detra, som ju bara från början handlade om att jag bekräftade att jag förstod hans positiva känslor kring sin nykterhet! Om Torn skriver att folk inte fattar, tolkar jag det ordet som "har inte upplevt ännu". Ingen värdering i intelligens...
Oj, är det så få procent som lyckas behålla sin nykterhet livet ut? Jag vill verkligen tillhöra den procenten. Nykterheten har bara inneburit positivt för mig!

@Torn Ja…kanske det är så…eller …kanske jag tycker att du uttrycker dig lite plumpt ibland. Någon gång har du skrivit i min tråd då det blev väldigt plumpt. Ibland kommer du åt mina ömma punkter å jag tänker att det är mitt ansvar för jag tänker att du skriver inte för att såra. Men när du skriver om vilka som kommer att följa dina fotspår då upplever jag att du tar dig en stor frihet att kunna bedöma detta. Vi alla är ju mer eller mindre lika sårbara.

Jag försökte söka men visst är det så att tack vare att Alkoholhjälpen finns beror på att Stockholms landsting stöttar/bekostar denna möjlighet? Det pågår även forskning inom Alkoholhjälpen eller hur?
När Alkoholhjälpen ändrade sitt utseende och la till rubrikerna…(nu vågar jag inte lämna den här sidan) ..men det var väl ”Vara alkoholfri” och ” Vara måttlig”? Om man tänkte att det inte var möjligt att vara måttlig varför skulle den rubriken då finnas? Åter igen….jag kan inte vara måttlig eller kontrollerande …jag måste vara nykter.

@Torn…jag tycker om att läsa om ditt fiske…för det låter så himla rofyllt och gott. Men jag passar nog inte in i din tråd för tillfället.

Ha det riktigt gott och ärligt…jag är glad för din skull att du får må så bra😍🦋

Min idé om att kunna dricka måttligt är att dom som kan det, gör det redan. Vi andra, kommer aldrig att kunna..Men om jag vacklar i mitt missbruk, så blir både jag och ev behandlingsställen glada att jag söker hjälp..Under vägen upptäcker man att dom flesta mår bäst av total nykterhet..Detta är min personliga åsikt..Klart att jag som beroende hellre tar hjälp , av ”så här lär du dig att dricka måttligt” Än ”Så här lär du dig att sluta dricka alkohol” Det tar oftast lång tid innan man förstår att det är dags att sluta. Oftast är det ju det sista man vill..Det märks ju också på Forumet. Många som gång på gång, försöker dricka kontrollerat, men det funkar bara ett tag. Sen finns ju dom som gärna vill tjäna pengar på våra beroenden..Och på så sätt ” lockar” oss att tro att det går att dricka kontrollerat. Fortfarande mina personliga åsikter..Man tänker ju oftast helt annorlunda som aktiv beroende..Det är ju en psykisk sjukdom också på så sätt att man ( hjärnan) blir besatt av att få substansen..Sen om man har en hyfsat lång tids nykterhet, undrar man ”Hur f-n tänkte jag där” Jag som tex halsade en folköl på toaletten..🥺..Eller i bilen innan jag gick in i huset..Inte friskt på något sätt..

@Sattva Du har upp”fattat” saken helt korrekt.😊Upplevt är väl ett bättre ord kanske. Att jag skulle tro att någon inte fattar pga intelligens tar jag liksom för givet. Ett exempel: Jag fattar inte att du vågar hoppa från 10:ans hopptorn, det har jag aldrig gjort. Är man korkad om man inte fattar en sådan sak? Nä, snarare smart kanske.😅

@Varafrisk Passar gör alla, om man vill och tycker man har något att hämta i min tråd. Jag vet att det jag skriver ibland har en tendens att missuppfattas och att jag kan vara rätt ärlig och skriva vad jag tycker.
Men att väga varje ord på guldvåg och tänka in i minsta detalj vad jag ska skriva så ingen tar illa upp har jag varken tålamod eller lust till. Så därför får jag förtydliga ibland med ”Att jag vill alltid alla väl” Varför skulle jag vilja att någon ska må sämre? Vad skulle jag vinna på det?

Jag tycker mig ha märkt att det finns ofta drag av misstänksamhet hos de som forfarande dricker eller precis har slutat. Jag var precis likadan själv. Därför undviker jag att skriva i en hel del trådar. Missuppfattningsgraden är för hög pga mitt sätt att skriva.

När jag nu har varit nykter i ett och ett halvt år så är mitt tankesätt och värderingar helt annorlunda mot hur det var tex på månad 5. Jag ser saker som jag inte hade en tanke på då, och jag känner saker som jag aldrig kunnat tänka mig att jag skulle göra. Därför kan det jag skriver kännas helt åt pipsvängen konstigt för dem som inte kommit så långt.

Nu spårade jag ur lite, men det får man göra i sin egen tråd tycker jag. 😅

Ha det riktigt gott du med Varafrisk! Skulle inte du prova på att fiska? Nu är det guldläge med det varma goa vädret.😍 Ett metspö från stranden räcker gott.

Kram

@Tofu Oj, vilken fart det blev. Tur att jag är gräsänkling i dag och har haft tid att läsa och skriva.😅 Japp, nu vänder vi blad och så blir det sedvanligt fiskesnack här igen..

Ha det bra