Hej alla!
Nyinflyttad idag från "att förändra sitt drickande". Helnykter sedan 1 jan i år, och så kommer det förbli!
Har valt att behålla mitt trådnamn "Det är aldrig försent". Det står för att utveckling i och av livet aldrig tar slut, man blir aldrig "klar". Men det är aldrig försent att hitta nytt, både inom och utom sig!
Ser fram emot att lära känna er härinne, som dem ni är i denna del av forumet!

@Sattva skrev:"Den stora skillnaden mot tidigare semestrar är det inre lugn jag känner. "
Ja, jag känner igen det inre lugnet. Hoppas det stannar på semestern. Jag försöker verkligen jobba på det.

PHU, det kan man kalla rivstart...Helt fullbokad kalender fram till nästa semester...
Tur att svaret på det inte längre är att "unna" sig vin. Utan istället se till att ha ett fulladdat batteri dag 1, och sedan se till att det inte hamnar under halvladdat. Hur? Med bra mat, återhämtning o ffa sömn...
Ha ha, präktigt värre. Men sant😊

Känner mig också präktig ibland @sattva men så får det vara. Först kommer nykter- därefter får man se vad det blir av allt.
Minns när jag blev förälder, hade en liknande känsla-var ju en stor livsinställning. Men då var det; barnet först, allt annat kommer därefter.
Önskar dig en fin dag!

@Se klart Ja jag har stor respekt för alkoholen/ beroendet, och jag är övertygad om att jag måste gulla med nykterheten, bevara den aktivt varje dag. Aldrig ta den för givet, iaf inte på länge, länge. Värna om den med alla medel jag har!

@Sattva skrev:"Hur? Med bra mat, återhämtning o ffa sömn...
Ha ha, präktigt värre. Men sant😊"
Ja, det är väl det vi har insett att det inte finns några genvägar till verkligt gott mående.
Men inte sjutton behöver vi vara så präktiga för det… vi kan nog busa till det på annat sätt tror du inte. Jag älskar istället energin att komma på att man kan åka och bada fast det är alldeles för sent. Strunta i middagen och handla hem. Det är ju både tid och pengar över till det nu för tiden.

Söndag, ledig, skönt! Njuter. Jobbvecka imorgon. Ingen jobbångest, så jäkla skönt!!
En annan sak jag lagt märke till hos mig själv är att jag är lugnare i att pröva mig fram med olika saker. Utvärdera. Måste inte veta. Mer is i magen på riktigt, med ett äkta is😊. Det är inte hela världen om det jag väljer att pröva blev fel liksom. Då vet jag det. Ingen skada skedd. Jag var mycket stissigare när jag drack.
Alltså på riktigt, mitt liv är inte så förändrat utifrån sett. Men inifrån sett är det som natt och dag. Som magi. Jag vet att det inte fungerar såhär för alla. Men för just mig har det varit så. Och jag är så tacksam!!🙏🙏🙏

Anonym26613

@Sattva skrev:"Alltså på riktigt, mitt liv är inte så förändrat utifrån sett. Men inifrån sett är det som natt och dag. Som magi. Jag vet att det inte fungerar såhär för alla. Men för just mig har det varit så. Och jag är så tacksam!!🙏🙏🙏"

Eller hur 💚🌸💚🌸💚

Jag tycker vi får skriva om det goda så mycket vi vill. Jag vill inte glömma bort hur stor skillnaden är. Och kanske någon läser våra trådar och får inspiration. Fast andra sidan så trodde jag inte på andra innan jag fick egna erfarenheter. Men ändå 😊☀️🌸

Hör du... ...trummor... 🥁🥁🥁... imorgon är det 200 dagar!! 🙈🙉🙊

💚🥳💚🥳💚

🤭🤭🤭
@Miss Mary Poppins skrev:"Hör du... ...trummor... 🥁🥁🥁..."
Japp, det är jag som börjat öva inför imorgon.
Jag tog plats i orkestern nu när jag inte går vid er sida, man duger alltid till något så länge man inte ger upp! 😂😂😂.

Skriv så mycket ni vill om allt bra! Jag läser och inspireras! Även om min väg blev krokigare...

Ha en riktigt bra dag!🧡

Anonym26613

@Soffi skrev:"Japp, det är jag som börjat öva inför imorgon.
Jag tog plats i orkestern nu när jag inte går vid er sida, man duger alltid till något så länge man inte ger upp! 😂😂😂"

🤣👌🥁💚 Rolig du är soffi! Du sänker dig fortfarande pga en ynklig snubblande. Du får fira med oss, 200 dagar tillsammans imorgon ❤🌸💚

🥁🥁🥁
Grattis till 200 dagar!!
🎺🎺🎺
Och grattis till en "magisk förändring", du är fantastisk!

💗🌺🧘‍♀️🌺💗

Kram!

PS. @Miss Mary Poppins 🤔 Jag ser det inte som att jag sänker mig, jag har sänkt siffran ett par gånger när jag plockat lärdomar, men det är bara en siffra, den officiella "antal nyktra dagar i sträck-siffran".
Jag är precis lika glad och stolt som ni (fast det kan jag ju inte veta, hur ni känner..🤔🙄😂) över att jag har 200 dagar på rätt väg - mot ett bra liv där jag mår gott!
Det firar jag gärna med er! 😍😍😍 DS

@Soffi TACK!! Ja tänk, 200 dagar! Jag som tyclte 2 dagar var en bedrift förr!!
Det är ju verkligen vägen, utvecklingen som är grejen. Att göra aktiva val mot ett bättre mående, ett bättre leverne!! Så glad att vandra på vägen med dig!!🥰

Andra jobbveckan. Helt slut! Trycket är enormt. Det är minimalt folk inne o det dyker upp saker att lösa som egentligen inte är mina. Mina semesterlediga kollegors patienter som det händer saker kring o måste lösas. Svårt när det inte finns tid i ett redan fullbokad schema och att jag inte är insatt i patienten. Jag är stresskänslig. Har inga problem med "fullt upp" så länge jag har kontroll/ koll/ har förmåga att styra. Dessa dagar har jag inte det o jag blir helt matt. Blir lite handlingsförlamad istället.
Sover bra, men för lite. Dåligt samvete att jag är helt slut när jag kommer hem o i princip inte orkar något. Men, bara denna o nästa vecka också. Sedan semester 3v. När den är slut är vi full styrka igen.

Anonym26613

@Sattva Låter tufft ❤🙏 Själv har jag minimalt med kliniskt ansvar vanligtvis men under sommarveckorna får jag testa lite allt. Känt mig lite ringrostig 😅 Men nu är jag på semester.
Kämpa lite till vännen! Snart är det din tur 💚🥳🌸

@Sattva skrev:"Har inga problem med "fullt upp" så länge jag har kontroll/ koll/ har förmåga att styra. Dessa dagar har jag inte det o jag blir helt matt. Blir lite handlingsförlamad istället."
Det här tror jag är jätteviktigt. När det blir alldeles för mycket som känns oöverstigligt så får i alla Fallujah svårt att fokusera och ta en sak i taget. Det blir lite handlingsförlamning. Har verkligenpå senare tid försökt tvinga mig att göra en sak taget. HoppAs det blir bättre snart Sattva.