@Torn …Fiske…kanske Hökensås….

Jag tror att det var i min tråd som du skrev att jag ville inte bli nykter …för om jag ville bli nykter så kunde jag ta lån för att lägga in mig på behandlingshem. Vill fortfarande tro att du ser dig som en jämlike med oss alla och vill gott för så uppfattar jag dig… men det gjorde ont …. för just då försökte vi hjälpa vår dotter m ekonomin.

Kram🥰

@Torn …Fiske…kanske Hökensås….

Jag tror att det var i min tråd som du skrev att jag ville inte bli nykter …för om jag ville bli nykter så kunde jag ta lån för att lägga in mig på behandlingshem. Vill fortfarande tro att du ser dig som en jämlike med oss alla och vill gott för så uppfattar jag dig… men det gjorde ont …. för just då försökte vi hjälpa vår dotter m ekonomin.

Kram🥰

En fiskefrågor..Röker du fisk någon gång? Det tycker jag är jättegott. Min granne röker lax åt mig ibland. Minns även min styvpappa som rökte både abborre, gädda, och siklöja. 😍

@miss lyckad Det är inte så ofta numera tyvärr, för det är ju jättegott! I bland röker jag lite makrill i en sådan där liten röklåda. Men för länge sedan hade jag en riktig kallrök som jag hade byggt själv. Det blir godast då tycker jag. Jag har haft funderingar på att bygga en rök här där jag bor nu, men det är lite tätbebyggt. Tror vissa grannar inte skulle bli så glada.😅

Kram

@Sattva skrev:"Oj vad mycket det blev kring detra, som ju bara från början handlade om att jag bekräftade att jag förstod hans positiva känslor kring sin nykterhet! "
Ja, det var väl kanske så att jag inte hade läst inlägget i sitt sammanhang. Jag har full respekt för att ni jublar över nykterheten. Det gör även jag. Men jag står för att det är onödigt att blir vi och de, men så långt som att jag måste sluta att läsa din tråd behöver det väl inte gå? Det handlade om ett inlägg.
För min del får man beskriva lyckan över alkoholfriheten hur mycket man vill. Så nu vänder jag också blad.

@Sisyfos skrev:"men så långt som att jag måste sluta att läsa din tråd behöver det väl inte gå?
Det väljer du själv som sagt. Fast jag kan inte garantera att jag inte råkar skriva något som du går i gång på.😅 Jag lovar att försöka tänka på att inte skriva ” vi” och ”de” i fortsättningen i alla fall.😅

Ha det gött!

Det är väl så Torn att du får skriva vad du vill. Jag lovar att inte gå igång nästa gång det händer. Och man gör ju egentligen så hela tiden grupperar, känner igen sig i någon. Det blev bara lite för mycket ”vi som fattat” den här gången, men jag missade också att läsa det i sitt sammanhang.
Och det hade kanske räckt att du förklarat, nu blev debatten helt galen och handlade om något helt annat än min ursprunglig synpunkt. Det blev istället en fråga om dricka eller inte dricka, det var inte mitt val. Sånt som händer på forum.

God morgon, otroligt vad det går att reda i saker på så kloka sätt på det här forumet. Jag har sagt det tidigare, men vi skulle kunna ställa upp som FNs sändebud i Mellanöstern-konflikten… min enda poäng är att det är mycket bättre att vara öppen, säga, tycka- och så kanske förtydliga om det behövs. Än tvärtom. Kram!

@Se klart Japp, jag får försöka tänka till lite extra om jag ska skriva på forumet, och bara skriva i trådar där det känns rätt.

Tre och en halv dag kvar att jobba, sedan har jag semester.😍 Vi ska dra upp till Grebbestad den första veckan. Mest för att komma hemifrån ett tag och njuta av sommaren. Båten tar vi med, och ev blir det en tur till Väderöarna om vädret tillåter. Där har varken jag, frugan eller barnen varit förut.

Ha en bra dag!

@Torn Du får berätta om väderöarna om det blir så, har heller aldrig varit där! Vad kul att kunna ta med båten. Vilken frihet!
Just nu ankrat upp i en någorlunda vindstilla vik, ligger på fördäck o lyssnar på skvalpet. Lyssna på Agnetha Sjödin snart. Kramar det bästa ur sista semesterdagen, för den här omgången.

@Sattva Jag lovar att berätta! Det hänger mycket på vädret/vinden då min fru och dotter är väldigt känsliga för sjögång. Annars får det bli mindre turer närmare kusten. Jag och min son kommer helt säkert klämma in någon fisketur däruppe också. Jag har en för mig ny art som är vanligare i de farvattnen. Nämligen Brunsnultra.😊 Det är en stor frihet att ha båten ståendes på en trailer hemma. Ingen båtplats, inte en tanke på stormar eller stölder, och jag kan ta med båten precis vart jag vill bara det finns en båtramp.

Åh vad härligt det låter att ligga på fördäcket och lyssna på vågskvalpet! 😍 Du får ha några lugna veckor på jobbet. Det varma vädret gör ju så havet värms upp rejält, och därmed blir det ju varmare även på land längre in på hösten. Båtsäsongen förlängs markant då som du vet.

Kram

Väderöarna är fantastiskt. Har varit där på konferens för några år sedan. Jag blev så förtjust att jag var tvungen att köpa med mig en mössa som minne :) Men sjögången var inte att leka med den gången. Hoppas det är hyfsat lugnt så att ni tar er dit @Torn!

@Blenda Härligt, då har jag något att se fram emot! Ha-ha, en mössa av alla saker! Men det är ju bra, det heter ju ” väder”öarna av en anledning. Det är garanterat riktigt bistert väder därute under vinterhalvåret. 🤗

@Andrahalvlek Jo, dotterns hamster lever ännu. Jag fixade ju en jättestor bur av ett vitrinskåp så den mår kanonbra! En massa små hus och gångar mm är buren inredd med. Fast min dotter har tröttnat rätt kraftigt på hamstern, man ser aldrig den, man hör den bara på natten när den springer i hamsterhjulet.😂 Det spelar ingen roll hur mycket mat den får. Allt försvinner direkt under natten. Så mat har den nog så den klarar sig länge i sina gömmor. Men min morsa ska komma och ge den nytt vatten ett par gånger när vi är borta.

Kram

Vilken aktivitet! Jag hänger ju mest i ”Förändra” och vacklar runt och hittar inte riktigt min väg, än. Skriver inte så mycket, men läser varje dag.

Måste bara säga att Be You @Torn! Jag tycker du är en frisk fläkt som inte väger varenda ord på guldvåg och det är befriande! För helt ärligt - att hela tiden fundera på sin konsumtion osv är inte befriande. Jag tycker att ni på den breda vita vägen är riktiga föredömen. Absolut finns det de som kan bli måttliga av oss andra, men helt ärligt tror jag många av oss skulle ha ett bättre liv av att ställa bort flaskan.

Jag kan också förstå ”hård” kritik. Den kan gälla alla sjukdomar. En diabetiker kan inte fortsätta äta kolhydrater dagarna i ända för att tillfriskna/bli bättre exempelvis. Att tillfriskna från sjukdomar av alla de slag kräver sitt av individen. Att tro på mediciner och att utomstående krafter ska bota en är bara självbedrägeri. Så jag förstår att även ni på den breda vita vägen har jobbat hårt för att komma dit ni är.

Nåja, ska inte kapa din tråd. Hoppas på många fiskar och en skön semester för dig 🐟🐟🐟🎣🐠🍤🤗

@Futurista Tack, kul att du kikar in här! Jag har ju i bland tidigare försökt komma med lite välmenande tips hos vissa som jobbar med att försöka dricka kontrollerat, men det slutar nästan alltid med ett aggressivt bemötande. Om inte från personen själv, så från andra som har läst det. Det känns ju inte så kul, så då blir det ju att jag slutar med det. Jag tänker att en person som kämpar med att få till ett kontrollerat drickande kanske kan vara intresserad av hur jag upplever det med att inte dricka alls.

Jag tycker så här, är man fullt nöjd och tycker sig må jättebra av att dricka kontrollerat så är allt frid och fröjd. Men känner man det minsta skav och tycker det är lite besvärligt att hålla sig måttlig så varför inte prova en längre period helt utan alkohol.
Man kanske upptäcker att man mår ännu bättre av det. Målet måste väl ändå vara att må så bra som möjligt. Dock förespråkar jag minst 6 månader utan en droppe alkohol. Det är först då vanan att leva utan alkohol börjar sätta sig ordentligt. Får väl tillägga att det är min personliga uppfattning och erfarenhet. Har man aldrig varit helt alkoholfri såpass länge så är det ingen idé att säga att man inte mår bra av att inte dricka alls. ( också personlig erfarenhet)

Jag vet ju själv att det är en i princip omöjlig tanke att ett liv helt utan alkohol skulle vara bättre än att tillåta sig själv att dricka alkohol. Jag har ju själv varit där.

Men jag kan konstatera att jag numera mår bättre än någonsin och saknar inte alkohol det allra minsta. Bara en sådan sak som att vara lite seg på morgonen pga av alkohol kvällen innan ser jag som onödig. Varför liksom, alkoholen tillför mig ju inget. Det är bla därför jag jag mår bättre nu än på den tiden jag bara drack måttligt på helgerna.

Jag började ju dricka en gång i tiden pga att jag var blyg, och jag upplevde att det hjälpte för stunden. Men blygheten blev bara värre i förlängningen pga alkoholen. Liksom allt annat. Fy fan, vad lurad jag har varit av giftet!😂 Nu är jag kanske ett undantag, men vem vet, kan det bli så för mig, så kan det säkert bli så för någon annan.

Ha det bra!

I dag har det varit riktigt varmt, och i våra sovrum som ligger på andra våningen är det bastu!🥵 Jag vägrar dock att klaga på värmen eftersom det är så attans kyligt här i Sverige typ 9 månader om året. Körde igång en luftvärmepump på kyla för första gången på 3 år+ åkte och köpte 3 fläktar att ha i sovrummen. Tyvärr inte bra för den globala uppvärmningen att ödsla el på kyla, men trycket från barnen och frugan blev för stort. Jag får klimatkompensera på något sätt. 😂 Nu blir det hörselproppar i natt för att dämpa oljudet från fläkten.😃 Att sova bra är alltid viktigt.

Ha en bra kväll!