Hej alla!
Nyinflyttad idag från "att förändra sitt drickande". Helnykter sedan 1 jan i år, och så kommer det förbli!
Har valt att behålla mitt trådnamn "Det är aldrig försent". Det står för att utveckling i och av livet aldrig tar slut, man blir aldrig "klar". Men det är aldrig försent att hitta nytt, både inom och utom sig!
Ser fram emot att lära känna er härinne, som dem ni är i denna del av forumet!

Jobbigt dilemma. Smygdrickande, ja jag var ju expert på det. Förstår att det är jobbigt att ha en hemlighet, som ni delar men på olika sätt. Tänker att det kanske är bra att du avvaktar ändå och ser om det händer nåt mer. Jag tror ärligt att mitt drickande hade blivit en fullständig katastrof om jag hade tyckt att det var ok att dricka öppet inför min familj. Samtidigt kan du inte hamna i räkna-leta etc träsket. Tar du upp det riskerar du att han väljer och då väljer att dricka ibland. Att han ”tvingar” dig att okeja drickande kanske. Tar du inte upp det behöverdu kanske bestämma hur du ska förhålla dig då att det inte blir jobbigt.
Tror det är klokt att avvakta precis som du skriver. Och att ha en plan om det behövs.

Jag tror också att det är klokt att avvakta. Jag är ibland för spontan för mitt eget bästa, men jag tror att ”min lösning” på just det dilemmat bottnar i min barndom mest. Och att det är lätt för mig att uttrycka mig så, som inte ens har en ”tänkt” man framför mig att konfrontera i så fall. Sov på saken så länge du behöver och gör sen det som känns bäst i magen helt enkelt. Magkänslan brukar ha rätt.

Kram 🐘

Ja, avvakta o se hur stort problemet egentligen är, är min strategi. Det vet jag inte än. Jag får acceptera en tid nu när det inte känns helt 100. Att jag kommer kolla den där gömman för att få en uppfattning om omfattningen, och att det inte känns bra. Men det är min lösning just nu.

Idag iaf 7 mån nykter! Känns härligt! Det enda är att mitt godisätande är alldeles för vilt just nu. Ska dra ner på det, godisstopp nu en tid. Det finns så mycket annat än skit att förse kroppen med!

Grattis till 7 månader!!!🎁💐🧡

Så tråkigt med hemligheten, den gömda flaskan, mellan dig och maken, ni verkar annars ha en så fin relation.
Jag hade nog (även om jag inte till fullo kan sätta mig in i situationen känslomässigt) försökt att verkligen tänka att det är av hänsyn till mig och att det kanske är en engångsföreteelse såhär på semestern. En gång ingen gång typ, men om det blir en vana ... ja då behöver frågan nog tas upp. @Torn hade en bra ingångsvinkel.
Till dess, sug inte för mycket på den sura karamellen, lägg den åt sidan om du kan, kanske behöver du bita i den, kanske inte. Ta det se'n!

Njut av semestern och dina nyktra månader - du har förtjänat båda genom hårt arbete.

Kram!🧡🧡🧡

Grattis till 7 nyktra månader! 🥳🥳🥳

Håller med @Soffi, vissa sura karameller kan man helt strunta i eller äta upp först när allt annat godis är slut. Jag har faktiskt inte återupptagit min ovana att äta choklad, och precis som med alkohol blir det allt lättare med tiden att avstå. Jag vet att suget väcks om jag äter lite, så det är enklare att avstå helt.

Kram 🐘

Tack för grattis!
Ja idag är det riktigt småruggigt, men har småplock att fixa med i vilket fall.
Njuter av att ha semester, låta tiden gå långsamt o inga större måsten. Vi är bra på att ta dagarna som de kommer o det är skönt. Kollade just väderappen för kommande vecka, och som Torn säger kommer det bli båtväder👍😃🧚‍♀️, iaf mindre blåst. Bad är inte nödvändigt, bara att vara på havet är underbart! Kanske skulle ta tag i det där att bli trygg i att köra båten. Vi säger det varje sommar, att i år ska Sattva köra så att hon blir trygg med det. Jag fattar ju att jag borde kunna köra den bättre, men jag njuter verkligen av att bara uppleva o vara. Och maken älskar att köra😇. Och jag är en jäkel på att hoppa iland o förtöja💪😃...

Anonym26613

Grattis till 7 månader 🥳💚🥳💚🥳
Surt att du har sura karameller att suga, men det är en bra påminnelse om hur svårt det är vi håller på med.
Ha en fortsatt fin semester vännen 💚🌸💚🌸💚🌸

Grattis Sattva, det är mäktigt med 7 månader, mer än halva året! Och du gör det så bra och med omsorg om dig själv, så blir nykterheten självklar. Önskar dig en fin dag! Kram 🥰

@Miss Mary Poppins @Se klart Tack! Ja 7 mån är mäktigt. Och jag är så innerligt glad att jag är där jag är. Minns förra sommaren, hur uppgiven jag var. Jag visste att jag måste sluta mitt destruktiva drickande men visste inte hur. Så var det ju bara att sluta, inget mirakel som behövde ske. Och inte ge sig. Pressa igenom jobbiga stunder.
Livet är miljoner gånger bättre idag!!!

@Sattva skrev:"Så var det ju bara att sluta, "
😂🤣🤣🤣
Tack för morgonens första skratt!!
Ja, det är ju bara att sluta!!
Men ... för mig ... något av ett mirakel var/är det ändå ... hur kom jag dit där jag fick idén att sluta och att också försöka göra något av den?🤔

Njut av ditt miljoner gånger bättre liv även idag!
Kram!

Ja, väldigt konstigt på sätt och vis när man tänker efter - det var bara att sluta. Eller det svåra är inte att sluta kanske, utan att inte börja igen. Just den där insikten om att lösningen på livets vedermödor inte finns i alkoholen. Och sen när man slutat så fattar man inte varför det var så svårt. Det var ju bara att sluta…
Jag är så illa tvungen att vara trygg i att köra båten. Borde absolut ha tränat mer kanske, men ändå… jag kunde tillräckligt mycket för att köra den när det krävdes och tillräckligt mycket för att lära andra köra. Så njut på du i fören istället. Det skulle vara skönt om nån annan körde, men jag njuter nu mera också av att köra. Som du skriver, bara att vara ute på havet är så oerhört skönt.

@Sisyfos Det blev att bara åka med o njuta av färden igår också🥰. Min syster är helt självständig med deras båt. Kan bli lite sugen på att bli det också, men så är det ju alltid maken o jag ihop som är ute, så det blir naturligt att han kör. Han har haft båt i hela sitt liv, inte jag.
@Soffi Visst är det härligt att vi är på andra sidan nu, aldrig aldrig mer tillbaka i geggan!!
@Varafrisk Tack!

Har en skön semester. Mycket tid till mina egna grejer ( yoga etc), men ändå gott om tid till annat. Lugnt o skönt tempo. Träffade en gammal vän igår. Så mysigt prata gamla minnen. Vi konstaterade att det är skönt att bli äldre, mindre drama, mer att leva efter hjärtat. Idag ska jag träffa en annan gammal vän. Och sedan kvällstur med båten.

@Sattva Lugnt och skönt gillar jag också. 😍 I dag ska jag dock ut och göra havet osäkert. Jag och min son ska röja runt i farvattnen runt Kosteröarna och jaga nya fiskarter. Men det blir strandhugg på någon ö där också med fika och chans att sluta ögonen i solen en stund.

Ha en härlig dag! 🤗

Semestern rullar på. Fick äntligen tillfälle att tacka nej till ett glas vin igår. Kändes helt naturligt. Drack vatten. Lite konstigt att det finns flera olika slags öl o vin till gästerna, men inget alkoholfritt utom vatten (o saft iof, men det är inte så gott till mat...).

Jag har tvekat lite på om jag ska skriva uppdatering eller inte på det här med smygdrickandet jag upptäckt hos maken. För det är jobbigt o jag behöver känna mig trygg i mitt val av hantering av det. För det är ärligt talat skitjobbigt. Har hittat fler flaskor, på samma ställe. Totalt denna veckan (hittills) 3 flaskor. Strax över gränsen av de där 14 enheterna en man kan dricka väl? Har inte märkt något på honom. Men märker på mig själv att jag far illa. Vill inte vara kontrollerande. Det hela förföljer mig. Kan inte släppa tankarna på det ens under yogan, och då har det verkligen invaderat min hjärna. För att göra en lång historia kort, igår frågade jag om han döljer något från mig. Svar nej. Frågade till o med om han smygdricker. Svar nej. Alltså ljuger mig rakt upp i ansiktet. Jag är i grunden helt knäckt. Men vill inte skapa en massa drama. Vill han smyga, ljuga o dricka....ok. Jag är ren. Det enda jag gjort är att inte säga rakt ut att jag vet. Orkar ärligt talat inte skapa en situation som jag inte vet var den slutar. Han är alkoholist o vill inte bli nykter. Jag tänker inte låta detta påverka mitt mående. Hade jag inte hittat gömman, hade jag inte vetat eller anat. Han håller det på en nivå som gör att jag inte märker det.
Jag kan inte tvinga honom att bli nykter. Jag vill inte lägga tid eller energi på alkohol. Därför släpper jag det. Kan inte gå o kolla gömman, påverkas, bli ledsen. Så strategin just nu blir att släppa det. Får se hur det fungerar. Jag får prova. Lägga fokus på att behålla mitt egna bra mående. För vi har det bra på alla sätt i övrigt.

@Sattva skrev:"Jag kan inte tvinga honom att bli nykter"
Absoluta inte, men i längden är det väl ohållbart att veta att sin man ljuger för en.
Vi är alla olika, du verkar vara mer sansad än vad jag är. Jag hade tagit upp det direkt, det kanske inte är det bästa men jag är sådan som person.
Eftersom ni har ett bra liv tillsammans så hoppas man att ni ska kunna vara överens om när och var han ska dricka. Det kan inte kännas bra att behöva smyg dricka. Och du kan inte koppla av för du vet aldrig när och var han dricker.
Jag tror ändå på ärlighet, även om det kan vara svårt och jobbigt ibland.
💕 sländan

@Sländan Ja naturligtvis har du rätt i att det är ohållbart i längden som det är just nu. Jag är nog lite i chock fortfarande o försöker hantera mig själv för att skydda min egen balans. Jag har alltid litat blint på honom. Och nu har jag svart på vitt lögn o hemligheter. Jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen med denna information. Behöver tid. Hoppas väl på nåt naivt sätt att han ska sluta av sig själv, känna att det är fel. Suck. Jävla skit. Behövde verkligen inte detta...

@Sattva Du har helt rätt i att du behöver tid. Du behöver tid att smälta och fundera på hur du ska göra. Släppa eller agera. Nu eller senare. Och du ska inte tveka att skriva om det här. Du behöver skriva om det, sätta ord på det jobbigaste jobbiga.

Vad vi än skriver så vet vi att det fan inte är lätt. Jag vet verkligen. Först med en pappa och en mamma som smygdrack under min uppväxt, och sen en sambo på senare år. Min mamma konfronterade jag aldrig, min pappa och sambo några gånger vardera. Det ÄR asjobbigt. Man vill ju inte att det ska vara som man tror. Man hoppas och hoppas och hoppas att man inbillar sig. Letar efter och inväntar ”bevis”. Vänder in och ut på sig själv. Väntar lite till.

Allt det här måste processas i DIN takt. Vi finns här och lyssnar om du vill.

Kram 🐘