Mitt mål är att dricka lagom. Och inte dricka ensam på vardagskvällar. Min värsta trigger är stress. Stress pga jobbet, stress pga jobbigt ex, stress pga krav på mig själv.
Nu har jag loggat mitt drickande i 300 dagar, jag har varit alkoholfri endast 2 dagar per vecka i snitt. Skulle vilja att det var tvärtom. I snitt blir det ca 3 glas vin de kvällar jag dricker. Dricker aldrig på dagen, har inget sug då. Det är kvällarna efter en stressig dag som är min svaga punkt. Jag är sällan bakis, mest trött. Men jag är orolig för min hälsa, jag vill vara frisk, jag vill gå ner i vikt, jag vill inte ha ont i lederna.
När jag nu försöker formulera ett mål så vet jag inte vad jag ska skriva. Jag vill inte sätta ett mål som jag inte kommer att klara. Jag vill skriva hur det är, inte hur det borde vara.
Vi får se vad det leder till.
Mer självinsikt förhoppningsvis.

Hej @Lavendelblomman
Ja det är en ynnest att kunna sluta tidigare. Jag har jobbat så mycket, prioriterat jobbet, alltid tagit ansvar, alltid ställt upp. Det tog liksom stopp i mig. Så många gånger när jag gick till jobbet kände jag inom mig ”jag orkar inte” och ändå körde jag på. Sen trappade jag ner arbetstiden för att slutligen gå i pension. Så nu ska jag bara njuta. Kram

Kikar in här. Du verkar precis som jag vara inne på att ha en helvit period. Det låter sunt. Jag behöver verkligen det iaf, men jag lyckas sällan längre än 5 dagar. I våras hade jag några perioder med längre uppehåll och mådde så mycket bättre. Dag 5-10 tycker jag är värst. Ha en fin söndag, kram 🤗

Det går bra idag @Futurista
Inget sug men för säkerhets skull har jag inget hemma. Hemma i stan en vecka nu, ensam. Det har tidigare triggat mig, men jag är mindre stressad sen jag slutade jobba så det känns ok. Skönt att det går bra för dig också.
Kram

Dag 5. Och eftersom jag loggat i över ett år så vet jag att det är första gången på över ett år som jag har fem alkoholfria dagar i ett streck. Mina duktiga alkoholfria vardagar har ju under samma period inte varit fler än 3-4 dagar per vecka och det är bara de bra veckorna. Många andra veckor har det inte varit mer än 1-2 alkoholfria dagar. Och på något sätt känns det annorlunda, lättare. Jag har ett annat mindset. Min kropp vill att jag ska vara hälsosam, min hjärna vill vara klartänkt. Jag vill sova gott på nätterna.

Jag har inte haft något sug idag, men fick ett utmanande uppdrag. Jag skulle nämligen handla på systemet åt min pappa (som är oerhört måttlig). Så jag handlade till honom, och inget mer. Kändes bra.

Det är som om jag tidigare, främst på mina ensamma vardagkvällar, ägnat mig åt att drömma om vad jag vill göra, men utan att göra det, för vinet suddade bort motivationen, det blev inte mer än drömmar och fantasier. Nu är det är som om mitt ursprungliga kreativa jag börjar krypa fram ur dimman. Men jag ropar inte hej än, jag lägger bara till ytterligare en dag. En dag i taget.

@knickan Men heja! Vilken soberstreak. Och att du klarade inhandlingen till pappan utan att norpa åt dig en flaska åt dig själv sådär i impulsen och farten (du hade kanske förberett dig väl). Vi fortsätter över helgen va? Kram

@knickan Bravo! Bra att du loggat och analyserat och bestämt dig för att ta en dag i taget. I början sa jag till mig själv varje morgon: ”Idag ska jag inte dricka.” När jag satte fötterna i golvet på morgonen stannade jag upp och gav mig själv det löftet.

Kram 🐘

@Futurista Ja, vi fortsätter över helgen. Det är min plan. Det är vad jag vill. Du med, du kommer att må bättre snart, Kram
@Andrahalvlek, tack, jag gör något liknande, det är nästan så jag längtar till kvällen så jag kan sätta en nolla i kalendern.
Kram

Dag 6. Fredag. Det här är nog den första fredagen på många år som jag inte har vin hemma och inte tänker dricka vin. Det har ju gått bra hela veckan, utan nämnvärt sug. Men nu kom det. Men jag låter det vara. För jag hade ju bestämt mig. Ett litet stresspåslag pga flera saker (privata) som jag vill hinna med/har åtagit mig och som krockar lite tidsmässigt. Och då blir jag liksom förlamad, handlingsförlamad och då dyker den lilla smitvägen upp, att lite vin skulle sitta fint, men jag vet ju att det inte gör saken bättre, snarare sämre, det enda som händer är att jag bryr mig mindre och stressen lättar för en stund. Men så ska det inte bli. Jag får hitta på något annat i stället. Det som satte igång det hela var att min skrivare slutade fungera och då kunde jag inte slutföra det jag höll på med och då blev det kortslutning i mitt huvud. Så kan det gå till.

@knickan dag 5 för mig, precis slutat på jobbet och helgen är min utmaning. Vardagarna inga större problem men fredag- lördag och ibland även söndagskvällen har jag druckit vin i flera år. Första helgen på länge utan vin. Suget känns just nu och jag har inte hittat strategier ännu men ska försöka hitta avledande sysselsättning i kväll