Mitt mål är att dricka lagom. Och inte dricka ensam på vardagskvällar. Min värsta trigger är stress. Stress pga jobbet, stress pga jobbigt ex, stress pga krav på mig själv.
Nu har jag loggat mitt drickande i 300 dagar, jag har varit alkoholfri endast 2 dagar per vecka i snitt. Skulle vilja att det var tvärtom. I snitt blir det ca 3 glas vin de kvällar jag dricker. Dricker aldrig på dagen, har inget sug då. Det är kvällarna efter en stressig dag som är min svaga punkt. Jag är sällan bakis, mest trött. Men jag är orolig för min hälsa, jag vill vara frisk, jag vill gå ner i vikt, jag vill inte ha ont i lederna.
När jag nu försöker formulera ett mål så vet jag inte vad jag ska skriva. Jag vill inte sätta ett mål som jag inte kommer att klara. Jag vill skriva hur det är, inte hur det borde vara.
Vi får se vad det leder till.
Mer självinsikt förhoppningsvis.

Hej @lavendelblomman och @rehacer!
Nja, är väl svaret på frågan hur det går. Hade en svacka i november-december och återföll i ensamdrickande till vardags och även för mycket över jul och nyår. Inga katastrofer, inga minnesluckor, inget beteende att ångra eller be om ursäkt för. Men för mycket och på fel sätt. 2-3 vita dagar per vecka, och det var inte min målsättning. Men jag har blundat och förträngt. Tänkte ”ta tag idet” efter helgerna, men så blev det inte riktigt. Eller rättare sagt, jag har ”tagit tag i det” på så sätt att jag minskat intaget och har fler vita dagar per vecka. Och jag dricker mindre när jag dricker, så kanske är jag på väg tillbaka till någon slags måttlighet. Hör att det låter tveksamt och hör redan råden om att ta en vit månad eller tre, vilket är vad jag borde. Hade en tanke om att börja om med ett nytt konto, med nytt namn, men vad skulle det göra för skillnad? Jag har läst om @annabells tjatterfjant, som är en jobbig figur. Jag tror att min motsvarighet är mer inställsam, men effektiv så länge jag inte hittar en motkraft inom mig. Ska fundera på den. Idag är det måndag och jag kommer inte att dricka någon alkohol idag.

Tack till er som väckte mig igen! Och jag är så imponerad av er som lyckas dag efter dag, vecka efter vecka. Och jag känner en sån sympati med er som inte lyckas lika bra.
Kram ❤️

@knickan
Lite i taget och du har ju redan dragit ned intaget. Bra!
Jag längtar efter A men inser att så bra som jag mår nu var det länge sen jag gjorde. Det är värt mycket, t om så mycket att jag avstår vinet ett tag till. Så blir det säkert för dig med.
Lite i taget, en dag åt gången bara.
Kram 🤗

Anonym31513

@knickan Hur går det för dig? Nu kommer helgen som för många är en extra utmaning när det gäller alkoholen.
Vi krokar arm och kämpar tillsammans!

Hej @Lavendelblomman
Nja igen! Det har blivit några glas till maten och i sällskap. Måttligt intag, så helvit har jag inte varit. Håller det på nivån flera vita dagar än röda. Även om måttligt är mitt mål, känns det svårt att skriva att jag är nöjd med det, när så många andra kämpar på och är duktiga i veckor och månader i streck. Det är nog därför jag ligger lite lågt och inte skriver så mycket. Så målsättningen denna helg är att vara mycket återhållsam.
Hoppas du lyckas med dina föresatser denna helg!
Kram
❤️