@Andrahalvlek Så skönt med lite extra ledighet!! Jag kan också få "spring i benen", som jag kallqr det, kommer mest när jag är trött. Och magnesium har du ju provat. Håller med Torn, lika bra få bedömning av läkare. Finns ju många onlineläkare, så slipper du boka tid till vårdcentral.
Ha en riktigt skön ledig dag!💫🌟😍

Idag har jag hållit på i 30 dagar med min streak ”minst 12.000 steg och 0 choklad”. Hurra vad jag är bra! Det känns bra och naturligt - jag fortsätter.

Chokladsug känner jag aldrig längre. Då kan jag oftare känna sug efter kombon mjöl/socker, dvs bakverk. Unnar mig lite ibland, men tillåter mig INTE att frossa. Två-tre kakor på kalas och på jobbfika endast. Köper aldrig hem. Köper aldrig hem onyttigheter öht, jag får frossa på nötter om suget anfaller.

Och att få ihop minst 12.000 steg/dag känns lätt när grunden är promenad morgon, lunch, kväll. Kvällsrundan efter jobbet behöver sällan bli lång.

Jag anstränger mig för att inte överprestera och samla på mig mer steg, för att skona mina ben. Myrkrypet blir värre när jag ansträngt mig mycket eller inte ansträngt mig alls. Till och med mina ben eftersträvar balans 😂

Idag har jag och yngsta dottern besökt särvux där hon ska börja plugga 1,5 dag/vecka från och med nästa vecka. Efter besöket blev det full rulle på logistiken och infofabriken. Nu måste jag ansöka om färdtjänst också, för den vanliga taxin som kör henne till daglig verksamhet kan inte köra henne till särvux istället. Orka.

Sen krävs det väl handläggningstid hos regionen också, men jag får köra henne hit och dit så länge. Det har jag ju sluppit några månader nu, men det funkar fint några veckor. Fortfarande kan jag ju distansjobba.

Hon är taggad på att börja plugga svenska, matte och samhällskunskap igen. Det är huvudsaken, allt praktiskt löser sig. Två andra på hennes boende ska gå i samma grupp, så det blir perfekt.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Fasen, du är ju grym som håller i med stegen och chokladen! 😍 Trivs din äldre dotter bra i sitt nya hem, och på jobbet förresten? Det måste vara en rätt stor kontrast att bo i en liten byhåla i mörkaste Småland jämfört med Gbg.😅

Kram

@Torn Jo, hon verkar trivas. Ska bli spännande att få bli lite uppdaterad i helgen 😍 Nu har hennes kille börjat få ha permissioner på helgerna också, så då lättar livet lite. De blev ihop när hon gick i åttan och hon fyller 24 år. Utan honom är hon lite enbent 😉

Hon tyckte att det var jobbigt på jobbet i början - cirka 20 pers i personalen, en massa nya rutiner och relationer. Hon gillar ju inte att ”kallprata” heller 😂 Men hon verkar trivas bättre för varje vecka. Jag sa åt henne att inte tänka varken bu eller bä om arbetsplatsen förrän efter två månader. Så lång tid tar det att vänja sig när allt är nytt.

Det är en liten håla, det finns inte ens 10.000 invånare i kommunen 😱 Hon jobbar dock i en grannkommun. Man ska inte bo och jobba i samma kommun i vissa yrken. Hon säger själv att hon är en småstadstjej. Gbg var kämpigt på slutet, allra helst när Corona satte stopp för allt kul med att bo i en storstad.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Härligt! Jag skulle kunna tänka mig att bo i en byhåla, fast det måste vara nära havet i så fall. Frugan vill dock absolut inte flytta i från Göteborg, och hon är uppväxt i en byhåla.😂

Vet du om din dotter är positivt inställd till att försöka skaffa barn i framtiden?

Kram

@Torn Japp, det är hon. De har pratat om det, men hon vill jobba några år först. Klokt. Innan hon fyller 30 år blir det nog. Just nu är de oense om de ska ha ett eller två barn 😂 Sen finns det inga garantier förstås, men chanserna är ju större innan 30 år. Man ser glöden i hennes ögon när hon umgås med sin kusins barn ❤️

Kram 🐘

Ikväll slutfixar jag något riktigt knäppt. Kan knappt hia mig för att inte berätta. Men jag ska sova på saken en natt till, än finns chansen att backa. Även om det inte känns som att jag ska göra det.

Och jag ska inte byta jobb igen i sista minuten. Har ingen dejt på gång heller. Och det är positivt knäppt så ni behöver inte oroa er 😍

Kram 🐘

Japp, jag håller er på halster lite. Måste sova på saken en natt till. Men det är i mycket mindre skala än att köpa hus. Pytteliten skala i jämförelse, men ändå stort för mig.

Jag vågar inte kolla på Hemnet ens, jag är för impulsiv för mitt eget bästa. När jag väl börjar titta på allvar går det snabbt 😂 Och sen kan jag inget om hus heller, det lär bli tufft på många sätt.

Kram 🐘

PS. Jag var tvungen att berätta för en kollega/kompis idag. Höll på att spricka. Det är jag i ett nötskal, kan aldrig hålla tyst. Blablabla hela tiden. Tröttsam är jag. Hon blev pepp å mina vägnar 😍

@Andrahalvlek skrev:"Japp, jag håller er på halster lite. "
Men så nyfiken man blir, det låter spännande iallafall 🤗👍🏻
Hus i mindre format kanske, jag gissar på en kolonistuga, du gillar ju blommor 🤔
Kram 💕sländan

Jag älskar september ❤️ Förhösten är verkligen ljuvlig. Fortfarande behagligt varmt dagtid, hög, klar luft, krispig kyla och lite fuktigt på morgnarna, bladen börjar så smått att förändra färg. Varje minut utomhus är ren njutning för mig just nu.

Samtidigt är det nystart på ett eller annat sätt. (Jag lever fortfarande mer efter läsår än år.) Jag är utvilad efter semestern och taggad på att komma igång och jobba igen. Denna höst är det extra kul eftersom jag ska byta jobb! 🥳🥳🥳 Idag attesterade jag lönerna för sista gången, tjoho!

Min positiva känsla för september förstärktes av att vår äldsta dotter föddes 6/9. När vi åkte in till förlossningen för snart 24 år sedan var det högsommar och när vi kom hem från BB några dagar senare var det underbar förhöst. Sista tiden som gravid var vidrig, jag gick 18 dagar över tiden, men tiden efteråt var jag helt euforisk. Jag svävade fram som på moln.

Aldrig tidigare eller senare har en förälskelse drabbat mig så hårt och intensivt - och kärleken är fortfarande otroligt stark. Hon är en lika naturlig del av mig som en kroppsdel, det är som ett tredje ben från mig knallar runt i Smålandsskogarna. Bandet är så starkt, men det betyder inte att vi behöver höras eller ses jätteofta. När vi väl hörs och ses så blir det hundra procent direkt.

I examenspresent fick hon ju av mig ett halsband av Efva Attling som heter ”Love knot”. Det smycket symboliserar just den starka kärleken som finns mellan oss för alltid. Och det glädjer mig oerhört att hon verkar ha på sig det halsbandet varje dag 😍

Det ska bli så mysigt att åka och besöka henne i helgen. Jag, lillasyster och hennes pappa är liksom självklara för henne på hennes födelsedag. De senaste fem åren har vi rest till Gbg, nu reser vi till Småland istället. Vad vi gör kvittar, bara vi är tillsammans. Vi reser dit på lördag och hem efter frukost på måndag. Det får bli födelsedagsfrukost innan hon hastar iväg till jobbet. Hennes kille skulle tydligen få kvällspermission på måndag så de kan äta middag ihop på kvällen.

Han kommer hem i helgen också, så vi får dras med honom också 😉 Nä, det går bättre och bättre faktiskt. De har varit ihop i 9 år så han är en rätt naturlig del av vår familj. Nu när han har fyllt 25 år så har han mognat till sig hyfsat tycker jag. I början var jag helt chockad - vilken planet kom han ifrån? Ibland betedde han sig som en treåring, och killgissa är hans bästa gren typ.

Men dottern har uppfostrat honom rätt så väl, henne kör han inte med. Hon är kolugn när han brusar upp, men sen sätter hon ner foten när han lugnat ner sig. Jag är inte orolig för hennes del, även om det är beklagligt att varje generation verkar behöva ta jämställdhetskampen. Det har inte hänt mycket på 30 år om man säger så, inte på individnivå i alla fall.

Däremot kommer de sannolikt att dela föräldraledigheten 50/50 liksom vab-dagarna, och det kommer att göra stor skillnad. Att leva nära barnen under föräldraledigheten är så oerhört viktigt för både relationen till barnet och partnern tror jag. Det ska funka lika bra med pappa som med mamma i alla lägen - och då krävs en tajt och tillitsfull relation. Och det lägger man grunden till under småbarnsåren. Tror jag.

Men jag säger inget av detta till dottern. Jag hummar och lyssnar, peppar när tillfälle ges. Det är hennes generation som ska ta täten nu, jag kan backa tillbaka och heja på. Rätt skönt faktiskt. På mitt jobb var jag länge ”ung och lovande”. Nu har jag istället fått epitetet ”hon som vet allt” 😂 Det kan jag leva med resten av mitt yrkesliv, svara på frågor 😉

Kram 🐘

Du har en mysig tråd du AndraHalvlek! Är man lite deppig kan man alltid gå in här och läsa varför livet är bra.
Fin beskrivning av fördelarna med höstluften och jag håller med. Jag älskade också shopping på hösten när de mjuka murriga höstfärgerna dök upp istället för pastellfärgerna som jag aldrig gillat. Tror inte kontrasten är lika stor längre bland kläder. Finns större urval nu på gott och ont.
Hoppas du sov gott på ditt val. Spännande!

Boktips: Maria Borelius senaste bok ”Bliss - de nya antiinflammatoriska nycklarna till ett längre, godare liv”. Mycket tankvärd.

Forskning visar till exempel att enbart impulskontroll triggar en inre stress, vilket i sin tur leder till inflammation. Hur hittar man då motivationen till livsstilsförändring?

Alla har vi en klok människa och en apa inom oss. Apan beter sig ofta som en tjurig treåring - och snabba kolhydrater tycker hen är allra godast.

Hur får vi med oss vår inre apa på tåget? En apa trivs i den egna djungeln. En lycklig apa behöver inte styras. Mycket tankvärt som sagt. Jag ska börja med att ge min inre apa ett namn 😉

Kram 🐘

@Andrahalvlek skrev:"Hur får vi med oss vår inre apa på tåget? "
Vart hittar du allt AH 🤔🤗 det låter som en spännande läsning. Boken såg jag fanns på Storytel Så den har jag lagt till.
Tack för tips 👍🏻🤗
Kram 💕 sländan

Nu ska ni få veta! Jag har blivit sambo! Med tre marsvinstjejer 😍 Jag har byggt ett litet hus till dem med varsitt separat fack. De pep in i varsitt fack direkt när jag släppte ner dem i buren. Där har de stannat i över en timme nu.

Det är förstås mycket att vänja sig vid, lukter och ljud. Min röst. De är kullsyskon och födda 22/5 så de är inte så gamla heller. Men marsvin kan bli väldigt tama och sociala har jag läst mig till. Piper högljutt och exalterat när man närmar sig.

Det blev så tyst här hemma. Jag var rädd att bli som min mamma, som pratar med sina saker 😂 (Sin rullator tex.) Nu kan jag prata med tjejerna istället, och gosa med dem. Marsvin lär gilla att bli klappade och mysa också. När de har vant sig och behagat komma ut ur sina ”grottor”.

Det är inte så mycket pass heller, och de har ju sällskap av varandra. Jag tänkte köpa två först, men jag ville absolut inte splittra dem. Fick tre marsvin till priset av två. Öser man på med mat klarar de sig några dagar utan problem. Jag åker ju aldrig bort längre än två-tre nätter, och skulle det ske får jag tvinga barnens pappa att mata dem. Eller min mamma. Eller en kompis. Det löser sig.

Det var en lokal zoo-butik som la ut en bild på marsvinstjejerna i mitten av juli. Sen dess har jag funderat, efter ett tag köpte jag buren. Kontaktade zoo-butiken och fick veta att de fanns kvar.

Och igår preppade jag buren och byggde huset. Jag BYGGDE! Sågade och spikade och fixade med lite draperi till dem. Egen idé - och det blev SÅ bra! Marsvin behöver söka skydd. Och de ska tydligen ha varsitt krypin.

Jag tänkte att de ska heta Pigg, Sund och Glad 😃 Vem som är vem får tiden utvisa. Men jag kommer nog mest att kalla dem ”tjejerna” tror jag.

Så nu kan ni kalla mig Crazy-guinea-pig-lady 😉

Kram 🐘

Grattis @Andrahalvlek! 🤗💕 det är så mysigt med djur. Jag skulle nog kunna ha hur många djur som helst, men min man stoppar mig som tur är 😅 han tycker att det räcker med hundar. Jag försökte övertala honom att hyra höns över sommaren på landet. Det var inget bra förslag tydligen, han kanske behöver vänja sig vid tanken några år först 😂
Marsvin har jag aldrig haft men jag har givetvis varit inne på de med. De kan bli väldigt tama har jag hört.
Kram till dig och dina små vänner
💕sländan

Wow så underbart, och wow att kunna hålla dig från att berätta. Låter så gulligt och tänker att det även kan vara fint för dina döttrar. 🥳 Och vilket projekt- arkitekt-poäng till cv:t 😍 Grattiskram! 🌱